My New Hometown

Terveisiä Marseillesta – uudesta kotikaupungistani! Täällä ollaan ehditty viettää jo muutama päivä tutustuen naapurustoon sekä tietysti uusiin ihmisiin ympäri maailmaa ensimmäisten koulupäivien myötä. Tuntuu vieläkin uskomattomalta ja jotenkin epätodelliselta, tulenko tosiaan asumaan täällä tulevat viisi kuukautta?

Parin päivän takaisella kaupunkikierroksella nappasin kameran mukaan näyttääkseni hieman miltä täällä näyttää. Marseille osoittautui vielä paljon kivemmaksi kaupungiksi mitä osasin odottaa – satama-alue maailmanpyörineen näyttää upealta, kaduilla on siistiä ja rauhallista ja pääkatujen talojen arkkitehtuuri on ranskalaiseen tyyliin todella kaunista. Kaiken lisäksi ihmiset ovat ystävällisiä ja paikalliset ovat tarjoutuneet bussissa auttamaan eksyneen oloisia suomalaisia, englannillakin on pärjännyt yllättävän hyvin varoitteluista huolimatta. Tarkoitus olisi kuitenkin virkistää muistia myös ranskan kanssa – tähtihetkeni oli kun sain tilattua kahvin ensimmäistä kertaa ranskaksi ;)

Marseille3 Marseille2 Marseille1 Marseille4

Ei huonot maisemat, vai mitä sanotte! Tulen varmasti räpsimään paljon kuvia kevään aikana ja kirjoittelemaan fiiliksistä pian vielä tarkemmin. Tämän hetkisessä asunnossa meillä ei ole nettiä lainkaan, joten kommentteihin vastailukin tapahtuu hieman viiveellä, mutta eiköhän tämä tästä. Kiitos muuten ihan hurjasti tutustumisleikkiin osallistumisesta, on ollut niin mukava lukea kommenttejanne ja oppia lisää teistä! Käykäähän loputkin kertomassa itsestänne postauksen kommenttiboksissa täällä :) Palataan ja mukavaa alkavaa viikonloppua!

20 thoughts on “My New Hometown

 1. Voi että näyttää niin ihanalta! Varmasti vaatii totuttelua ajatukseen että oikeesti asuu siellä! Muistan kun muutettiin kevään ajaksi Espanjaan, ja koko aika tuntui vaan ihan epätodelliselta ettei loma vielä lopukkaan! :D

  1. Hih, täällä on kieltämättä aika ihanan näköistä! Ja vaatii kyllä totuttelua, mutta täytyy nyt ottaa kaikki ilo irti tästä kokemuksesta :) On kyllä hassua, miten ei ole vielä sisäistänyt että hei nyt ei ollakaan vaan lomalla vaan me ihan oikeasti asumme täällä!

 2. Mä olin pari vuotta sitten Marseillessa lomalla kun Nizzat ja muut oli hirveän kalliita ja oon tämmönen köyhä opiskelija. Paikka oli aivan ihana ja huhtikuussa oli jo superlämmin (meri tosin jäätävän kylmä), mutta paikalliset käveli silloinkin toppatakeissa ja me sortseissa. Mun mielestä Marseille oli jotenkin sympaattisempi ja omalaatuisempi kun monet suuremmat turistikohteet kuten esim. Nizza, mutta niillä on myös ihan hauska murre siellä, varsinkin vanhemmalla väellä. Olen opiskellut ranskaa 10 vuotta, mutta välillä meni sormi suuhun kun yritti jonkun vanhan papan ranskaa ymmärtää :D

  1. Voi kuulostaa ihanalta, niitä huhtikuun lämpötiloja odotellessa! Ja minä ainakin aion painaa menemään shortseissa vaikka paikalliset kuinka toljottaisivat toppatakeissaan ;D Nizzassakin on kyllä päästävä käymään!

  1. Kiitos paljon Veera! Täytyy kyllä nauttia tästä kokemuksesta täysin rinnoin :) Kivaa kevään odotusta sinne Suomeen!

 3. Heh, piti kirjoittaa, että huippua tulevaa kevättä siellä Marseillessa, vielähän ollaan talven puolella :D En oikein ajatellut loppuun asti kun kommentoin :) Mutta tulee olemaan varmasti ikimuistoinen kokemus! :) <3

  1. Kiva kuulla, tulen kyllä aina kirjoittelemaan tänne jahka löytyy nettiä ja aikaa! ;) Minä nautin – mukavaa alkavaa viikkoa sinne!

 4. Upeita kuvia! Näyttää todella kivalta paikalta. :)
  Oikein mukavaa aikaa sinne! :)

 5. Kauniilta näyttää! Oletko siis nyt eri paikassa vaihdossa kuin poikaystäväsi, ja jos niin, minne hän meni vaihtoon?

  1. Täällä on hurjan kaunista, vielä kun puihin tulisi lehtiä niin oih! Olemme tosiaan eri paikoissa, poikaystäväni lähtee pian Kiinaan vaihtoon :)

 6. Ihanaa vauhtoaikaa siellä Ranskassa. Näin ensi vuonna vaihtoon menikään minua kiinnostaa erityisesti mistä saitte asunnon ja vaatiko sen saaminen paikan päällä käyntiä ? Teitä on ilmeisesti useampi kaveri samaan aikaan siellä ? Oletteko kaikki samassa kämpässä ? Olisi kiva tietää liten päädyit juuri tuonne vai oliko sinulla myös muita vaihtohakukohteita ja pääsitkö niihin ? Kaikki tieto on tarpeen ja toivonkin että saamme kuulla miten sulla siellä menee ja miten poikaystävälläsi menee ? Siitä et ole tainnut mainita mistä maasta hänet löytää. Mukavaa alkanutta vuotta ?

  1. Moikka! Koulustamme lähti yhteensä kuusi opiskelijaa tänne ja asun kahden tytön kanssa samassa kämpässä. Otimme ensimmäiseksi kuukaudeksi asunnon Airbnb:n kautta, jotta voimme täältä käsin sitten etsiä loppuajalle asuntoa kun alue on tutumpaa ja pääsee näkemään asunnon paikan päällä. Aika moni meidän kavereista on tehnyt samalla tavoin ainakin jos on useampia vaihdossa, koska tosiaan hirveän vaikea etsiä asuntoa ilman että tuntee aluetta. Toki koulun läheltä kampukselta olisi saanut myös kämpän, mutta me halusimme asua keskustassa.

   Mietin myös Ruotsiin Uppsalaan hakemista, mutta lopulta minua kiehtonut ranskalainen kulttuuri ja korkeammat lämpöasteet veivät voiton, heh ;) Poikaystäväni sen sijaan lähtee pian Kiinaan vaihtoon, joten hieman on tosiaan välimatkaa tämän kevään ajan.

   Tulen varmasti kertomaan lisää kuulumisia täältä aina kunhan vain pääsen netin äärelle! :)

 7. Moikka! Itse olen lähdössä samaiseen kohteeseen vaihtoon, ja mietinkin että onko jotain alueita mistä erityisesti kannattaa opiskelijan katsoa kämppää? Olen lähdössä yksin, joten hieman pelottaa netistä luetut kommentit maahanmuuttajista ja muista.. :D missä koulussa olit opiskelemassa? Oliko pohjoismaista paljon porukkaa samassa koulussa? :)

  1. Moikka Sofia! Hei, pistän sulle vaikka huomenna meiliä, niin voin helpommin kirjoittaa vähän laajemmin sulle :) Autan mielelläni kämpän suhteen, itse kun myös tuskaili alueen kanssa kaupungin ollessa ihan tuntematon.

   Palaan siis huomenna sähköpostitse! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *