More About Taormina

Loppukesästä vietetty viikko Italiassa teki kyllä todella hyvää! Lomasta ei ole kulunut vielä kuukauttakaan, mutta silti ajatus paahtavasta lämmöstä tuntuu todella kaukaiselta näin keskellä syksyä. Rusketuskin on jo tyystin menneen talven lumia. Nyt lienee siis hyvä hetki palata vielä hetkeksi Sisilian Taorminaan ja kertoa kuvien kera hieman lisää reissustamme :)

Kyselin teiltä lomavinkkejä pallotellessamme Kroatian ja Sisilian välillä, ja todella moni suositteli Taorminaa lämpimästi. Kiitokset vielä ihan hurjasti kaikille, jotka jaksoivat rustata vinkkejä ja kokemuksia – niistä oli suuri apu! Sisilia oli meille molemmille kohteena tuntematon, ja teidän suosittelujen sekä useiden googlettelujen jälkeen aloimme vakuuttua Taorminasta. Myös Vilman upeat kuvat paikasta saivat minut haukkomaan henkeä – tuonne on päästävä!

Taorminaphoto1 Taorminaphoto2 Taormina15 Taorminaphoto5

Päätettyämme matkakohteen alkoi armoton hotellien vertailu ja hinta-laatusuhteeltaan meille sopivan yksilön metsästäminen. Hintataso oli aika korkea, ja keskitasoisistakin hotelleista joutui pulittamaan sievoisen summan. Lukuisten hotellietsintöjen jälkeen meitä kuitenkin onnisti ja löysimme superhyvän hotellin, josta todennäköisesti vinkkaan vielä omassa postauksessaan. Kohde nimittäin tuntuu kiinnostavan tällä hetkellä monia, joten ehkä siitä olisi hyötyä jollekin matkaa Taorminaan suunnittelevalle!

Millainen Taormina sitten oli? Kolmella sanalla kuvatakseni tunnelmallinen, eloisa, yllättävä. Minulla oli mielikuva pienestä ja rauhallisesta sisilialaisesta kylästä, joten paikan vilkkaus tuli yllätyksenä. Pääkatu Corso Umberto oli jokaisena iltana tupaten täynnä, varsinkin viikonloppuna tällä kapeahkolla kujalla eteneminen saattoi olla varsin hidasta. Toisaalta tällaiselle hätähousulle teki ihan hyvää totutella italialaiseen ei kiire minnekään -mentaliteettiin. Poikaystäväni aina nauraakin, kuinka hän joutuu nykäisemään minua kädestä kuin koiraa hihnasta yrittäessäni kävellä liian lujaa vauhtia. Ja jos ihmisvilinässä alkoi liikaa ahdistaa, saattoi pysähtyä herkulliselle gelatolle ihmettelemään menoa tai poiketa sivukujan rauhaan lasillisille.

Taorminaphoto6 Taormina14 Taorminaphoto3 Taormina13

Kuten sanottua, minulla oli mielikuva pikkukylästä, jonka kujien varsilta voisi löytää pieniä söpöjä putiikkeja. Näiden lisäksi tältä kapealta pääkujalta vastaan tuli kuitenkin isojen brändien kuten Furlan liikkeitä, puhumattakaan luksusputiikista, joka myi mm. Givenchyn ja Pradan laukkuja (lääh!). Oikeastaan varsinaisia pikkuputiikkeja en ainakaan itse onnistunut löytämään, tai jos löysin, oli niissä hintataso kuitenkin aika korkea. Minun ostossaaliini rajoittuikin Intimissimin silkkiyömekkoon sekä paikalliseen pastaan ja oliiviöljyyn. Toisaalta shoppailu oli matkalla täysin toissijaista, kun päätarkoituksena oli lähteä rentoutumaan ja nauttimaan hyvästä ruuasta. Muutamat ravintolavinkit laitankin muuten myös erikseen jakoon – löysimme Tripadvisorin avulla sivukaduilta pari helmeä!

Taormina12 Taorminaphoto9

Hotellia etsiessä houkutuin jo välillä halvemmista hinnoista ja katselin majoitusta rannalta Giardini Naxoksesta. Nyt en voi kuitenkaan kuin huokaista helpotuksesta, että päädyimme kuitenkin Taorminaan! Nappasimme yhtenä iltana paikallisbussin tuonne naapurikylään, ja huh miten voikin olla erilainen paikka Taorminaan verrattuna. Vaikka Taorminassakin oli paljon turisteja, niin Giardini Naxos oli rantakatuineen jotenkin epämiellyttävä ja rähjäinen, kun Taormina on kuvankaunis ja tunnelmallinen. Tämä toki vain oma kokemukseni, mutta nopean kiertämisen jälkeen palasimme hyvin äkkiä takaisin illalliselle “kotikylään”.

Taormina sijaitsee siis ylhäällä upeiden maisemien ympäröimänä, mutta rantaa kaivatessa taas saattoi ottaa köysihissin alas Isola Bella -rannalle. Vain muutamassa minuutissa olit perillä, kätevää! Näkymä Isola Bellalle oli upea ylhäältäkin käsin, etenkin auringonlaskun aikaan kuten kuvassa ylempänä.

Taorminaphoto7 Taorminaphoto10 Taorminaphoto8

Kiitos siis Taormina viikon rentoutuksesta – olit ihana!

12 thoughts on “More About Taormina

 1. Oi, ihanan tunnelmallisia kuvia! :) Pitääpi laittaa tämä Taormina korvan taakse tulevia reissuja ajatellen!

  1. Kiitos ihana :) Piristävää katsella lomamuistoja keskellä syksyä. Voin kyllä ehdottomasti suositella Taorminaa!

 2. Itselläni jäi myös päivän vierailun perusteella Naxoksesta tosi rähjäinen mielikuva, eikä rantakaan laadulla päätä huimannut, ja olenkin ihmetellyt että Naxos säilyy vuodesta toiseen usean eri matkanjärjestäjän listoilla. Ja jos Taorminasta piditte, suosittelen käymään joskus myös Sorrentossa. :)

  1. Ihmetystä herätti kyllä täälläkin! En osannut kuvitella, miten erilainen kohde Naxos voisi olla Taorminaan verrattuna. Voi Sorrentoa taidettiinkin kehua kommenteissa aikaisemminkin, täytyy pistää se mieleen tulevia lomia varten :)

 3. Oi, ihanaa että tekin päädyitte Taorminaan ja että tykkäsitte! Mäkin vähän yllätyin Taorminan vilkkaudesta. Tosin meidän hotelli oli siellä Isola Bellan juurella, joka oli rauhallisempaa (ainakin toukokuussa), mutta se keskusta oli kyllä yllättävä.. löytyi niin paljon kaikkea. :) Kiitos myös kuvakehuista. ;) <3

  1. Meidänkään hotelilla ei onneksi juuri tuntunut vilkkaus, kun se sijaitsi siellä bussiterminaalin päässä. Keskellä Corso Umbertoa en olisi halunnut kyllä majoittua, hih! :D Kiitos vaan itsellesi inspiraatiosta!

  1. Kiitos ihana! Kiva kuulla, mäkin nautin kyllä matkafiilistelyistä muiden blogeissa :) Ensi keväänä pääsenkin sitten kirjoittamaan ulkomailta käsin vähän pidemmän aikaa, hih ;)

  1. No niinpä, sellainen visuaalisesti tosi kaunis ja tosiaankin rentoutumisen mahdollistava kohde :)

 4. Voi ihana Italia <3 Niin tutun näköistä ja kuitenkaan ei, koska tuolla teillä on ollut meri niin lähellä. Olen aina tykännyt Italiasta mutta nyt sillä on aivan erityinen merkitys meille <3 Ensi kesänä uudelleen! Olette muuten tosi kaunis pari :)

  1. En muista olenko vielä kommentoinut sun Italia-juttuihin, mutta olen haukkonut henkeä ihastuksesta <3 Ja tainnut poikaystävällekin ääneen hehkuttaa, että miten ihanat häät (ja sormus! ;D). Kertakaikkiaan kuitenkin ihana tunnelma teidän kuvissa, erityinen merkitys toden totta paistaa ruudun toisellekin puolelle. Kiitos ihana Eve kauniista sanoistasi! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *