Joulukuussa aion…

– viettää iltoja sohvannurkassa glögiä juoden, pariksi vielä pipareita sinihomejuustolla tai vaniljatuorejuustolla mmh. Ja kutsua myös ystäviä glögille ja viettää paljon aikaa heidän kanssaan, kun vihdoin olen Helsingissä! Ihanaa myös asua taas ystävien naapurissa, kylään ei ole pitkä matka.

– käydä luistelemassa – jos en nyt Rautatientorilla niin lähijäällä ainakin. Tämä on ollut yhden ystäväni kanssa joka joulu to do -listalla niin monta vuotta, että nyt sen on pakko tapahtua!

Joulu4

– kysellä vaivihkaa sisarusteni pikkuisilta, mitä he ovat toivoneet joulupukilta lahjaksi. Ihan parasta, kun on lähipiirissä vielä näin pieniä, jotka ovat tohkeissaan joulusta ja miettivät, miten pukki mahtaa päästä perille ilman lumikinoksia.

– myös paketoida lahjat jotenkin nätisti. Mitähän sitä tänä vuonna keksisi? Voimapaperi kauniiden koristeiden ja nauhojen kera on kyllä aina toimiva…

– leipoa pipareita poikaystävän kanssa. Hänellä on kyllä turhankin paljon mielikuvitusta piparien muotoilussa ja homma meni ihan pelleilyksi joulutorttujenkin kanssa, joten saa nähdä mitä siitä tulee.. :D

Jouluna

– osallistua Joulupuu -keräykseen. Löysin keräyksen viime vuonna liian myöhään, mutta minusta idea oli niin ihana, että lupasin jo tuolloin itselleni olevani tänä vuonna ajoissa. Keräyksen tarkoituksena on, että mahdollisimman moni lapsi löytäisi kuusen alta paketin. Täältä löytyy lisätietoa sekä lahjavinkkejä – pienelläkin rahallisella panostuksella voi saada ison hymyn jonkun pikkuisen huulille! Tai jos Joulupuun keräyspisteiden aikataulut eivät natsaa omien kanssa, vinkkasi siskoni minulle myös Stockmannin ja Hopen hyväntekeväisyyskampanjasta.

– jatkaa vihdoin kirjojen lukemista. Kerroin syksyn alussa, miten innostuin kesällä lomamatkalla taas lukemaan ja aloitin huippujännän uuden dekkarisarjan, mutta arvatenkin se taas jäi. Nyt lomalla aion kuitenkin uudestaan uppoutua koukuttavien kirjojen pariin!

Joulu3

– tilata kahviloissa piparkakkulaten tavallisen kahvin sijaan, juuri koeajettu La Torrefazionen latte oli herkullista ja lämmitti kohmeisia sormia. Kotona taas voi laittaa kahviin piparkakkumaustetta, kuten aiemmin jo vinkkasinkin!

– varustautua henkisesti jo siihen, miten saan pakattua tammikuun neljänteen päivään mennessä yhteen matkalaukkuun koko puolen vuoden omaisuuteni. Vaihto lähenee ja häämöttää jo tasan kuukauden päässä, iik!

– katsoa Holidayn ja Love Actuallyn. Järkytyin kuullessani, ettei poikaystäväni ole nähnyt kumpaakaan, joten siinä ainakin syy katsoa leffat taas uudestaan. Hän varmasti ilahtuu suunnitelmistani, hih.

Joulu2

– mennä keskustaan joku ilta fiilistelemään jouluvaloja. Stocka tietenkin kukoistaa tuttuun tyyliinsä kaupungin kauneimpien jouluvalojen kera, mutta Esplanadin puistokin on saanut ylleen upeat koristeet!

14 thoughts on “Joulukuussa aion…

 1. Hei!:)
  Ihania juttuja sulla suunnitelmissa!:) Omalta listalta löytyy monta samaa asiaaa. Saisinko kysyä mikä on tuo dekkarisarja jonka lomallasi aloitit?:)

  1. Heippa Roosa! Toki saat kysyä, luin lomalla Kristina Ohlssonin Nukketalon. Se oli niiin koukuttava, että ostin heti perään Ohlssonin toisen teoksen Tuhatkaunot :) Mukavaa viikonloppua sinne!

 2. Voi että, mäkään en ole vuosiin käynyt luistelemassa! Täytyy ehkä tänä talvena kaivaa luistimet taas esiin jos vaan säät sallii :)

  1. Sama täällä, pysyisinköhän edes pystyssä enää.. :D Olisi ihana kyllä ehtiä luistelemaan vielä joulukuun aikana!

  1. Voi, kiitos kaunis itsellesi! Ilahdun niin kovasti aina, kun joku kuvailee blogiani näin sanoin :) Sellaisena paikkana toivonkin tämän blogin pysyvän!

 3. Kivoja juttuja suunnitelmissa! :) Tekisi mieli itsekin kokeilla luistelua piiitkästä aikaa, kun viimeksi olen luistellut yläasteella noin kymmenen vuotta sitten… Olen kylläkin huono luistelemaan, mutta mukavaa se silti on!

  Voi kun osaisinkin tehdä nättejä paketteja! Olen paketoinnissa ihan onneton ja paketointi menee aina kiukutteluksi, kun lopputulos toisensa perään näyttää aivan siltä kuin lapsi olisi paketoinut… Meillä ei siis paketointituokiot mene niin kuin isolla osalla taitaa mennä, että iloisin mielin puuhaillaan joululauluja kuunnellen ja samalla glögiä juoden ja rentoutuen, haha. :D

  Joululeffat on ihania, niitä täytyy katsella tuossa lähempänä joulua oikein urakalla!

  1. Vime kerrasta on minullakin aikaa, joten saa nähdä pysyisinkö edes pystyssä jäällä.. :D

   Voi ei, naurahdin ääneen! Kuule osta joku kaunis yksinkertainen paperi, vaikka kultaista tai hopeista tai voimapaperia, ja kääräise jollain nätillä satiininauhalla (saa askartelukaupoista) tai juuttinarulla, jokin kaunis pakettikortti vielä niin voila! ;)

 4. Ihania joulukuu-suunnitelmia! Aika paljon samanlaisia täällä:) Juuri perjantaina aloitin lukemaan jouluista tyttöhömppää, ihanaa aivot narikkaan ja jouluaiheista sen lisäksi, verrattuna koulukirjoihin!
  Luistelemaan olisi niiin ihana mennä! Täällä Kotkassa vaan ei ainakaan taida olla mitään muuta mahdollisuutta kuin painua superkirkkaaseen jäähalliin yleisövuorolle, jäätä tuskin saadaan urheilukentille, HÖH! :-( Toivo tietysti elää vielä että saataisiinkiin!

  1. Oi, jokin tyttöhömppäkin olisi kyllä kiva! Onko sulla suositella jotain jouluaiheista, mä en ole törmännytkään?

   Voi kurja, höh! Meillä on onneksi lähellä hyvät liikuntamahdollisuudet, ja siellä on jo ulkojää pystyssä. Katsotaan saadanko aikaiseksi päästä sinne, tavoite ainakin olisi! :D

   1. Itse aloitin juuri India Knightin Comfort and joyn, Robyn Carr-Bring me home for christmas, Chrissie Manby-a proper family christmas,.. siinä muutamia :) Kaikki tosin englanniksi, itse luen niin paljon niitäkin kirjoja :)

 5. Heippa!

  Tosta piparkakkumausteesta kysyisin! :) myydäänkö sitä ihan perus ruokakaupoissa ja millä tavoin itse käytät sitä, ripaus valmiiseen kahviin vai jollakin muulla tavalla? :) tekisi kovasti mieli kokeilla!

  1. Moikka! Myydään kyllä, tai ainakin vähän isommissa ruokakaupoissa, joissa kattavat maustehyllyt :) Minä olen ostanut Santa Marialta ja kulkee ihan nimellä piparkakkumauste. Tavallista pannukahvia keittäessä olen joskus laittanut maustetta pikkuisen purujen joukkoon, nyt kun teen laten koneella olen lisännyt sitä hyppysellisen päälle maitovaahtoon :) Tapoja on siis monia, kannattaa kokeilla!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *