12 asiaa, joita et vielä tiennyt minusta

Olen tehnyt näitä asioita, joita et vielä tiennyt minusta -tyyppisiä postauksia aina aika ajoin, taas on vuorossa uusi versio! Monet näistä tunnustuksista ovat muuten voineet tulla ilmi jo Snapchatia (@jonksteri) seuraaville, siellä tulee silloin tällöin paljastettua jotain hölmöjä puolia itsestään.. :D Huikatkaa, löytyikö tällä kertaa näistä yhtäläisyyksiä!

1. En voi sietää korianteria! Alkuun luulin olevani yksin tämän inhokkini kanssa ja ihmettelin vielä, miten vahvasti suhtaudun korianteriin – yleensä kun menee ruoka kuin ruoka, vaikka jokin aineosa ei ihan niin miellyttäisikään. Kaikki korianteria sisältävät ruuat kuitenkin suorastaan kuvottavat minua! Asian tultua puheeksi muiden kanssa kuulin jopa sivustoista korianterivihaajien kesken, ehkä pitäisi liittyä sellaiseen, haha!

2. Jostain syystä nautin bussissa istumisesta. Pääsisin Helsingissä kotiin nopeammin junalla, mutta jos bussi lähtee sopivasti, niin erikoista kyllä usein valitsen tuon hitaamman vaihtoehdon. Jotenkin joskus vaan tekee hyvää olla omien ajatustensa kanssa rauhassa, vaikka sitten bussissa istuen.

Mirokuva3

3. Mulla on jalassa limsa, totean jos jalat ovat puutuneet. Tämä saa aina aikaan naurua uusien tuttavuuksien keskuudessa, meillä taas näin on sanottu aina kotona! Ja onhan tuo kuvaava ilmaisu – kuin hiilihapot pistelisivät jalkapohjassa ;)

4. Kotonani on hillitön herkkuvarasto. Nauroin kuollakseni tyttöjen eksyessä kaapille ja päivitellessä, miten minulla voi olla niin paljon herkkuja säilössä. Usein saatan ostaa jotain hyvää kuten suklaalevyn, mutta pari palaa syötyäni loput voivat lopulta jäädä kaappiin. Yhtä Daim-patukkaakin saatan syödä monta päivää, koska säästelen sitä :D

5. Ahdistun kaikista itsepalvelujutuista. Jos saan esimerkiksi valita tavallisen palvelukassan itsepalvelun sijaan, niin aivan varmasti valitsen ensimmäisen. Kaupan kassat menevät vielä juuri ja juuri (niidenkin kanssa piti hetki kerätä rohkeutta), mutta esimerkiksi lentokenttien itsepalvelupisteitä inhoan, koska aina häsellän jotakin! Tai siis, kröhöm, minä vain kannatan perinteitä ja työpaikkojen säilyttämistä…

Mirokuva2

6. Syömiseni kuulostaa kuulemma ihan hirveältä. Kukaan ei ollut ikinä aikaisemmin huomauttanut minulle, että maiskuttaisin (päinvastoin – muiden maiskuttamisen kuuntelu on saanut minut aina raivon partaalle), kunnes nykyään poikaystäväni sättii minua jatkuvasti maiskuttamisestani. Ihan kamalaa, en edes tiennyt!! :D

7. Kotonamme on tällä hetkellä yksi kuollut oliivipuu ja yksi kaikki kukkansa tiputtanut orkidea. Jep, eli olen todellinen viherpeukalo. Kaiken lisäksi kasvien ja kukkien hävittäminen on aina oma prosessinsa, joten siinä ne alastomat orkideanoksat edelleen kukoistavat pöydällä ruukussaan.

8. Minulla on aina hieman eri mielikuva kun puhutaan kellonajoista. Aamupäivä tarkoittaa kaltaiselleni unikeolle ihan korkeintaan klo 11, kun taas siskoni juuri valaisi minua, että aamupäivä alkaa klo 9. Tämä aiheuttaa aina toisinaan sekaannuksia kellonaikoja sopiessa, minun rytmini on hieman erilainen.. :D

9. Joku voisi pitää minua blogin perusteella perfektionistina ja ihmisenä, jolla on koti aina tiptop. Totuus on kuitenkin toinen, ja välillä kotonamme voi vallita täysi kaaos astioista täyttyneestä tiskipöydästä, vaatteita täynnä olevasta sängystä olohuoneessa majailevaan pyykkitelineeseen. En myöskään ole kovin pikkutarkka siivoamisen suhteen, siis kuka pyyhkii jotain lattialistoja pölyistä.. ;D

Mirokuva4

10. Jatkona edelliselle – miten puhtaiden pyykkien pois kerääminen ja kaappiin onkin niin ylitsepääsemättömän vaikeaa? Voin tunnustaa, että teline saattaa seisoa olohuoneessamme monta päivää paikkaa vain pois tieltä siirrellen, kunnes pyykit kerätään siitä kaappiin. Miten se voikin olla niin ärsyttävä homma!

11. En ole ikinä maistanut Nutellaa?!

12. Jos inhoan pyykkien laittamista, niin tiskikoneen täyttäminen taas on mielestäni kivaa. Se on kuin tetristä pelaisi, ja olen fiiliksissä löytäessäni jollekin astialle vielä yhden rakosen muuten täydestä koneesta. Pienet on ilot, heheh.

Photography & Edit: Miro Kalliola

33 thoughts on “12 asiaa, joita et vielä tiennyt minusta

 1. 7, 10 ja 11 osuivat! Saan aina kaverit järkyttymään, kun kerron etten ole vieläkään maistanut Nutellaa. :D

  1. Hahaa, mahtavaa! Ja jep, tuo Nutella-juttu on hauska miten paljon se aina hämmentää ihmisiä :D Hyvä että mulla on sielunsisko ;)

 2. Tiskikoneen täyttö <3 Ja mikähän siinä on, ettei poikaystävä osaa täyttää konetta sitten ollenkaan? Aina saa hänen jälkeensä uudelleen järjestelemällä mahtumaan vielä vaikka mitä sinne :D

  1. Hahah, älä muuta sano!! Pitkään menin salakavalasti poikaystävän jälkeen järjestelemään tiskikonetta uudelleen ja vaihtamaan astioiden paikkoja, nyt se on jo alkanut oppia mun kikat ;) Muistan kyllä miten kotona asuessani äitini teki samaa minun jälkeeni, ai että se ärsytti! :D

 3. Mulla on tuo tismalleen sama inho korianteria kohtaaan. Se on niin outoa, miten pieni määrä sitä voi pilata koko annoksen! Olen nyt yrittänyt oppia pitämään siitä kokeilemalla sitä silloin tällöin, mutta ainakaan vielä tämä ei ole tuottanut tulosta ;) Mielestäni on vähän noloa, että aikuinen ihminen nirsoilee pahasti jotain ruokaa kohtaan, mielestäni kaikkea pitäisi pystyä syömään :)

  1. Tiedän niin mistä puhut! Erikoista miten yksi pieni vaivainen ruoka-aine voi kuvottaa niin paljon, kun harvemmin nirsoilen mistään. Ja tosiaan, onhan se aika noloa jos vaikka julkisella paikalla ollaan, joten pitäisi päästä tästä kammosta eroon! Hyh, mitenköhän siinä onnistuisi.. :D

 4. 10 & 11 I got you! :) Nykyään kun on lapsia niin pitäisi tuossa pyykkien roudaamisessa olla ahkerampi, mutta huomaan monina aamuina nappaavani puhtaat vaatteet meidän päälle, mistäpäs muualtakaan kuin narulta :) Siitä ne sitten pikkuhiljaa tyhjentyvät kuin itsestään!

  1. Hih, hauska kuulla etten ole ainoa! Nimimerkillä tälläkin hetkellä pyykkiteline täynnä olohuoneessa, koskahan sen saa tuosta taas pois.. :D Ihan kuin olisi helpompaa elää tässä pikkuasunnossa iso pyykkiteline levitettynä ja paikkaa aina siirtäen, kun jos vaan yksinkertaisesti keräis ne pyykit siitä pois ;)

 5. Et tosiaan ole yksin korianterivihasi kanssa. Se pilaa hyvänkin ruoan. Siinä on sen verran erikoinen ja voimakas maku. Luulen, että sen makua joko rakastaa tai vihaa.

  1. Huh, arvelinkin etten ole ainoa! Korianteri on ihan varmasti näitä vihaa tai rakastaa -juttuja, kumma miten vahvasti se jakaa mielipiteet :D

 6. Ei vitsi, mä oon ihan samanlainen noiden pyykkien ja astianpesukoneen kanssa! :D Aina jos poikaystävä on täyttänyt tiskikoneen niin mun on pakko purkaa se että saan kaikki astiat jotenkin sovitettua sinne kerralla, sitten hirveä ylpeys kun sai kaikki mahtumaan :D
  http://shakespeareandsparkle.com/

  1. Hahah! Meinasin kirjoittaakin tuohon kohtaan, miten korjailen poikaystävän tiskikoneen täyttöä :D Nyt hän on kyllä jo oppinut omia kikkojani, miten saada mahtumaan vielä yksi muki tai mikä on kulhojen paikka ;) Hauskaa kuulla, etten ole ainoa!

 7. Haha, yhdyn korianterivihaan :D äitinikin joka on lähes kaikkiruokainen inhoaa korianteria yli kaiken, muistaakseni sanoi sen maistuvan saippualta :D

  1. Siis juuri saippuaksi monet kuvaavat korianterin makua!! :D Haha, hauskaa miten vahvasti yksi yrtti saa ihmiset reagoimaan.

 8. Monta kohtaa osui ja upposi (etenkin 1, 2, 4, 7) mutta kohta 11 on käsittämätöntä! :D Nyt sun on pakko tehdä joku Nutellan maistelupostaus :D

  – Hansu // Hassutellen

  1. Hihih :D En ymmärrä, missä tynnyrissä olen elänyt, kun en ole koskaan Nutellaa maistanut! Viime kesänä töissä meinasin jo maistaa, kun taukohuoneesta löytyi epämääräinen Nutella-purkki, kukaan ei kuitenkaan osannut sanoa kuinka kauan se on siellä nököttänyt, joten koin parhaaksi passata :D Jonain päivänä vielä!!

 9. Hei tää oli ihan huippu! Nauroin ihan ääneen tuota kohtaa 6. Itse olen kuullut, että juon (nielaisen) kovaan ääneen, ja sen jälkeen olen alkanut seurassa juomaan varovaisemmin :D Ja pyykit sitten, tykkään ripustaa pyykit kuivumaan ja olen todella tarkka esim. sukkien ja alusvaatteiden järjestyksestä. Voisi melkein sanoa, että pyykkiteline on minun tiskikoneeni, ja usein järjestelen kuivuvia pyykkejä uudestaan miehen jäljiltä! Sukkaparit vierekkäin ja paidat oikein päin. :D

  1. Hehe, mahtavaa että tykkäsit! On kyllä ollut kamalaa kuulla olevansa maiskuttaja, muiden ruualla märehtiminen kuulostaa nimittäin omaan korvaan niin hirveältä :D Nykyään minäkin yritän etenkin seurassa kiinnittää asiaan huomiota, ihan hävettää!

   Ja hei, mitä ihanaa organisoituneisuutta!! :D Tässä olohuoneessa esiintyvää riemunkirjavaa hyvin sekalaista pyykkirepertuaaria katsellessa ei voi kuin ihailla sinun järjestelmällisyyttäsi. Toisaalta, minulla on tuo tiskikone, joten jokaiselle suotakoon omansa ;)

 10. Useampi kohta osui myös minuun. :) Korianteri ei uppoa sitten millään. Mä voisin etsiä sen saman vihaajaryhmän. ;)
  Kasveja ei meillä ole kuin ulkona ja nekin mies hoitaa… ;) Olen tappanut jopa kaktuksen… Ja niiden ratojen poisvienti… huoh! Menee joku hetki.
  Meilläkään ei ole kaikki tiptop. Ei kaikkea ehdi. Ja pyykkejä… No voihan niitä ottaa suoraankin siitä kasata käyttöön. :)
  Ja tiskikone on aina mun täyttämä ja järkevästi tehty… ;) Jos mies on sinne jotain laittanut, usein siirtyen niiden paikkoja ns.oikeille paikoille… :)

  1. Kuulemma tällaisia ryhmiä on olemassa, hih :D Täältä ainakin löytyi jo useampi korianterivihaan samaistuva! Ja jep, kasviraadot yhä paikoillaan, miten se onkin niin iso homma? Tosin oliivipuu tiputtaisi kyllä kaikki loputkin kuivat lehtensä rappukäytävään, jos sitä alkaa raahaamaan pois kämpästä, hehe. Paljon löyti samankaltaisuuksia siis sieltäkin, hauska kuulla! :)

 11. Yök korianteri!! Toinen minkä lisäämistä ruokiin en ymmärrä, on persilja…
  Inhoan siivoamista, mutta tiskikoneen täyttäminen menettelee! Pyykkitelineestä poimin vaatteita vain päälleni, en kaappiin :D (tai sitten poikaystäväni tekee sen, kun ei jaksa enää tiellä olevaa telinettä)!
  Hauskoja tämmöiset postaukset. :D

  1. No yök tosiaankin!! Hih, hauska kuulla etten ole ainoa saamaton pyykkien suhteen, siitähän niitä poimitaan sitä mukaa kun vaatteita tarvitsee ;) Tälläkin hetkellä kyllä raivostuttaa tuo riemunkirjavia pyykkejä täynnä oleva teline keskellä olohuonetta, mutta en ole saanut otettua härkää sarvista, hehe.

 12. Nutellaa ei ole täälläkään syöty (tosin allergian takia), ja krhm taidan olla yksi niistä harvoista, joka imuroi myös lattialistat, enkä todellakaan tiedä miksi. :D Mun kämpässä pölyä löytää varmemmin jostain lipaston päältä kuin lattialistojen päältä. Tiedän, outoa. :D

  1. Sinulla on ihan hyvä syy, minä taas sain juuri kavereilta Whatsapp-viestejä, että miten ihmeessä en ole maistanut aikaisemmin, hehe. Nyt on kuulemma Nutellan maistajaiset tiedossa! Ja hei, voitko tulla meille imuroimaan?! :D

 13. Hauska postaus :D
  Minäkin ennen inhosin korianteria mutta kun (kokki)mieheni laittoi sitä aina tiettyihin ruokiin olen pikkuhiljaa alkanut lämmetä sen maulle. Nykyisin saatan todeta että “korianteri sopisi tähän hyvin” XD. Pyykkitelineen kanssa sama käytäntö kuin teilläkin. Ja myönnän järjestäväni tiskikoneen uudelleen sen jälkeen kun mieheni on täyttänyt sen…
  Ps. Upea se lombard huivi mikä sulla oli instassa. Asumme Oulussa lähellä Balmuirin konttoria jossa ystismyyntejä järjestetään säännöllisesti, oon pari kertaa käynyt hiplaamassa tuota huivia, viimeksi toissa perjantaina, nyt tuo uusi väri taas himon kasvamaan ;)

  1. Hih voiei, täytyy yrittää joskus itsekin opetella, ettei tarvitse nirsoilla julkisilla paikoilla.. :D Ai että, niin hauska kuulla minkälaisia samankaltaisuuksia teiltä löytyy!

   Lombardin uusi väri on aivan ihana! Ja huivi kivaa vaihtelua perusvillahuivien rinnalle sen upean kuosin myötä. Hauska nippelitieto muuten, että nämä Lombardiat valmistetaan samalla tehtaalla kuin Louis Vuittonin shawl-huivit :)

 14. Oi, et kai ole heittämässä kukatonta orkideaasi pois? Jos kukat tippuu se ei välttämättä tarkoita, että kukka olisi kuollut. Se on vain lepotilassa ja alkaa kukkia taas kun on sen aika. Tämä ei siis johdu siitä, että olisit tumpelo viherpeukalo, vaan tämä ihan typillistä orkidealle :)

  1. Eikä, aina luovutan kun näen pudonneet kukat! Voiko tällainen lepotila tulla alle kuukauden jälkeenkin, ettei kyse ole vain kuivumisesta? :D

   1. Kyllä kukat voi tippua nopeastikin, jos kasvi on esim. ikkunalaudalla tai jossain muussa vetoisassa paikassa ja saa kylmää. Näin ainakin mulla on käynyt. Orkidea kestää kuitenkin kuivuutta hyvin ja sitähän suositellaan, että kastelisi mielummin liian vähän kuin liian paljon. Ja kuivuudenhan näkee juurista, jos ovat ns. hopeoituneet niin tarvitsee lisää vettä ja jos taas juuret ovat kirkkaan vihreät ei tarvitse vettä.

 15. Minun oli pakko tulla kommentoimaan tähän muutaman päivää vanhaan postaukseesi! Nauroin nimittäin ääneen lukiessa kohdat 9 ja 10 ! Kuinka masentavaa onkaan ajatella pyykkien viikkaamista pyykkinarulta kaappiin.. Oma ennätykseni on, että poikaystävä oli 2 viikkoa työreissussa ja hänen tullessaan takaisin kotiin, tokaisi hän ” onko nuo pyykit todella ne, jotka pesit ennenkun lähdin reissuun” … Sillon alkoi jo hieman nolottamaan.. mutta kun se on niin raskasta ;) !

  1. Hahah, mahtava! Minä puolestani nauroin ääneen sinun tarinallesi, aikamoinen ennätys tosiaan :D Ymmärrän paremmin kuin hyvin, se on pirun raskasta puuhaa! Ah autuutta, kun saatiin juuri olohuoneesta raivattua täysi pyykkiteline pois ;)

 16. KIITOS siivouspaljastuksista. Lohduttavaa :-D Ihan sama pyykkien kanssa. Saan ne pestyä ja laitettua kuivamaan, mutta sitten se pahin vaihe. Helpointa se oli joskus, kun oli kuivuri. Silloin tuli siirrettyä ne suoraan kaappiin. Nyt taas ilman kuivuria vaattee seisoo telineessä. Ja sama. Tykkään kuitekin astianpesukoneen täytystä ja tyhjennyksesä :-)

  Ja hei, olen saanut orkidean kukkimaan uudelleen. Jatka vaan hoitamista samalla tavalla, kun aiemmin ja heitä pois jos kyllästyt! Muistaakseni ne alkoi yleensä kukkia uudelleen lopputalvesta. Kuivan töröttäjän voit vaan leikata pois.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *