Porvoossa

Visiitti Porvooseen on yksi kesän must-jutuista! Vuosi sitten teimme tyttöjen kanssa yhden extempore-reissun ja lähdimme illaksi syömään Porvooseen, mutta itse Vanhassa kaupungissa ei ole tullut käytyä pariin vuoteen. Oli siis jo aikakin – myöskään tämä Tampereen vahvistukseni ei ollut käynyt Porvoossa kuin viimeksi pikkupoikana. On ollut kyllä hauska toimia toiselle “oppaana” omassa kotikaupungissa ja sen liepeillä, ehkä sitä katsoo itsekin kaupunkia vähän uusin silmin!

Viime lauantaille olikin luvattu hyvää säätä, joten suuntasimme aamupäivästä auton nokan kohti Porvoota. Kävimme syömässä Bistro Sinnessä, jossa olisi toki ollut tarjolla vaikka mitä herkkua, mutta kerta sinne mentiin, en voinut olla päätymättä heidän herkulliseen vuohenjuustoburgeriinsa. Lounaan jälkeen kiertelimme Vanhassa kaupungissa turistien ja muun väentungoksen keskellä, pysähdyimme parissa sisustusputiikissa sekä pidimme kahvipaussia Café Helmen viihtyisällä sisäpihalla. Muutama tunti Porvoossa kului nopeasti, miten piristävä olikin tällainen pienikin reissu!

Porvoossa3

Porvoossa1

Porvoossa6

Porvoossa5

Porvoossa2

Porvoossa7

Porvoossa4

 

10 thoughts on “Porvoossa

 1. Porvoo on kyllä ihana kaupunki, varsinkin kesäisin! Musta vain tuntuu että melkein aina kun olen siellä ollut on satanut :D

  1. Porvoo on ihana! Mekin vahtasimme säätiedotuksia jonkin aikaa, koska kyllähän siellä kiertely vaatii auringon ;)

 2. Oletko alunperin siis Porvoosta? :) Kauanko ja minkä ikäisenä olet siellä asunut? Tuntuu, että tämä on minulle kokonaan uusi asia enkä tiedä oletko siitä aiemmin edes maininnut! :D

  1. Voi en, olen Helsingistä kotoisin :) Kirjoitin ehkä epäselvästi, “kotikaupungissa ja sen liepeillä” viitaten myös tähän Porvooreissuun.

 3. Itsekin piipahdin juuri Porvoossa extempore-päiväretkellä :) Käytiin syömässä Zum Biespelissä ja voin erittäin lämpimästi suositella heidänkin burgereita! Helmen porkkanakakku jäi tällä kertaa syömättä, kun vatsaan ei vaan kertakaikkisesti mahtunut. Mutta toi porkkanakakku on pala taivasta, itse tehdystä ei vaan saa yhtä hyvää!

  1. Googlailin jotain paikkoja ja tuo Zum tulikin vastaan! Haastaja Sinnen burgereille siis ;) Ah, porkkanakakku oli tosiaankin taivaallista! Ja pakko kokeilla kotona vastaavaa “välikuorrutusta” kakkuun, koska kuorrutushan on parasta!

 4. Hei koskas olet tuon ihanaisen Mulberryn Darian hommannut? Saisit kyllä useammin esitellä ostoksiasi, kun sieltä löytyy tuollaisia helmiä! Ja ehkä joku kiinnostunut saattaisi inspiroitua myös ;)

  1. Samaa sarjaa oleva pikku-Dariani alkoi käydä liian pieneksi, ja bongasin jokin aika sitten eräältä FB-kirppikseltä kaverini myyvän tätä Dariaa :) Ei ole tullut erikseen esiteltyä, kun on kuitenkin lähes samanlainen kuin vanhakin lompakko. Nyt ei ole viime aikoina juuri ollut aikaa kierrellä kaupoissa, mutta enköhän sitten taas esittele kun on jotain löytöjä ;)

 5. Ihana Porvoon Vanhakaupunki <3
  Sinneen on päästävä uudelleen vielä, onneksi Helsingissäkin on se nykyään :)

  Ps. Porvoon ravintola Fryysarinranta oli ihana, suosittelen (etenkin lohikeittoa)!

  1. Tosiaan, Sinnehän löytyy Helsingistäkin! Kaveri antoi viimeksi raporttia, ettei burgeri maistunut siellä yhtä hyvältä, mutta täytyy varmaan joskus itse testata ;) Kiitos Porvoo-vinkistä, laitetaan korvan taa seuraavaa reissua varten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *