Säilytystilaa eteiseen

Aikaisemmin keväällä kerroin eteispulmastamme, joka oli askarruttanut mieltä jo pidemmän aikaa. Eteisen hankala suorakaiteen muoto aiheutti päänvaivaa, suuri tila oli myös ihan turhaan tyhjillään, kun sen olisi voinut käyttää hyödyksi säilytykseen. Kyselin keväisessä postauksessani teidänkin mielipiteitä eteisen suhteen, ja moni oli kanssani samaa mieltä – tila oli ehdottomasti hyödynnettävä!

Projektin aloittaminen vain tuntui hankalalta. Halusimme eteiseen liukuovikaapit, mutta mistä ja miten? Valmiina pakettina Ikeasta (=kokoamisrumba) vai mittatilaustyönä juuri meidän eteiseen suunniteltuna? Kiitos teidän ehdotusten aloin vahvasti kallistua jälkimmäiseen, sillä näin tila saataisiin hyödynnettyä sentilleen lattiasta kattoon asti. Vaihtoehtojen selailun jälkeen otinkin yhteyttä Inariaan, jonka jo entuudestaan tiesin tarjoavan laadukkaita suomalaisia kaapistoja. Kaapit on nyt viimein asennettu paikalleen eteiseen, enkä voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen!

Hallway1

Palataan kuitenkin vielä projektin alkuun. Laitoin viestiä Inaria Vuosaareen, ja ehdotin samalla pientä blogiyhteistyötä kaappien tiimoilta. Suunnittelija tulikin muutaman päivän kuluttua kotiimme tekemään mittauksia, ja pääsimme starttaamaan projektin. Mittailujen ohessa meille esitettiin alustavia kysymyksiä kaapin suunnitteluun liittyen, ja olin pian jo pyörällä päästäni vaihtoehdoista. En edes tajunnut, miten paljon yksityiskohtia näinkin simppeliltä vaikuttavan kalusteen suunnittelussa on! Tahdommeko kaappiin pohjaa tai seinälevyä, entä alkaako kaappi jo ihan ovenkarmista vai jätetäänkö siihen hieman tilaa? Paljon pieniä, mutta merkittäviä yksityiskohtia, joihin ei olisi ilman ammattilaista edes osannut kiinnittää huomiota

Ehkä yksi parhaista suunnittelijan huomioista olikin juuri tuo seikka, että kaapin ja ovenkarmin väliin olisi mahdollista jättää kymmenisen senttiä tilaa. Vierastin ajatusta aluksi miettien sen näyttävän hölmöltä, mutta poikaystäväni sai minut vakuutettua, että tilan jättäminen voisi olla fiksua. Kymmenen senttiä ei ollut mitenkään merkittävä säilytystilan kannalta, mutta se kuitenkin keventää ilmettä kummasti ja kulkutilaakin tuntuu olevan paremmin.

Hallway3

Hallway5

Mittausvisiitin jälkeen kävimme vielä Vuosaaressa tekemässä tarkempia suunnitteluja ja katsomassa malleja paikan päällä. Päädyimme valitsemaan eteiseen kolmen kaapin rungon tilaa hyvin avartavilla peiliovilla. Pohdin pitkään, laitetaanko peiliä ylös kattoon asti, mutta lopulta valitsin yläosaan maitolasin pehmentämään hieman kokonaisuutta, lattiaan asti taas halusin ehdottomasti peiliä. Kaapin runko on kauttaaltaan valkoinen, jolloin se suht suuresta koostaan huolimatta kuitenkin sulautuu hyvin eteiseen.

Ovea lähinnä oleva kaappi on varustettu hyllyillä ja laatikoilla, jotka tulivat tässä taloudessa kyllä niin tarpeeseen. Hihkuin riemusta päästessäni asettelemaan laukut nätisti esille hyllyille, laatikoihin taas saa kätevästi huiveja ja muita asusteita. Kaksi viereistä sitten ovat henkarikaappeja, ja ylä- sekä alapuolelle jää jälleen hyvin säilytystilaa. Vielä on hyllyjä runsaasti tyhjillään, mutta kaikki tila tulee tunnetusti joka ikisessä taloudessa lopulta käytettyä, se on varmaa :D

Liukuovet1

Hallway4

Tulipas paljon asiaa yhdestä kaapistosta, mutta minä vain olen tästä niin mielettömän innoissani! Paitsi että saimme rutkasti enemmän säilytystilaa, tuntuu että samalla koko koti sai ihan uuden ilmeen kaapiston myötä. Olohuoneeseenkin pilkottava eteinen ei ammota enää tyhjyyttään, vaan nyt täällä näyttää jotenkin paljon enemmän kodilta. Isot kiitokset vielä Vuosaaren Inarialle mainiosta palvelusta!

Eteisen sisustus on muuten vielä hieman kesken, muun muassa keväisessä postauksessakin vilahtanut kenkäkaapisto jäi nyt ehkä hieman turhaksi, kun tilaa vapautui niin paljon – myös seinät kaipaavat jotain ylleen. Liukuovikaapin myötä tilan haluaisi säilyttää nyt mahdollisimman kevyenä, ja mietin hetken vieressä olevan senkinkin kohtaloa. Katsotaan millaiseen lopputulokseen päädymme, nyt mennään kuitenkin näillä! :) Mitäs te pidätte eteisprojektin etenemisestä?

Kaapeista saatu alennusta blogiyhteistyön myötä

28 thoughts on “Säilytystilaa eteiseen

 1. Oooiii aivan nättiä on :) saako tiedustella, että kuinka monta neliötä asuntonne sisältää? Vaalea sisustus luo paljon tilan tuntua!

  Mukavaa viikonlopun alkua ;)

  1. Kiitos kovasti! :) Meillä on viitisenkymmentä neliöltä. Vaaleiden sävyjen käyttö avartaa tilaa kuin tilaa kyllä kummasti! Mukavaa viikonloppua sinnekin, täällä sitä vietetään Tampereen suunnilla :)

   1. pakko sanoa että en olisi itse arvannut! Kuvien perusteella oletin olevan ainakin 55-60 neliötä…:) Neliöthän ei sinänsä kerro mitään vaan se miten tila on käytetty ja sisustettu, ja teillä molemmat on toteutettu aivan nappiin!

 2. Siis sopii aivan upeasti tuo liukuovikaapisto tuohon. Hienosti valittu ja suunniteltu. :) Ja nuo ovet ovat ihanat. ♡
  Tuo sisältä löytyvä hyllykkö-laatikosto olisi tännekin sopiva. Meillä löytyy hyllyjä liukuovien takaa, mitkä ovat aika täynnä kaikkea (=epäsiistit). Pitääkin alkaa tutkia laatikostomahdollisuutta. Hyvä idea! :) Ihanaa perjantaita muru! :)

  1. Kaappi sopii tilaan kyllä just eikä melkein! Pelkäsin sen näyttävän kauhean raskaalta, mutta siitä vaikutelmasta ei onneksi ole tietoakaan :) Heh, katsotaan kuinka kauan nämä hyllyt säilyvät siistinä, tuskin aikaakaan kun ne ovat täynnä epämääräistä roinaa :D

   Ihanaa viikonloppua sinne!

  1. Se on oliivipuu, ihan Plantagenista :) Katsotaan kauan se säilyy hengissä, kröhöm!

  1. Kiitos, niin meidänkin mielestämme! Kaapit sopivat tuohon kyllä täydellisesti :)

 3. Kylläpäs näyttää hyvälle tuo liukuovikaapisto, ja peilit tuovat huomattavasti tilantuntua! Ihan jo pelkästään kuvien perusteella, saatika sitten livenä. :) Jos olet tuosta eteisen senkistä/penkistä luopumassa, täältä tultaisiin se mieluusti noutamaan. ;) Mukavaa viikonloppua!

  1. Kaappeja oli jotenkin tosi vaikea kyllä kuvata, kun on kapea tila, mutta tosi kiva kuulla että teidänkin silmää miellyttää jo näin kuvien välityksellä :) Pidän sinut mielessä, jos päädyn senkin myymään ;) Tykkään siitä ihan mielettömästi, mutta mietityttää vain näyttääkö raskaalta kaikki tuossa pötkössä seinällä, kun senkki ei muuallekaan mahdu. Mukavaa viikkistä sinnekin!

 4. Todella siistin näköistä! Säilytystilaa ei vaan voi olla liikaa. Itsekin haluaisin jotain saman tyyppistä sinne meidän kodinhoitohelvettiin, täytyy punnita vaihtoehtoja. Meillä on pesutorni kätevästi piilotettu yhden kaapin sisällä, mutta siivouskaappia lukuunottamatta, siellä tilassa ei ole mitään säilytystilaa vaikka muutama kaappi mahtuisi helposti. 3.2 metrin huonekorkeus sallisi myös kaappien ulottuvan ihan kattoon asti! Ehkä tutustun myös inariaan. Kiitos tästä postauksesta, se oli mulla hyvin tarpeellinen:)

  1. Kiitos kovasti! Olemme kyllä supertyytyväisiä, säilytystila tuli tänne tarpeeseen :) Liukuovikaapit sopivat kyllä mihin tilaan tahansa, ja tuolla huonekorkeudella säilytystilaa saakin jo hyvin ruhtinaallisesti! Voin suositella Inariaa lämmöllä, erityiskiitosta asentajillekin, jotka veivät kaikki omat roinansa pois ja siivosivat rapunkin :)

 5. Vau näyttääpä hyvältä ja raikkaalta, eikä yhtään liian täyteen tungetulta tai muuta! Tykkään. :) Mä pitäisin vielä senkin ihan käytännön syistä, kun kiva laskea laukut ja pussukat siihen kun tulee kotiin sekä lähtiissä solmia tennarin nauhat istualteen. Senkin ylle laittaisin jonkun kauniin taulun viimeistelemään kokonaisuuden ja tuomaan kodikkuutta entisestään. Kenkäkaapisto voi olla nyt liikaa, mutta saattaisin myös säilyttää sen vielä laskutilana tai jos liukuovikaapisto tuleekin täyteen yllättäin, kuten sanoit.. ;)

  -L

  1. Kiitos paljon, tosi kiva kuulla! Juuri sitä täyteen ahdettua fiilistä pelkäsin, mutta ihana jos sellainen raikas fiilis kuitenkin säilyi :) Senkki on tosiaankin käytännöllinen (tosin välillä siihen jää lepäämään vähän liikaakin tavaraa :D), ja jonkinlaisen istumapaikan haluan siihen joka tapauksessa. Kenkäkaapin tilalle ajattelin ihan jotain yksittäistä hyllyä, jolle saisi avaimet sun muut pikkutavarat heitettyä sisään tullessa, mutta katsotaan mitä sen kanssa teemme :) Kiitos kivasta kommentistasi Laura!

 6. Näyttää tosi kivalta! Voisitko tehdä muuten sellaisen postauksen, jossa nostat esiin vanhoja asuja ja kommentoit niitä. Esimerkiksi mitä et enää käyttäisi ja asuja, jotka voisit vieläkin laittaa päälle :)

  1. Kiitos M! Hei hauska idea, täytyykin ehkä käydä vanhojen arkistojen kimppuun :) Kiitos tästä!

 7. Voi miten täydellinen eteinen ♥ nuo isot lasiovet tuo kivasti valoa ja tilantuntua lisää :) on kyllä upea, voisin haluta myös tänne heti samanlaisen !

  1. Ihana kiitos! Olemme kyllä hurjan tyytyväisiä, että saimme vihdoin aikaiseksi hankkia kaapiston :)

 8. WOW näyttääpä upealta :) Miten paljon noinkin “pieni” juttu voi tehdä. Näyttäisi siltä, kuin kaapit olisi ollut siinä aina! Kodissa ei kyllä koskaan voi olla liikaa säilytystilaa haha

  1. Voi kiitos paljon! Mietin ihan samaa, miten voi tällaisella yksittäisellä elementillä olla niin iso vaikutus jotenkin koko kämpän fiilikseen – sehän on “vain” kaappi! :D Ja jep, säilytystila tulee kyllä aina lopulta hyödynnettyä, se on varmaa!

 9. Hey, I don’t understand a word but I just wanna say that your appartment looks great ;) Maybe you could think about a similar post with a bathroom? I’m thinking about redecorating so I’m spending hours on Pinterest and I know the Ikea catalog almost by heart. I’m looking for an inspiration and your sense of style (not only in fashion) is gorgeous! Greetings from Poland ;)

 10. Näyttää tosi hienolta, hyvän valinnan teitte :) Ite en voi kyllä suositella Ikean vastaavien kasaamista, sen verran hikipisaroita se projekti aiheutti :’D

 11. Toimivan oloinen säilytysjärjestelmä teillä nyt! Täällä ilmoittautuisi toinenkin penkistä kiinnostunut, mikäli päätät sen myydä :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *