Ravintola Lonna

Koko Helsinki tuntuu tyhjentyneen Ruissin ja Regatan viettäjien vuoksi, mutta jos satutkin viettämään lauantaita  kaupunkimaisemissa, niin tässä tulee eräs ravintolavinkki! Muutamia viikkoja sitten vietimme poikaystäväni kanssa ihanan kesäillan Lonnassa, joka on siis entinen miinanraivaussaari Kauppatorin ja Suomenlinnan välissä. Sain kutsun päästä testaamaan ravintola Lonnaa, ja koska paikka oli tuttu jo viime kesältä, ryhdyin heti innoissani varaamaan pöytää. Minun oli tarkoitus kirjoittaa Lonnasta jo tuolloin vuosi sitten, mutta postaus jäi jonnekin luonnosten uumeniin, joten nyt oli jo aikakin!

Itse ravintola on Top Chef -kokin Jouni Rahikaisen luotsaama, ja se tarjoaa puhtaita ja kotimaisia makuja. Viime kesänä vietimme Lonnassa iltaa blogityttöjen kanssa, ja tuon muisteleminen toi heti mieleen ihanan tunnelman, lauttamatkan aurinkoisessa säässä ja tietysti makunystyröitä hemmottelevan ruuan. Lonnasta jäi jo tuolloin todella positiivinen fiilis, eikä tämäkään kerta ollut pettymys!

Lonnassa5 Lonnassa1 Lonnassa3 Lonnassa4 Lonnassa8

Lonnan illallisella alku- ja pääruoka vaihtoehtoja on kolme – liha, kala tai kasvis, joten menu on hyvin yksinkertainen, mutta sisältää kuitenkin jokaisen makuun jotakin. Ruokalistakin on esillä vain ravintolaan pystytetyillä tauluilla, ja koska niihin ei heti saanut näköyhteyttä täydessä ravintolassa, olisin itse kuitenkin kaivannut niitä myös perinteisinä paperisina. Tarjoilijat toki kertoivat mielellään lisää menusta.

Itse valitsin kalaa sekä alku -että pääruuaksi, poikaystäväni taas tilasi alkuun tartaria, josta hän puhuu edelleen viikkojen jälkeenkin. Oli ilmeisen hyvää! Pääruokana taas molempien lautaselta löytyi lohta, joka sekin maistui täydellisesti. Juuri tällaiset yksinkertaisista ja laadukkaista raaka-aineista loihditut annokset ovat usein eniten mieleeni! Pääruuan seuraksi tuotiin pöytään jaettaviksi erilaisia lisukkeita, ja vaikka nämäkin kasvispainotteiset lisukkeet maistuivat, jäin ehkä kaipaamaan jotain esimerkiksi kvinoan tapaista vielä lisäksi.

Lonnassa2 Lonnassa6 Lonnassa7

Meidän iltamme Lonnassa oli kyllä hurjan onnistunut niin hyvien ruokien, viinien kuin palvelunkin puolesta, joten olen jo suositellut paikkaa monille läheisellinkin. Siinä on myös ihan oma tunnelmansa lähteä syömään jonnekin ydinkeskustaa kauemmas ja taittaa matka lautalla saaden taas vähän eri perspektiiviä omaan rakkaaseen kotikaupunkiin mereltä käsin. Lonnassa kannattaakin pitää silmällä lautta-aikatauluja, ettei käy kuten meille, jolloin jouduimme pöydän jätettyämme hipsimään häntä koipien välissä takaisin ravintolaan – saammeko sittenkin tulla vielä istumaan – seuraava lautta kun lähti vasta tunnin päästä.

Saarella ollaan siis hyvin pitkälti lauttojen aikataulujen armoilla, mutta eipä ollut lainkaan huono vaihtoehto jäädä vielä istumaan ja nauttimaan kesäillan tunnelmasta. Mihinkäs meillä on kiire. Lonnassa tulee kyllä fiilis, kuin olisi kaukana kaupungin kiireestä ja hulinasta, vaikka ympärillä olikin pöydät täynnä ihmisiä. Oli kuitenkin ihana vain ottaa ilo irti kiireettömyyden tunteesta ja keskittyä hyvään ruokaan ja toistemme seuraan – kiitos Lonna!

Ravintola Lonna tarjosi illallisen

A few weeks ago I was invited to try restaurant Lonna – Lonna is an island near Helsinki so it’s a very unique location for a restaurant. I had already been there last summer, so I was excited to get back and try their menu! We booked a table with my boyfriend and spent such a lovely night together eating amazing food and enjoying the summer night. The food is all about clean ingredients, and for example the salmon we both had for main course was so delicious. I can definitely recommend Lonna, if you ever take a trip to Helsinki on summer!

10 thoughts on “Ravintola Lonna

  1. Kiitos mahtavasta blogistasi! Saan täältä paljon inspistä myös omaan pukeutumiseeni :)
    Kysyisin, että miten saat Instagramissa kuviisi ‘valkoiset reunat’? Ihanaa kesän jatkoa sinulle Jonna! <3

    1. Kiitos itsellesi, aivan ihana saada tällaista palautetta ja kiitosta siitä mitä tekee! :) Instagramissa käytän appia nimeltä Moldiv valkoisiin reunoihin. Ihanaa kesän jatkoa sinullekin <3

    1. No mutta, tosi kiva että löysit tänne! Tervetuloa vaan ja kiitos paljon sanoistasi, toivottavasti kommentoit toistekin :)

  2. Ihanan näköisiä ruokia! Mitä tuossa lohen päällä on? Joku vaahto? Itselleni erinomainen palvelu on kyllä todella tärkeää. Se pilaa kyllä ruuankin jos on töykeitä ihmisiä palvelemassa. Hyvä, että palveluunkin on panostettu:)

    1. Harmittelimme tässä poikaystäväni kanssa, ettemme kumpikaan muista mitä vaahto oikein oli! Oli nimittäin hyvää tuon lohen kanssa :) Ja sanopa muuta, palvelu on niin iso osa kokemusta oltiin sitten kaupassa tai ravintolassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *