Stockholm Tip: Story Hotel

Pahoittelut, että aiheiden suhteen mennään välillä näin jälkijunassa, mutta palataan hetkeksi muutaman viikon takaiseen Tukholmaan! Minulla on vielä jakamatta kuvat siellä järjestetystä Lexingtonin muotinäytöksestä, mutta niitä ennen ajattelin kuitenkin laittaa eteenpäin hotellivinkkiä. Jos on tiedossa reissua Tukholmaan ja etsinnässä hyvä hotelli loistavalla sijainnilla, niin korvat hörölle!

Matkavastaavamme oli varannut meille huoneet hotelli Storysta (Riddargatan 6), joka osoittautui tosiaankin aivan mainioksi. Hotellin valttia on varmasti sen sijainti, sillä Östermalmilta pääsee näppärästi kävellen kaikkialle. Tämän päälle plussana vielä siistit ja persoonalliset huoneet, unelmanpehmeä sänky, viihtyisä drinkkipaikka alakerrassa sekä kattava aamupalavalikoima – menisin siis ehdottomasti uudemmankin kerran. Myös palvelu oli todella ystävällistä, tosin varsinaista respaa hotellissa ei ole, vaan sisäänkirjautuminen hoituu itsepalveluperiaatteella. Yleensä joku oli kuitenkin lähistöllä auttamassa järjestelmien kanssa, ja aamupalallakin vastaan tuli iloista ja palvelualtista henkilökuntaa. Lämmin suositteluni Storylle!

Storyhotel1

Storyhotel2  Story

Storyhotel3

Storyhotel4

Nautin Tukholmassa olosta kyllä aivan hurjasti. En ole aikoihin edes käynyt Tukholmassa, vaikka monesti sinne on ollut tarkoitus mennä juuri risteilyä pidemmäksi ajaksi, jolloin ehtisi nähdä kaupungista muutakin kuin pelkän sataman ja vilauksen ydinkeskustaa. Tukholman fiiliksessä vain on sitä jotakin, kadulla tulee vastaan tyylikkäitä ihmisiä, ja putiikkivalikoima on niin paljon laajempi kuin täällä kotimaassa – ihan näin muutamia asioita mainitakseni.

Ennen kaikkea nautin kuitenkin ihanasta ruotsalaisesta puheensorinasta ympärilläni sekä siitä, että kieltä pääsi itsekin käyttämään pitkästä aikaa! Olen pienestä pitänyt rakastanut ruotsin kieltä ja kuten olen kertonutkin, harkitsin pitkään hakevani ensi kevääksi vaihtoon jonnekin päin Ruotsia. Täytyy sanoa, että reissussa koin pienen piston sisälläni siitä, etten päätynytkään lähtemään tänne, ei sillä että Ranskakaan olisi ollenkaan huono vaihtoehto ;) Onneksi naapurimaahan pääsee helposti koska tahansa!

12 thoughts on “Stockholm Tip: Story Hotel

 1. Tukholma on kyllä ihana! Mä en olekaan tainnut käydä siellä kertaakaan näin kesäaikaan, täytyy kyllä ehdottomasti käydä joskus katsomassa miltä Tukholman kesä näyttää :)

  1. Mäkin olen ollut viimeksi joulun aikaan (jolloin oli sillonkin kyllä tunnelmallinen!), näin kesällä oli kyllä ihana fiilis :)

 2. Aivan ihanan näköinen hotelli! Siis onko toi sängyn taustalla oleva seinä jotain “distressed” tapettia vai mikä siinä oikein on?:D Täytyy kyllä pistä korvan taakse, jos sitä joskus eksyisi itsekin tukholmaan minibreikille. Arvostan muutenkin tälläisiä matkavinkkejä:)

  1. Hotelli oli kyllä tosi viihtyisä! Tarkempia kuvia ei valitettavasti löydy, mutta tapetiksi veikkaisin. Tosi kiva kuulla, matkajuttuja onkin tulossa elokuun lopussa lisää, hih ;)

 3. Jee, Tukholma on täällä varsin ajankohtainen kun huomenna sinne Turusta paatteilemme! Olisipa ollut ihanaa päästä juuri tuohon hotelliin, mutta tällä aivan itse aiheutetulla äkkilähdöllä täytyi ottaa se about ainut, jonne pariksi yöksi sai huoneen varattua. Mutta ei se haittaa, en varmaan malta paljon hotellilla hengailla. :) Asupohdinta vei tavallistakin enemmän aikaa -olisi heti pitänyt tulla tänne selailemaan vanhoja asupostauksiasi, koska täältä se inspis sitten lopulta löytyi, ja bleiserillä ja vaaleilla housuilla lähden liikenteeseen. :)

  Spessu reissu kyllä kyseessä siinä mielessä, että olen ensimmäistä kertaa Tukholmassa pätevänä ruotsin opena. :) Toivottavasti säkin pääset taas pian naapurimaahan!

  1. Oi, pääsisipä itsekin oikein kunnon parin päivän visiitille! Kuulemma meidänkin reissun ajankohtana olivat lähes kaikki hotellit täynnä, vaikka oli vieläpä keskellä viikkoa. Kiva että löysitte kuitenkin vielä hotellin. Ja otapa perillä kuplivat pätevyyden kunniaksi! ;) Niin ja ihana kuulla, että löysit täältä inspistä!

   Oikein ihanaa Tukholmaa teille :)

 4. Hi, can you prepare a little guide, with some tips how to pack for a short trip? You always look so great while travelling!

  1. Hi Karola! Actually I just got a pretty similar post idea from another reader, so I’ll definitely try to make something like that :) Thank you for your kind words!

 5. Tukholma on kyllä aivan ihana paikka! Itse en ole vielä tänä kesänä ehtinyt vierailla kaupungissa ollenkaan, mutta toivotaan että sinne vielä ehtisi ;).
  Haluaisin kysyä myös ihan aiheeseen liittymättömän kysymyksen: mitä mieltä olet kultanapillisista takeista/bleisereistä? Tummansinisistä tai mustista, eli sellaisista tosi merihenkisistä. Itse omistan sinisen villakangastakin isoilla kultanapeilla, sekä myös Lindexin aika kulttimaineeseen nousseen bleikun :). Muistelen, että sulla on ollut käytössä kanssa moniakin seilorihenkisiä vaatteita. Tuntuu, että välillä saa hyvin outoja katseita, kun kävelee kaupungilla tai sitten kuvittelen vaan :D. Onko ne jotenkin tosi out-of-fashion?

  1. Toivottavasti sinäkin pääset pian Tukholmaan visiitille! Kysymykseesi sitten, itse asiassa kuljen lähes päivittäin valkoisessa kultanapillisessa bleiserissä, jota käytän päällystakkina monesti työasuissani. Samainen löytyy myös tummansinisenä, joten olen ehdottomasti niiden puolesta, olivat sitten “out” tai eivät ;) Muutenkin minusta on tärkeintä, että itse viihtyy vaatteissa ja tuntee olonsa mukavaksi, viis siitä mitä muut ajattelevat! :)

 6. Oih, Tukholma, Ruotsi ylipäätään ja ruotsin kieli! <3 Täällä siis toinenkin länsinaapurin fani!

  Muistan kuinka jo ala-asteen viimeisillä luokilla odotin kovasti kielen tuntien alkamista yläasteella ja niiden alettua englannin opiskelut jäivätkin hyvin vähiin, kun panostin vain ruotsiin. :D

  Meinasin amiksessa lähteä Ruotsiin työssäoppimaan mutta homma vesittyi, kun meidän koulu ei (ylläri ylläri) ollut Ruotsin kanssa yhteistyössä ja olisi pitänyt ihan kaikki hoitaa itse niin jotenkin jäi, kun en kokenut saavani koululta mitään tukea ja apuja ko. hommassa. Jospa sitten, jos amk:n ovet minulle joskus aukeaisivat. :)

  Tukholmassa olin reilu puoli vuotta sitten viimeksi muutaman päivän reissulla ja taas tekisi mieli lähteä!

  1. Hih, ihana kuulla että muitakin faneja löytyy! Ala-asteelta lähtien tuntui aina, että oli ainoa joka oli fiiliksissä ruotsin tunneista ;) Onhan ruotsista hyötyä työelämässäkin, joten hyvä me! Kiva että sinulla on vielä myöhemminkin vaihtoehto lähteä ruotsiin opiskelemaan, kannattaa käyttää se sitten hyödyksi :)

   Mukavaa viikonloppua sinne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *