Tips for Healthy Tan & Glow

En ole eläessäni käynyt solariumissa, enkä usko että tulen koskaan käymäänkään. Ihoni on kuitenkin ilman auringonsäteitä hyvin vaalea, joten ripaus “tervettä väriä” purkista hankittuna ei ole koskaan pahasta. Löydettyäni hyvät itseruskettavat tuotteet käytän purkkirusketusta aina silloin tällöin kaivatessani hieman hehkua iholle, esimerkiksi nyt kun bikinikeleistä ei ole vielä tietoakaan. Muistan kyllä elävästi ne ajat (palaten jälleen kerran kultaisiin yläasteaikoihin, hehheh), kun kaikkien kädet olivat ruskeita viiruja täynnä kevyen Dove-lemun saattelemana. Onneksi ne ajat ovat takanapäin, ja itseruskettavien tuotteiden joukosta voi tosiaankin löytää helppoja ja luonnollisen lopputuloksen tuovia vaihtoehtoja!

Rusketus1

Aloitetaan kasvoista! Kasvoni kaipaavat purkkirusketusta silloinkin, kun kroppa on jo saanut väriä, kasvoihini rusketus ei nimittäin tartu ei sitten millään. Pieni sävyeron tasoitus on siis yleensä tarpeen ;) Espanjaan lentäessämme ostin Tax Freesta kokeiluun tämän monien ylistämän Clarinsin Radiance Plus Golden Glow Boosterin, jota sekoitetaan siis muutama tippa omaan kasvovoiteeseen. Kätevä tuote, koska sitä voi itse annostella halutun lopputuloksen mukaan – parin käyttökerran jälkeen kasvoille saa kauniin hehkun ja luonnollisen sävyn.

Rusketus2

Vartalon itseruskettavissa taas olen jo pitkään luottanut St. Tropezin tuotteisiin. Heidän perinteinen moussensa ei ole turhaan ylistetty, sillä se on helppo levittää tasaisesti iholle, ja ennen kaikkea lopputulos on luonnollinen. Se onkin  avainsana näissä itseruskettavissa tuotteissa, oranssi iho tuskin näyttää kauniilta kenenkään mielestä! St. Tropezin tuotteet ovat hieman hintavampia, mutta vaahto on kuitenkin varsin riittoisaa – itse olen myös usein tilannut näitä Lookfantasticilta pikkuisen edullisemmin. Vaahdon lisäksi kannattaa ostaa myös levityskinnas, jolla tasainen levitys onnistuu paremmin, eivätkä kädetkään turhiinnu.

Rusketus3

Viimeisenä vielä yksi päivettyneiden kesäsäärien viimeistelytuote! Lumenen heleyttävää vartalovoidetta olen käyttänyt jo monet kesät, sillä se tuo kauniin hehkun iholle. Sopii myös itseruskettavia tuotteita vierastaville, sillä kevyt väri lähtee heti suihkussa pois. Oma purkkini on viime kesältä, mutta toivottavasti tätä on tänäkin vuonna yhä myynnissä!

The tanning season hasn’t really started here in Finland yet (seriously summer – what’s taking for so long?!), so I think it’s time to share some tips for self tanning products. My newest find is Clarins Radiance Plus Golden Booster, which I bought from Tax Free when travelling to Spain this spring. My face never gets tanned, so this is a great help for me. You can add this a few drops into your face cream, so you can adjust the result the way you like it. I’ve been really satisfied with this!

Another favourite of mine is St. Tropez and their wide range of self tanning products. The traditional mousse is my favourite, because it’s easy to apply and it gives a natural result. What I also like about this is that it doesn’t have that hideous smell of a self tan, so I can definitely recommend this. Do you have some self tanning favourites?

14 thoughts on “Tips for Healthy Tan & Glow

 1. Sulla on kadehdittavan kaunis luonnolinen päivitys ympäri vuoden. Kuinka usein käytät itseruskettavia tuotteita?

  1. Voi, kiitos vaan! Ehkä aurinkopuuteri kasvoilla tekee tehtävänsä.. :D Käytän tosi epäsäännöllisesti, talvella lähinnä vain jotain erityistilaisuuksia tai juhlia varten, mutta nyt keväämmällä kerran kaksi viikossa aina vähän fiiliksestä ja pukeutumisestakin riippuen :)

 2. Hei! Olen ihaillut jo kauemman aikaan blogiasi ja täytyy sanoa että olet aivan täydellinen!! :) mutta tuli mieleen että muistatko paljonko sait pääsykokeesta pisteitä?

  1. Voi, kiitos ihanista sanoistasi! Nyt en muista kyllä enää tarkasti pääsykoepisteitäni, menin kuitenkin kiintiössä jossa sain aika hyvät lähtöpisteet ylppäreistä, jolloin minulle riitti pääsykokeesta muistaakseni kutakuinkin 20 pistettä.

 3. Mä oon nyt pitkään pohtinut että pitäiskö turvautua ensimmäistä kertaa purkkiin kun ei tuosta auringosta tunnu olevan mihinkään :D Tuota St. Tropezia kyllä houkuttaisi kokeilla kun kaikki sitä niin kovasti kehuvat :)

  1. Joo ei tuo kesä nyt vaan näytä rantautuvan tänne.. :D St. Tropezia voin ainakin itse suositella lämpimästi! Myös Vita Liberatan tuotteita on kehuttu paljon, niitä kiinnostaisi joskus itsekin testata.

 4. Tuota Lumenea löytyy tänä kesänä nimellä Shimmering BB Body Lotion. Purkki on samannäköinen! Oma lempparini myös :)

  1. It is indeed! I haven’t noticed anything like that, my skin is quite dry though. I like to mix a few drops of that Clarins into my night cream, and then I’ll have a slight tan the next morning!

 5. Voihan nolous, itse meinaan käytän edelleen Doven päivettävää! :D Pikkuhiljaa tarvii itse kyllä ruveta hankkimaan jostain muualta “rusketusta” kun ei auringosta ole tietoakaan!

  1. Hahah, ihana! Ehkä Dovekin on vähän kehittynyt niistä ajoista ;D Ja sanopa muuta, ei auta kuin turvautua purkkiin, jos haluaa edes vähän päivetystä iholle! Saataisiinpa jo kunnon aurinkoiset ja lämpimät kesäkelit.

 6. Kuinka usein levität itseruskettavan koko kroppaan? Kuoritko ihon aina ennen uuden kerroksen levitystä?:)

  1. Myönnän olevani tosi laiska kuorimaan, en edes muista koska olen viimeksi kuorinut ihoani.. :D En siis voi sanoa, että mitenkään systemaattisesti aina ennen itseruskettavaa kuorisin, vaikka niinhän sitä kyllä suositellaan. Käytän ruskettavia tosi epäsäännöllisesti, esimerkiksi talvisaikaan vain joskus iltamenoja varten, mutta nyt keväämmällä levitän ehkä kerran tai kaksi viikossa halutusta lopputuloksesta riippuen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *