Spending My Sunday Like

Nuorempana tyttönä luin paljon kirjoja, taisinpa joskus ala-asteella saada lukutoukka -palkinnonkin, heh. Koen, että nuoruuden lukuinnostus on ollut minulle suureksi hyödyksi, sillä lukemisen myötä sanavarastokin karttuu ja myös kirjoittaminen on helpompaa. Siinä missä monet inhosivat äidinkielen tunteja ja niillä kirjoitettavia tekstejä, olin minä tuolloin ihan elementissäni. Tästä oli apua myös esimerkiksi ylioppilaskirjoitusten esseeteksteissä, sekä toki myös nyt vanhempana yliopistossa, kun teemme paljon erilaisia kirjallisia töitä. Olenkin onnellinen, että olen elänyt lapsuuteni tuolloin, kun kirjoja oikeasti vielä luettiin!

Sunday1

Minusta on todella sääli, miten vähän olen enää lukenut kirjoja viime vuosina. Harvoin tulee istuttua alas ja otettua kirjaa käteen, kun taas Netflixin tuijottelua, kännykän selaamista ja blogien lukemista tulee tehtyä senkin edestä. Kirjoja lukemalla voi kuitenkin uppoutua ihan omaan maailmaansa ja kerrankin rentoutua ilman, että aivot ovat täydessä viretilassa ruutua tuijottaen. Olinkin järkyttynyt kuullessani kesällä eräässä koulutuksessa, kuinka aivot eivät kuulemma erota vapaa-ajan ruudun tuijottamista päätteellä työskentelystä, vaikka katselisitkin vain televisiota. Tällöin aivot eivät pääse koskaan palautumaan työstä ja stressistä, aika hurjaa eikö?

Tämä alustuksena sille, miten fiiliksissä olin, kun olin ensimmäistä kertaa vuosiin koukussa kirjaan. Ennen Italiaa en todella muistanut, koska olisin viimeksi lukenut kokonaisen kirjan, mutta ostettuani lentokentältä ruotsalaisdekkarin lomalukemiseksi ahmin sen altaan äärellä hetkessä. Kristina Ohlssonin Nukketalo oli niin hillittömän jännittävä, etten malttanut laskea sitä käsistäni edes päikkäreillä hotellihuoneessa. Siinä jäi blogit, Instagramit ja Snapchatit ihan kakkoseksi!

Sunday3

Eilen keskustassa käydessämme olikin pakko poiketa kirjakauppaan ja vihdoin hakea Ohlssonin toinen teos Tuhatkaunot, jonka pariin ajattelin näin sunnuntaina uppoutua, tähän Balmuirilta saatuun superpehmeään kasmir-aamutakkiin kietoutuneena. Ei lainkaan huono sunnuntai!

Ja niistä nykypäivän hömpötyksistä puheen ollen, murruin minäkin lopulta paineen alla ja avasin Snapchat-tilini julkiseksi. Löydätte minut sieltä uskottavalla nimimerkilläni jonksteri! Saatan olla maailman surkein ja laiskin snäppääjä, mutta kokeillaan ;) Kivaa sunnuntaita teille!

20 thoughts on “Spending My Sunday Like

 1. Mulla taas kirjojen lukeminen on jäänyt sen takia, että koen ihmeellisesti huonoa omatuntoa siitä kun en lue kurssikirjoja vaan jotain muuta hömpötystä. Koko ajan olisi jotain kurssimatskua luettavana niin tuntuu etten anna itseni lukea mitään muuta jos en kerran niitäkään lue :-D ihan hölmö alitajunta. Lomilla ahmin sitten kirjoja Kindlellä senkin edestä!

  1. Ymmärrän mitä tarkoitat, vaikka hölmöähän se on! Toisaalta ei myöskään aina tee mieli tarttua kirjaan, jos on jo viettänyt koko päivän nenä kiinni tenttikirjassa. Lukeminen jos joku kyllä rentouttaa ja saa ajatukset muualle, minäkin yritän nyt päästä kirjojen makuun muutenkin kuin lomalla ;)

 2. Kirjat ovat sata kertaa parempia kuin sähköinen maailma! Onneksi saan tehdä yo-kirjoitukset vielä kirjallisina ennen kuin koneet korvaavat persoonallisen käsinkirjoittamisen. Nuorempana olin minäkin “lukutoukka” vai pitäisikö sanoa kirja-addikti! :D Saatoin lukea usean kirjan samana päivänäkin. Nyt ei ole tullut luettua enää yhtä hurjasti, mutta rakkaus lukemiseen on säilynyt. Aina jos saan tilaisuuden tarttua hyvään kirjaan, vie se helposti mennessään ja viime kesän parhaimpia muistoja ovat hetket tarinoiden maailmoissa.

  1. Tuntuu kyllä absurdilta, että tekisi yo-kokeen koneella niiden legendaaristen arkkien sijaan! Näin yliopistossa taas kyllä kirjoittaisin tenteissä vastaukset mielelläni sähköisessä muodossa kuin kynä sauhuten. Jännä nähdä, mihin tekniikka meidät vie! Olen myös kirjojen suhteen perinteinen ja tykkään lukea ihan konkreettista kirjaa kuin vaikka padilta e-kirjana :)

 3. Itse kanssa oon herätellyt lukuharrastusta takasin henkiin tässä viime aikoina ja koukutuin aivan täysin Liane Moriartyn kirjoihin! Niin hauskoja ja mukaansa tempaavia etten voi kun suositella :) Aika harvasta (ainakaan mun) lähikirjastoista Moriartyn kirjoja löytyy, mutta mä oon tilannut englanninkielisenä sit netistä. On tosiaan pienen hinnan arvosia!
  Ehkäpä mä koitan seuraavaksi Kristina Ohlsenia :-)

  1. Piti ihan googlata, kiitos vinkistä! Laitetaan korvan taakse :) Ainakin Elisalta näytti löytyvän tätä suomeksi e-kirjana, vaikka ylempänä juuri totesin, että tykkään itse ennemmin lukea ihan perinteistä konkreettista kirjaa. Ja hei suosittelen Ohlssonin kirjoja, niin koukuttavia! ;)

 4. Mä tykkään kans lukea kun löytyy se oikea kirja. Joko koukutun täysin heti kirjan alusta tai lukeminen jää ekaan lukuun. Valitettavasti en meinaa löytyä tarpeeksi mielenkiintoisia kirjoja kovin usein. Voisin kyllä harkita tuota mainitsemaasi kirjaa.

  1. Niin se menee kyllä itsellänikin, että kirjan täytyy napata heti mukaansa, tai muuten se jää ikuisiksi ajoiksi pölyttymään hyllyyn. Ja juuri tuo Ohlssonin Nukketalo koukutti ainakin allekirjoittaneen hyvin äkkiä :)

 5. Hyviä ajatuksia! Itsekin tsemppasin nyt kesällä lukemisen suhteen, mutta petrattavaa vielä olisi. Vaikka olen kyllä huomannut tuon, että päätetyön päälle blogien lukeminen tai telkkarin katselu tuntuu välillä jopa raskaalta! Silti sitä vaan tekee, vaikka esimerkiksi luonnossa kävely tai kirjan lukeminen olisi paljon rentouttavampaa :/ välillä jopa ahdistaa, kuinka moni media vapaa-ajastani “kilpailee” – onneksi tosiaan sain elää somettoman lapsuuden! :)

  1. Musta tuon kuuleminen oli tosi hämmentävää, koska monesti tällaisia juuri pitää niinä rentoutumiskeinoina. Parempi olisikin kuitenkin uppoutua vaikka siihen kirjaan tai käydä lenkillä tai salilla, pitäisi pitää useammin mielessä :) “Onneksi sain elää somettoman lapsuuden” – et olisi voinut paremmin sanoa!

 6. Voi meitä äidinkielentunneista nauttivia, ne oli mun lempparitunnit ehdottomasti! :)
  Kirjoja tulee luettua aivan liian vähän, mutta lentokoneessa on aina pakko lukea ja tietty aurinko ottaessa.

  Huippua kun sua voi nyt seurata snäpissä<3

  1. Äikän tunnit oli parhaita! ;) Tai ehkä heti ruotsin tuntien jälkeen, hih. Minäkin olen viime vuosina tarttunut kirjaan juuri lähinnä lentokoneessa ja aurinkolomilla, niin karulta kuin kuulostaakin, mutta nyt olen yrittänyt päästä taas kirjojen makuun! Ja kiva kuulla – katsotaan miten snäppäilyni lähtee käyntiin! :D Kivaa pian alkavaa viikkoa <3

   1. Ainiin Ruotsin tunnit,olin aina eturivissä ja käsi ojossa :D
    Kivaa viikkoa sullekin<3

 7. Itse olin myös ala-asteella aina nenä kiinni kirjassa, mutta mitä vanhemmaksi tulin sitä vähemmän enää luin. Toisaalta myös koulu alkoi viedä enemmän aikaa, joten koulujuttujen jälkeen ei enää jaksanutkaan lukea yhtään mitään. Mutta nyt viime kesänä ylppäreistä toivuttuani innostuin lukemisesta taas uudelleen ja otankin nykyään aina ennen nukahtamista kirjan käteen sen aikaisemman puhelimen tai läppärin sijaan :) Unikin tulee silloin paljon paremmin!

  1. Se on kyllä totta, että vietettyään koko päivän nenä kiinni koulukirjassa ei tekisi mieli avata enää yhtään kirjaa, vaikka onhan se ihan eri asia :) Mahtava kuulla, että olet ottanut lukemisen iltarutiiniksi! Kännykän tai läppärin selaaminen tosiaan pitää vireystilaa yllä, joten nukahtaminen sen jälkeen voi olla vaikeaa, kirja taas toimii hyvin unilääkkeenä :)

 8. Mä luen edelleen aika paljon kirjoja! Tosin nyt kesä on ollut taukoa, ja minulla on yksi synttärilahjaksi alkukesästä saatu kesken, mistä olen pari ekaa lukua aloittanut silloin heti :D Aivan ihanan pehmeän näköinen tuo aamutakki! Heijes! Lisäänkin sinut heti snäppiin kunhan saan puhelimen toimimaan! :s se tippui tänään aamuvalmistelujen tohinassa VESSANPÖNTTÖÖN, eikä nyt tahdo toimia, yää!!!! Toisaalta hyvä, koska sorruin jossain mielenhäiriössä viime joulukuussa ostamaan LG:n, ja android ei kyllä ole minua varten ja olenkin kaivannut tuttua ja turvallista iphonea takasin, toisaalta taas hyvin huono, koska ei minulla toisaankaan ole tällä hetkellä varaa ostaa iphonea :D :(

  1. Voiei vessanpönttöön – pahin painajaiseni!! Miten kurja tuuri :( Toivottavasti puhelin herää vielä jollain ilveellä henkiin! Mutta hei, nyt on ainakin hyvä sauma taas herätellä lukuinnostusta, kun ei ole somea jota selailla, eikö? ;) Positive thinking!

 9. Kesällä riippumatto ja hyvä kirja on paras yhtälö. Ja jos aikaa on,niin voi lukemisen lomassa ottaa pienet päiväunet ja jatkaa lukemista taas hetken päästä.
  Viime kesänä luin noin 15-20 kirjaa, suurin osa sellaista kevyttäkaunokirjallisuutta ja muutama ns. asia-kirja. Talvella tulee jostain syystä luettua vain muutama kirja.

  Mutta enemmän pitäisi lukea, ehdottomasti parempaa kuin tämä nettisurffailu.

  1. Ai että, kuulostaa ihanalta mielikuvalta näin keskellä viileää syksyä! Ja ihan huima lukusaldo sinulla, saisipa itsekin yhtä hyvän draivin päälle :) Syksyn tavoitteeksi siis lukea enemmän!

 10. Taalla yksi jolla lukeminen on ihan jaanyt kun tyo sun muut virikkeet vie muka niin kovasti aikaa. Mies osti mulle yhden e-kirjan amazonista mutta en ma sita millaan saa luettua puhelimella vaan kaipaan sita sivujen havinaa! Kiitti muuten kirjavinkista, itse rakastan skandinaavista jannarikirjallisuutta silloin kun sita paasen lukemaan. Sita itseironista, kuivaa huumoria yhdistettyna jannittavaan juoneen ei vaan voita mikaan. Oletko lukenut jo kirjailijoita Lars Kepler (synkin naista), Camilla Lackberg tai Mari Jungsted (kevyinta rikoskirjallisuutta)? Jopa mieheni luki Lars Kepleria englanniksi eika paastanyt kirjasta irti :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *