Sadonkorjuuherkku – kesäkurpitsapasta

Yhteistyössä Asennemedia ja HOK-Elanto S-market

Tähän aikaan vuodesta monet kotimaiset vihannekset ja juurekset ovat parhaimmillaan, joten nyt jos koskaan niistä tulisi ottaa ilo irti. Rakastan kauppojen hevi-osastolla haahuilua, enkä yleensä pääse tämän osaston läpi ilman pursuavaa kauppakoria. Onkin mahtavaa, miten runsaat valikoimat kauppojen hyllyillä nykyään on – ei edes tarvitse mennä lähikauppaa pidemmälle saadakseen tuoreita raaka-aineita. Intouduin sadonkorjuu-ajasta vieläkin enemmän tämän S-marketin kampanjan  myötä, jossa oli tarkoitus keskittyä juuri kauden antimiin.

Sadonkorjuu6 Sadonkorjuu2 Sadonkorjuu1

Juuri nyt parasta kulta-aikaansa viettävät muun muassa kotimaiset avomaankurkut, punajuuret, porkkanat, parsakaali sekä kesäkurpitsa – nämä kaikki olikin laitettu S-marketissamme houkuttelevasti esille heti hevi-osaston alkuun. Kausiherkkujen joukosta olisi löytynyt monta makoisaa vaihtoehtoa, nyt kuitenkin päädyimme kehittelemään annoksen kesäkurpitsasta, joka on yksi oma suosikkini vuoden ympäri.

Olenkin jakanut ohjeen täytettyihin kesäkurpitsoihin pari vuotta sitten täällä, mutta tällä kertaa tehtiin kurpitsasta jotain ihan muuta. Olen intohimoinen pastan ystävä, joten tämän sadonkorjuu -kamppiksen myötä kehittelimme toisenlaisen version (superhelpon ja nopean sellaisen), joka toimii mainiosti vaikka kevyenä lounaana!

Sadonkorjuu3

Kesäkurpitsapasta & marinoidut jättikatkaravut

– yksi iso/ kaksi keskikokoista kesäkurpitsaa
– pusillinen jättikatkarapuja
– persiljaa
– oliiviöljyä

– hunajaa
– yksi lime
– puolikas sitruuna
– chili
– parmesan-juustoa

Suikaloi kesäkurpitsasta kuorimaveitsen avulla pastamaista nauhaa. Pilko paloiksi chili ja valkosipuli. Laita sulaneet katkaravut astiaan, lisää joukkoon chili, valkosipuli, suolaa, pippuria, oliiviöljyä, hunajaa sekä yhden limen mehu. Kaada katkaravut mausteineen kuumalle pannulle, paista kunnes pinta on kauniin ruskistunut. Rapujen kypsyttyä lisää joukkoon suikaloidut kesäkurpitsanauhat pariksi minuutiksi, sekoita ja lisää lopuksi vielä silputtua persiljaa, hieman oliiviöljyä sekä sitruunan mehua. Halutessasi koristele raastetulla parmesaanilla.

Sadonorjuu4

Ja olihan se herkullista! Suikaloitu kesäkurpitsa meni näön puolesta tagliatelle-pastasta kuin väärä raha ;) Täytyykin tehdä noita yllämainittuja kesäkurpitsaveneitä taas joku päivä, mutta kertokaa ihmeessä, jos teillä on vinkata muita hyviä kesäkurpitsareseptejä. Ainakin lasagnen ohjeita vilkkuu siellä sun täällä, ehkä sitä tulisi testata ensimmäisenä.

Kesäkurpitsavinkkien lisäksi haluaisin kuulla, mikä on teidän suosikkinne sadonkorjuun antimista. S-market nimittäin arpoo kaikkien suosikkinsa täällä äänestäneiden kesken joka viikko hienoja palkintoja – meidän talouteen ainakin kelpaisi tuollainen Kenwoodin mehulinko! Eikun osallistumaan ja toivomaan arpaonnea :)

3 thoughts on “Sadonkorjuuherkku – kesäkurpitsapasta

  1. Nami tätä on pakko kokeilla! Itsellä ollut vielä muutama vuosi sitten kauheat “kammot” paprikaa, kesäkurpitsaa, sipulia ym kohtaan, mutta nykyään vedän niitä ihan kunnolla sitten kaikkien menetettyjen vuosien eestä ;) Ja kotimainen on aina kotimainen! Joten nyt eikun kauppaan ;)

  2. Eikö halpuuttamiskampanjan tehnyt s-market herätä yhtään negatiivisia tuntemuksia yhteistyökumppanina? Ketju, joka pudottaa tuotteidensa hintoja alkutuotannon kustannuksella, ja pistää suomalaisia tiloja todella ahtaalle jatkuvasti. Kauppa ottaa suurimman osan voitosta, kun tuottajahinnat on poljettu. Halpuuttamiskampanjojen myötä ei pian ole yrittäjiä tuottamassa näitä ihania kesän kasviksia. Omilla kulutusvalinnoilla voi vaikuttaa näihin asioihin! Suomalaisten tulisi alkaa arvostaa omaa ruokaa, kuten varmasti sinäkin kyllä teet :) ruoan hintojen reiluutus olisi paikallaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *