Next up Barcelona

Blogissa on ollut viime aikoina täyskatkon lisäksi muutakin häikkää, kun postausten ajastaminen ei ole oikein pelannut (vaikka Blogloviniin ne ovat näköjään kuitenkin ilmestyneet ajallaan?). Toivottavasti saan pulman jotenkin pian ratkaistua, postattavaa kun olisi luonnoksissakin vaikka millä mitalla!

Postauksen kuvat ovat eiliseltä, kun vietettiin aurinkoista päivää kaupungilla kahvitellen ja samalla muutamia asioita hoitaen. Tuntui kyllä torstain sijaan ihan sunnuntailta, edellisenä iltana oli nimittäin taas vaihtaribileet ja juhliminen keskellä viikkoa sekoittaa viikkorytmini aina ihan totaalisesti, huh. Saimme kuitenkin hommat purkkiin ja nyt on ranskalainen pankkitili hankittuna sekä nimet asunnon papereihin kirjoitettuna! Löysimme tosiaan kaikkien mutkien kautta viimein asunnon tulevia kuukausia varten, helmikuusta eteenpäin muutamme siis parin korttelin päähän nykyisestä :) Iso kivi vierähti sydämeltä tämän myötä!

Sekalaista4 Sekalaista8 Sekalaista3 Sekalaista7 Sekalaista6 Sekalaista5

Ja kun asiat oli saatu keskustassa hoidettua oli aika palata takaisin kämpille ja ruveta pakkauspuuhiin. Varasimme nimittäin aiemmin tällä viikolla reissun Barcelonaan! (Kyllä, Espanjaan, vaikka olinkin jossain ihme huuruissa iskenyt Snapchatiini Saksan lipun, mistä revittiin huumoria eilen toden teolla – kunnon Jonna-roast :D) Kevään aikana olisi tarkoitus matkustaa niin paljon kuin mahdollista, nyt kun kerrankin on tilaisuus siihen ja Euroopan sisällä reissaaminen on helppoa sekä edullista. Joskin on meillä vajaan viikon matka Marokkoonkin jo varattuna pohjoismaisella porukalla, mutta sitä saa odotella vielä kuukauden verran ;)

Olen superinnoissani pitkästä viikonlopusta – joku ehkä muistaa minun käyneen Barcelonassa vuosi sitten keväällä nopealla päiväreissulla, mutta en tuolloin ihan täysin päässyt kaupungin makuun. Nyt kuitenkin uusi yritys, ja meillä on pari paikallista opastakin täällä. Jos teiltä löytyy takataskusta jotain hyviä vinkkejä Barcelonaan, niin otan niitä myös mielelläni vastaan! :)

23 thoughts on “Next up Barcelona

  1. Kiitos Emmi! Se on Samsoe&Samsoen merinovillaneule, Inchin joulualeista peräisin :) Nojoo, olen kyllä jo niin innoissaan kaikista tulevista reissuista!

 1. Käy kurkkaamassa Sagrada Famiglia kirkko, jos on aikaa! Me varattiin liput etukäteen, mutta jo ei ollu hirvee muistaakseni. Siinä on vaan jotain taianomaista etenki se valo joka tulee esiin aurinkoisena päivänä :)

  1. Me itse asiassa asumme ihan kirkon lähistöllä! Mietimme vielä kävisimmekö kurkkaamassa sen myös sisältä, kiitos vinkistä Airi :)

 2. Voi kun näyttää ihanalta, teillä on varmasti mahtavaa siellä! :) Kiva myös, että asunnon kanssa onnisti. Olen kateellinen täällä 25 asteen pakkasessa (toisaalta on ainakin kaunista kun on lunta) :D Meilläkin on onneksi kolmet lennot keväälle varattu, kunhan helmikuun vielä jaksaisi odottaa niin reissaaminen alkaa :)
  Mä kyllä tykkäsin Barcelonasta tosi paljon (tosin Espanja ylipäätään on lemppari) mutta sen verran on jo aikaa reissusta, etten vinkkejä osaa antaa. Minne muualle ajattelitte keväällä reissata? Ja kauan olette Ranskassa? Me tullaan Cannesiin 15-31.5, niin eihän sitä tiedä jos vaikka törmätään sielläpäin! :)

  1. Hih voiei, toivottavasti pakkaset pikkuhiljaa hellittäisivät! Ei kyllä yhtään käy kateeksi, kun täältä käsin katsoo kavereiden kuvia ja päivityksiä… :D Ja Barcassa on ollut kyllä tosi kivaa ja lämpöäkin riittää, eilen pärjäsi jopa ilman takkia rantakahvilassa istuskellessa.

   Ihanaa, että teillä on jo noin paljon reissuja tiedossa! Meillä on suunnitteilla ainakin Ranskassa juuri käydä läpi Cannes ja Nizza, joten täytyy kääntyä sitten sun puoleen kun tulee sen aika ja kaipaillaan vinkkejä :) En ole näillä näkymin vielä ihan varma koska palaan Suomeen, koulu loppuu 13.5 ja viimeistään palaan sitten 31.5., jos ja toivottavasti kun kesätyöt odottavat.

 3. Ehdottomasti kannattaa mennä syömään Bilbao Berria nimiseen tapas paikkaan! Monia kymmeniä erilaisia tapaksia josta saa valita makunsa mukaan ja joukosta löytyy niin lämpimiä tapaksia, kylmiä tapaksia kuin myös jälkiruokatapaksia! Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen paikka ?

 4. Kuulostaapa ihanalta! :) Varmasti myös kaunis sää siellä verrattuna Suomen paukkupakkasiin. :D

  1. No on kyllä aivan ihanat säät, ei voi muuta sanoa! :D Toivottavasti sielläkin alkaa pikkuhiljaa paukkupakkaset helittää :)

 5. Barcelona, oi ihanaa! Olin siellä just viime kesänä ja mulla olis pari vinkkiä: labyrinttipuutarha (http://www.tourist-barcelona.com/default66.asp?view=barcelona-attractions/labyrinth-park) Hortan kaupunginosassa, ihan lähellä Barcelonan yliopistoa (oli muuten aivan ihana kampus, kuin puistoa etsiessämme eksyttiin sinne!) metropysäkkikin oli melkein vieressä. Koska labyrinttipuutarha oli aika kaukana keskustasta, siellä ei ollut joka puolella turistilaumoja selfiekeppi kädessä samalla tavalla kun vaikka Güellin puistossa :–D Itse puutarha oli tosi kaunis ja labyrintissa oli jännä seikkailla, tosin meinas vähän alkaa eksyminen pelottaa kun tuli peräkkäin liian monta umpikujaa vastaan :-D Sisäänpääsymaksu oli parin euron luokkaa, jonain päivänä muistaakseni ihan ilmainen.

  Toinen vinkki on ruokaan liittyvä: jossain melko lähellä keskustaa oli Dostrece-niminen kahvila/baari (http://www.dostrece.es), jossa tarjoiltiin brunssia viiteen asti. Söin siellä aivan eeppisen hyviä pannukakkuja ja kuulemma muutkin annokset oli oikein mainioita. Illalla paikka toimi baarina ja jos seinällä olevia drinkkilistoja oli uskominen, luulisin että varsin pätevä paikka myös ilta-aikaan!

  Oikein ihanaa reissua, Barcelona on niin ihana paikka että tekis mieli lähteä jo uudestaan :–)

  1. Kiitos Olga hurjasti vinkeistä! Labyrinttipuisto näyttää ihanalta, koitetaan huomenna ehtiä sinne kun on vielä koko päivä aikaa :) En ollut kuullutkaan tuosta aikaisemmin, ja tosiaan Park Guell oli sen verran täynnä, että mukava jos on hieman rauhallisempi spotti.

   Ja mikä sattuma, täällä asuva ystäväni vei meidät eilen Dostreceen syömään ja istumaan iltaa! Oli hyvää ruokaa ja tosi viihtyisä paikka istua pidempäänkin :)

 6. Heii ihanaa Barcelonan reissua! Multa löytyy blogista muutamia vinkkejä: http://ida365.fi/tag/barcelona/

  Mutta siellä on ihanaa vaan kuljeskellakin ja fiilistellä nättejä katukivetyksiä, syödä herkullista ruokaa ja kippistellä. Ai että, Barcelona on ihana. Jos jaksat selaa mun blogista taaksepäin noita Barcelona-tägättyjä -postauksia niin löytyy myös talviaikaan tehty Barcelona-reissu :-)

  1. Kiitos paljon Ida, täytyy lukaista sun postauksia läpi! Ja niinpä, juuri sellainen päämäärätön vaeltelu ja kahvilla istuskelukin on ihanaa :) Onneksi on vielä huominenkin aikaa, niin ehtii harrastaa sitä vielä mielinmäärin!

 7. Ihanaa aikaa Barcelonassa! Suosittelen ruokapaikkaa nimeltä Bilbao Berria. Ainakin pari vuotta sitten sieltä sai älyttömän hyviä pintxokseja (vähän ku tapakset). Niissä oli osattu yhdistää ihan erilaisia makuja yhteen (sellasia, joita ei ikinä tulis ittelle mieleen) mutta maut toimi yhdessä ihan älyhyvin! Nam, vieläkin muistelen iltaa siellä :D

  1. Mmm, kuulostaa superhyvältä! Laitetaan paikka muistiin, kiitos paljon Laura! :) Rentoa sunnuntaita sinne!

 8. Toivottavasti teillä on mahtava reissu! Olemme myös ajatelleet menevämme Barcelonaan noin kuukauden päästä ja kysyisinkin sinulta edullisia hotellisuosituksia! Missä hotellissa nyt yövytte? Ai että tuo marokon reissukin kuulostaa mahtavalta :)

  1. Moikka! Barcelona on ollut kyllä ihana ja osunut ihan loistava sääkin :) Itse asiassa otimme Airbnb-asunnon, joten hotellisuosituksia ei valitettavasti ole antaa. Tämäkin on kuitenkin näppärä ja ehkä hieman halvempi tapa majoittua :)

  1. Kiitoksia! Tuosta on tullut luottoasuni, täytyypä kuvata se joskus kokonaisuudessaan tännekin :) Takki on Zarasta, jo viime keväältä tosin, mutta yleensä joka vuosi on tullut vastaava malli myyntiin.

 9. Oi Barcelona <3
  Tuli mieleeni, että onko nämä kuvat otettu Olympuksella? Haussa ois uusi kätevä, pieni mutta tehokas ja mietin että onko pen sen kaiken "hypen" veroinen? Ennen reissua tarttis kevyempi hankkia kun tuo vanha Canon alkaa olla vähän turhan iso ja hankala :p ja mikä runko ja linssi sulla tarkalleen on? Kiitos :) <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *