Tips for Barcelona

Barcelonatip2 Barcelonatip9

Bunkers del Carmel
Carrer del Turó de la Rovira

Ystäväni vinkkasi meillä Bunkkerista, jonne kannattaisi ehdottomasti mennä nähdäkseen Barcelonan koko komeudessaan yläilmoista. Rakastan matkaillessa käydä tällaisissa näköalapaikoissa, siinä on vaan sitä jotakin kun pystyy ihailemaan kaupunkia kattojen yli. Bunkers del Carmel sijaitsee lyhyen bussimatkan päässä ydinkeskustasta – päätepysäkiltä on enää pieni kävely ylös. Kyseessä on rauhallinen ja suhteellisen turistivapaa paikka (verrattuna esimerkiksi kaikkien suosimaan Park Güelliin) – itse asiassa huomasimme siellä olevan paljon paikallisia istuskelemassa eväineen. Hyvällä säällä tänne olisi tosiaan ihana tulla piknikille samalla vaikuttavaa maisemaa ihaillen.

Barcelonatip5

Casa Batlló
Passeig de Gracia, 43

Meidän oli tarkoitus käydä ihastelemassa Gaudín käsialaa jo edellisellä Barcelonan reissulla, tällä kertaa aikaa löytyi onneksi enemmän ja kävimme katsomassa Casa Batllón. Matkatessamme bussilla (V17) takaisin Bunkersilta jäimme pois lähelllä Passeig de Graciaa ja suuntasimme kohti värikkään ja vekkulin näköistä luutaloa, joka kyllä erottuu katukuvasta. Sisällekin on mahdollista päästä pääsymaksua vastaan, mutta tyydyimme kuitenkin ihastelemaan muotokieltä vain ulkopäin. Tiesittekö muuten, että Barcelonan keskustasta ei juuri löydy taloja, joissa olisi suorat 90:n asteen kulmat? En ollut edes kiinnittänyt tähän huomiota, kunnes kaverini valaisi meitä – hauska yksityiskohta!

Barcelonatip3

Cafe Emma
Carrer de Pau Claris, 14

Barcelonasta löytyy ihania kahviloita pilvin pimein, joten liikaa en lähde tänne rustailemaan, mutta Cafe Emma sattuu sijaitsemaan juuri sopivasti lähes kulman takana Casa Batllósta. Jos siis turistikierroksella sattuu pieni nälkä yllättämään tai kahvihammasta kolottaa, niin poikkea tässä herttaisessa kahvilassa! Menun perusteella paikassa tarjoillaan myös aamupalaa pitkälle iltapäivään.

Barcelonatip4 Barcelonatip6

Barcelonatip7

Anauco Gourmet
Carrer de València, 428

Meillä oli Airbnb’n kautta vuokrattu asunto Sagrada Familian lähellä, joten pakko vinkata eräästä mainiosta burgerpaikasta tuolta seudulta. Käytän nykyään aina Tripadvisoria ulkomailla ravintolaa etsiessä, ja tälläkään kertaa loistavat arvostelut eivät pettäneet! Anaucossa söin nimittäin yhden elämäni parhaista burgereista, erityismaininta myös täydelliselle nacholautaselle. Sisustukseltaan ja tunnelmaltaan paikka ei ehkä ole mikään erikoinen, mutta ruoka on mahtavaa!

DosTrece
Carrer Carme, 40

Eräänä iltana menimme syömään hieman isommalla porukalla ja kaipasimme hyvän ruuan lisäksi rentoa istuskelupaikkaa, jossa viihtyisi drinkeillä pidempäänkin. Hauska sattuma, että tästä ystävämme suosittelemasta DosTrecestä vinkattiin myös täällä kommenttiboksissa. Mutkaton ja kiva paikka La Ramblan lähettyvillä – sangriakannua jää mielellään hörppimään vielä vatsojen täytyttyäkin.

Brunchandcake2

Brunch & Cake
Carrer Enric Granados, 19

Vielä viimeisenä toinen brunssivinkki – ensimmäisen löydät täältä! Flax & Kalen ystävät vinkkasivat Instagramissa minulle myös Brunch & Cakesta, joten pakkohan sekin oli vielä käydä testaamassa vikana aamunamme. Jälleen kerran supersuloinen paikka, iloinen palvelu ja herkulliset annokset! Hinnat hieman korkeammat kuin Flaxissa, mikä onkin yksi syy siihen, että jos pitäisi valita vain toinen näistä kahdesta menisin kyllä Flax & Kaleen.

Brunchandcake3 Burnchandcake1

Tässä siis muutama pieni vinkki – toivottavasti tästä on apua jollekin Barcelonaan matkaavalle! Suunnittelimme jo, että keväämmällä olisi mukava tehdä uusintareissu, kun alkaa olla hieman lämpimämpää. Uskon, että kaupunki herää tuolloin vielä ihan eri tavalla eloon!

2 thoughts on “Tips for Barcelona

  1. Kiitos vinkeistä! :) Cafe Emma ja burgerpaikka menee ainakin testiin. Kahden viikon päästä ollaan jo siellä :)

    1. Eipä kestä, toivottavasti on hyötyä! Ja testaa Anaucossa ehdottomasti myös sitä nacho platea, se oli ihan taivaallinen ;) Ihanaa Barcelonan reissua jo etukäteen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *