About My Studies

Opiskeluistani on toivottu syksyn aikana useasti postausta, joten tässä vihdoin päivitystä siitä, missä nyt mennään. Tuoreemmille lukijoille alustuksena, että aloitin tänä syksynä kolmannen opiskeluvuoteni Vaasan yliopistossa kauppatieteitä. Aiemmat vuodet ovat menneet kuin hujauksessa, enkä usko tämänkään tekevän poikkeusta! Pääaineenani luen johtamista, sivuaineeksi taas olen valinnut tämän vastapainoksi laskentatoimen ja rahoituksen.

Tämä syksy eroaakin aika paljon aiemmista, sillä kurssit ovat suurilta osin tässä kandivaiheessa jo käyty. Minulla on kaikki johtamisen pääainekurssit kasassa (jännittäen tosin vielä niitä henkilöstöjohtamisen tentin tuloksia!), samoin sivuaineeni sain pakettiin viime keväänä. Yhden tietotekniikan teoriatentin kanssa, kröhöm, painiskelen vielä jätettyäni sen tälle vuodelle – tyhmästä päästä kärsii taas ja niin edelleen.. :D Itse kursseja oli tälle syksylle jäljellä kandikurssin lisäksi enää kaksi pakollista suullista kielten kurssia, muita luentoja lukkarissani ei sitten olekaan. Kielten kurssit eivät onneksi ole sieltä vaativimmasta päästä, mutta silti kehoitan lämpimästi hoitamaan nämä alta pois ennen viimeistä opiskeluvuotta. Toisaalta englannin suullinen on nyt käytynä hyvää harjoitusta keväällä koittavalle vaihdolle.

Studies2

Mietin pitkään kesällä, ottaisinko muutaman ekstrakurssin nyt syksylle, jolloin saisin kandiin vaadittavat opintopisteet kasaan ilman vaihtoakin ja saisin vaihdon pisteet suoraan maisterivaiheeseen vauhdittaen valmistumista siellä päässä. Vaihto-opiskelu on siis minulla toinen sivuaine kandiin laskentatoimen lisäksi. Ei olisi ollut iso homma käydä paria kurssia lisää, mutta stressasin kandin vievän niin paljon aikaa, että päädyinkin pysymään tässä alkuperäisessä suunnitelmassani. Toisaalta kunnianhimoisena ihmisenä pikkuisen ärsyttää, kun tiedän että olisin pystynyt tiivistämään tahtia – mutta toisaalta taas, eihän tässä nyt niin hengenhätä ole päästä pois koulusta, kun ollaan ihan aikataulussa kuitenkin.

Syksyn agendallani on siis kandin kirjoittaminen, jonka suhteen ollaan onneksi jo hyvällä mallilla. Aiheen valinta onnistui lopulta helposti, teimme nimittäin viime keväänä eräällä kurssilla laajemmat itsenäiset työt, joiden tarkoitus oli valmentaa juuri kandia varten. Silloinen aiheeni sattui kiinnostamaan minua sen verran, että aloin harkita sitä myös kandiini. Saatuani ohjaajiltani hyväksynnän aiheelleni jatkoin samaa työtä, mikä oli tosi järkevä ratkaisu. Ja kun aiheen perään on kyselty, niin kirjoitan kandiani psykologisesta sopimuksesta ja joustavasta työstä. Nyt ollaan sitten tosiaan hyvällä mallilla kutakuinkin puolessavälissä kandiprojektia! Tärkeintä varmasti onkin, että aihe oikeasti kiinnostaa niin, että sitä jaksaa tutkia ja on intoa kirjoittaa aiheesta kymmeniä sivuja. Tarkoituksenani olisi jatkaa samalla aiheella myös graduun, mikä onkin usein suositeltavaa.

Weekend2

Eräs lukijani kyseli juuri kandin kirjoittamisesta kaivaten vinkkejä motivoitumiseen ja itse työhön ylipäätään. Jo edellä todetun kiinnostavan aiheen valinnan lisäksi on tärkeää aikatauluttaa kirjoittaminen ja miettiä, millä tahdilla ehdit saada työn valmiiksi. Moni noudattaa esimerkiksi sivu päivässä -periaatetta, jolla kandi etenee oikein hyvää vauhtia. Jos taas tiedät jonkin viikon olevan tiukempi muiden opintojen saralla, koita tiivistää hieman tahtia, jolloin tiedät pystyväsi laittamaan työn sivuun hetkeksi keskittyen toiseen asiaan. Liian pitkää taukoa ei kuitenkaan kannata pitää, itsekin huomasin tenttiviikon jälkeen olevan taas paljon vaikeampaa päästä kandimoodiin.

Studies3

Nyt olisi tosiaan aika tarkalleen kuukausi aikaa saada kandi pakettiin, ja marraskuusta tulee kyllä näillä näkymin aika karmea. Kandin palautus, ehkä uusintantetti, yksi pieni esitelmä, useampia työkeissejä… Noh, kuukauden jaksaa painaa sata lasissa ennen joululomaa ja vaihtoa – iik!

Että sellaista arkea  tällä puolen ruutua :) Kysykää ihmeessä, jos jäi jokin kiinnostamaan opiskeluihini liittyen. Mielelläni kuulen myös teidän opiskelukuulumisista, sieltä lukijoiden joukosta kun löytyy hurjan paljon opiskelijoita! Onko joku kenties samassa veneessä ja edessä on kandin palautus? Vertaistuki on aina tervetullutta ;)

I’ve been asked to write a post about my studies, so here’s finally a little update on that matter. For those of you who are new followers – I’m studying economics at the university and this is my third year here. The previous years have gone by so quickly, so I bet this one’s no exception! I’m studying management as my major and my minor is accounting.

Right now I’ve completed most of my studies on bachelor level and I only have two language courses at the moment. So this fall I’m writing my bachelor thesis, which is keeping me busy now. I should get it done by the end of November, so the deadline is within one month. You might have read earlier that I’m going to have my exchange term next spring in Marseille France! Only a couple of months left here in Finland, and then on January I’ll move to France for five months. I’m so excited! It’s also a great motivation for me to get my bachelor thesis done. 

26 thoughts on “About My Studies

 1. Onpa sullakin menneet vuodet nopsasti, muistan kun vasta aloitit! :) Kandiaiheesi kuulostaa jotenkin tutulta. Itse väkerrän juuri etätyön johtamiseen liittyvän gradun parissa. Näissä lienee jotain/paljon samaa siis!

  1. No sanopa muuta, miten aika menee niin nopeasti! Muistan miten kaikki toitottivat aina, miten nopeasti opiskeluaika menee, mutta sen ymmärtää nyt vasta itsekin :) Hei kuulostaa mielenkiintoiselta tuo graduaiheesi, varmasti löytyy samoja piirteitä omaani!

 2. aihe kuulostaa kyllä tosi mielenkiintoiselta ja tosi hyvässä tahdissa olet kyllä opiskellut! Vaihdosta olisi kiva kuulla lisää. Lähdetkö usean ystävän kanssa ja lähteekö poikaystäväsi myös jonnekin lähelle? Oletteko suunnitelleet näkevänne tuona aikana yms? Oletteko puhuneet mitä se parisuhteen kannalta tarkoittaa?

  1. On kannustanut itseä, kun kutakuinkin muutkin ovat vetäneet samalla tahdilla :) Marseillessa oli useampia paikkoja, joten meitä lähtee muutamia koulusta mukaanlukien kaksi kaveriani. Poikaystäväni lähtee myös samaan aikaan vaihtoon, mutta ei niinkään lähelle. Toki toiveena on, että pystyisimme näkemään puolessavälissä, mutta ei osaa oikein vielä suunnitella tarkemmin. En ihan ymmärtänyt viimeistä kysymystäsi, eihän tämä ole kuin väliaikainen kaukosuhde :)

 3. Mulla on jo opinnot ohi – valmistuin maisteriksi(vastaa ehkä KTM:ää Suomessa) vuonna 2012 syksyllä, Pitää todeta että ei kannata jättää sitä lopputyötä, oli se sitten kandi tai gradu tai mikä vaan, viime hetkeen. Itse kirjoitin omaa 60:tä sivua noin puoli vuotta. Mun vinkki on että jos joku päivä ei huvita kirjoittaa, niin kannattaa tehdä jotain muuta. Silloin tulee eniten virheitä, itse kävin osa-aika töissä. Ja kannattaa luetuttaa työ useammalla henkilöllä – mun gradun taisi lukea kolme henkilöä mun lisäksi. Pistin sen jopa menemään sukulaiselle Kanadaan, hän kun on liiketalouden asiantuntija. Se auttoi melkoisesti, sillä gradun aihe käsitteli talouskriisia ja sen kehitystä. Eipä mun työssä tainnut pahemmin olla kirjoitusvirheitä tuon jälkeen. Itse kun sokeutuu omaan tekstiin aika helposti!

  1. Minulla on paha tapa jättää asiat aina viime tippaan, mutta tämän kanssa olen onneksi ollut hyvin ajoissa – kerrankin! :D Tieteellistä kymmenien sivujen tekstiä ei tosiaan ihan hetkessä kirjoiteta, joten ei kannata jättää viime hetkeen.

   Olen ihan samaa mieltä, että jos jonain päivänä tökkii totaalisesti, niin silloin kannattaa antaa olla ja tehdä jotain muuta. Nimimerkillä näitäkin päiviä on ollut! Tuon omalle tekstille sokaistumisen olen oppinut jo blogista, poikaystäväni aina huomauttelee kirjoitusvirheistä vaikka kuinka luulen oikolukevani tekstit ennen julkaisua :D On siis tosiaankin hyvä, että saa mahdollisimman monelta palautetta työstä! Mulle on kyllä osunut mahtavat ohjaajat ja oli tosi kiva saada heiltä juuri konkreettista palautetta kandista, niin tietää miten parantaa jatkossa.

 4. Ojj ihanaa lukea muidenkin blogeista opiskelupostauksia ;) Aloitellessani syksyn alussa diplomityöni kirjoittamista tein omaan blogiini postauksen aiheesta:

  http://adreamofabeachhouse.blogspot.fi/2015/08/thoughts-about-thesis-writing.html

  Keräsin erityisesti kandin kirjoittamisen aikana hyviksi havaitsemiani tekniikoita yhteen ja kyllähän Pinterestin Studying Quotes -viisaudet pitävät tosielämässäkin paikkansa ;)

  Iloa ja energiaa kandin väkertämiseen <3 :)

  1. Kiva jos tykkäsit, on siis ajankohtainen teema sielläkin puolen ruutua :) Kävinkin heti lukemassa postauksesi, ja paljon löytyi jo hyväksi havaittuja vinkkejä! Kiitos Emmi ja hurjasti tsemppiä sinnekin diplomityön pariin ;)

 5. Itse teen myös kandiani tällä hetkellä, tai teen ja teen, materiaalit ovat aika hyvin kasassa mutta itse kirjoittaminen ei ole saanut tuulta alleen. Lähinnä runko valmiina, mutta pitäisi nyt vain päästä tutkimisen ja materiaalin avaamiseen kiinni. No tosiaan itse toteutan tätä sivu päivässä-mallia, toisaalta töiden ja muiden menojen suhteen pitää mennä niin että jos en esim tänään saa sitä sivua kasaan niin huomenna pitää tehdä kaksi ja niin edelleen. Vähän tosiaan pelottaa tämä alkava marraskuu, koska se on täynnä pelkästään kandin rustaamista ja muutama maisteritason kurssi, jotka ovatkin jo omalta osaltaan hyvin vaativia.
  Opiskelen itse Helsingissä valtiotieteellisessä mutta suuntautumiseni on juuri johtaminen, jota siis kandinikin käsittelee. Aiheeni on todella mielenkiintoinen mutta jostain syystä olen kadottanut kesän aikana vallaneen inspiraation ja nyt työ tuntuu vain todella puuduttavalta, haluaisin vain että olisi joulukuu ja työ olisi jo palautettu ja näin ollen pois alta. :D
  Onneksi marraskuu on kaikkien koulupippaloiden, töiden ja muiden houkutusten osalta hiljaisempi (mitä nyt muutamat pikkujoulut sinne loppukuulle mahtuu ;D) niin pystyn paremmin panostamaan tähän projektiin.
  Tsemppiä sullekin hurjasti kandiin, vaikka sulla tuntuukin olevan homma paremmin hanskassa! :D Toivottavasti itsekin pääsisin nyt rytmiin takaisin ja saisin tutkimuksen naputeltua pois alta, iiks!

  1. Varsinaisen kirjoittamisen aloittaminen on varmasti vaikein osuus, mutta kun alkuun pääsee, niin sitten homma helpottuu huomattavasti! Tosin kyllä niitä nihkeitäkin hetkiä tulee, minulla ainakin tosiaan pienen tauon jälkeen taas se startti on ollut tosi vaikeaa, toisena päivänä taas saattaa olla ihan liekeissä! Olet jo hyvällä mallilla, jos on runkokin selvillä ja näin selkeä pohja työlle :) Ja hei pitäähän olla vähän hupiakin (eli nauti pikkujouluista!), niin jaksaa taas pakertaa uusin voimin ;)

   Hurjasti tsemppiä sullekin – nyt painetaan hommia niin tulee pian se odotettu joulukuu! :)

 6. Todella kiva lukea opiskelukuulumisiasi! :)
  Oma syksyni on myös mennyt näppäimistön naputtelussa, itselläni tosin opinnäytetyö työn alla, mutta aikalailla sama asia se on. :D Omalla kohdallani minua on suuresti auttanut itse väkerretty opparikalenteri, johon olen kirjannut to do -listoja ja tavoitteita sekä deadlineja eri viikoille, jotta tietyt osuudet on tehty tiettyyn aikaan mennessä. Lisäksi “kumma mielenlaatuni” vauhdittaa opparin tekoa, kun koko ajan on järjetön paniikki päällä, vaikka aikaa on yli kuukausi ja jo 30sivua naputeltuna. :’D Olet myös oikeassa siinä, että aiheen on oltava mielenkiintoinen, jotta siitä jaksaa kirjoittaa. Opiskelen itse kauneudenhoitoalalla ja oma aiheeksi valikoitui kestävä kehitys liiketoiminnassa ja markkinoinnissa “viherhihhuli”-luonteeni takia. :D
  Oikein paljon tsemppiä marraskuuhun!! :)

  1. Kiva kuulla opiskelukuulumisia sieltäkin puolen ruutua – moni tuntuu tosiaan olevan samassa tilanteessa! :) Erittäin hyvä idea tuo konkreettinen aikatauluttaminen ja deadlinejen ylös kirjoittaminen – aina kun jotain kirjoittaa ylös niin sitä kohden on helpompi tavoitella. Täytyy varmaan ottaa sama keino käyttöön itsekin, kiitos inspiraatiosta! Ja oikein paljon tsemppiä sinullekin opparin kanssa puurtamiseen :)

  1. Yhden lukukauden eli kevään ajan – suurin piirtein tammikuusta toukokuuhun :)

 7. Olipa kiva lukea opiskelukuulumisiasi! Itseäkin kiinnostaa kauppatieteet, opiskelenkin tällä hetkellä Hankenin avoimessa. Paljon tsemppiä! :)

  1. Hei tosi kiva kuulla! Vähän vaihtelua kaiken hömpän keskelle ja ripaus sitä oikeaa arkea, jota täällä ruudun takana nyt eletään ;) Avoin on tosi hyvä väylä, eikä mene hukkaan kun opintoja saa kuitenkin hyväksiluettua. Kiitos Ronja ja tsemppiä sinullekin opintoihin! :)

 8. Moi! Paljonko siis suoritit opintopisteitä 1 ja 2 vuonna?
  Kommentoin keväällä pääsykokeen merkeissä ja mullekin aukesi paikka kauppiksessa! Ekaa vuotta paahtaessa aika kyllä tosiaan liukuu ohi ihan huomaamatta, jo nyt :D
  Tsemppiä kandiin, onneksi se on mulla vielä hetki ennen sitä :)

  1. Moikka Julia! Ekan vuoden jälkeen mulla oli vähän alle 60, toisena taas 138. Nyt puuttuu enää muutaman kurssin opintopisteet sekä tosiaan itse vaihto :) Hei vitsit, ihana kuulla että ovet aukesivat – onneksi olkoon! Eka vuosi menee niiin nopeasti, mutta usko kun sanon, että toinen hujahtaa vieläkin nopeammin ohi :D Nauti nyt siis täysillä – opiskeluajasta pitää tosiaankin ottaa kaikki ilo irti! Kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan tähän syksyn loppurutistukseen :)

 9. Kiva lukea opiskelujutuista, oikeastaan jo vähän haikeana kun itsellä on enää niin vähän jäljellä. Tällä hetkellä painetaan töissä ja gradun kanssa, toivottavasti sitten keväällä saisi vielä nauttia opiskelumaailmasta täysin rinnoin ennen KTM:n papereiden ulosottoa…

  Ja innolla odotan jo postauksia vaihdosta! Lähdetkö siis kaveriporukalla vaihtoon? Kukin tietysti tyylillään, mutta itse koen, että vaihtoon kannattaa ehdottomasti lähteä yksin. :) Ainakaan itse en ole matkustellut pahemmin yksin, joten vaihdossa on hyvä sauma siihenkin. En usko, että porukassa olisi ollut yhtä kasvattavaa ja palkitsevaa selviytyä kaikesta omin päin vieraalla kielellä, mutta varmaan yksilöllistä sekin. Joka tapauksessa tulee varmasti olemaan huikea kokemus :)

  – Hansu // Hassutellen

  1. Huh, työt ja gradu kuulostaa vaativalta kombolta! Tsemppiä loppurutistukseen :) Täytyy tosiaan ottaa opiskeluajasta kaikki ilo irti, kun se menee niin hurjan nopeasti!

   Kiva kuulla, enää pari kuukautta niin vaihtuu maisemat täällä blogissa! Marseillessa oli useampia paikkoja, joten koulusta lähtee muutamia tuttuja mukaanlukien kaksi kaveriani. Minulle vaihtoonlähtö itsessään oli todella iso kynnys, enkä rehellisesti sanottuna olisi edes uskaltanut lähteä yksin – hatunnostoni kaikille minua rohkeammille! Yksin lähteminen olisi ihan varmasti kasvattanut, mutta jo tämäkin on minulle valtava mukavuusalueen ulkopuolelle astuminen ja tulee olemaan kavereista huolimatta todella kasvattava kokemus itselleni. Kukin tosiaankin tyylillään, meitä on moneksi :)

 10. Hei hei ihan mahtavaa että kirjoittelit nyt lisää opiskeluistasi! Mulla olis kandin teko nyt tulevana keväänä, iik! Oon ihan ulapalla vielä kyllä aiheesta (itselläkin pääaineena johtaminen ja organisaatiot). Tuntuu jotenkin ylitsepääsemättömän vaikealta valita aihetta. No ehkä se tässä selkenee kevääksi. :) Ja tsemppiä kandin loppurutistukseen!

  1. Tosi kiva kuulla, että tykkäsit! Ja on kohta ajankohtainen aihe sielläkin ;) Ei kannata stressata aiheen valinnasta etukäteen, se voi tuntua vaikealta, mutta kyllä “se oikea” löytyy lopulta! Ja ehkä sullakin on vielä keväällä tuo mainitsemani henkilöstöjohtamisen kurssi, jonka töistä voi saada vinkkiä ja inspistä kandiaiheeseen? Siellä ylipäätäänkin käsitellään paljon henkilöstöjohtamisen teemoja, joista ainakin itse bongasin useampiakin kiinnostavia mahdollisia kandiaiheita, tämä sitten tärppäsi eniten.

   Kiitos tsempeistä ja intoa opiskelusyksyyn sullekin! PS. Ollaan muuten varmaan törmätty samalla salilla täällä Vaasassa :)

   1. Hei juu mulla on se avoimesta nyt syksyllä niin ehkä se auttaa. Kiitos vinkistä! :)
    Ja juu ollaan varmaan, ihan paras sali Vaasassa ja muutenkin! :)

 11. Mua kiinnostaa ihan vaan yleisesti se, millanen teillä on kandin ohjepituus? On kyllä tosi mielenkiintoista lukea aina toisten opiskeluista, ja varsinkin kauppiksen kohdalla, kun se oli itselläkin haaveissa joskus (ja ehkä vieläkin vähän kolkuttelee mielessä..) :)

  1. Muistaakseni meille annettiin jollain luennolla ohjepituushaarukaksi 30-50 sivua, jos en nyt tosiaan ihan väärin muista. Kiva kuulla, että tykkäsit lukea :) Ja hei, ikinä ei ole liian myöhäistä toteuttaa haaveita! Jos yhtään kalvaa mieltä, niin eikun tuumasta toimeen :)

 12. Tulipa omat opiskelut mieleen tasta postauksesta! Tajusin etten yhtaan muista mista aiheesta kirjoitin kandini, mutta gradun kirjoittamisen muistan kylla kuin eilisen, jatin vahan viime tippaan… Se piti palauttaa maanantaina ja edellisena perjantaina lopetin tyot keskiyolla ja liityin ystavieni seuraan jotka olivat jo palauttaneet gradunsa. Parin lasillisen jalkeen suunnistin kotiin korjaamaan kirjoitusvirheita yms joita pakersin noin viiteen asti aamulla. Parin tunnin unien jalkeen printtaus ja gradu postiin ennen kahtatoista etta ehtisi ennen kuin posti menee kiinni. Suullisessa esityksessa muutama kk sen jalkeen ohjelmamuoto ei toiminut koulun vanhemmalla tietokoneella joten piti vetaa koko juttu ilman minkaanlaisia muistiinpanoja…Parasta on tietty valita aihe joka oikeasti kiinnostaa jotta sen parissa jaksaa pakertaa vaikka valilla tuntuisi hermo menevan. Oma aiheeni kiinnostaa edelleen tana paivana vaikka siita vahemman lueskelen nykyaan (crossboarder shopping affecting alcohol consumption in Scandi countries). Opiskelin koko tutkintoni Ranskassa joten mainitsen taas etta innolla odottelen juttujasi vaihdosta :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *