Ravintola Ragu

Ravintolavinkkejä Helsinkiin kysellään aina silloin tällöin, joten tässä tulisi eräs mainitsemisen arvoinen! Toissa viikonloppuna sovimme siskoni kanssa menevämme ulos syömään ja viettämään pitkästä aikaa kahden keskistä aikaa, yleensä kun mukana menossa ovat tädin pienet kullanmurut. Nyt oli kuitenkin aika siskojen jutuille ja ihan vain ruuasta nauttimiselle! Paikaksi valikoitui siskoni ehdotuksesta ravintola Ragu (Ludviginkatu 3), jota olinkin jo tovin halunnut käydä kokeilemassa. Helsinki on täynnä tällaisia helmiä, joihin ei vain ole aiemmin syystä tai toisesta tullut mentyä!

Ragu1 Ragu2 Ragu5

Pöytämme sattui olemaan katetulla sisäpihan puolella, joka oli todella tunnelmallinen miljöö illastaa viimeisten auringonsäteiden vielä paistaessa. Varsinainen salin puolikin näytti kyllä kauniilta, mutta tykkäsin hurjasti tästä lasitetusta sisäpihasta! Tilasimme siskoni kanssa molemmat kolmen ruokalajin yllätysmenun. Niin paljon kuin rakastankin selata ravintoloiden ruokalistoja ja fiilistellä annoksia etukäteen, oli oikeastaan aika hauskaa, ettei yhtään tiennyt mitä seuraavaksi on tulossa.

Olin jo ruokataivaassa alkuun kuuluneen leipätarjottimen tullessa pöytään – mikä ihana valikoima itsetehtyjä leipiä erilaisilla levitteillä. Voisin palata Raguun ihan jo näiden perässä! Alkuruuaksi tulleeseen tartariin sopi hurjan hyvin viinipakettiin kuulunut raikas rosé, pääruuan lohi kvinoalla oli myös todella maistuvaa.

Ragu4 Ragu6

Tietysti yllätysmenuun kuului vielä raparperinen jälkiruoka, jonka ulkonäkö oli jo puoliruokaa. Plussaa myös pienessä purkissa tarjoillusta “esijälkkäristä” – miten hauska idea! Ragussa oli mukavan kansainvälinen fiilis, sillä useammassakin pöydässä istui turisteja – liekö syynä tämän sijoittuminen kolmanneksi Tripadvisorissa Helsingin ravintoloista. Kaiken kaikkiaan pidimme molemmat Ragusta hurjasti, ja jo paikan mielettömän hyvä sekä lämmin palvelu saisi minut palaamaan tänne. Tuossa sisäpihan äärellä olisi aika ihana viettää vaikka romanttista iltaa rakkaan kanssa!

Kiitos vielä siskolle ihanasta dinnerseurasta :) Onko Ragu teille jo tuttu? Mielessä olisi kyllä niin monta upeaa ravintolaa, joita haluaisin kesän aikana käydä testaamassa – eipähän lopu paikat kesken!

The previous weekend we spend a lovely sisters’ night with my big sister. We had agreed on going for a dinner, it had been a long time since we spent time like this together. My sister suggested we’d go to Ragu, which is a restaurant that I’ve been wanting to try for ages. The food was amazing and so was the service, that’s one reason to come back here some time. If you ever take a visit in Helsinki, I can highly recommend Ragu!

8 thoughts on “Ravintola Ragu

  1. Ihanan tunnelmallisia kuvia ja herkullisen näköistä ruokaa! :) ei sinulla sattuisi olemaan alekoodia zalandolle?

    1. Kiitoksia Emmi :) Ei valitettavasti löydy tällä hetkellä alekoodia, laitetaan jakoon jahka sellaista taas tulee!

  2. Hei, mitenkä on, lähteekö hibiscus Bays clutch Mullyn aleista? Upea laukku :)

    1. Voi mä en osaa ollenkaan päättää!! Arvon edelleen Givenchyn Mini Antigonan ja punaisen Bays Clutchin välillä – Hibiscus värinä himottaa kovasti, mutta toisaalta tiedän että näppärälle Mini Antigonalle olisi koonsa puolesta ehkä enemmän käyttöä.. Voi näitä elämän suuria hankaluuksia ;D Kauhulla odotan alejen alkamista, kun täytyisi viimeistään tehdä päätös!

    1. Omani on juurikin tuo ylempi! Koru on ollut ihan liimautunut käteeni, aivan ihana :) Minulla tosin piti lyhentää parin palan verran tuota, koska on niin pienet ranteet, mutta onnistuu varmasti kultasepän luona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *