Ei mikään hotelliravintola

Helsinkiin ilmestyy uusia kivoja ravintoloita kuin sieniä sateella, mikä on mahtava juttu! Nyt niitä on tosiaan tullut enemmän testailtuakin, ja taas pukkaisi ravintolavinkkiä näin lauantain kunniaksi. Pääsimme pari viikkoa sitten Asenne-tyttöjen kanssa kokeilemaan Bulevardille avattua Ravintola Brödiä, jonka yhteydestä löytyy myös tyylikäs Hotel Indigo. Täytyy myöntää, että ainakin allekirjoittaneella oli hieman ennakkoluuloja hotelliravintolasta, jota ei yleensä jostain syystä miellä siksi uniikeimmaksi vaihtoehdoksi. Bröd oli kuitenkin todella positiivinen kokemus, eikä hotelliviboista ollut ravintolan puolella tietoakaan!

Bröd3

Bröd2

Bröd6

Bröd5

Tilasimme ihanien seuralaisteni Ullan, Lauran ja Vienan kanssa jokainen tastingmenun. Ravintola Bröd kuvaa itseään skandinaavisia puhtaita makuja tarjoavaksi paikaksi, ja sen voimme kyllä varmasti kaikki allekirjoittaa. Esimerkiksi yllä näkyvässä annoksessa maistui tillinkukan lisäksi kurkku niin marinoituna, grillattuna avomaan versiona kuin tuoreenakin. Mielettömän hyvää! Lisäksi söimme friteerattuja muikkuja (joka olikin ehkä yksi suosikkiannoksistani vaikka luulin inhoavani muikkuja), paistettua siikaa sekä possua porkkanapyreellä. Porkkanapyrettä on pakko kokeilla joskus kotona!

Ennen ruokailua pääsimme myös kurkistamaan hotel Indigon puolelle. Hotellista löytyi usieta erityyylisiä huoneita, joista itse ikuistin sisustukseltaan kaikista eniten minua miellyttävimmän huoneen. Muhkea peti (miten hotellisängyt voivatkin aina näyttää niin houkuttelevilta?) ja näkymät Helsingin kattojen yli – täydellistä! Minna Parikan ystäville vinkkinä, että jotakin huonetta koristamasta voit löytää suunnittelijan kengät! Olisi kyllä ihana joskus viettää hotelliyötä ihan näin kotikaupungissa – saisi sellaista loman ja luksuksen tuntua ilman, että tarvitsee lähteä minnekään pitkälle.

Bröd7

Bröd10

Bröd9

Bröd1

Bröd8

Suosikkini monista hyvistä annoksista oli varmasti myös tämä viimeisin jälkiruoka Mansikka, jonka pelkkä ulkonäkö saa veden herahtamaan kielelle. Ravintolailta näiden ihanien tyttäjen kanssa oli kyllä mahtava, vaikka ei kai tällä kokoonpanolla voi kurjaa iltaa syntyäkään! Brödin tuntui löytäneen moni muukin, sillä tuonakin tavallisena kesäisenä keskiviikkona kuului monesta pöydästä iloista puheensorinaa. Kannattaa siis ehdottomasti antaa hotelliravintolalle ennakkoluuloista huolimatta mahdollisuus ;)

Ravintola Bröd tarjosi illallisen

2 thoughts on “Ei mikään hotelliravintola

  1. Voi, kun näyttävät hyviltä ruuat sekä kuvat! Brödistä oon kuullut hyvää muualtakin, joten sitä voisi kyllä testata joskus :)

  2. Tuossakin oli jotain vaahtoa kalan päällä. Taitaa olla tän hetken juttu:D Noi ruuat ovat niin kauniita–kyllä se tekee annoksesta vähän extraa kun annoksen ulkoisen olemukseenkin on panostettu. Chef’s Tablessa oli kyllä aikamoisia ruoka/taide pläyäksiä siinä ensimmäisessä jaksossa–muita en ole vielä ehtinyt katsomaan mutta kiitos siitä vinkistä, se on hyvä sarja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *