Workwear 01/07/15

Luvassa ensimmäistä kesäistä työasua! Helteet aiheuttavat kyllä hieman päänvaivaa toimistopukeutumisen suhteen. Miten sitä sopisi työpaikan pukeutumisetikettiin, mutta välttäisi kuitenkin läkähtymisen? Olen viime kesien myötä innostunut hameiden ja mekkojen käytöstä, ja erityisesti juuri jälkimmäiset ovat mukavia kaikista hiostavimmilla säillä. Mistään ei kiristä tai purista, ja keveä mekko päällä pääsee kiitämäänkin vähän vikkelämmin kuin tiukassa kynähameessa, nimimerkillä turhaudun hitaasta kävelystä, heh ;)

Tämä COSin puuvillainen mustavalkoinen raitamekko on jo muutaman kesän takaa, mutta toimii oikein hyvin toimistolla klassisen mallin puolesta. Yleisissä tiloissa kulkiessa vetäisen yleensä bleiserin niskaan, mutta muuten mekko on ihanan vilpoinen valinta. Tämä raita-asu oli ylläni keskiviikkona, jolloin kävimme työpäivän jälkeen vielä muutaman Asennemedialaisen kanssa syömässä, kiitokset vaan Vienalle kuvista! Samanhenkisellä asulla mennään varmasti tänäänkin, kun on luvattu kunnon hellelukemia – ai että. Vielä yksi työpäivä ja viikonloppu alkakoon, huippua perjantaita teille!

Raitaa1 Raitaa3 Raitaa6 Raitaa4 Raitaa2

Kuvat: Viena K

Dress / COS
blazer / Zara
bag / Mulberry
watch & bracelet / Tommy Hilfiger (giveaway)
sunnies / Ray-Ban
shoes / Tory Burch

It’s not easy to dress for work when it’s 30 degrees outside. What to wear so you won’t be sweating but you still want to look classy? Not easy at all- like I said! Not that I’m complaining though, I’m so happy for the weather we have here at the moment! Anyhow, I haven’t really liked dresses or skirts before, but now that I’m back to my summer job it’s definitely the best choice to wear on a hot summer day.

So here’s the first summer office outfit! This striped dress from COS is already bought a few years ago, but it’s still one of my go-to pieces for work. A classic dress like this is always a great choice, and you can add a simple blazer when going somewhere more public. What do you think of this? :) I’ll probably wear something similar today, because it’s supposed to be the hottest day of the summer so far, ohh! Hope you all have a lovely weekend!
 

28 thoughts on “Workwear 01/07/15

 1. Kiitos postauksesta. Hyvältä näyttää ja olet saanut jo vähän väriä pintaan, oletko turvautunut purkkiväriin vai oletko luonnostaan tummempi?:) Itse pistin operation fakebake:in eilen pystyyn, että kehtaan olla paljain sääriin. Käytän kuitenkin SPF 50 joten luonnollinen rusketus on hankala saada–jotenkin monet tuntuu edelleen vierastavan purkkirusketusta mutta nykykään markkinoilla on todella hyviä tuotteita kuten St Tropez, joten itse ainakin turvaudun purkkiin mielummin kun palan (toki itselläni on niitä teiniajan “kokeiluita” Doven kanssa, joita aiheuttivat melkoiset traumat:D).
  Olen todella kiinnostunut työpukeutumisesta koska se on varsinkin miehelleni melko haastavaa nyt kesähelteinä kun työympäristö on pitkälti “smart casual”, joten ei mitään liian hienoa mutta ei kuitenkaan shortseissa kehtaa mennä töihin, niin on todella hankalaa löytää sopivat hengittävät vaatteet jotka täyttää kriteerit. Olen ostannut miehellni paljon pellavapaitoja ja bleisereitä mutta jotenkin ne sopivat helletyöhousut aiheuttavat päänvaivaa. Mun “Homme Style” pinterest kansio on täynnä ideoita mutta kun budgetti ei oo ihan sitä 2000 tonnia/per puku luokkaa:D Olisko sinulla mitään ehdotuksia miehelle kesäpukeutumisen suhteen, smart casual työympäristöön?:) Tämä voisi olla pieni postausehdotuskin…

  1. Kiitos itsellesi! Minulla on ehkä kevyesti pohjaa rusketuksesta, mutta nyt shortsikeleillä olen käyttänyt myös St Tropezin päivettävää, se on kyllä hyväksi todettu :) Onneksi “Dove-ajat” ovat jo takana päin, heh.

   Juuri kuluneella viikolla päivittelimme työkavereiden kanssa, että sääliksi käy miehiä helteellä toimistolla! On varmasti todella hankaaa pukeutua kesäkuumalla, kun etiketti on niin tiukka. Minullakaan ei taida sen erikoisempia ehdotuksia olla, ja mitä nyt olen oman puoliskoni työpukeutumista seurannut, niin hankalaa se tosiaan on. Oma poikaystäväni käyttää sellaisia chinomaisia suoria housuja, jotka on samalla tyylikkäät, mutta vähän keveämmät, tietysti tosiaan myös pellava materiaalina esimerkiksi puseroissa on kivan vilpoisa. Jos oma työpukeutuminen aiheuttaa välillä päänvaivaa, niin miehiä miettiessä olen kyllä onnellinen mekoissa ja kynähameissani! :D

  1. Thank you Maireem! The weekend was full of sun, hopefully this weather would last a bit longer :) Have a relaxing Sunday!

 2. En yleensä kommentoi asupostauksiin mitään mutta nyt on kyllä pakko sanoa, että näytät upealta! Todella sopiva ja kiva mekko! Vau!! Ihanaa viikonloppua :)

  1. Voi miten ihanaa, että nyt innostuit kommentoimaan! Kiitos paljon, ilahduin tästä hurjasti :) Mukavaa sunnuntain jatkoa sinne!

 3. Älyttömän kiva mekko! Ihanan klassinen ja raikas :) Ihanaa helleviikonloppua sinulle Jonna<3 Täällä lähdetään viettämään parisuhdeaikaa, purjeveneellä huomenna aamulla yhteen saareen, jossa vietetään sitten yö :)

  1. Kiitos Jessika! Tuo on ollut kyllä hyvä hankinta :) On ollut kyllä mahtava helleviikonloppu, lähdettiin lauantaina Tampereelle vähän juhlimaan ja nyt taas takaisin kotona. Ihanalta kuulostaa teidänkin viikkis, oikein kunnon laatuaikaa yhdessä :) Tsemppiä alkavaan viikkoon!

 4. Aivan täydellinen asu ja ihanan kesäinen! Pakko vielä kysyä että mitä huulipunaa sulla näissä kuvissa on? :)

  1. Kiitos paljon Jenni! Ihana jos pidit asusta :) Huulipuna on Diorin Riviera-sävy, luottokesäpunani!

 5. Todella upea asu, sopii loistavasti kesäiseen työpukeutumiseen ja aivan uskomattoman kauniilta näytät! Aurinkoista viikonloppua :)

  1. Kiitos paljon kauniista sanoistasi Emmi! Mukava bongata uusia nassuja täältä kommenttiboksista, kiva kun kommentoit :) Leppoisaa sunnuntai-iltaa!

 6. Voi vitsit, oikein tyylikäs asukokonaisuus :) juuri tollasia kevyitä mekkoja käytän myös ite töissä, samanaikaisesti ei tule kovin kuuma ja pysyy vielä työpaikan pukeutumisetikettien sisällä :) sulla on kyllä ihan hurjan ihana tyyli, aina inspiraatiota omaan pukeutumiseen ja muutama heräteostoskin on tullut tehtyä kun täällä on nähnyt jonkun ihanan vaateyksilön ;)

  1. Voi miten ihana kommentti, kiitos Emilia! On ihan mielettömän kiva kuulla, että joku voi saada täältä inspistä :) Tällaisia keveitä mekkoja pitäisi kyllä hankkia lisää, oma garderobini kun on ollut tähän asti hyvin shortsipainotteinen hameiden ja mekkojen sijaan.

 7. Raitamekot oikean pituisena sopii kyllä lähes mihin tahansa tilanteeseen! En oikein enää ymmärräkään miten olen aiemmin tullut toimeen ilman sellaista. :D

  1. Sano muuta! Ja asusteita vaihtamalla mekosta saa helposti sopivan eri tilanteisiin :)

 8. Hassu kysymys, mutta mitä kokoa käytät converseistä?:) ku muistelisin, että sulla on jalankoko 36.

  1. Tosiaan ku oot maininnut et Nike roshet sulla on 36,5 (kuten muissakin merkin kengissä), onks ne ollut sopivat? :)

   1. Moikka! Converseissa mulla on itse asiassa lasten puolelta koossa 35, ne ovat just passelit pienehkölle 36:n jalalleni :) Ja Niken Roshet kuten tosiaan merkin muutkin kengät mulla on 36,5 ja se on ollut hyväksi todettu koko!

 9. Aivan upealta näytät! :) Mekko sopii upeasti ja kokonaisuus on rennon siisti. Tykkään! ♡

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *