Time to Sparkle

Yhteistyössä Asennemedia & Jaume Serra

Vuoden vaihtuminen on aina ollut yksi suosikkijuhlistani. Siinä on sellaista jännittävää uuden tuntua, kun ei vielä tiedä mitä tuleva vuosi tuo tullessaan, ja on myös mahdollista aloittaa tarvittaessa kaikki puhtaalta pöydältä. Ennen kaikkea se on kuitenkin sellainen juhla, jolloin olemme ystävien kanssa kokoontuneet ja ottaneet tulevan vuoden yhdessä vastaan! Mitä muuta sitten kuuluu minun juhlarepertuaariini vuoden viimeisenä päivänä?

Jaumeserra2 Jaumeserra5

Punainen huulipuna – se on must! En muista uudenvuoden aattoa, jolloin punahuulet eivät olisi olleet osa meikkiäni. Tämä juhla jos mikä vaatii hieman näyttävyyttä ja saa panostaa oikein luvan kanssa! Punaisen huulipunan kanssa kannattaa pitää mielessä, että silmämeikki voi hyvin olla hillitympi huomion keskittyessä huuliin.

Jaumeserra3

Dress – BikBok (giveaway)

Paljetit – ehdoton kyllä! Jos ajattelen muutamia vuosia taaksepäin, niin aina olen juhlinut vuoden vaihtumista paljettien kimalluksessa oli sitten kyseessä toppi, hame tai mekko. Paljetit ovat muuten omaan makuuni vähän too much, mutta hei, tällaisena juhlapäivänä jos joskus saa kimaltaa! Tällekin vuodelle asu on jo valittu, ja aion juhlia tässä BikBokin paljettiunelmassa. Eipähän tarvitse potea pukeutumiskriisiä aattona vaatekaapin edessä!

Jaumeserra6

Kuohuva vuoden vaihtumista varten. Kuohuvaa tulee harvemmin juotua muuten kuin erityistilanteissa, mutta uudenvuoden aatto on juhla, johon kuoharia on aina viime vuosina ostettu. Tällä kertaa laseista löytyy espanjalaista Jaume Serraa, jota olen maistanut jo pariinkin otteeseen kuluneiden viikkojen aikana – ensin eräällä Asenne-tyttöjen brunssilla ja vielä muutama päivä sitten aattona vietyäni tätä joulupöytään. Tällöin Jaume Serra sai kehuja veljeltäni, joka kertoi olevansa kyllästynyt yleensä ostamiinsa samoihin vanhoihin kuohareihin, ja kehaisinkin Jaume Serran maksavan alle yhdeksän euroa. Tässä on kyllä hinta-laatusuhde ehdottoman kohdallaan ja onhan tämä voittanut kalliimmat kilpailijansakin vuoden takaisessa cava-testissä!

Jaumeserra4

Vinkkinä muuten, jos juhlijoita on aattoiltana useampia, voi lasit merkitä helpolla ja hauskalla tavalla. Ainakin Granit myy tällaisia vesiliukoisia tusseja, joilla voi kirjoittaa esimerkiksi peili- ja lasipintoihin. Laseihin voi siis kukin vieras kirjoittaa oman nimensä, niin ei mene sekaisin muiden kanssa!

Jaumeserra1

Mekko – check, kuohuva – check, huulipuna – check. Nyt voidaan keskittyä odottamaan vuoden vaihtumista! Niin ja viimeisenä vinkkinä tietysti muistakaa pitää järki päässä ja juhlia maltilla, sekä pitää kavereista huolta. Minä olen myös joka vuosi se, joka muistuttelee raketteja ampuvia ystäviä huomioimaan suojalasit! Eikun turvallista ja hauskaa uuden vuoden odotusta teille kaikille :)

Valviran ohjeistuksen mukaisesti alkoholia koskevia kommentteja ei hyväksytä, muut kommentit tervetulleita.

12 thoughts on “Time to Sparkle

 1. OI KYLLÄ!!
  Uutena vuotena kuuluu ehdottomasti vähän kimallella! Mekin meinataan viettää kaveriposukalla kunnon perinteiset koti-bileet (vieläpä vanhempien luona :D)
  Täällä kans ilmottautuu yksi joka olotilasta ja juomien määrästä riippumatta on aiba se joka huolehtii muista, ja tuo suojalasi juttu on mullekin tosi tärkeä että rakettienampujat ne pitävät päässä!!
  Huh, muutama hassu päivä enää ja sitten aloitellaan taas uutta vuotta- ihan hullua!!!

  1. Jes, niin samaa mieltä! Olen yrittänyt viritellä tätä paljettipukukoodia ystävillekin, mutta kaikki eivät ole ihan innostuneet ;D Kotibileet uutena vuotena ovat pop! Ja hienoa että säkin huolehdit ystävistä, tällaisia ihmisiä tarvitaan porukkaan aina! :) Oikein ihanaa uudenvuoden aaton odotusta, enää muutama päivä!

 2. Toi mekko on ihana! Itsellenikin paljetit ovat normaalisti way too much, koska oon perinteinen kaikki mustaa-tyyppi. Mutta UVna voi todellakin pistää pikkasen paljettia, glitteriä ja vetää vähän överiksi. Minullakin on ollut yleensä UVna joku paljettihame tai toppi. Tälle vuodelle en ole kyseistä ehtinyt edes ajatella, taikka kauppojen tarjontaa katsella. Onneksi on vielä tämä ja huominen aikaa. :)

  Olisko sulla muuten vinkkejä mitä alennysmyyntejä kannattaisi katsastaa? Niin verkossa kuin kivijalkamyymälöissä. Itselläni olisi ensisijaisesti talvitakki sekä saappaat hakusessa (jos sitä talvitakkia tulee tänä talvena edes tarvitsemaan).

  1. Minustakin mekko on ihana! Nauratti poikaystäväni kommentti kun esittelin hänelle mekkoa, “onko tämä siis vitsi?”. Ei ne miehet aina ymmärrä, hehe ;) Ja nimenomaan, uutena vuotena saa kimaltaa ja vetää vähän överiksi! Nyt luulisi löytyvän hyvin paljettihärpäkkeitä alennusmyynneistäkin, toivottavasti onnistaa :)

   Ja hei, sain toiseltakin lukijalta toiveen tehdä postauksen alennusmyynteihin liittyen, joten pyynnöistänne inspiroituneena väsäsinkin jo sen! Yritän saada postauksen ulos jo heti huomenna :)

 3. Moikka! Löysin sun kirjotelman kauppis opiskelusta ja näin kauppista miettineenä mulla ois muutama kysymys:) eli kuinka vaikeaa on B-C arvosanoilla päästä lukemaan kauppikseen? Loppupeleissä niillä ei vissiin ole suurempaa merkitystä jos pelkän pääsykokeen kautta yrittää? Ka onko matikka kuinka vaikeaa? Haluaisin vain kuulla joltakin, että onko se mahdollista mitenkään.. Itselläni ei ollut suuret tavotteet yo arvosanojen suhteen silloin ja nyt en tajua, että miksi en panostanut. Ihan kuin ois eläny jossaki kuplassa koko lukion hah ja nyt lukion jälkeen on niin suuret toiveet ja tavotteet..

  1. Mun on ihan pakko vastata tähän, että älä stressaa lukion arvosanoja. Itselläni lukion todistus oli hyvä, mutta ylioppilastodistus luokkaa C, ja silti pääsin sinne mihin halusin (eli valtiotieteelliseen). Kuitenkin sisään otetaan myös niitä, joiden kohdalla yokirjoitusmenestystä ei oteta huomioon, eli mitä väliä mitä on kirjoittanut. Jos tosissasi haluat johonkin paikkaan opiskelemaan, niin motivaatio on varmasti kohdillaan viettää kevät pääsykokeisiin lukien. Ja aina voi opiskella esim avoimessa kauppiksen opintoja, jos ei ekalla tärppää. Lisäksi siihen matikkaan, niin minulla on pari kaveria, jotka pääsi sisään vaikka he ovat aina olleetkin huonoja matikassa, ei se sitäkään katso, tottakai ne matematiikkaa vaativat osiot ovat haasteellisimpia ja niiden oppimiseen menee enempi aikaa.

  2. Heippa Emma! Ihana Nanette ystävällisesti kirjoittikin jo pitkän pätkän sinulle, mutta minäpä jatkan vielä :)

   En koe, että kirjoitusten arvosanat korreloisivat yhtään sisäänpääsymahdollisuuksiesi suhteen. Tiedän monia, jotka ovat päässeet sisään ilman hyviä yo-arvosanoja! Pääsykokeessa osa tosiaan otetaan pelkän pääsykoekiintiön mukaan sisään, osa taas toisessa kiintiössä jossa hyvistä yo-arvosanoista saa lisäpisteitä. Toki ne siis voivat lisätä mahdollisuuksia päästä sisään ja esim. itse menin tuossa kiintiössä ja siitä oli minulle valtava apu, mutta ne eivät tosiaankaan ole mikään välttämättömyys. Ainoastaan se ratkaisee, miten motivoitunut olet lukemaan pääsykokeisiin ja miten paljon löytyy pyllylihaksia istua kirjaston penkillä ;D

   Sillon kun itse hain kauppikseen oli matikka hieman eri ja vähän vaikeampi kuin nykyään, kun se on lukiossa käytyä talousmatikkaa. Itse jätin matikkaosuuden tuolloin pois kokonaan ja satsasin muihin osioihin, mutta uskoisin, että tuo nykyisin vaadittava matikka ei ole mikään mahdottomuus :) Itse kauppiksessa taas pärjää kyllä aina, minullakin on juuri ja juuri vaivoin C kirjoitettu lyhyestä matikasta ja se ei ole ikinä ollut vahvuuteni, mutta olen läpäissyt kaikki matikkapainotteiset kurssit kunnialla! Lisäksi olen valinnut pääaineekseni johtamisen, joten ei ole pakko ottaa niitä matemaattisimpia pääaineita, niin riittää että läpäisee peruskurssit (esim. tilastotiede ja talousmatikka).

   Ei siis pidä yo-arvosanojen lannistaa vaan jos kauppis kiinnostaa ja motivaatiota löytyy, niin go for it! Ja Vaasaa voin tieytsti suositella itse lämmöllä :) Joka tapauksessa kannattaa hakea muuallekin kuin esimerkiksi Helsinkiin ja olla avoin sen suhteen, että pääkaupunkiseudun ulkopuolellakin tulee ihan loistavia ellei jopa parempia opiskelukokemuksia!

   Hurjasti tsemppiä tulevaan ja jos jää jokin vielä askarruttamaan niin laita ihmeessä uudestaan viestiä, autan mielelläni! :)

   1. Super kiitos teille vastauksista!:) Jos päätän hakea niin Oulu olisi parhain vaihtoehto minulle. Vielä jäi mietityttämään englannin rooli kauppikses! Onko se opinnoissa se töppääjä jos ollut huono enkus? Ja muutenki opinnot käytännössä, voisitko vähän avata, että millaista se sitten on opiskella kauppatieteitä?

 4. Olipas ihana postaus! Mietin vain, että mistähän noita tusseja mahtaisi löytyä? Aivan huippu idea kun bileissä laseja on aina niin paljon että kukaan ei enään pysy perässä! :-D

  1. Kiva Pinja jos tykkäsit! :) Tusseja olen itse ostanut Granit-liikkeestä Erottajan ja Bulevardin kulmasta, sieltä siis ainakin löytyy!

   1. Haha no voihan hitsit, pitää metsästää seuraavalla Helsingin reissulla kun täältä Oulusta ei taida löytyä! :-D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *