Muistilista alennusmyynteihin

Ehdin saada jo pariinkin otteeseen postaustoiveen liittyen alennusmyynteihin. Joulun jälkeiset päiväthän ovat alennusmyyntien kulta-aikaa, ja moni jättää hankintoja tietoisesti juuri tähän aikaan, kun voi säästää sievoisia summia. Kokosinkin toiveestanne postaukseen paitsi muutamia muistisääntöjä alennusmyynteihin lähtiessä myös loppuun vinkkejä kaupoista! Toivottavasti näistä on hyötyä ja laittakaa toki kommenttiboksiin, jos teillä tulee mieleen jotain listan jatkoksi :)

– Mieti etukäteen mitä tarvitset
Sen sijaan että suuntaisit aleihin päätäpahkaa haaliaksesi vain kaiken punaisella hintalapulla varustetun mieti etukäteen, mitä etsit alennusmyynneistä. Tee vaikka lista tuotteista, joita lähdet etsimään – näin vältyt turhilta heräteostoksilta. Hyvä muistisääntö on myös miettiä, olisitko valmis ostamaan tuotteen myös ilman alennusprosentteja. Olen itsekin aikaisemmin tehnyt herätehankintoja alesokaistuessani, mutta sittemmin olen oppinut, ettei vaatetta tai asustetta kannata ostaa vain halvan hinnan takia.

– Klassikot
Monesti alerekeistä löytyy edellisen kauden kummajaisia, mutta näihin aikoihin voi onnistua myös löytämään vaatekaapin peruspilareita edullisesti. Omia vaatekaapin klassikoitani ovat muun muassa harmaa tai muu yksvärinen hyvälaatuinen neule, raitapaita, kauluspaita, villakangastakki, nahkanilkkurit…

Alennusmyynnit

– Materiaalit
Esimerkiksi kasmirneuleesta voi joutua normaalisti pulittamaan korkean summan, joten alennusmyyntien aikaan kannattaakin pitää silmät auki, josko onnistuisi tekemään löytöjä. Oli sitten kyse alennusmyynneistä tai mistä tahansa shoppailusta kurkistan aina vaatteen pesulapusta materiaalin, ja seulani läpäisevät vaatteet, joissa on vähintään puolet luonnonkuituja – 100% akryylineule ei kauaa ilostuta kaapissa. Itse suosin muun muassa puuvillaa, kasmiria, mohairia, sekä merinovillaa. Eräs oma alelöytöni oli juuri merinovillainen neule, tällaisia ohuita neuleita kun voi hyvin käyttää myös viileämpään kesäaikaan esimerkiksi toimistolla!

– Miltä vaate näyttää kaupassa?
Materiaalilapun lisäksi on hyvä myös silmäillä ja tunnustella vaatetta. Jos neule näyttää nuhjuiselta ja nyppyiseltä jo kaupassa, sille ei luultavasti ole tiedossa kovinkaan pitkää ikää. Tai jos pusero näyttää jo henkarilla ryppyiseltä, vaatii se mitä luultavimmin ahkeraa silitystä käytössäkin. Esimerkiksi mustien housujen kohdalla taas tarkistan aina, näyttääkö materiaali sellaiselta, johon tarttuu kaikki pöly ja höttö, se nimittäin yleensä paljastuu jo kaupassa.

– Osta vain tarpeeseen
Hieman ensimmäistä kohtaa sivuten, mieti tuleeko vaatteelle ihan oikeasti käyttöä. Jos ostamista tarvitsee empiä pidempään ja sinulla on pienikin epäilys, kannattaa vaate useimmiten jättää tällöin kauppaan. Lisäksi vinkkaisin myös, että jos ei ihan oikeasti ole tarvetta millekään, niin kannattaako sinne kaupoille sitten väkisin edes lähteä. Paras keino säästää ja olla tekemättä turhia heräteostoksia on yksinkertaisesti pysyä poissa kaupoilta!

– Mistä ja miten?
Ja vielä viimeisenä muutamat vinkit, mihin iskeä. Merkkituotteiden perässä katsasta esimerkiksi Net-A-Porterin, Mytheresan sekä Farfetchin alennusmyynnit. Nettishoppaillessa valikoima voi kuitenkin olla aivan valtava, ja suosittelenkin valitsemaan listasta vain mieleiset brändit tai vaikka tietyt tuotteet, näin valikoiman selaaminen on paljon helpompaa ja nopeampaa. Muina vinkkeinä Boozt.com*, Zalando*, Nelly.com, Zoovillage, Asos, & Other Stories, sekä Mango Outlet, josta olen itse onnistunut tekemään löytöjä ympäri vuoden, mutta näihin aikoihin aleprosentit ovat vieläkin korkeammat. Jos taas et onnistu löytämään haluamaasi vaikka oikeassa koossa, kannattaa kurkata myös merkkien omat Suomeen toimittavat nettikaupat, esim. Tiger of Sweden. Helsingistä taas katsastaisin tuttujen ketjuliikkeiden lisäksi mm. Filippa K:n liikkeen, Urban A:n, COSin.

*linkit mainoslinkkejä / commercial links

15 thoughts on “Muistilista alennusmyynteihin

 1. Ihan superhyvä ja hyödyllinen muistilista! Varsinkin tuo ensimmäinen kohta kyllä pelastaa monelta hutiostokselta :)

  1. Huippua, jos koit tämän hyödylliseksi! Parasta olisi tehdä joku vaatekaapin suursiivous ennen alekaupoille suuntaamista, niin tietäisi tarkalleen mitä kaappiin kaipailee ;)

 2. Itellä ei tuu kyllä heti mieleen mitään mitä täytyisi käydä haalimassa ale rekistä, joten suosiolla jätän menemättä sinne kaupoille :) turhaa mennä kuluttumaan rahaa asioihin, joita ei sitten oikeasti tarvitsekkaan ! Tosi kiva postaus ja kyllä monen innokkaan shoppailijan kannattaa tämä lukaista ennen kuin suuntaa hulluttelemaan ;)

  1. Se on hyvä taktiikka, turhaa mennä väkisin etsimään jotakin jos ei mitään tosissaan tarvitse :) Kiva kuulla että tykkäsit, kiitos Emilia!

 3. Mä ostin juuri nahkaiset mustat avokkaat tarpeeseen tosi edullisesti (26e) newlook.com:n aleista. Tuo kauppa on suurimmaksi osaksi täynnä tekonahkaa ja tekokuituja, mutta nahkakenkävalikoima on aika hyvä. Kaikki nahkakengät, mitä olen ko. kaupasta ostanut, on olleet lestiltään superhyviä ja vastaavat kokoaan :)

  1. On kyllä hienoa, että monilta ketjuiltakin löytyy nykyään tällaisia premium-mallistoja, joissa on esimerkiksi juuri aitonahkaisia tuotteita edullisesti! Hyvän löydön olet tehnyt :)

 4. Tosi hyviä vinkkejä! Itse kävin jo eilen aleshoppailemassa ja yritin välttää tuota alesokaistumista… Onnistuin onneksi tällä kertaa :) En ole ennen tilannut Asokselta mitään, niin osaatko sanoa tuleeko tulleja yms? Ja tiedätkö, onko palauttaminen helppoa?

  http://sannalandia.blogspot.com/

  1. Hyvä ettei lähtenyt käsistä! ;) Minäkään en ole itse asiassa vuosiin tilannut Asokselta, mutta käsittääkseni tuotteet tulevat Briteistä, joten ei tarvitse huolehtia tulleista. Palauttamisen osalta ei valitettavasti itselläni ole kokemusta, mutta googlailemalla luulisi löytävän muiden kokemuksia :)

  2. Palautuksen postikulut Asokselle täytyy maksaa UK:n ulkopuolelta itse. Tein sen virheen, että tilasin sieltä vinon pinon kenkiä kokeiltavaksi ilman aikomustakaan ottaa niitä kaikkia, ja vasta palautusvaiheessa huomasin, että pienellä präntillä nettisivuilla tosiaan lukee että ilmainen palautus on vain UK:n asiakkaille. En muista paljonko palautus maksoi lopulta, oisko ollut viidenkympin luokkaa? En sitten tiedä olisiko heillä jotain worldwide-tarjouksia silloin tällöin.. Mutta kannattaa olla tarkkana!

 5. Haussa oli musta villakangas takki ja 30% alella löytyi Stockmannilta Tiger of Swedenin kaunis takki. Olin niiin tyytyväinen löytööni! Itse tsekkaan usein Cos sin alet sekä Nina’s ja Luxbag putiikkien valikoimat :)

  1. Oi, oi – huippulöytö! Fiilaan tätä erityisen paljon, koska itsekin onnistuin nappaamaan aleista erään haaveilemani Tigerin takin ;) Ja Nina’s ja Luxbag ovat toki tsekkaamisen arvoisia myös!

 6. Kiitos, todella hyviä vinkkejä! Erityisesti vinkki “ostaisinko tämän tuotteen myös täydellä hinnalla” oli silmiä avaava. Kiitos vielä!

 7. Todella hyvä postaus ja erinomaisia vinkkejä! :) itse taidan toteuttaa ainakin tuon, että en edes lähde kaupoille pyörimään, varsinkin ale-aikaan rekkien ja röykkiöiden penkomiseen uppoutuu niin paljonko aikaa! Muutaman täsmä iskun nettikauppoihin saatan tehdä laadukkaiden tuotteiden toivossa, mutta muuten jääköön siihen. Ihanaa uutta vuotta sinulle Jonna! :)

  1. Superkiva kuulla, että tästä oli hyötyä! Minäkin taidan jättää ketjuliikkeissä alennusaikaan pyörimisen tänä vuonna pois, koska olen onnistunut tekemään jo pari laadukasta löytöä, turha siis mennä väkisin etsimään jotain :) Toivottavasti suakin onnistaa ja kuin myös oikein ihanaa uutta vuotta! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *