Sisustuksessa Iittalan syksyä

Yhteistyössä Asennemedia & Iittala Interior

Kodin sisustaminen on aina ollut lähellä sydäntäni. Kotona vielä asuessani aloin varhain kiinnostua äitini sisustusvalinnoista, ja sain paljon inspiraatiota myös jo omillaan asuvalta isosiskoltani – meidän maut kun menevät pitkälti yks yhteen. Omaan kotiin muutettuani sisustuskärpänen on pörrännyt ympärilläni aina tasaiseen tahtiin, ja nautin suuresti kodin laittamisesta.

Näin ollen minulle olikin iso kunnia päästä mukaan Iittalan sisustuskamppikseen! Kampanjassa pääsin stailaamaan kotiamme Iittalan tämän syksyn uutuksilla maustaen sisustusta myös vanhoilla klassikoilla. Iittala on aina edustanut minulle kotimaisuutta parhaimmillaan, ja voisin melkein vannoa, että lähes jokaisen meidän kodista löytyy jotain brändin tuotteita. Klassisia Teema-mukeja astiakaapista, Kivi-tuikkuja olohuoneesta… Iittala on kuitenkin myös paljon muuta näiden klassikkojen lisäksi, kurkataanpa tämän syksyn uusiin tuuliin sisustuksen saralta!

Iittalainterior3 Iittalainterior12 Iittalainterior13 Iittalainterior1

Yksi syksyn uutuuksista on Plektra -jakkara. Täytyy sanoa, että innostuin jakkarasta kunnolla vasta sen kotiini saatuani, sillä sehän on paitsi hyvännäköinen myös varsin käytännöllinen. Kevyttä jakkaraa on helppo siirrellä tarvittaessa huoneesta toiseen, ja se toimii niin istumapaikkana kuin myös apuna jonnekin korkealle kurotettaesa. Inhoan niitä perinteisiä rumia siivouskomeroon piilotettavia porrasjakkaroita, joita minäkin lyhyehköllä varrella siunattuna kuitenkin usein tarvitsen. Tätä tyylikkäästi muotoiltua yksinkertaista jakkaraa sen sijaan kehtaa huoletta pitää esilläkin!

Keksisin Plektralle vaikka kuinka monta muutakin käyttötarkoitusta, kuten esimerkiksi kätevästi yöpöytänä. Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana! Jakkara on myös helppo ottaa tarvittaessa laskutasoksi sohvannurkassa vietettyihin hetkiin, eikä tarvitse ruveta siirtelemään sohvapöytää lähemmäksi.

Iittalainterior9 Iittalainterior4 Iittalainterior10 Iittalainterior11

Muita syksyn uutuuksia ovat Nappula -kynttilänjalat harmaina, veikeät Ruutu -maljakot sekä kauniisti muotoillut Kaasa -lyhdyt. Kaasaa löytyy niin harmaana, karpalon- ja aavikonsävyisenä, mutta itse valitsin tämän hiekan meidän kodin värimaailmaan sopivana. Pidän Kaasasta paitsi ulkomuodon myös sen monipuolisuuden vuoksi, tuon kynttiläpohjan voi nimittäin irroittaa, jolloin lyhtyä voi hyvin käyttää myös maljakkona.

Vanhempana klassikkona taas mainittakoon ylempänä ikkunalaudalla majaileva kuparinsävyinen Leimu -valaisin, jota olen ihastellut Iittalan valikoimissa jo aiemmin. Minusta sen muotoilu on todella tyylikäs, samoin kuin ronskin betonijalan ja siron lasin yhdistelmä.

Iittalainterior8 Iittalainterior5

Plektran lisäksi eräs toinen suosikkituotteeni oli Iittalan Vakka -laatikko, joka toimii hyvin vaikka huivien säilytykseen tai tyylikkäänä lehtikorina. Vaan kuka sanoo, että sitä ei voisi käyttää myös esimerkiksi yöpöytänä? Tykkäsin itse tästä makuuhuonestailauksesta kovasti, pelkkää yöpöytää vaihtamalla koko huone sai ihan uuden ilmeen. Sijoitin Vakan päälle vielä valkoisen Lantern -valaisimen sekä pienen kirkkaan Ruutu -maljakon.

Iittalainterior7 Iittalainterior6

Mitä pidätte stailauksista ja syksyn uutuuksista? Kuten yllä tuli jo todettua, oma suosikkini näistä taitaa olla meille vakiasukiksikin jäävä Plektra, ja ilokseni pääsen arpomaan sellaisen myös yhdelle teistä. Haluaisin kuulla, mikä Iittalan uutuuksista on sinun suosikkisi ja sopisi parhaiten tyyliisi? Entä miten käyttäisit tuotetta? Laittakaa kaikki ideat tulemaan! Osallistu arvontaan jättämällä kommenttisi tähän postaukseen keskiviikkoon 16.9 klo 21 mennessä, muista täyttää sähköpostikenttä. Voittajan kotia koristamaan lähtee siis valkoinen Plektra-jakkara (arvo 289e), joten palkinto on kyllä huikea! :)

Osallistumisaika on päättynyt!

234 thoughts on “Sisustuksessa Iittalan syksyä

 1. Juurikin tuo Plektra -jakkara olisi meille mainio sohvapöytä. Pieneen yksiöön ei mahdu kovin isoa sohvapöytää ja näin pääsisin myös eroon ärsyttävästä ikean sohvapöydästä! Se olisi myös monikäyttöinen :)

 2. Plektra-jakkara on ehdoton suosikkini syksyn uutuuksista :) Olisi täydellinen pikkupöytä olohuoneeseen tai keittiöön porrasjakkaraksi :) Olisi kiva syksyn piristys.

 3. Plektra on ihana! Yöpöytää vailla oleva makuuhuoneeni kaipaisi juuri sitä :)

 4. Suosikkini on kyllä tuo rouhea Leimu-valaisin harmaana ja se sopisi kyllä kauniisti juurikin esimerkiksi Plektra-jakkaran päälle, molempien muotokielessä kun on jotain samaa :)

 5. Vakka on yksi ehdoton suosikkini Plektra-jakkaran ohella. Vakkaa käyttäisin aikakauslehtien tai huivikavalkadin säilytykseen. Plektra sopisi puolestaan kuin nakutettu makuuhuoneeni sisustukseen niin muotonsa kuin valkoisen värin puolestakin.

 6. Vaikeaa sanoa vain yksi suosikki, mutta ehkä eniten himoitsen noita erilaisia Ruutu-maljakoita. Mulla on sellaiset leveät ikkunalautasyvänteet, jotka kaipaisi jotain piristettä. Käytännöllisyyden puolesta ehdoton suosikki on kyllä nimenomaan tuo Plektra, jakkarana toimisi loistavasti, kun itsekin olen tämmöinen hobitti varreltani. Aina saa olla raahamassa ruokailutuoleja kun ei yllä ylimmille (eikä edes oikeen alimmille) hyllyille. Siirreltävä sohvapöytäkin tulisi tarpeeseen.

 7. No tuo plektra-jakkara on ehdoton suosikki. <3 Peukut itselleni pystyssä osallistun arvontaan. =) Jakkara pääsisi olohuoneen sohvan viereen pieneksi pöydäksi.

 8. Toi Plektra on kyllä tosi nätti ja takuulla monikäyttöinen. Tämmöisenä laatikkofanina haaveilen myös noista Vakka-laatikoista, kerrankin voisi oikein mielihyvin jättää laatikot reilusti esille eikä jemmailla kaappeihin.

 9. Plektra on uutuuksista eniten mieleeni. Kujeilevan muotoilunsa ansiosta se sopisi täydellisesti lastenhuoneen pikkupöydäksi.

 10. Matala valkoinen plektra on ihana. Olisi täydellinen lisä olohuoneeseeni, joka kaipaa pientä pöytää sohvan viereen ja taipuisi välillä vaikka rahiksi väsyneille jaloille.

 11. Plektra on suosikkini! Just ollaan puhuttu miehen kanssa, että hankitaan valkoiset yöpyödiksi. Loistava ajoitus arvonnalla! :)

 12. Mielestäni Vakka -laatikko on aivan ihana! Itse haluaisin tuollaiset yöpöydäksi, sillä ne ovat täydellisen näköiset. Ja tietysti laatikko ominaisuus lisää käyttöikää, sillä mikäli haluaa toisenlaiset yöpöydät, löytyy noille ihanille laatikoille paljon muutakin käyttöä. Miltäköhän näyttäisivät sivu-/sohvapöytänä kasattuna päällekäin… Ehkä on lähdettävä ostoksille.. :)
  Ihanaa syyspäivää!

 13. Plektra jakkara olisi meillä todella tarpeellinen, sillä säilytystilaa on vähän, joten yläkaapeissa on paljon joka päivä tarvittavaa tavaraa, nykyään joudun aina sitä rumaa “emännänjatkoa” raahaamaan ympäri asuntoa, joten plektra ratkaisisi sen ongelman, lisäksi se kävisi varmasti myös lapsella piirrustustuolina :)

 14. Plektra ehdottomasti! Sen väritys ja selkeä muotoilu sopisi loistavasti koristamaan meidän vaaleaa kotia. Sijoittaisin sen muhkean lepotuolin viereen apupöydäksi. En missään nimessä peittäisi sitä kuitenkaan liialla tavaran määrällä.

 15. Plektralle olisi käyttöä. Muutto edessä ja juurikin joku tuontyyppinen ratkaisu hakusessa, jonka avulla pääsee tarvittaessa vähän ylemmäs ja joka toimii pienessä asunnossa myös apupöytänä. Täydellinen ratkaisu ongelmaani siis! :)

 16. Plektra -jakkara toimisi varmasti myös minun pienessä yksiössä, juuri sen kätevyyden takia. Yöpöytä alkovin nurkassa olevan sängyn vierestä ainakin puuttuu ja sopisi myös minulla loistavasti ainakin siihen tarkoitukseen.
  Ruutu -maljakoista pidän myös, olet mielestäni käyttänyt niitä sisustuksessasi erittäin tyylikkäästi ja kauniisti. Toimisivat myös minulla. Korkeaan ruutumaljakkoon voisi tehdä myös jonkinlaisen asetelman esimerkiksi käpyjen ja valojen kansa! :)

 17. Näin syksyllä kaipaan uusia valaisimia ja tuo tyylikäs Leimu on ollut jo pitkään hankintalistalla. Se on suosikkini. Kaikissa näissä on oma viehätyksensä ja sopivat mainiosti yhteen sisustuksessa.

 18. Valkoinen Plektra on just se tuote mikä tekis meidän olohuoneesta täydellisen!

 19. Miulla on niin ahdas olkkari, että tuo sopisi mainiosti ns. sohvapöydäksi. Nyt ei ole mitään kunnon laskutilaa sohvan lähellä. Aivan ihana!

 20. Kynttilöistä pidän niin paljon, että oma suosikkini olisi tuo Kaasa -lyhty. Pois kotoa muutto edessä nyt kuun vaihteessa ja kalusteita ei vielä luonnollisestikaan paljoa löydy tällä opiskelijabudjetilla, joten olisi kyllä mahtavaa voittaa noin upea palkinto :) Mukavaa syksyä teille!

 21. Tuo Plektra-jakkara on aivan ihana! Multa puuttuisikin yöpöytä, jonka virkaa se voisi päästä ajamaan.. ;)

 22. Plektra -jakkara toimisi täydellisesti apupöytänä sohvan vieressä. Perjantai-iltana kasa sisustuslehtiä ja lasi viiniä, kyllä!

 23. Plektra-jakkara ehdottomasti! Se sopisi loistavasti vaaleaan kotiimme pikkupöydäksi olohuoneeseen :-)

  1. Heippa Minttu! Teeppari on Samsoe&Samsoen, mutta yöhousut ovat Lexingtonin :) Nämä on ostettu jo useampi vuosi takaperin, mutta vastaavia taitaa olla yhä myynnissä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *