Something Different

On aina yhtä hauskaa kuvata uusien ihmisten kanssa. Hauskaa, mutta samalla myös todella jännittävää! Viime viikolla oli taas yksi tällainen tilanne, kun olimme sopineet kuvaustreffit yhdessä Miro Kalliolan kanssa. Miro oli minulle kyllä entuudestaan tuttu, mutta kun ihminen kameran takana vaihtuu, on siinä aina oma jännityksensä. Olen ihastellut Miron ottamia upeita katukuvia ja erityisesti tunnelmallisia hääkuvia, joten olinkin innoissani siitä, minkälaisia kuvia saisimme yhdessä aikaan. Miron tyyli on niin omanlaisensa, poiketen aika vahvasti blogini kuvien tyylistä yleensä, joten odotin mielenkiinnolla!

Kuvauspaikaksi valikoitui Lammassaari, jonka pitkospuiden ikuistaminen oli ollut Mirolla ajatuksena. Minä taas aikani asua pähkäiltyäni sain idean yhdistää tähän karuun metsämaisemaan valkoisen maksimekon, ja tässä olisi näytille lopputulosta! Tarkoituksena oli alunperin kuvata kauniiden ilta-auringon säteiden värittämiä kuvia, mutta yhtäkkiä illaksi taivaalle ilmestyikin tummempia pilviä. Minusta se sopikin loppujen lopuksi fiilikseen loistavasti!

Jonna-2 Jonna-3 Jonna-1-1 Jonna-7 Jonna-6 Jonna-4 Jonna-8

Photography & Edit by Miro Kalliola

Mitä pidätte Miron kädenjäljestä? Minä tykkäsin kuvista ihan älyttömästi, vaikka hieman erityylistä matskua onkin! Meillä onkin suunnitelmana kokeilla lähiaikoina myös ihan varsinaista asukuvaamista yhdessä :) Käykää muuten ihmeessä katsomassa tarkemmin Miron hääportfoliota, voisin ihastella etenkin noita Toscanan maisemissa kuvattuja otoksia ikuisuuden.. Mitkä Pinterest-häät!

It’s always exciting to shoot with new people. Last week we had agreed on shooting with Miro Kalliola, who was already familiar to me, but we had never shot together before. I admire Miro’s wedding portfolio – he always manages to capture the right moments, so I was excited to try shooting with him. His style is quite different from the pictures we’ve used to seeing here, but I really liked the result myself. What do you think of these photos? :)

33 thoughts on “Something Different

 1. Todella hienoja kuvia, joista välittyy aivan oma tunnelmansa. Odotan innolla muita yhteistyönne kuvia :-)

  1. Miro osaa kyllä vangita fiiliksen kuviin tosi hyvin. Mahtava kuulla – kiitos kivasta kommentistasi ja kannustuksesta! :)

 2. Onpa tosi kauniita kuvia! Ja hauskaa nähdä välillä hieman eri tyylisiä kuvia.

  1. Kiitos Heidi, välitän kehut Mirolle! :) Tosi kiva kuulla, että nämä miellyttivät silmää – itse ainakin fiilaan näitä erityylisiäkin kuvia ihan täysillä!

 3. Vau, todella upea tunnelma kuvissa! Välillä on kiva kokeilla jotain uutta, vaikka se aina jännää onkin! :)

  1. Miro osaa kyllä taltioida tunnelman :) Ja näinhän se on, tosi hauska kokeilla jotakin uutta!

  1. Voi kiitos ihana! Omaan silmääni taas tuo oli vähän “vieraampi” kuva, kun olen tottunut hymyilemään suu auki. Välitän kehut Mirolle! :)

  1. Kiitos ihana! Ja hei, ehdottomasti vielä toteutaan meidänkin kuvauspuuhat, kun teidän pikkuinen on tullut maailmaan ja palaat taas kameran ääreen <3 (Tosin varoitan, olen maailman tönköin malli ja kaipaan paljon ohjausta kuvaajalta! :D)

 4. Todella upeita kuvia! Ainoastaan häiritsee kun näyttää, että jokaisen kuvan päällä olisi harmaa “kalvo”, en oikein osaa selittää, mutta jotenkin tunkkainen. Esimerkiksi mekkosi olisi ihana nähdä valkoisena eikä harmaana kaiken ton ihanan luonnon ympärillä. :) kaiken kaikkeaan kuitenkin loistava kuvaaja ja malli!

  1. Ohhoh, suomen kieli ei oikein suju. Tarkoitan siis mekkoa luonnon ympäröimänä* :DD

   1. Kiitos Tia – välitän kehut Mirollekin! Ymmärrän, ettei tyyli miellytä kaikkien silmää, itsekin olen omassa muokkaustyylissäni tottunut valoisampiin ja kirkkaisiin kuviin. Minusta näihin vähän tuollainen utuinen fiilis sopi kuitenkin hyvin, mutta makuja valokuvauksessa jos missä on kyllä monia :) Kiitos paljon kivasta kommentista!

 5. Voi että upeita kuvia! Katsoin kuvaajan muitakin otoksia ja täytyy sanoa että juuri tämmöinen kuvaus- ja muokkaustyyli mua miellyttää. Vau <3
  Olet kaunis ja upea mekkokin :)

  1. Kiitos kovasti – välitän kehut Mirollekin! :) Tosi kiva kuulla, että hänen tyylinsä miellyttää silmää. Itse tykkään erityisesti tosiaan noista Miron hääkuvista – mieletön tunnelma kuvissa ja fanitan nimenomaan hänen muokkaustyyliään ihan täysillä!

 6. Todella onnistuneita ja kauniita kuvia!

  Selailin melko uutena lukijana blogisi vanhoja postauksia, ja mieleeni tuli toive syys-/talvitakkien ja kenkien lemppareiden kokoamisesta taas yhdeksi postauksekseen nettikaupoista :)

  1. Kiitos paljon Ida! :) Ja hei kiva että olet löytänyt tänne, isosti tervetuloa! Suunnittelinkin jo tekeväni jotain tuollaisia syyspostauksia eri nettikauppojen valikoimista, joten sellaisia ihan varmasti tulossa :)

  1. Kiitos ihana :) Täytyy sanoa, että olen itsekin tyytyväinen mekkovalintaan – tuo kivasti juuri hempeyttä tuon karun maiseman keskelle!

 7. Wautsi wau! Tummat pilvet sopivat tosiaan, yllättävää kyllä, tunnelmaan. Sinä loistat valkoisena enkelinä siellä niiden keskellä. Ihan tulee Hugo Simberg mieleen -jotain maagista Miron kanssa kyllä saavutitte! <3

  1. Niin minustakin! Minä jo harmittelin Mirolle pilvet taivaalla nähtyäni, että vaihdetaanko suunnitelmaa, mutta onneksi pysyimme kuitenkin tässä :) Ihanasti sanottu <3 Kiitos valtavasti meidän molempien puolesta!

 8. These pictures are stunning! I really like the sort of ”foggy” style, that makes the pictures kind of.. I’m not sure.. mysterious and yet soft and cozy, perhaps? I don’t know, can’t really find the right words for it, but I think you can understand what I mean haha. Perfect portraits. :)

  xx Carian

  1. Oh thank you Carian for your kind words! I totally understand what you mean – you described the feeling very well :) I’m glad you like these!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *