Vinkkejä kesälomamatkalle?

Nämä alkukesän viileähköt säät ovat saaneet tämän auringonpalvojan jo kaipaamaan elokuun lopulla häämöttävää “kesälomaa”. Meillä on poikaystävän kanssa yhteistä vapaata ennen taas koulunpenkille paluuta, joten olemme suunnitelleet reissua jonnekin lämpimään. Mutta minne, se on tosiaankin vielä suunnitelmien tasolla! Olen saanut teiltä usein hurjasti hyviä vinkkejä liittyen matkailuun, joten ajattelin tälläkin kertaa kääntyä teidän puoleenne.

Kroatiaitalia

Toiveena olisi lähteä jonnekin muualle tavanomaisen Kreikan tai Espanjan sijaan kohteisiin, joissa on tullut käytyä vähemmän. Näinpä olemme viime aikoina silmäilleet niin Kroatiaa kuin esimerkiksi Italiaakin, jossa olen itse käynyt vain nuorempana Roomassa. Kroatiassa kiehtoisi muun muassa eloisa Split, Italiassa taas tunnelmallinen Sisilia – kenties kuvankaunis Taormina. Mahtaisiko teiltä löytyä kokemuksia ja hyviä vinkkejä jonnekin päin Kroatiaa tai juuri Sisiliaa, tai miksei johonkin ihan toiseen kohteeseen? Erityisesti vinkit hotellien suhteen ottaisimme ilolla vastaan, sillä katsomistamme kohteista tuntuu olevan työn takana löytää järkevän hintainen uima-altaalla varustettu mukava hotelli.

Joko teillä on jotain matkaa varattuna tälle kesälle? Olisi kyllä niin ihana päästä pitkästä aikaa kunnon rantalomalle, jossa saisi vain keskittyä auringosta, toisen seurasta ja hyvästä ruuasta nauttimiseen! Viikko italialaista ruokaa ei kuulostaisi yhtään hullummalta, hih ;)

42 thoughts on “Vinkkejä kesälomamatkalle?

 1. Mulla ei ole kokemusta Sisiliasta, mutta olimme perheeni kanssa purjehtimassa Kroatian rannikolla muutama vuosi sitten. Rakastuimme paikkaan totaalisesti ja suunnitelmissa on lähteä vielä joskus uudestaan. Me liikuimme Dubrovnikin seuduilla, ja minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa. Hotelleista en osaa sanoa, koska yövyimme purkkarissamme. Suosittelisin siis Kroatiaa! :)

  1. Voi että, purjehdus Kroatian maisemissa kuulostaa aivan mielettömän hienolta! Dubrovnikia täällä kovasti kehuttiinkin :) Kiitos kommentistasi, Airi!

 2. Heippa! :) Ei sinänsä vinkki, koska itse en ole vielä hyväksi todennut, mutta me suuntaamme poikaystävän kanssa Positanoon Italian Amalfi-rannikolle. Kavereilta olemme kuulleet kehuja (ja kadehtineet kyseisten kavereiden insta-kuvia heidän matkansa aikana), joten valinta Cinque Terren ja tämän eteläisemmän kohteen välillä oli selvä. Luulen vähän, että mihin tahansa Italiaan suuntaa, voittaa! ;) Kroatian Dubrovnikista on tosi hyvä kokemus, älyttömän kaunis paikka, mutta olen itse ollut siellä hieman ennen turistikautta, jolloin sai olla tosi rauhassa! Entä Kreikan legendaarinen Santorini?

  1. Heippa! Kuulostaa aivan ihanalta ja kuten sanottua, Italia missä tahansa päin on varmasti jo loistava valinta. Voihan kateus tosiaan aina noita Instagram-kuvia, tekee pahaa katsoa upeita maisemia kun on itse sateisessa Suomessa :D Santorinia pyörittelimme myös välillä mielessä ja sinne on vielä joskus päästävä, mutta aiempien reissuetsintöjen perusteella sinne reissut ovat hitusen kalliimpia, en sitten tiedä kun en ole nyt katsonut vaihtoehtoja. Ihanaa reissua teille jo etukäteen ja kiitos kivasta kommentistasi!

 3. Suosittelen Taorminaa, olin siellä keväällä 2013. Siellä on ihanat maisemat, hyvää ruokaa, pikkuputiikkeja ja voi ajella köysihissillä. :) Teimme myös junalla retken Cataniaan ja bussilla/kävellen pikkukylään, joka sijaitsi tosi korkealla ja sieltä oli mahtavat näköalat. En nyt vaan millään muista enää sen kylän nimeä. Hotellimme oli Isola Bella, jonka sijainti oli erittäin hyvä ja hotellihuoneen parvekkeelta avautui nätti näköala suoraan Isola Bella -saareen, mutta huoneet aika perustasoa ja ehkä hieman kuluneet.

  1. Voi olen ihan myyty Taorminalle teidän kaikkien kommenttien perusteella! Kuulostaa niin mielettömältä paikalta :) Olemme katselleet nyt pääasiassa sieltä hotelleja, katsotaan mihin kohteeseen sitten loppupeleissä päädymme. Kiitos Kati kun jaoit kokemuksesi!

 4. Jos Kroatiaan lähdette, niin suosittelen ehdottomasti Hvar-saarta Splitin ulkopuolella. Aivan täydellisen kaunis pieni saari, jossa on upea satama täynnä toinen toistaan mahtavampia huvijahteja (hauskaa iltapuuhaa etsiä ravintolaa ja katsella noita veneitä ja niiden omistajia!). Saarelta pääsee kätevästi veneillä toisille lähisaarille ja niiden rannoille. Itse vuokrasimme myös eräs päivä skootterin ja lähdimme kiertelemään saarta ympäri. Myös esim. yhdistelmäloma Split + Hvar olisi varmaan aika jees!

  1. Hvar näytti kuvien perusteella aivan mielettömän kauniilta ja joltain sivustolta katsoinkin sinne hotelleja aikaisemmin, siellä vain tuntui olevan vähän kalliimpaa sorttia. Kroatia on kyllä yhä yksi vaihtoehdoista, katsotaan mihin loppujen lopuksi päädymme! Kiitos kun kommentoit, ihana kuulla teidän kokemuksianne :)

 5. Heippa Jonna!

  Olimme viime kesänä mieheni kanssa Kreikan Santorinilla, joka on kuvankaunis paikka Kreikan saaristossa! :) Etenkin Oia & Fira olivat tunnelmallisia! Molemmat paikoista ovat kuuluisia mielettömistä auringonlaskuistaan. Santorinilla voi viettää perinteistä rantalomaa uimarannoilla sekä hotellien omilla altailla. Siellä on myös hyviä ostospaikkoja, loistavia viinitiloja, puhumattakaan maukkasta kreikkalaisesta ruuasta! Teimme myös yhtenä aamuna patikointireissun upeissa maisemissa sekä laivamatkan, joka päättyi Oian ylle laskevan auringon ihasteluun. Santorinilta voi tehdä myös retkiä muihin Kreikan saariin sekä mm. Ateenaan! :)

  1. Moikka Vilhelmiina! Voi, Santorinista olen haaveillut ties kuinka monet vuodet, mutten ole vielä koskaan siellä käynyt. Santorinin valkoiset talot ja hehkuvat auringonlaskut on kyllä joskus vielä nähtävä! Aikaisempina vuosina sinne matkoja katseltuani olen hylännyt sen kalliiden hotellien vuoksi, mutta varmasti sieltäkin löytyisi sopiva jos vain etsii. Kiitos kun jaoit kokemuksesi, tästä nousi taas matkakuume asteen verran pahemmaksi ;)

 6. Ehdottomasti suosittelen Kroatiaa, mutten missään nimessä Splitiä! Tulimme juuri tänne kahdeksi päiväksi Hvarin saarelta, joka on tunnin lauttamatkan päässä Splitistä. Hvar on kaunis ja laventelintuoksuinen saari, jossa paikalliset viinit ovat hyviä ja satamasta löytyy useita luksusjahteja, joita oli ihana ihastella iltaisin drinkkien äärellä. Me halusimme nähdä saaresta toki enemmän, joten vuokrasimme yhdeksi päiväksi auton ja toiseksi veneen kuljettajan kanssa, jolloin kiersimme lähisaaria ja kävimme kurkkaamassa nähtävyyksiä, kuten blue ja green cave. Hvar oli täydellinen paikka rentoutumiselle. Hotellien lisäksi tarjolla näkyi lähes joka kadulla vuokrattavia huoneistoja ja huoneita.
  Täällä Splitissä taas – noh, täällä ei mielestäni ole mitään, kiersimme päivässä keskustan historialliset nähtävyydet ja yhden “pääkauppakadun”. Pahanlaatuinen koti-ikävä vaan tuli tämän epäsiistin ja tympeän kaupungin keskellä. :D

  1. Olenkin saattanut juuri sinun Instakuviasi ihastella Hvarilta, mikäli sama Eveliina kyseessä! :) Näytti kyllä aivan käsittämättömän hienolta paikalta ja katsoinkin sinne jokin aika sitten hotellia, mutta ei löytynyt sopivan hintaista ainakaan sillä etsimällä. Iso kiitos kun kommentoit, minulla oli nimittäin ihan erilainen mielikuva Splitistä! Kommenttienne perusteella valitsisin Kroatiassa kyllä jonkin muun kohteen, katsotaan mihin päädymme :)

 7. Itse suosittelen Italian Sorrento. Menemme sinne nyt häämatkalle, koska pidimme paikasta niin paljon muutama vuosi sitten. Olimme hotellissa nimeltä Grand Hotel Aminta ja se oli aivan huippu !! Valitettavasti tänä vuonna matkamme ajankohdalle loppuun myyty.

  1. Sorrento sai muissakin kommenteissa ääniä, on varmasti kehujen arvoinen! Oli pakko käydä kurkkaamassa hotelliakin, näyttää kyllä ihanalta. Täytyy pitää tämä mielessä, jos Italiaan päädymme :) Kiitos vinkeistäsi ja ihanaa häämatkaa teille jo etukäteen!

 8. Kroatiasta Dubrovnik ja Split on ihan mielettömän upeita kohteita – voin suositella! Erityisesti Dubrovnik on täynnä historiallista tunnelmaa, upea paikka!

  Toinen paikka, jota suosittelisin on Montenegro, mielestäni vielä upeampi paikka kuin Kroatia. :)

  Ja viimeisenä, muttei todellakaan vähäisimpänä voin suositella Italiasta Gardajärveä ja Como-järveä, ehdottomasti Italian kauneimmat maisemat näillä järvillä. Paikkoja suosivat turisteka enemmän ihan italialaiset lomailijat, joka mun mielestä tekee paikasta “aidomman” :) Itse tulin 2 kk sitten Milanosta ja nyt ensi kuulle on tilattu matka Gardalle, enkä kyllä millään jaksaisi odottaa :)

  En tiedä auttoivatko vinkkini ja suosikkini, luultavasti vain lisäsivät päätösvaikeutta… Hups :D

  1. Tässä tuli nyt kyllä niin monta ihanaa paikkaa mainituksi, etten tiedä miten päin olisin tässä matkakuumeen vallassa! :D Poikaystävänikin ehdotti Montenegroa, ja silmäilimme sinnekin päin hotellia. Myös Gardajärveä mietimme yhdessä vaiheessa, kiitos kun vinkkasit tästäkin! Paljon hyviä ideoita, näiden avulla on hyvä lähteä pohtimaan kohdetta :) Ihanaa matkan odotusta sinne!

 9. Hei mulla on ihan sama ongelma!
  Kroatia ja Kreikka varsinkin on houkutellut niin paljon ja elokuussa itsekin olisin menossa.. Aion siis silmäillä vinkkejä täältä koska hotellin löytäminen on kyllä se vaikein osa :D

  1. Toivottavasti täältä löytyy jotain hyviä vinkkejä sinullekin! Hotellin löytäminen on kyllä hankalaa, täällä on koko ajan Tripadvisorit ja erinäiset hotellisivut auki sitä oikeaa etsiessä :D

 10. Olemme myös miettineet Splitin ja Taorminan väliltä kumpaan lähtisimme loppukesästä lomailemaan ennen koulunpenkille paluuta, joten täälläkin kaivattaisiin vinkkejä! :)

  1. Voih, en tiedä helpottivatko nämä kommentit yhtään, kun täällä on kehuttu Kroatiaa ja Taorminaa ihan kilpaa! :D Toivottavasti näistä löytyi sinullekin jotain hyviä vinkkejä, täällä yhä pohdinnat ja etsinnät käynnissä!

 11. Viime kesänä vietin viikon Sisiliassa, ja se oli kyllä kauneudessaan häikäisevä. Me majoituimme rantaan Giardini Naxokselle, josta Taormina näkyy ja matka sinne on bussilla nopeasti taitettu. Päiväretkellä kävimme omatoimisesti Cataniassa, jossa lomabudjetti kului iloisesti! :D Suosittelen. Sisiliaan tahdon itse vielä palata.

  Giardini Naxos on itsessään tosi nopeasti nähty, joten ehkä majoittuisin sinne Taorminaan, ellei tarkoitus ole nimenomaan löhötä biitsillä.

  1. Iso kiitos vinkeistäsi! Katselimme juuri yhdessä vaiheessa hotellia Giardini Naxokselta, mutta kommenttienne ansiosta kallistuimme Taorminan puolelle :) Cataniasta en ollut aiemmin kuullutkaan ja piti heti laittaa Google laulamaan, että mitä kauppoja sieltä oikein löytyy, heh. Yhä on matkan etsintä kesken, joten nämä olivat kullanarvoisia vinkkejä – kiitos Johanna!

 12. Moikka! Kroatiassa oon ollut Splitin saarelta lauttamatkan päässä olevalla Bracn saarella, Bolin kylässä. Se oli tosi kaunis ja rauhallinen paikka, ja mulle jäi mieleen et se oli myös varmaan siistein paikka missä oon ollut, ei juuri roskia missään. Vesi on kauniin turkoosia ja läpinäkyvää. Hotelleja tuskin on monia, mutta eiköhän löydy helposti uima-altaallinen yksilö. Ja jos Splitissä haluaa käydä, se onnistuu kätevästi päiväreissulla, lauttoja ja kantosiipialuksia kulkee tiheästi noiden saarien väliä. :-) Italiasta myös suosittelisin tuota yllämainittua Sorrenton kaupunkia. Ihanan rauhallinen kalastajakylä, eikä järkyttävästi turisteja. Meillä taisi olla Sorrentossa huoneisto, joten hotellia en osaa sen paremmin vinkata.

  Ihanaa reissua teille! :-)
  enni-i.blogspot.fi

  1. Pelkkä ajatus turkoosista merestä saa matkakuumeen kipuavan korkeuksiin!! Kiitos paljon vinkeistäsi, Sorrentokin sai tosiaan kehuja ylempänä :) Tässä on kyllä tullut niin paljon hyviä ehdotuksia, että iskee vaikeus valita kohdetta tälle kesälle…

 13. Voin suositella Sisiliaan. Aivan ihana saari pikku katuneensa ja putiikkeineen. Rantoja on paljon ja jos vähän erikoisempi päivä kiinnostaa niin retkelle Etna tulivuorelle. Aivan mieletön kokemus oli ainakin minulle. Meillä oli oma oma talo vuokrattuna. Onko se apartementos tyylinen hotelli vai miksi sitä sanotaan? Näitä taloja on siellä hotelli alueella vieraille vuokrattavana ja uima-allas keskellä taloja. En valitettavasti muista nimeä enää. Tänä kesänä matkat Nizzaan ja Madridiin on varattuna. Madridissa en ole vielä koskaan käynyt.

   1. Hei Salla, kiitos paljon kommentistasi! Sisiliaa on kehuttu täällä ihan valtavasti, ja minä olisin jo kallistumassa sinne, katsotaan mihin sitten loppujen lopuksi poikaystäväni kanssa päädymme :) Ihanaa reissun odotusta teille, niin Madrid kuin Nizza ovat varmasti upeita molemmat!

 14. Taorminassa olimme kolme vuotta sitten häämatkalla, ja täytyy sanoa että se on yksi kauneimmista kohteista, jossa olen koskaa ollut! Aivan mahtavat maisemat, ihana sekoitus uutta ja todella vanhaa kaupunkia, paljon retkikohteita ja ruoka taivaallista. Miinuksena paikan hintavuus (kuten kaikkialla Italiassa) ja yleisten rantojen suppea valikoima -tuolla on yleistä että hotellilla on oma pieni rantapätkä, joten se puoli voi jäädä vähän tylsäksi.

 15. Taormina saa minunkin ääneni! Turkoosina hohtava meri, suuret korkeuserot ja eksoottinen kasvillisuus, yötaivasta vasten savua tuprutteleva Etna, sypressit, ihanat pikku ravintolat… En keksi kohteesta yhtään mitään huonoa.

 16. Moikka! Kyselisin tosta sun Hilfigerin kellosta, onko siitä montaa eri kokoa saatavilla mahdollisesti? Kiitos avusta jo etukäteen :)

 17. Olen ollut Kroatiassa sekä Splitissä, Hvarilla että Dubrovnikissa. Ensin 3 yötä Splitissä, josta teimme päiväretken lautalle Hvarille ja sen jälkeen lauttamatka Dubrovnikiin, jossa 5 päivää. Tällaista yhdistelmää voin lämpimästi suositella! Splitissä ei ole juurikaan mitään ihmeellistä nähtävää/koettavaa, mutta Hvar ja Dubrovnik ovat molemmat ihania :) Ja tuo päivän kestävän lauttamatkan jaksaa hyvin ottaa aurinkoa ja lueskella laivan kannella!

  /Annamari

 18. Ihanaa suunnitella matkaa! :) Kuten tiedät rakastetaan Italiaa, eikä se varmastikaan ole yllätys, että lähdemme pian sinne taas :D Lähdemme Sisiliaan, Amalfi-rannikolle ja Napolinlahteen, lennämme pois Roomasta <3 Tulemme viettämään hääpäivää Taorminassa! Odotan matkaa niin paljon :)

 19. Mä olen parin viikon päästä lähdössä Kroatiin Brac:iin. Kuvista päätellen oli viehättävä paikka, vähän Kreikan tyylinen, ei mikään turistirysä. Toivotaan että on ihana paikka :)

 20. Hei Jonna!

  Voin suositella lämpimästi Sisiliaa ja Taormiinaa. Paikka on uskomattoman kaunis ja yöllä voitte ihailla Etnan hohtavaa laavavirtaa tummaa taivasta vasten. Saarelta löytyy myös paljon tekemistä kuten retki viinitilalle Etnan rinteille, pieniä kenkäputiikkeja ja aivan Taormiinan alapuolelta rannalta löytyy pieni saari, joka on suosittu snorklailukohde.

 21. Itse palailin poikaystävän kanssa Sisiliasta vajaa kuukausi sitten. Majoitumme Taorminassa ja Palermossa. Sisilia on kyllä kuvankaunis saari, jossa riittää vaikka minkälaista nähtävää. Taromina on todella kaunis paikka, suosittelen ehdottomasti majoittumaan siellä mieluummin kuin Giardini Naxosessa, joka on äkkiä muutamassa päivässä nähty. Itse teimme bussilla päiväretken Giardini Naxokseen ja se aika riitti kyseiselle paikalle loistavasti. Myös Castelmola (pieni kylä rinteessä vielä Taormiinakin ylempänä) kannattaa ehdottomasti katsastaa! Sinisellä paikallisbussilla sinne pääsee edullisesti ja kätevästi.

  Taormina ei nyt shoppailumahdollisuksiltaan ole ihan se otollisin paikka, mutta kahden tunnin bussimatkalla pääsee Cataniaan 7,50e hintaan. Catania on omassa “rähjäisyydessään” viehättävä ja aivan erillainen Taorminaan verrattuna. Hintatasoltaan Sisilia on Suomen hinnoissa, ruoka ehkä hieman edullisempaa. Tosin maultaa ruoka on aivan taivaallista! Säät myös tavallisesti suosivat koko kesän ajan, toukokuussakin päästiin yli 30 asteen yläpuolelle. :)

 22. Hei! Oletteko harkinneet Mallorcan pikkusiskoa Menorcaa? ;) Siellä on kauniita luonnonrantoja vaikka millä mitalla – kävimme poikaystävän kanssa siellä viime syyskuun alussa ja ihastuimme molemmat ikihyviksi! Googlesta löytyneekin pari kuvaa saaren kauneimmasta rannasta, Cala Macarellasta (ja vielä pienemmästä Macarelletasta)! Liikuimme aika paljon vuokratulla skootterilla, todella edullinen ja näppärä kulkupeli, liikenne oli niin rauhallista ettei tarvinnut jännittää ajelua :)

  Menorcalla on muuten Pretty Ballerinas Factory Shop, paikallinen merkki kun on! Ostin sieltä melkein vastaavat leobaltsut kuin sinulla, yksi pari kustansi suunnilleen puolet nettikauppojen hinnoista. Paikka ei ole muutoin mikään ostosparatiisi, Mango sentään löytyi onneksi niin pääkaupungista Maosta kuin meidän majoituspaikkamme lähellä olevasta Ciutadellasta – ihana pikkuinen kaupunki takorautaisine parvekkeineen ja pienine putiikkeineen. Voisin lähteä uudestaan koska tahansa, ihan erilainen paikka kuin Mallorca, rauhallinen ja sympaattinen pariskunnille loistavasti sopiva kohde! :)

 23. Kroatiassa en ole käynyt, mutta kovasti sinne haluaisin :)
  Olen kuullut paljon kehusta juurikin tuosta Splitista, olisi ihana saada matkapostauksia sieltä ;)

  Me mennään ystäväni kanssa Rodokselle heinäkuussa, en millään malttaisi odottaa reissua :)

 24. Taormina saa minunkin aaneni. Upea. Rantaan (Giardini Naxos) paasee katevasti koysiradalla. Taalla on maninittu jo Sorrento, sekin on kiva, mutta Positano, vaikka kuvissa nayttaakin hienolta, on vahan tylsa. Menorca puolestaan on ihan rantakohde, jos sita haluaa. Dubrovnik on tunnelmallinen, mutta hotelli kannattaa ottaa ulkopuolelta. Dubrovnik itse on nopeasti nahty parin visiitin aikana. (Me oltiin Radisson Blu hotellissa noin 20 minuutin paassa ja hotellilla oli bussi tai venekuljetus keskustaan).Mukavaa lomaa!!

 25. Yhdyn ylläoleviin, jotka suosittelivat Amalfin rannikkoa / Sorrentoa! Nyt Finski lentää vielä kesäkaudella suorana Napoliin niin ei tarvitse Roomasta ajella. Niin upea paikka, kauniit maisemat! Italiaa parhaimmillaan. Ette pety :)

 26. Moi Jonna,
  mun oli vielä ihan pakko kommentoida tähän, koska mulla löytyy kokemusta Italiasta ja Kroatiasta, voin lämpimästi suositella kumpaakin.

  – Sisiliassa olen känyt Catanian lähellä olevassa pikkukaupungissa nimeltä Siracusa, aivan upea paikka. Sisiliassa kiertelimme muutenkin ja Taorminasta olen kuullut myös paljon hyvää (siellä emme käyneet).

  – Monet ovatkin täällä jo suositelleet Amalfin rannikkoa ja Sorrentoa ja voin myös omasta puolestani suositella. Olimme muutama vuosi sitten yhdistetyllä Sorrento- Capri- Rooma matkalla ja täytyy sanoa, että oli ehkä paras matkani ikinä! Sorrenton lähellä asuimme Massa Lubrense-nimisellä paikkakunnalla ihanassa Hotellissa, josta oli mahtava näköala merelle ja paras ravintola koko matkan aikana. Miinuksena lyhyt bussimatka Sorrentoon, mutta tuo ei meitä haitannut. Kyseessä oli hotelli nimeltään Hotel & Spa Bellavista Francischiello.
  Caprilla asuimme Anacaprilla, saaren rauhallisella puolella (ja halvemmalla :D) ja täytyy sanoa etten ole ikinä nähnyt niin kauniita maisemia ja auringonlaskuja. Todella romanttinen paikka, olemme itseasiassa lähdössä häämatkalle uudelleen samoihin maisemiin elokuun lopussa, niin rakastuimme paikkaan.

  – Kroatiassa teimme yhdistetyn Dubrovnik- Split – Brac- matkan viime kesänä ja jälleen kerran – vau! Todella kaunista ja ihania rantoja ja kristallinkirkasta vettä. Asuimme ensin Dubrovnikin lähellä olevassa saarella nimeltään Lopud, todella pieni ja kaunis saari ihanine ravintoloineeen meren äärellä, kauniit auringonlaskut jälleen kerran! Dubrovnikista matkustimme bussilla Splitiin ja vau mitkä maisemat matkan varrella! Suosittelen bussimatkaa jo ihan maisemien puolesta. Splitissä olimme vain muutaman yön ja se riitti, kaunis kaupunki ja ihania ruokapaikkoja, mutta ei tosiaan hirveästi nähtävää. Splitistä on todella hyvät lauttayhteydet saarille ja suuntasimmekin seuraavaksi Bracin saarella. Vuokrasimme auton ja ajelimme ympäriinsä, aivan mahtavan kaunis saari ja olen kuullut todella paljon hyvää myös muista saarista, Hvarista ja Visistä. Eli jos Kroatiaan suuntaatte niin suosittelen ehdottomasti Saaria!

  Ihanaa sunnuntaita ja toivottavasti vinkeistä oli apua! x

 27. Menisin vaikka Kroatiaan. Luin juuri äsken jostain, en nyt muista mistä, artikkelin, joka kertoi kaameasta pakolaisongelmasta Sisiliassa ja joillakin Kreikan saarilla, taisi olla Kos ainakin mainittuna. Niihin tulee hirmu paljon näitä laittomia siirtolaisia/pakolaisia ja kaupungit ovat täynnä niitä siinä määrin, että turistit eivät enää viihdy. Jutussa haastateltiin jotain brittinaista, joka sanoi perheensä kanssa käyneensä Kosilla vuosia, mutta eivät enää halua tulla. On kuulemma ahdistavaa…………………………

 28. Vaikka postaus onkin jo vähän vanhempi, nyt lukiessani oli pakko kommentoida sillä itsellä kokemusta juurikin Taorminasta sekä Kroatissa Splitin ns. seudusta.

  Kuten eräs lukija aiemmin kommentoi, mekin yövyimme Taorminassa Hotelli Isola Bellassa mutta aikaa on jo muutama vuosi. Sijainti hyvä merinäköalalla, lyhyt matka rannalle ja sen ravintoloihin eikä kaupunkiinkaan ole pitkä matka. Kävimme päiväreissuilla Cataniassa sekä Etnalla, toivat mukavaa vaihtelua reissuun. Alueena kaunis ja helppo rantalomakohde, jossa myös sopivasti tekemistä.

  Pari vuotta sitten olimme vajaan kahden viikon matkalla Kroatissa. Olimme muutamia päiviä aina kussakin paikassa, kiersimme Bracin ja Hvarin saaret sekä lopuksi jäimme vielä Splitiin. Suosittelen ehdottomasti kiertelyä, ovat sen verran erilaisia luonteeltaan ja uskon että olisimme pidemmällä reissulla tylsistyneet vain yhteen kohteseen kun kovin suuria eivät varsinkaan nuo saaret ole. Kauniit maisemat, hyvä ruoka ja sää, kirkas merivesi, ai että! :) Lauttamatkat ovat lyhyitä ja halpoja, joten useampi siirtyminen ei ole ongelma.

  Vaikea suositella erityisesti jompaa kumpaa, mutta molemmat hyviä valintoja :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *