Cape Coat

Arki on ollut Marseillessa tähän asti aika rentoa. Päätä ei ole tarvinnut vaivata juuri sen vaikeammilla kysymyksillä kuin että mitähän söisi tänään lounaaksi, ja aikaiseen herätyskelloon herääminen kerran viikossa on tuntunut ylitsepääsemättömän vaikealta. Meillä on tosiaankin tällä hetkellä kerran viikossa koulua – kuulitte oikein :D Helmikuussa viikkoon tulee toinen luento lisää, ja vasta huhtikuussa on hieman tiukempi tahti, joskin varsin rento sekin verrattuna normiarkeen Suomen päässä. Kurssien vaativuudesta en osaa vielä sanoa, mutta ajattelin kirjoittaa opiskeluista tarkemmin sitten kun luentoja on takana useampia.

Toisaalta juuri tämä aikatauluttomuus on välillä nostanut pientä ahdistusta – mitä ihmettä tulen tekemään täällä seuraavat viisi kuukautta? Varmasti tällainen hieman tyhjä fiilis kuitenkin kuuluu alkuun, kun omat arkirutiinit ovat vielä hakusessa ja ei ole ehtinyt sisäistää kaikkea. No mutta, ainakin meillä on aikaa reissata kevään aikana! Eiköhän tämä siis tästä, käytiin tyttöjen kanssa hankkimassa salijäsenyydetkin, joten yksi huoli vähemmän :)

Cape4 Cape3 Cape7

Niin, kun vapaa-aikaa on enemmän, on ollut myös vaarallisen paljon aikaa pyöriä kaupoilla. Yhtenä iltana kuljimme myöhään juuri ennen sulkemisaikaa Zaran ohi, ja päätimme käyttää tilaisuuden hyödyksi, päiväsaikaan kauppa kun on ollut oikea kaaos ja ihmispaljouden huipentuma alennusten alettua. Ja hitsit, alerekillä iskin silmäni niin kauniiseen kamelinruskeaan viittaan! Tässä siis ensimmäiset Marseillessa kuvatut asut, miljöössä ei ainakaan ole valittamista täällä päin ja minulla on mainio kuvauskaverikin ;)

Cape5 Cape9 Cape6 Cape1 Cape2

Cape coat / Zara
sweater / Lexington (giveaway)
bag / Givenchy
sunglasses / Ray-Ban (giveaway)

jeans / Zara
boots / Vagabond

Photography: Essi / Edit by me

32 thoughts on “Cape Coat

 1. Tuttu tunne tuo vaihdossa olo! Meillä oli onneksi auto käytössä vaihdossa, niin reissasimme paljon sillä ympäri Tanskaa. Sen lisäksi vaihdossa ehti treenata itsensä timmiin kuntoon kesää varten ja loppuajasta myös rusketuttiin ihan pavuiksi. Tuntui, kuin olisi taas 14vuotias :D mutta kannattaa nauttia siitäkin ajasta, Suomessa odottaa sitten taas aikataulut ja stressi :D

  1. Lohduttavaa kuulla, että fiilis kuuluu asiaan! Ja näin mekin juuri naureskelimme tyttöjen kanssa, että nyt on ainakin hyvä tilaisuus treenata itsensä kesäkuntoon ;D Näinpä juuri, nyt täytyy nauttia kun on mahdollista – Suomessa ehtii taas stressata aikatauluista!

 2. Ihana asu ja kuvat – vitsi, mikä ranskatar olet! ;) Maisemista tosin tulee vähän ikävä Ranskaan… Ja toi tyhjyyden tunne tuntuu oikein tutulta, mutta yritä nauttia vähän rennommasta oleilusta! Kyllä sitä Suomessa ehtii taas suorittamaan ;)

  1. Ihana Emmi, kiitos! :) Täytyy tosiaan vaan ottaa ilo irti rentoilusta, eiköhän tähän totu! Nimenomaan, Suomessa ehtii taas elää tiukkojen aikataulujen kanssa ;)

 3. Tuttu tunne omalta vaihtoajalta! Koulua max. 1-3 kertaa viikossa ja vaihtarikurssit oli kyllä tosi helppoja. Vaihtoaika on kuin lomaa viettäisi :D Oman arjen täytin kavereista, kaupungin läpikotaisin koluamisesta, vaihtaribileistä ja illallisista sekä reissailuata. Pitää vaan asennoitua että rentoa tulee olemaan ja päivät pitää täyttää itse. Oikeastaan aika mahtava tilaisuus kun kerrankin voi ihan luvan kanssa tehdä mitä haluaa ilman aikatauluja. Ota siitä kaikki irti, sitä ehtii olemaan velvollisuuksien ja kiireiden stressaama myöhemminkin!

  1. Huh, lohduttavaa että muutkin vaihtarit tunnistavat tästä itsensä! Meillä on jotenkin sellainen fiilis, että lusmuilemme täällä kun kursseja on niin vähän.. :D Mutta täytyy nyt tosiaan ottaa ilo irti rennosta aikataulusta ja tutustua kaupunkiin läpikotaisin. Ensi viikolle suunnittelimme jo jotain reissua lähikaupunkeihin! Kiitos kannustavasta kommentista! :)

 4. Todella kaunis tuo viitta. Sopii sinulle ihanasti. :)
  Rentoa opiskelua kuulostaa olevan. Onko teillä jokin tietty (?) opintopistemäärä tmv, joka pitäisi suorittaa vai saatteko mennä ihan “miltä tuntuu”?
  Rentouttavaa tammikuun jatkoa! :)

  1. Kiitos ihana! Meidän tulee suorittaa vähintään 20 opintopistettä eli neljän kurssin verran, ei ole siis kovin suuri määrä.. :D Mutta toisaalta tietysti hyvä vaan, niin ehtii opiskelun lisäksi tehdä kaikkea muuta kivaa täällä ja nauttia vaihdosta täysin rinnoin.

   Mukavaa tammikuun jatkoa sinne Suomeenkin! :)

 5. Hahah mä niin ymmärrän ton aikatauluttomuusahdistuksen. Oon ite ollu täällä Jamaikalla vasta muutaman päivän ja tuntuu ihan hassulta, kun ei oo vielä niitä kunnon rutiineja ja koulukin alkaa kunnolla vasta keskiviikkona, ja urheilutjutut ja muut kerhot vissiin vasta tokalla kouluviikolla.. Luentoja on näillä näkymin kolmena päivänä viikossa, mikä onneks mahdollistaa 4 päivän reissut :D Tää on niin hassua kun aina toivoo että olis paljon vapaata aikaa ja sitten kun sitä on, niin ei oikeen tiiä että mihin kaikkeen sen kuluttais, mut eiköhän tässä päivät ala täyttymään kaikenlaisesta touhusta kun vähän pääsee asettumaan… Nautitaan siis kevään runsaaasta vapaa-ajasta :)

  1. Mekin teimme tarkkoja suunnitteluja lukujärjestyksien suhteen, että päästään reissaamaan pidennettyjä viikonloppuja ;) Ja nimenomaan! Juuri puhuimme kämppikseni kanssa, miten aina toivoo sitä mitä ei ole, ja sitten kun sen saa niin ei osaa ottaa iloa irti. Eiköhän sitä päivien täytettä tosiaan löydy pikkuhiljaa, kun on asettunut aloillen :) Mukavaa kevättä sinne Jamaikalle, nautitaan tosiaankin!

 6. Moi! Olen lähdössä ensi viikolla vaihtoon Espanjaan, joten edessä on pakkauskriisi. Saitko kaiken pakattua yhteen isoon laukkuun ja käsimatkatavaroihin? Itse yritän karsia ainakin kenkien määrää, koska ballerinavarasto tulee varmasti keväällä kasvamaan. :D Jos on muita hyviä pakkausvinkkejä, niin otan niitä mielelläni vastaan!

  1. Moikka Anni! Huh, voin niin samaistua pakkauskriisiin, stressasin asiaa varmasti viikkoja! :D Loppupeleissä pakkaus sujuikin sitten yllättävän kivuttomasti, sain kaiken mahtumaan yhteen isoon matkalaukkuun sekä käsimatkakokoiseen vedettävään pieneen. Kengät aiheuttivat eniten päänvaivaa niiden viedessä niin hurjasti tilaa, otin lopulta mukaani nilkkurit, Niken Roshet, kahdet lempibaltsut ja yhdet korot kesäksi. Lenkkarit salia varten ostin sitten aleista täältä.

   Sitten turkkitakin lisäksi villakangastakki ja trenssi, joilla pärjää jo pitkälle, nahkatakkiani tosin jäin vähän kaipaamaan. Kesävaatteita en myöskään ottanut kuin kahdet shortsit, niitä voi sitten ostella keväämmällä täältä. Pakkaa kuitenkin kaikkia perusvaatteita ja lempineuleet- farkut ym, monipuolisesti yhdisteltäviä paitoja ja toppeja jne. Niillä pärjää jo pitkälle! :)

   Ja hei, villasukat ovat ehdoton! Eristykset eivät ole ihan Suomen tasoa, joten asunnoissa voi olla tosi kylmä – villasukat ovatkin paras asia jonka tänne pakkasin :D

   1. Kiitos paljon vinkeistä! Noista asuntojen kylmyydestä kuulin joltain toiseltakin, joten villasukat on jo heitetty matkalaukun päälle. Taidan pakata niin vähän vaatteita kuin mahdollista, jotta “joudun” sitten päivittelemään varastoja kevään tullessa! :D

 7. Itse taas olin harjoitteluvaihdossa Itävallassa, eli joka arkipäivä töissä noin 6 tuntia, tylsää siis ei tullut. :D Viikonloput hyödynsimme naapurimaissa reissaamiseen, sillä euroopan juna-yhteydet olivat niin toimivia ja hommasimme alle 26-vuotiaille tarkoitetun alennuskortin eräälle junayhtiölle, jolla saimme junamatkoista noin puolet hinnasta alennusta. Kolmen kuukauden vaihdon aikana tulikin reissattua todella paljon töistä huolimatta ja myös matkoilta jäi ihania muistoja. Suosittelen siis matkustamista lähikaupunkien lisäksi myös naapurivaltiohin ja ottamaan selvää junayhteyksistä ja alennusmahdollisuuksista. :) Mutta todellakin uskon, että omalla kohdallasi kyseinen tunne kuuluu alun erilaisen arjen ja ympäristön totutteluun. :)

  1. Ihana kuulla, että pääsit silti reissaamaan paljon tiukasta työaikataulusta huolimatta! Meilläkin on suunnitteilla matkustaa lähikaupunkien lisäksi ympäri Eurooppaa – ensi viikonlopulle on jo suunnitteilla Barcelona :) Ja hei mekin itse asiassa juuri kuulimme tuosta alennuskortista, joten se on ehdottomasti hankittava.

   Kiitos kannustavasta kommentista, tällainen alkufiilis varmasti kuuluu asiaan :)

 8. Tämä asu on kyllä ihan super ihana! :) Ja vitsit mikä Ranska-kuume näistä postauksista tuleekaan!! Onneksi omakin Cannesin loma häämöttää taas toukokuussa ja ehkäpä sitä ennenkin jo suuntaamme Ranskaan ;)

  1. Kiitos paljon Anne, ihana jos tykkäsit! Oih, pääsette taas Cannesiin, mahtavaa :) Tulitkin heti mieleeni Cannesia suunnitellessamme, kun olet jo ihan konkari kaupungin suhteen ;) Siellä on siis ehdottomasti käytävä viimeistään keväämmällä, en malttaisi odottaa! Tervetuloa vaan Ranskaan! :)

 9. Ihania kuvia ja ihana tuo viitta! Nauti vaihtoajasta, stressata ehtii myöhemminkin :)

  1. Kiitos paljon Ulla! :) Ja juuri näin, täytyy yrittää omaksua tämä ranskalainen mentaliteetti, että nauttii elämästä ilman turhaa stressiä ;)

 10. Kuulostapaas rennolta, itsekin mielellään tämän kiireisen opiskelija-arjen keskellä hyppäisi tuollaiseen elämään :D Onko teillä ollut koulun tms. kautta jotain vaihtari get together juttuja (bileitä tai muita tapahtumia) ja ootko tutustunu muualta tulleisiin vaihtareihin tai ranskalaisiin? Itsekin suunnittelen vaihtoon lähtöä lähitulevaisuudessa, joten hauska lukea sun kokemuksia sieltä :)

  1. No niinpä, tästähän minäkin haaveilin koko syksyn paahtaessani kandin parissa, mutta nyt kun on vapaa-aikaa ei oikein tiedä mihin sen käyttäisi :D Mutta eiköhän se tästä, kun löytyy arki ja rutiinit.

   Ensimmäinen viikko oli orientaatiota joten silloin oli periaatteessa joka päivä/ilta jotain häppeninkiä, joissa oltiin mukana. Nyttemmin on rauhoittunut, joskin bileitä toki on viikottain. On siis päässyt tutustumaan muihin vaihtareihin, pääasiassa olemme nyt viettäneet aikaa norjalaisten, ruotsalaisten ja muutamien jenkkien kanssa :) Paikallisiin taas ei ole vielä juuri paljoa tutustunut muuten kuin koulun kautta tutoreihin. Kiva kuulla, että vaihtojutut kiinnostavat, mielelläni jaan niitä kyllä täällä kevään aikana :)

  1. Kyllä täällä alkaa olla jo ihan kevättä ilmassa! Ja hei paremman puolella ollaan jo siellä Suomessakin, pimein aika sentään jo ohi ;)

 11. Aivan ihana tuo viitta! Mäkin haluan!! :D

  Itsellä ei ole kokemusta vaihdosta eikä tulekaan, mutta on silti mukavaa lueskella juttuja sieltä ja miten vietät aikaa siellä ja opiskeluista ja muusta! Aina kivaa lukea vähän erilaisestakin elämästä :)
  Ja nyt vaan salille treenaamaan ja reissaamaan ympäri eurooppaa, mikäs sen parempi!
  Mulla taas kevät lukukausi on on niiin täyteen ahdattu, että onneksi sai olla viime viikon teneriffan auringon alla niin selviää EHKÄ JOTENKIN tästä keväästä :D Byää en haluaa! Muunmuassa maanantait ja tiistait ovat sellaisia kevyitä 10 ja 12 tuntisia :'(

  1. Hih, Zaran aleihin vaan ;) Kiva kuulla, että vaihtojutut kiinnostavat silti, vaikkei olekaan itselle ajankohtaista. Ja hei, nyt on jo matkat varattuna ensi viikonlopulle Barcelonaan ja kuukauden päähän Marokkoon, joten tässä on nyt paljon mitä odottaa! ;)

   Tsemppiä tiukkaan kevääseen, onneksi olet saanut viettää rentoutumisviikon niin jaksaa painaa!! :)

  1. Nämä ovat olleet syksystä asti luottopopot, voin siis suositella! Tosi hyvät jalassa ja koko vastaa täysin normaalia :) Malli on Vagabondin Olga.

 12. Minakin luen ihan innoissani sun Marseille-juttuja! Jatinkin kommenttia sun instaan kun olit postannut ihanan kuvan Longchampsin puistosta. Ehdin asua siella muutaman vuoden ja kaupunkiakin tuli nahtya. Itse vein vieraita kavelemaan Le Panierin’n alueelle, siella Place de Lenche ja lounas (tai illallinen) Montmartre-nimisessa ravintolassa (muitakin siina aukiolla on kokeiltu), hinta-laatu erittain kohdalla ja suora nakyma satamaan ja vahemman turisteja. Panierista loytyy myos La Vieille Charite, jossa jarjestetaan joskus (usein?) nayttelyita. Sen takainen Jolietten aluen on ilmeisesti saatu melki kokonaan rempattua sitten mun ajan, siella loytyy yksi hyva lounaspaikka Le Cafouch aux Savours (rue Mazenod), jossa menu vaihtelee paivittain sen mukaan mita kokki sai aamulla haettua markkinoilta eli taattu tuoreruokaa. Saa sanoa terveisia Elinalta! :) Kaupungin rannat voi katsastaa vaikkei sinne kannata menna makaamaan. Kaupunkipyoria voi vuokrata esim Pradon liikenneympyrasta ja ajella rannalle.

  Sitten kantsii kayda kavelylla/vaelluksella calanque:lla, etela- Marseillesta lahtee ja niille paasee myos Cassiksen paasta (vaikeampi kulkuisempaa). Cassis itse on myos ihan sopo, toisin aika kallis, mutta sielta veneella kierrokselle tsekkaamaan myos nama calanquet. Siina lahella myos La Ciotat, mutta nama on molemmat vahan enemman kesakaupunkeja.

  Sitten kannattaa vuokrata auto ja hurauttaa katsomaan Provencelaista menoa St.Remy de Provence ja Baux-de-Provence. Markkinat tapahtuu St. Remyssa joka keskiviikko keskusaukiolla. Melkein kaikki viinit ja oliivioljyt on ihan nam nam! Osa tiloista jarjestaa myos vierailureissuja ja nayttelykierroksia. Molemmissa kylissa meno alkaa vasta huhtikuun puolella, muuten on taysi talvikooma paalla. (Joo tuli taallakin asuttua..). Aixissa olette varmaan jo kayneet ja siellakin viinitiloja piisaa. Olin toissa yhdella luomutilalla, jos meinaatte visiittia, niin ole yhteyksissa.

  Ja viela olette varmaan huomanneet etta Marseillen satamasta paasee laivalla siihen edustan saarilla, niillakin voi kayda. Muita lahialueen omasta mielestani kivoja paikkoja on myos Avignon ja erityisesti Montpellier! Ole yhteyksissa jos menette sinne jos voisin saada teille paikallisen oppaan (joo asuin siellakin). Jos on kaytannon kysymyksia sun muuta niin kannattaa liittya facebookissa Ranskan Suomalaiset- ryhmaan, ja vastauksia satelee aika akkia, meita on monta :) Oletteko jo liittyneet CAF:iin? Sielta saa vaihto-opiskelijatkin tukea! PS. Monet vinkit on jo yli 5 vuoden takaa, etta on kaupunki saattanut muuttua siina ajassa :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *