Basics with Stripes

Olen päivä päivältä onnellisempi siitä, että päätin hakea vaihtoon juuri Ranskaan. Olen aina tykännyt maasta ja sen kulttuurista hurjasti, ja esimerkiksi Pariisi on ollut vuosia suosikkikaupunkini. Jotenkin kuitenkin vasta tänne asetuttuani olen tajunnut, että Marseille todella oli oikea ratkaisu! Ihastelen päivittäin upeaa arkkitehtuuria, kuuntelen maailman kauneinta kieltä yrittäen parhaani mukaan oppia sitä itsekin, ja hämmennyn joka kerta ihmisten ystävällisyydestä täällä. Siitä että rouva liikennevaloissa saattaa ruveta juttelemaan kanssasi, ovia jäädään vartavasten pitämään auki sen sijaan että sujahdettaisiin suomalaisen tavoin äkkiä sisään välittämättä takaa tulevista, tai siitä että ranskalaismies saattaa tarjoutua kantamaan painavan matkalaukkusi metron portaat ylös.

Kuten sanottua, pelkästään jo ranskan kielen kuunteleminen saa minut hykertelemään. Olen lukenut ranskaa vuosia sitten yläasteella ja lukiossa, mutta arvatenkin hyvin vähän tästä oppimäärästä oli mielessä ennen tänne tuloani. Hiljalleen kuitenkin lauserakenteet palautuvat mieleen, ja kieltä joka päivä kuullessa sekä sitä itse käyttäessä oppii koko ajan hurjan paljon lisää. Toki turhautumisiakin on tullut tilanteissa, joissa ei ymmärrä sanaakaan mitä toinen osapuoli yrittää viestittää, mutta onnistuminen pienissäkin arkisissa asioinnissa ranskaksi saa niin hyvälle mielelle ja antaa motivaatiota oppia! Olen tullut oikeaan paikkaan – siitä ei ole epäilystäkään.

Stripes1 Stripes2 Stripes8

Ja toki olen onnellinen myös täällä vallitsevasta säästä, eihän tästä valon määrästä ja lämmöstä voi olla nauttimatta! Alunperin olin hakemassa vaihtoon Ruotsiin, mutta nyt en voi kuin taputtaa itseäni olalle onnistuneesta päätöksestä, heh. Ruotsissa ei ainakaan olisi päässyt vielä korkkaamaan ballerina- tai trenssikautta ;) Tämä perusasu on sellainen, jonka voi helposti vetää ylle arkisin miettimättä sen kummemmin. Sitä paitsi eivätkö klassinen trenssi ja raidat sovellu aika hyvin tänne Ranskan kaduille?

Farkuista kyseltiinkin juuri tovi sitten, ja nämä Leviksen Innovation Super Skinnyt ovat kyllä yhdet parhaimmista ostoksistani. Omani löysin viime syksynä Tampereen Inchistä, mutta samaa mallia on myynnissä mm. täällä*. Farkut istuvat mielettömän hyvin, mutta joustoa on kuitenkin sen verran, että näissä on mukava olla pitkäkin päivä. Sävy on myös täydellinen basic sininen, joka tulisi löytyä jokaisen vaatekaapista!

Stripes9 Stripes4 Stripes3 Stripes5

Trench coat / Zara
shirt / COS
scarf / Balmuir (giveaway)
jeans / Levi’s (find here*)
bag / Givenchy
flats / Wonders
watch / Daniel Wellington (giveaway)
sunglasses / Ray-Ban

I’ve been so happy with my choice applying to exchange in France. I had some other choices as well, but I’m sure that after all this is the right place for me. I’ve always loved the France as a country and it’s culture, not to mention the language which I think is the most beautiful in the world. I love hearing it everywhere I go, and I’m of course trying to learn it myself too. I feel like I’ve already learnt a lot during the last month though!

I would be lying if I said I wouldn’t be happy about the climate here in South of France (compared to Sweden for example, which was my other choice for exchange!). It’s so great to be able to wear ballerina flats again, although it depends quite a lot on the day whether it’s possible or not. Anyway here’s an outfit from a warm day a week ago – classic trench coat and stripes look are pretty French, right? ;) What do you think of the outfit?

Photography: Essi / Edit by me
*mainoslinkki / commercial link

22 thoughts on “Basics with Stripes

 1. On kyllä niin ihanan keväisiä nämä sinun kuvat! Vähän iskee kateus noita balleriinoja katsellessa. ♥ Mutta tuleehan se kevät tänne pohjoiseenkin sitten kun sen aika on. :) Nimimerkillä eilisen ja viime yön aikana 15cm lisää lunta maahan.

  1. Kiitos ihana! Voin lohduttaa, että asua on tulossa myös nilkkureiden kera, täällä ei tosissaan joka päivä tarkene ballerinoilla :D Ja näinhän se on, tulee se kevät sitten sinne Suomeenkin ja paremman puolella ollaan jo, pian jo maaliskuussa! Mukavaa lauantain jatkoa sinne :)

 2. Minusta blogistasi huokuu se, että nautit olostasi siellä! Ihania kuvia, asuja ja hetkiä! :) En tiedä onko se uudet kuviot, ystävät, maisemat ja keväinen sää vai mikä mutta täällä blogissa ja snäpissä vaikutat paljon rennommalta, sponttaanimmalta ja jotenkin yleisesti iloisemmalta kuin ehkä normaalisti. Vaikka postaukset ovat jatkaneet tuttua linjaa, välittyy niistä jotenkin aikaista enemmän hyvää fiilistä! Nauti olostasi <3

  1. Voi, kiitos kauniista sanoistasi Hansu! Syksy ainakin oli aika rankka kaiken kiireen keskellä, joten ehkä nyt heijastuu se, miten rento ja vapautunut olo täällä on :) Puhumattakaan siitä, että itselläni sää vaikuttaa kyllä ihan hurjasti mielialaan, eihän täällä voi kuin olla yhtä hymyä, hih! Kiitos vielä ja ihanaa viikonlopun jatkoa :)

 3. Tosi hyvän näköiset farkut! osaatko sanoa vastaavatko ne kokoaan ja onko vyötärö korkea vai matala?

  1. Nämä ovat ihan mahtavat, en voi kuin suositella! Hmm, minulla on koko 26 ja useimmiten koko on jotain sitä luokkaa, elastaania kyllä tosiaan löytyy joten farkut antavat hieman periksi, mielummin siis pienempi koko. Vyötärö on minusta normaali, ei ainakaan liian matala :)

  1. Kiitos kaunis! Laukku on ollut kyllä aivan nappihankinta ja ihastuttaa joka päivä :)

 4. Ihan täydellinen kevätasu sinulla. Itse vielä odottelen sopivan trenssin löytymistä. Ranskan lomamatkaa odotellessa olisi kiva palautella kieltä mieleen. Osaisiko kertoa blogia, aihesisällöltään samantyyppistä kuin sulla, mutta olisi kirjoitettu esim englanti-ranska? Tai oletko ajatellut kenties itse kirjoitella ranskaksi jatkossa? Ihanaa viikon loppua!

  1. Kiitos Paula! :) Ainakin Zaralla näytti olevan hyvin vastaavannäköinen kuin tämä omani niin tänäkin vuonna mallistossa. Ihanaa, että on lomamatka tiedossa – tervetuloa Ranskaan! En ole vielä juuri ehtinyt löytää ranskalaisia blogeja, mutta eräs marseillelainen blogi jota olen vinkkien toivossa lukenut on tällainen, http://shewears.fr. Hänellä tosin ei ole englanniksi tekstejä, mutta jos pelkkää ranskaa haluaa harjoitella :) Mukavaa viikonlopun jatkoa sinullekin!

 5. Tuo kaunis asusi sopii kyllä kuin nenä päähän Ranskan kaduille! Kävisit melkein ranskattaresta, heh. :D Ranska on kyllä vaikea kieli oppia, joskus itsekin sitä lukeneena (yläaste myös). Saat nyt oivaa harjoitusta ihan paikallisissa maisemissa! :)

  1. Haha ihana, kiitos! Kieltä on kyllä todella paljon helpompi oppia, kun sitä oikeasti myös käyttää, verrattuna että lukisi vain kirjoista. Nyt täytyy siis ottaa kaikki ilo irti :) Rentoa viikonlopun jatkoa!

 6. Aah so great to read that you’ve completely find your way in France! It is a beautiful country after all!
  I really like you outfit too, so French! It makes me crave for Spring haha! :)

  Enjoy! xx Carian

  1. Thank you Carian for your kind words! So nice to hear from you again <3 Hope the spring gets there soon too! :)

   And Happy Valentine's Day!

 7. Vautsi mikä asu! :-) Ranskaa itsekin nyt 11v lukeneena tiedän että vaikea kieli oppia, varsinkin jos sitä ei kuule muualla kuin satunnaisesti opettajan suusta.. Sillä on myös suuri ero oppimisen kannalta että opetetaanko sitä suomeksi vai ranskaksi ;-) Mutta kyllä se ihana kieli on ja se fiilis kun huomaa vihdoin jopa ymmärtävänsä sitä!!

  1. Kiitos Nelli, kiva jos tykkäsit! :) Oh, 11 vuotta ranskaa, vau! Olisipa sitä itselläkin noin vahva tausta, muutamalla vuodella, joista niistäkin aikaa, ei kovin pitkälle pötkitä ;) Mutta onneksi on edes jotain pohjaa ja koko ajan oppii lisää!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *