Opiskelurealiteettia

Opiskelujuttuja on toivottu paljon, ja niistä onkin ollut tarkoitus taas kirjoitella nyt syksyn tullen, sieltä ruudun takaakin kun löytyy todella paljon samassa elämäntilanteessa olevia. Kesätyöt ovat tosiaankin vaihtuneet taas opiskeluarkeen, mikä on sekä ihanaa että kamalaa. Ehdin jo kesällä kaivata hitaita aamuja ja sitä omaa rytmiä, kun ei tarvitse mennä normaalin toimistopäivän mukaan. On siinä kuitenkin huonot puolensa, sillä kukaan ei ota vastuuta opiskeluistasi kuin sinä itse. Totean tämän kokemuksen syvällä rintaäänellä johdatuksena alla olevaan kuvaan eiliseltä Snapchatistani… :D

Snapchat

Lauantainen tentti on ollut tiedossa jo viikkoja, mutta mikä kumma siinä on, että jätän asiat aina viime tippaan. Viime vuonna kirjoitin ottaneeni jo opiksi ensimmäistä vuodesta ja osaavani aikatauluttaa paremmin, mutta tässä sitä taas ollaan. Tämä on ainoa kunnon tentti itselläni tänä syksynä, ja kurssi on oikeastaan viime kevään lopulta, jolloin jätin tämän tenttimättä – pirun henkilöstöoikeus. Paheeni onkin tenttien kanssa aina ajatella, että “kun tämä on vasta toinen tentti, vielä on kolmas mahdollisuus jäljellä”. Kolmanteen eli viimeiseen tenttiin painetaan sitten sata lasissa ja vedetään itkupotkuraivareita. Damn it – miksi en ikinä opi!

Jees, että sellaista täällä ruudun toisella puolen. Lohduttakaa, etten ole ainoa toivoton tapaus aikatauluttamisen suhteen? :D Tarkoitus oli alunperin kirjoittaa nyt syksyn kuvioistani opintojen saralla, mutta sitä ennen tämä olkoon tällaisena pikaisempana realiteettina opiskeluistani, heh. Aina ei tosiaankaan mene putkeen! Mutta hei onneksi on vielä se kolmas tentti edessä, kröhöm..

19 thoughts on “Opiskelurealiteettia

 1. Moikka Jonna! En voinut olla tunnistamatta työoikeuden kirjaa, haha :) Itse opiskelen oikeustiedettä, joten teemat ovat tuttuja. Suosittelisin näin ajan käydessä vähiin keskittymään suuriin linjoihin. Voit vaikka piirtää jonkinlaisen mind mapin, jossa on “pääsääntö”, ja risteyttää siitä alahaaroja, jossa ovat “poikkeukset” täyttymisedellytyksineen. Läheskään koskaan pikkuasioiden pänttäämisestä ei ole hyötä, vaan suurin osa pisteistä ropisee ihan perusjutuista. En tosin ole varma, saatteko käyttää lakikirjaa tentissä, mutta jos ette, niin sitten tällainen strategia on tietenkin aivan erityisen hyvä. Suosittelen myös googlaamaan esim. eri yliopistojen luentomuistiinpanoja :) Paljon tsemppiä tenttiin! Työoikeus ei ole oikeasti pahimmasta päästä, vaikka silloin lukiessa se siltä välillä tuntuikin.

  1. Hei ihana sinä, kun vaivauduit kirjoittamaan näin pitkän ja perusteellisen kommentin! Olette kyllä ihan huippuja :) Lakikirjaa ei tosiaan saa tentissä käyttää, joten ehkä täytyy kokeilla tätä mainitsemaasi strategiaa. Minusta ei kyllä ikinä olisi oikeustieteiden opiskelijaksi, sillä lakitekstit eivät yhtään ole oma juttuni – hatunnosto siis sinne suuntaan! Kiitos hurjasti vinkeistäsi ja tsemppiä sinullekin opiskeluihin :)

   1. Joo ehdottomasti tuossa tilanteessa, jos lakikirjaa ei saa olla, niin kannattaa keskittyä vain niihin suuriin linjoihin ja sivuuttaa kaikki ylimääräinen silppu! :) Varmasti teillä tentissäkin keskitytään vain perusasioihin, kuten työaika, vuosiloma, irtisanominen, purku, koeaika jne. Kiitokset tsempeistä!

 2. Moi Jonna! Heh, voin lohduttaa sillä, että olen vasta näin viimeisinä (eli kuudentena ja seitsemäntenä, kröhöm) opiskeluvuotena alkanut a) valmistautumaan ajoissa ja b) palauttamaan harjoitustöitä jopa päiviä etuajassa! Olen ollut koko opiskeluaikani aivan samanlainen venkoilija, eli kummasti löytyi kalenteriin vaikka mitä kivaa aina silloin, kun olisi pitänyt olla kaukaa viisas ja lukea tenttiin tai naputella reaktiopapereita hyvissä ajoin. Mielenkiinnolla odotan, mitä graduprosessista tulee tässä piakkoin.. Ja hei, helkkarin työoikeus! Itselläni komeilee siitä opintosuoritusotteella hiieeeno 1, vaikka siihen luinkin tosissani.. Aallossa työsuhdejuridiikan kurssin pitää alan juristi, toivottavasti teillä on vähän “inhimillisempi” opettaja :D Tsemppiä, you can do it!! Ja nauti kandin kirjoittamisesta, oikein haikeudella muistelen omaa kandin väsäilyä, se on jälkikäteen ajateltuna kivaa aikaa! :) Ihanaa (opinto)syksyä sulle!

  1. Moikka! Voi ei, lohduttavaa kuulla että en ole ainoa venkoilija :D Toisaalta taas, hirvittävä ajatus etten viimeisiinkään opiskeluvuosiin mennessä oppisi virheistäni ja jatkaisin samaa rataa, hehe. Helkkarin työoikeus tosiaan! Ottaisin tentistä ykkösen ihan mielelläni, talousoikeus ei ole yhtään mun alaa, ja lakitekstit tuntuvat ihan ylitsepääsemättömän vaikeilta. Katsotaan miten käy, viimeistään sitten kolmannessa tentissä, kröhöm.. :D

   Kiitos kivasta kommentistasi ja tsemppiä edessä häämöttävään graduun! :)

  1. Huh, onneksi en ole yksin! :D Vaikka toisaalta toivoisin kyllä pääseväni tästä ärsyttävästä venkoilutavasta eroon ja oppivani pikkuhiljaa virheistäni, heh..

   PS, Sulla on muuten tosi kivoja juttuja ja kauniita kuvia blogissasi! :)

 3. Et ole ainut, älä huoli :D Täällä painitaan fuksivuoden ruotsinkurssin kanssa (krhm.. Neljäs vuosi menossa..) ja luetaan erään toisen vuoden kurssin tenttiin (kolmas kerta toden sanoo, eikös?). Joka ikisen tentin jälkeen ajattelen, että nyt ensi kerralla alotan sitten aikaisemmin lukemaan! No alotanko? En…?

  1. Hahah, eikä – voihan pakollinen ruotsi! Nyt rutistat kurssin kasaan, niin se on sitten alta pois! Mikä kumma siinä tosiaan on, että aina ajattelee oppivansa ja valmistautuvansa ensi kerralla ajoissa, ja tässä sitä taas ollaan, hehe. Kiitos lohdutuksesta ja tsemppiä sinne! :D

  1. Nyt ei onneksi ole kuin varsinaisesti tämä yksi tentti edessä, mutta sekin tuntuu nyt mahdottomalta! Kiitos tsempeistä Marja, niitä tarvitaan :)

 4. Et todellakaan ole ainut!! Mä vaan käyn koulussa, ja sitte kotona tajuan että ei hitto, niitä kotitehtäviä, jolloin niitä on sitten siellä netissä semmonen kymmenkunta palautettavana kahden päivän sisään :D
  Ja tenteistä puhumatta edes… :D
  Tsemppiä syksyyn, kohta helpottaa!!

  1. Niin lohduttavaa kuulla, etten ole yksin! :D Osaisipa sitä valmistautua ajoissa, nyt olen sentään tehnyt pari palautettavaa hommaa jo etukäteen ennen dediksiä, mutta tämä pirun tentti. Rutkasti tsemppiä sinnekin! ;)

 5. Haha naureskelin just tänään näille sun snäpeille :D niin tuttu fiilis!! Huomenna tän syksyn eka tentti, ja aloitin lukemaan eilen.. Neljäs vuosi sitä on jo menossa ja aina sama juttu:D

  1. Hahah, lohduttavaa että tiedät tunteen! :D Voiei, sulla on vielä vähän tukalampi tilanne ajankäytön suhteen! Tsemppiä tenttiin, ehkä me tästä vielä joskus opitaan, hehe ;)

 6. Täällä ihan sama, että suunnittelen alottavani hyvissä ajoin, mutta aina 2 päivää ennen tenttiä luen paniikissa :DD En ymmärrä miten on niin vaikeeta alottaa ajoissa.. laiskuus :D Toivotaan että maisteri vaiheessa olis oppinut jo oikeesti! Tsemppiä syksyyn :)

  1. Lohduttavaa kuulla, etten ole ainoa surkea ajankäytön suunnittelija.. :D Mutta hei, kyllä me vielä maisterivaiheeseen mennessä opimme!! Tsemppiä syksyyn sullekin :)

 7. Menee night asian verist, mutta sullahan on Filippa K:n harmaa neule? Oletko pessyt sitä? Onko kutistunut/mennyt huonoksi? Pesin itse pesuohjeen mukaan kylmällä vedelle ja kutistui. Miten olet itse pessyt sen vai oletko pessyt ollenkaan?

  1. Joo mullakin ikävä kyllä kutistui se jonkun verran :/ Taisin sen jälkeen käyttää sitä viime kesänä töissä kerran, mutta kyllä se vaan meni vähän turhan napakkaan kokoon…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *