TBT to Taormina – Restaurants & Hotel

Nyt on oikein Thorwback Thursday, kun hypätään muutama kuukausi taaksepäin ja palataan vielä hetkeksi meidän lomaan Italian Taorminassa. On ollut tarkoitus vinkata vielä meidän hotellista sekä muutamista ravintoloista, mutta postaus on jäänyt ihan unholaan luonnosten uumeniin. Nyt onkin ollut hyvä hetki purkaa unohtuneita luonnoksia, sillä uutta materiaalia ei näillä keleillä ja valoisat ajat yliopiston kirjastolla viettäen juuri kuvata. Lisäksi näin erityisen sateisen ja harmaan viikon keskellä onkin piristävää palata kuvien muodossa aurinkoisiin reissutunnelmiin!

Taorminafood1

Olen suurensuuri italialaisen ruuan ystävä ja odotin sisilialaista ruokaa kieli pitkällä. Tripadvisorista on tullut reissatessa korvaamaton, ja tälläkin kertaa etsimme sovelluksen kautta ravintoloita löytäen muutamia helmiä. Kuten yleensäkin turistikohteissa, myös Taorminassa parhaat ravintolat löytyvät pääkadun ulkopuolelta sivukujilta. Ainakin niissä on enemmän tunnelmaa, kuin keskellä vilkasta ja meluisaa Corso Umbertoa illastaessa!

Taorminafood2 Taorminafood5

Trattoria Don Ciccio
Via Damiano Rosso 19

Ristorante Pizzeria Villa Zuccaro
Piazza Carmine 5

Osteria Nero D’avola
Piazza San Domenico

Tässä listattuna kolme mieleen jäänyttä ravintolaa Taorminasta. Löysimme sattumalta Pizzeria Villa Zuccaron poikettuamme sivukadulle asukuvia varten, ja Tripistä myöhemmin ravintolan tsekattuamme huomasimme sen saaneen paljon hyviä arvosteluita. Sinne oli siis palattava – kyllähän nyt Italiassa täytyy pizzaa maistaa ;) Paikallisista herkuista taas miekkakala taitaa olla yksi tunnetuimpia, mutta täytyy sanoa, että vaikka annoin annokselle mahdollisuuden useammassakin ravintolassa, en saanut mitään järisyttävää makukokemusta. Sen sijaan söimme muun muassa taivaallista sienipastaa Trattoria Don Cicciossa! Ja viinit, voi pojat että ne osuivatkin muutamassa ravintolassa nappiin..

Hotelli4 Hotelli1

Ruokakuvien sekaan myös vinkkaus hotellistamme. Hotellin etsintä aiheutti pitkään päänvaivaa, sillä Taorminassa oli paljon vaihtoehtoja, mutta useissa myös hinnat olivat varsin korkeita. Kaipasimme jotain keskihintaista, mutta kuitenkin mukavaa ja siistiä uima-altaalla varustettua hotellia – helpommin sanottu kuin tehty. Lopulta meitä onnisti, ja valitsemamme Parc Hotel Ariston osoittautui jopa paljon paremmaksi, kuin nähtyjen kuvien perusteella odotimme! Hotelli oli aivan ihana paitsi sijainnin puolesta myös runsaine aamupalapöytineen ja vehreine uima-allasalueineen. Altaassa ei tosin ollut matalaa päätä lainkaan, joten perheen pienimmille en hotellia suosittelisi, hotellialue koostuu myös useista rappusista, mikä kannattaa huomioida.

Ariston oli kuitenkin ihan loistava vaihtoehto meille, ja voin todella lämpimästi suositella hotellia Taorminaan matkaaville. Ja vinkkinä, jos budjetti ei taivu parvekkeeseen asti, niin kannattaa maksaa vähän ekstraa merinäköalalla varustetusta ikkunasta, muuten näkymänä saattaa olla kallio. Näköalat korkealle meren yli olivat nimittäin aivan huikeat, ja ikkuna paljastuikin pieneksi ranskalaiseksi parvekkeeksi, jolle mahduimme juuri ja juuri käpertymään illan hämärtyessä viinipullon kera katsellen merelle.

Taorminafood3 Taorminafood4 Hotelli2

Voi, Taorminasta tulee niin paljon ihania muistoja mieleen! Kohde tuntuu olevan kovassa suosiossa nyt, joten jos joku sattuu ensi kesänä etsimään kivaa hotellia tai hyviä ravintoloita Taorminasta, niin ehkäpä tästä on hyötyä :) Muille taas toivottavasti tämän avulla sai välitettyä ripauksen aurinkoa näin virtuaalisesti marraskuun harmauden keskelle!

7 thoughts on “TBT to Taormina – Restaurants & Hotel

 1. Mä en kestä :D Just aamulla laitettiin kaverin kanssa viestejä facesssa ihan hirveestä matkakuumeesta ja sit täälläkin vielä tälläsii turhan kivoja reissukuvia ;)
  Niin vois lähtee tällä sekunnilla.
  Kiitos aruingosta ja kuumeen nostamisesta ;) :P
  http://www.monasdailystyle.com

  1. Hehe, pahoittelut reissukuumeen aiheuttamisesta ;D Ai että, odotan jo tammikuussa koittavaa vaihtoa, kun pääsee Marseillen lisäksi reissaamaan ympäri Eurooppaa – iik!! Haleja sinne Turkuseen <3

 2. Oi ihanaa -kiitos näistä ravintolasuosituksista! Ollaan ens kesänä menossa poikaystävän kanssa juurikin Taorminaan lomalle, joten kaikki vinkit on enemmän kuin tervetulleita :-) Aahh, matkakuume vaan kasvaa entisestään kun näitä kuvia ihastelee.. Vielä joutuis “hetken” oottelemaan sitä omaa reissua :D

  1. Hei mahtavaa! Eikun vinkit korvan taakse ja lomaa odottelemaan :) Taormina oli kyllä ihana! Tosin jos nyt menisin uudestaan, niin olisi kiva vuokrata auto ja kierrellä enemmän myös lähikylissä. Ja Etnalle menisin ehdottomasti, koska se jäi tällä reissulla meiltä kokematta! Varatkaa sitä varten vaan jotain vähän pidempää vaatetta sitten mukaan, meiltä jäi osittain senkin takia, että reissuvaatetus koostui lähinnä shortseista ja lyhythihaisista tuolla kuumuudessa.

   Toivottavasti talvi menee nopeasti, kun on jotain mitä odottaa! :)

 3. Kiitos kivasta postauksista. Oliko taorminassa kulkukoiria? En halua mennä paikkoihin, joissa näen nälkiintyneitä ja huonokuntoisia kulkukoiria ja siksi jo varmistellen etukäteen.

  1. Eipä kestä, mukava jos olet tykännyt :) En ainakaan muista nähneeni kulkukoiria Taorminassa, sellaisia nähdessä tulee kyllä aina suru puseroon!

 4. Hei,
  Muistatko mitä kautta löysitte lennot reissulle? :) Olemme varmaankin ens syyslomalla lähdössä perheen kanssa Sisiliaan ja lennot pitäisi varata, mutta niitä löytyy huonosti. Voi olla myös, että olemme vaan liian aikasessa etsimässä jo lentoja. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *