Peilin paikka?

Minusta on ihanaa, kun kotona on jotain perittyä ja sellaista, jolla on tunnearvoa. Makuuhuoneen katossa roikkuva ukilta saatu upea kattokruunu herättää ihastusta joka päivä, ukin kristallilasit taas katetaan pöytään niinä erityisinä hetkinä. Olen saanut myös mummiltani antiikkipeilin, joka on taakse kirjatun vuosiluvun mukaan 1930-luvulta peräisin, ja se on odotellut paikkaansa kodissamme jo tovin. Etenkin nyt rakkaan mummini poismenon jälkeen minusta olisi hienoa saada se jonnekin esille, mutta paikka aiheuttaa päänvaivaa, joten käännyn teidän puoleen!

Peili1 Peili2

Kaavailin peiliä ihan alunperin makuuhuoneeseen, sillä kokonsa puolesta se sopisi sängynpäädyn ylle kuin nakutettu. Tuntuuko peili kuitenkin hieman liian massiiviselta ja jotenkin rauhattomalta tuossa? Entä onko liikaa krumeluuria, kun makuuhuonetta koristaa jo kruunukin?

Peili3 Peili4

Toinen vaihtoehto olisi sohvan yläpuolelle, seinä kun on ammottanuut jo ikuisuuden tyhjyyttään. Ongelmana kuitenkin on peilin pieni koko sohvaan nähden, sillä sohva on kuitenkin sen verran suuri. Toisaalta ihastuin ajatukseen kullan sävyisestä peilistä olkkarissa, olisipa se vain leveämpi! Olohuoneessa ei myöskään ole oikein mitään muuta saman sävyistä kehysten kanssa, vaikka äkkiäkös messinkiä jostain kehittäisi joidenkin pienten yksityiskohtien muodossa.

Peili3

Kolmas vaihtoehto olisi toiselle seinustalle vitriinin yläpuolelle, johon se sopisi minusta upeasti Balmuirilta saatujen kristallikynttilänjalkojen kanssa. Tuohon peili kävisi koon puolesta (vaikka hieman kaappia leveämpi onkin), mutta ei peilillä muuten juuri olisi virkaa tuossa kohtaa asuntoa. Ei siinä että sohvallakaan tulisi kauheasti peilailtua, heh.

Viime viikot peili on kuitenkin majaillut tässä vitriinillä ja se alkaa tuntua sopivimmalta paikalta ainakin tällä hetkellä! Mutta mitä te sanotte – mihin peilikaunotar sopisi parhaiten? :) Apuja kaivataan!

71 thoughts on “Peilin paikka?

 1. Kaunis peili, ja ihana kun sillä on tarina mukana. :) Tuohon vitriinin päälle sopii mielestäni parhaiten, mutta mitä jos kääntäisitkin sen pystyasentoon – näin jäisi kaapin mittojen sisäpuolelle. :)

  1. Tarinat esineiden takana ovat parhaita ja tietysti tunnearvo muutenkin :) Täällä moni ehdottikin peilin vaihtamista pystyasentoon – jännä miten itse en ole aikaisemmin edes kokeillut muuten kuin vaakaan! Nyt käänsin peilin, katsotaan tottuisiko silmä tähän ;) Kiitos ihana vinkeistäsi ja mahtavaa uutta vuotta!

  1. Hauskaa miten moni ehdotti pystyasentoa kokeilemista, itse en tullut ajatelleeksikaan! Nyt peili on käännetty ja katsotaan tottuisiko silmä tuohon ;) Kiitos vinkeistä Mari!

 2. Vitriinin päälle ehdottomasti! Aivan upea peili ja koko asunto muutenkin <3 :-) kyselin jossain vaiheessa instagramin puolella vaalean sohvanne kunnossa pitämisestä ja senkin kommentin avustamana tehtiin päätös vaaleammasta väristä. Sohvan sävy on aivan täydellinen, suihkuteltiin suojasuihketta päälle ja ostettiin pesuaineet kaupasta, eiköhän se nyt kestä eloa! ;-)

  1. Vitriini taisikin saada eniten ääniä! Hei kiva kuulla, että sait rohkaisua vaalean sohvan suhteen :) Kyllä sen kanssa pärjää, jopa tällaiset sottapytytkin! Kiitos kivasta kommentistasi Pinja ja mukavaa uutta vuotta :)

 3. Kyllä tossa vitriinin päällä se näyttäis olevan ihan täydellinen, siihen mä sen laittaisin :) on kyllä kaunis peili <3 just tollaset esineet millä on tunnearvoa on just niitä parhaita ja ihanimpia, itellä on myös mummilta peritty kattovalaisin olkkarissa ja on se vaan ihana, niin paljon muistoja täynnä :')

  1. Vitriinille se taitaa kuulua ;) Tunnearvo esineissä on kyllä ihan parasta, ja muistot säilyvät näin vuosikymmeniä eteenpäin. Ihanaa että sullakin on tuollainen muisto kotona! :)

 4. Aivan upea peili. ♡ Ihanaa, kun on noita upeita muistoja isovanhemmista. :) Minulla on myös peili, mutta käsi-sellainen (voiko noin sanoa? ;) Sen on isoäitini ostanut Afrikasta. Se oli muisto, jonka hänestä ehdottomasti halusin. :)
  Mutta asiaan… Minä varmaan laittaisin peilin makuuhuoneeseen. Sopii upeasti kattokruunun kanssa. ♡ Tai sitten vitriinin päälle… Kumpikin hyviä paikkoja, mutta makkari ehkä parempi. :)
  Ihanaa keskiviikkoa! :)

  1. Vau, ihana muisto! Tällaiset esineet ovat kyllä parhaita ja on hienoa saada jotain oikeasti vanhaa ja perittyä uuden keskelle. Kiitos ihana mielipiteistäsi ja mahtavaa uutta vuotta jo näin hieman etukäteen! :)

 5. Sanoisin, että vitriinin ylle sopii parhaiten. Ja jos itselläsi on sellainen fiilis, että siihen se asettuu parhaiten niin usein se on paras paikka :) makkarissa sopisi oikeastaan juurikin tuon kattokruunun takia, tuo pientä luksuksen tuntua. Sänkyyn nähden peili on kuiten melko vaatimattoman kokoinen, lisäksi harvemmin makuuhuoneen sängyllä tulee peilailtua itseään :’) vitriinin yllä tulisi peili käyttöönkin ja sopii suhteessa vitriinin kokoon. Olet mahtavasti saanut kattokruunun makkariin sopimaan! Ja itsekin tykkään kovasti vanhemmista sisustustavaroista sekoitettuna nykypäivän designiin ja sisustukseen! Tuo pientä moniuloitteisuutta kokonaisuuteen :)

  1. Vitriiniin alan minäkin kallistua, ehkä se sopisi kokonsa puolesta kuitenkin tänne parhaiten… Antaa kattokruunun loistaa makuuhuoneessa ja viedä huomio siellä! Moni vinkkasi peilin kääntämistä pystyasentoon ja sitä olen testaillut nyt :) Vanhat esineet uuden rinnalla tuovat kyllä sitä jotain sisustukseen! Kiitos Tanja sullekin mielipiteistä, ihana kun jaksoit raapustaa pitkän pätkän :)

 6. Oma ääneni menee viimeiselle vaihtoehdolle eli omasta mielestäni peili sopisi parhaiten tuohon vitriinin päälle. Näyttäisi sopivan siihen parhaiten mittasuhteiden puolesta. Mielestäni mikään noista paikoista ei varsinaisesti ole sellainen, jossa peiliä kaipaisi peilailun vuoksi, joten ehkä sitä ei kannata miettiä, teilläkin varmaan löytyy peilejä siihen tarkoitukseen jo ennestään :)

  1. Kiitos Anna sullekin mielipiteistä, olen niin iloinen että olette jaksaneet rustata näitä ahkerasti! Vitriinin ylle peili taitaa tosiaan jäädäkin, siinä se tuntuu luontevimmalta :)

  1. Hitsi, se olisi myös hyvä vaihtoehto.. Luulen kuitenkin, että näillä näkymin peili saa majailla tuossa vitriinin yläpuolella, antaa kruunun viedä huomio makuuhuoneessa ;) Kiitos Josefiina sullekin!

 7. Itsellä on peili sängyn päädyssä ja se on kyllä kiva paikka, toinen mitä oon miettinyt, kun ruokapöytäni on pyöreä ja se sijaitsee asunnossani ns. nurkassa jossa molemmat seinät ovat tyhjillään, että peili sopisi siihenkin jommalle kummalle seinälle (juuri joku tuollainen ihana vanha peili). Se toisi ruokailutilaan niin sanotusti arvokkuutta.
  Mutta noista sun kolmesta suosittelisin eniten ehkä tuota sängyn päätyä, teidän sohva on sen verran massiivinen että se ehkä veisi huomion peililtä. :)

  1. Pyöreän pöydän yhteyteen sopisi hyvin tällainen suorakulmion muotoinen peili, eri muodot toisivat hieman lisää mielenkiintoisuutta. Sängyn pääty on kyllä toinen hyvä vaihtoehto peilille, mutta näillä näkymin luulen että vitriini vie voiton. Kiitos sullekin ihana kommentista! :)

 8. Krumeluurinrakastajana sanon ehdottomasti että sängyn päätyyn! Jokainen esine kaipaa toista samanhenkistä katse-etäisyydelle. Kruunu ja peili tukisi siis toisiaan hengeltään tosi hyvin. Makuuhuoneenne on muuten sopivasti eri tyylinen, joten kruunu kaipaa toista vahvistamaan kontrastiaan. Ja silmä tottuu – jos nyt tuntuu krumeluurilta.

  Tosin, pelkkiä mittasuhteita katsoessa sanoisin vitriinin päälle. Liian pienillä asioilla ei kannata sisustaa, siitä tulee helposti rauhatonta. Kun yhteen laitetut esineet on yhteismitallisia kooltaan, syntyy yhtenäisyyttä.

  Siitäkin huolimatta, että peili siis saattaa olla hitusen pieni makuuhuoneeseen, sinne se mun silmän mukaan kuuluu :)

  Hih, mulla on yleensä aina mielipiteitä ja varsinkin sisustukseen liittyen… :O :D Ihanaa vuodenvaihdetta Jonna!

  1. Ihana Eve kun jaksoit rustata näin pitkän pätkän, kiitos! <3 Sulta tuli mainioita mielipiteitä silloin eteispostaukseenikin, joten mahtavaa että niitä löytyy ;)

   Jännä miten en tullut edes ajatelleeksi pystyasentoa ennen teidän kommenttejanne. Nyt käänsin peilin ja alkuun tuntui hassulta, mutta katsotaan josko silmä tottuisi! Kiitos vielä, niin kiva saada muilta vähän eri kulmaa oman kodin sisustukseen :)

 9. Vitriinin yläpuolelle itse laittaisin. Aivan ihana asunto teillä, ainakin näiden kuvien perusteella!

  1. Vitriini taisi viedä ylivoimaisesti voiton, vaikka makkari tuli hyvänä kakkosena! Kiitos paljon Wilma, tuolta decor-tägin alta löytyy paljon muitakin sisustusjuttuja- ja kuvia kodistamme :)

 10. Kauniita kuvia kauniista kodista! :) laittaisin peilin itse ruokailutilaan, sillä sen kauniit ja koristeelliset reunat tuovat näyttävyyttä myös koko ruokailutilaan.

  1. Kiitos paljon Jenni! :) Peili voisi muuten käydä ruokapöydän yläpuolelle, mutta minusta suorakulmion muotoinen peili korostaa liikaa pöydän muotoa, ehkä jos toinen olisi pyöreä voisivat toimia yhdessä paremmin…

 11. Ehdottomasti sängyn ylle, sopisi upeasti yhteen kattokruunun kanssa! Toinen hyvä on tuo vitriini, ja kuten moni on jo ehdottanut, pystyasentoon :) mielestäni olohuoneeseen peili on vain auttamatta liian pieni

  1. Olohuoneeseen se on liian pieni kyllä, snif! Kiitos paljon sullekin Kata – en olisi osannut edes ajatella pystyasentoa ilman teidän kommenttejanne :) Nyt se on käännetty ja katsotaan josko silmä tottuisi!

  1. Makkari olisi hyvä kakkonen, mutta vitriini taisi viedä tällä erää voiton ;)

 12. Itse laittaisin tuohon vitriinin päälle. Tiedän tosin, että jos itsellä olisi tuollaisessa paikassa peili, niin pikkuhiljaa myös tuohon vitriinin päälle rupeis kerääntymään meikkejä yms. tavaroita. Ehkä sinä olet kuitenkin järjestelmällisempi. :)

  1. Kiitos Tuija – vitriinille se taitaa näillä näkymin jäädäkin! Ainakin toistaiseksi olen osannut pitää meikit makuuhuoneen “meikkauspöydän” äärellä, toivottavasti ne eivät ala sieltä karkailla ;)

 13. Ehdottomasti sängyn yläpuolelle! Peili on liian pieni sohvaan verrattuna, eikä se mielestäni sovi yhteen suoraviivaisen vitriinin, ruokapöydän ja sohvapöydän kanssa. Sen sijaan makuuhuoneeseen se istuu kattokruunun pariksi kuin nakutettu :)

  1. Ihan totta, että peilin myötä suorakulmaiset muodot korostuisivat entisestään… Toistaiseksi tuntuu kuitenkin, että vitriini voisi olla paras ratkaisu peilille :) Onneksi paikkaa voi myöhemmin vielä vaihtaakin ja testata makuuhuoneen paikkaa, jos siltä tuntuu! Kiitos sullekin Jensku, mahtavaa saada teiltä näin paljon mielipiteitä aiheesta :)

 14. Sanoisin myöskin, että vitriinin päälle. Ehdottaisin kuitenkin myös neljättä vaihtoehtoa eli ruokapöydän ylle. Sohvaseinälle voisi sitten laittaa tauluja, joissa on samaa sävymaailmaa peilin kanssa tai hyllyn johon tauluja ja muutama peilin sävyinen sisustushärpäke.

  1. Vitriini taisi viedä voiton! Ruokapöytä ei olisi huono idea, mutta minusta se korostaisi liikaa suorakulmaisia muotoja tuossa samanmuotoisen ruokapöydän yllä, voisi toimia paremmin jos toinen olisi pyöreä. Hyvä idea kuitenkin yhdistää tuota messingin sävyä muualla asunnossa esimerkiksi juuri taulujen muodossa sohvan tai ruokapöydän yläpuolella, kiitos Mari! :)

 15. Munkin mielestä peili sopisi nätisti makkariin :) sopii hyvin yhteen tuon kattokruunun kanssa! Niin ihana koti teillä kyllä! :)

  1. Kiitos paljon Ida! Toistaiseksi peili taitaa jäädä tuohon vitriinin ylle, mutta katsotaan jos mieli vielä muuttuisikin ;)

 16. Mielestäni peili sopisi hyvin makkariin! Ihanaa että olet perinyt rakkailta ihmisiltä noin ihania muistoja :) itselläni on myös isovanhemmilta perittyjä pieniä tavaroita ja aina ne nähdessä tulee ihania muistoja mieleen <3

  1. Kiitos Petra! Peili taitaa kuitenkin ainakin näillä näkymin jäädä tuohon vitriinin ylle, vaikka ei tuo makkarikaan olisi huono vaihtoehto :) Tunnearvoa täynnä olevat esineet ovat kyllä parhaita, ihanaa kun on muistoja rakkaista ihmisistä!

  1. No eikö, ja ihanaa vielä tietää mistä se on peräisin :) Vitriinin ylle se taitaa jäädäkin, kiitos!

 17. Heips :) Noista vaihtoehdoista laittaisin vitriinin päälle. Itselläni myös iso-äitini vanha peili. Sijoitin sen eteisen seinälle. Siihen vilkaisen viimeisenä kun lähden ulos ja sen alla lipasto jonka päällä valaisin, aalto-tarjotin jossa avaimet ja muutama huuli-kiilto mahdollista viimeistä sutaisua varten :)

  1. Heippa Nina ja kiitos ideoistasi! Kuten myös siitä, kun aiemmin kommentoit kuinka ruokapöytä voisi olla hieman irti seinästä – näin tehtiin ja näyttää tosiaan paljon “ilmavammalta” :) Vitriinin ylle peili taitaa tosiaan jäädäkin! Tällaiset tunnearvoa täynnä olevat perityt esineet ovat kyllä parhaita ja tuovat vähän persoonallisuutta sisustukseen.

 18. Sängyn päälle sopii parhaiten mittasuhteiltaan ja toki mätsää hyvin kattokruunun kanssakin. :)

  1. Makuuhuone ei olisi kyllä yhtään huono vaihtoehto, toistaiseksi peili taitaa kuitenkin jäädä tuohon vitriinin ylle :) Kiitos sullekin, kiva saada teiltä mielipiteitä aiheeseen!

 19. Hei! Lähetään viestin päivää ennen. Hyvää Uutta Vuotta ja onnea vuodelle 2016 <3
  /Katja

  1. Kiitos Sanna! Makkari ei olisi kyllä huono vaihtoehto, mutta toistaiseksi vitriini tuntuu kuitenkin oikealta paikalta ;)

 20. Mielestäni ehdottomasti makuuhuone olisi peilille sopivin ja arvokkain paikka :)

  1. Makuuhuone ei olisi kyllä lainkaan huono, mutta nyt peili tuntuu hyvältä pystysuunnassa tuossa vitriinin yllä! Kiitos sullekin Tilda ja huippua uudenvuoden aattoa! :)

 21. Sanoisin myös että vitriinin yllä olisi paras paikka tuolle aivan ihanalle peilille. Saako udella mistä mahtaa olla tuo teidän kristallinen viskikarahvi? Hyvää uutta vuotta! :)

  1. Siihen se on nyt jämähtänyt, vielä kun käänsin teidän vinkeistä pystysuuntaan niin sopii superhyvin! :) Viskikarahvi on itse asiassa äitini jemmoista, joten vanhempaa tavaraa tämäkin. Mahtavaa uutta vuotta sinullekin! :)

 22. Tosi kaunis peili – ja tosi kaunis koti teillä kyllä muutenkin! Kuten monen muunkin mielestä, myös minun mielestäni peili näyttää tosi kivalta toisinpäin käännettynä vitriinin luona mitä mittasuhteisiin tulee. Itse tekisin varmaankin niin, että keräisin (ajan kanssa, peilin odottaessa vitriinin päällä
  ;)) peiliin jotenkin sopivia, teille merkityksellisiä eri kokoisia tauluja/valokuvia ja laittaisin peilin osana ryhmää sohvan yläpuolelle. Silloin peili saisi arvoisensa paikan ja olisi osaltaan kertomassa tarinaa muiden tarinoiden rinnalla. Ja sohvalla istuessa olisi niin vierailla kuin teilläkin aikaa katsella kaunista peiliä ja muita kuvia rauhassa ja nauttia niistä siinä istuskellessa. :) Ideoita kollaasiin voi googlettaa vaikka hakusanoilla “wall collage mirror”. Alla olevissa linkeissä on myös joitain ideoita, miten kollaasin voisi toteuttaa. Mutta kivalta näyttää peili vitriinin päälläkin, jos et ole “kollaasi-ihminen”. :)

  http://homevialaura.com/2013/08/gallery-wall/

  http://divaaniblogit.fi/valkoinenharmaja/2015/04/20/ihana-vihrea/

  1. Kiitos Koo sullekin, mahtavaa että jaksoit rustata näin pitkän pätkän! Hassua miten en osannut edes ajatella peiliä pystysuunnassa ennen teidän kommenttejanne, nyt se on kuitenkin käännetty ja näyttää todellakin paljon paremmalta :) Tuollaista ryhmää voisi kyllä miettiä, ainakin jotain peiliin sopivia tauluja ajattelin koota jollekin muulle olohuoneen seinälle, niin saa hieman yhtenäistä linjaa.

   Kiitos vielä ja upeaa uutta vuotta!

 23. Makkarissa peili näyttää kyllä tosi kivalta mutta kyllä minäkin kallistun vitriinin yläpuolelle ja ehdottomasti pystyasentoon :)

  1. Jes, tiesin että kannattaa kysyä teiltä! Siinä se nyt nököttää vitriinin yllä ja pystyasennossa ;) Ihanaa uutta vuotta, Jennifer!

 24. Sängyn yläpuolelle ehdottomasti :) Itsellä on ollut hyvin samanlainen ratkaisu jo muutaman vuoden käytössä ja hyvin toimii.

  1. Kiitos Anna sullekin! Makuuhuonetta mietin tosiaan itsekin, mutta nyt kun käänsin peilin vitriinin ylle pystyasentoon niin tykästyin kyllä :) Huippua uuden vuoden aattoa!

 25. Upea peili ja ihana tarina sen takana <3 Laittaisin sen kyllä vitriinin yläpuolelle! Ihanaa uutta vuotta sulle Jonna! :)

 26. Heippa Jonna!

  Kyselinkin jo Instagramin puolella noista Pentikin varjostimista, kun huomasin kyseisten lampunjalkojen olevan alessa ja haaveilin samanlaista varjostinta lamppuun. Osaatko sanoa, onko nuo varjostimet 25 vai 30 cm? Ilmeisesti on kuitenkin tuo Harmonia-varjostin? Isot tsempit myös täältä sinne Ranskaan! :)

  1. Heippa,

   Täällä vielä kaipaisin apua varjostimien suhteen :) Ostin aleista kyseiset lampunjalat ja nyt vielä puuttuu varjostin, en tosin tiedä kumpaa kokoa ostaisin ja tuo sinun yhdistelmä näyttää juuri täydelliseltä :)

   1. Heippa Aino! Voi pahoittelut, että kommenttisi on jäänyt ilman vastausta, välillä voi unohtua jos tulee vanhempiin postauksiin :) En valitettavasti yhtään muista, mitä kokoa varjostimet ovat kun olen ostanut ne jo pari vuotta sitten, joten minusta ei taida olla ikävä kyllä paljoa apua. Veikkaisin, että ovat pienempää kokoa, mutta en osaa varmuudella sanoa!

    Mukavaa viikonlopun jatkoa :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *