Syksyn herkullisin keitto

Tekisi mieli ottaa kunnia tästä ja todeta, että “ihan ite tein”. Lienee kuitenkin aika selvää, kumpi meidän taloudessa on se osaavampi puolisko keittiössä, joten annan kunnian suosiolla poikaystävälleni. Hän teki vähän aikaa sitten niiin herkullista kurpitsakeittoa, että pakko laittaa resepti jakoon tännekin! Ihan täydellistä viileiden syysiltojen ruokaa :)

Kurpitsakeitto2

 Kurpitsakeitto
– myskikurpitsa (n. 1,5kg)
– oliiviöljyä
– 1 suuri sipuli
– 3 valkosipulinkynttä
– 1 porkkana
– 1 sellerin varsi
– 1 l kuumaa kasvislientä

Jogurttikastike
– Maustamatonta luonnonjogurttia
– Vuohenjuustolevitettä

Esilämmitä uuni 170 asteeseen. Puolita kurpitsa ja koverra siemenet ulos kodasta (säilytä myöhempää käyttöä varten). Kuori ja paloittele kurpitsa siivuiksi. Asettele siivut pellille ja valele päälle hieman oliiviöljyä, mausta suolalla ja pippurilla. Jos haluat hieman tulisuutta keittoon, ripottele tässä vaiheessa kuivattua chiliä siivuille. Paahda kurpitsasiivuja uunissa noin tunti, kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet väriä.

Pilko tällä välin muut kasvikset. Lämmitä oliiviöljyä suuressa kattilassa ja kypsennä kasviksia noin 15 min, kunnes ne ovat pehmenneet, mutta älä anna niiden ruskistua. Kun kurpitsat ovat valmiit, lisää ne kattilaan kasvisliemen kera. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Halutessasi voit vielä lisäksi käyttää koko komeuden blenderissä. Tee keiton kaveriksi jogurttikastike sekoittamalla luonnonjogurttia ja vuohenjuustolevitettä maun mukaan keskenään. Voit myös paahtaa mukaan aiemmin kovertamiasi siemeniä pannulla. Ilmakuivattu kinkku ja pala tuoretta leipää sopivat keiton kanssa mainiosti!

8 thoughts on “Syksyn herkullisin keitto

 1. Ei vitsi, tein myös juuri kurpitsakeittoa ja kuvasinkin blogia varten :D taitaa olla syksyn hittiruokaa ;)

  1. Kurpitsakeittoja on kyllä vilissyt joka puolella, joten ei yhtään huono ennuste hittiruuaksi :D Mutta on se vaan niin hyvää, ettei mikään ihme!

 2. Nami! Täytyykin kokeilla!:p
  Sun ruokapostaukset on kyllä aina niin ihania. Ois mielenkiintonen saada ruokapäiväkirja tai joku päivä sun kaa tyyppinen postaus ruokiner kaikkinee. Hihi.
  Kauan muuten oot sielä vaihdossa? Ja haluatko enemmän avata sitä et kuinka pystyt oleen erossa poikaystävästäsi niin kauan kun vaihdossa on kaikki bileet sun muut? :D

  1. Eikun kokeilemaan, tule sitten kertomaan maistuiko jos teet! :) En usko että ihan ruokapäiväkirjaa tulen tänne tekemään, ihan sen vuoksi että koen jokaisen syövän vähän sen mukaan mikä kenellekin on parasta. Satunnaisia ruokajuttuja teen kyllä mielelläni!

   Olen vaihdossa yhden lukukauden eli puolisen vuotta. Onhan se kurjaa olla erossa niin tärkeästä ihmisestä ja ikävä tulee olemaan varmasti ihan älytön, mutta se on pitkälti asennekysymys. Tietää tämän kuitenkin olevan vain väliaikaista. On sitä ennenkin juhlittu vaikka on parisuhteessa, enkä näe asiassa mitään ongelmaa, jos suhde on vankalla pohjalla :)

 3. Näyttääpä herkulliselta, tuota täytyy ehdottomasti kokeilla!

  Samaan hengem vetoon on todettava (vaikkei aiheeseen liitykään) että blogisi on hyvän mielen paikka johon on jerta toisensa jälkeen todella mukava tulla. Olet helmi, kiitos siitä!

  1. Voi Jenna sinä ihana! Nousi niin iso hymy kasvoille tästä ja piti ihan lukea kommenttisi ääneen poikaystävällekin – kiitos hurjasti <3 Te olette upeita! Eikä tämä olisi hyvän mielen paikka eikä mikään ilman sydämellisiä lukijoita :)

 4. Hyvältä näyttää! :) Mietin vaan että montako annosta tosta reseptistä suunnilleen tulee jos vaikka innostuis kokeilemaan?

 5. Teinkin tätä just eilen pienin modauksin, nam! Ja oli muuten mahtava lisä se vuohenjuustokastike, se ei olis tullu itelle mieleenkään! Keitto maistu myös 2-v lapsivieraalle (kenet näitkin kesällä), halus ihan lisääkin. Vauvat sai kurpitsaa sellasenaan ja niillekin maistu ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *