Ray-Ban Collection

Aurinkolasit ovat mielestäni ehdottomasti aina osa asua, sään salliessa tietenkin, ja tärkeä asuste. Niitä onkin vuosien aikana kertynyt muutamia, eikä suosikkimerkkiäni tällä saralla tarvitse kauaa pohtia. Hankin ensimmäiset Ray-Banini jokunen vuosi sitten ja jäin sille tielle – minusta merkin hinta-laatusuhde on loistava. Lähestyvän kesän kunniaksi ajattelin esitellä tämän hetkisen kokoelmani :) Lisäksi vinkkinä, että yhteistyökumppanini Sunglassesshop tarjoaa -10%:n alennuksen jo valmiiksi edullisista valikoimistaan koodilla 10JONNA (voimassa 29.5. asti).

Raybans

Tortoise Clubmasters / Aviators in Arista / Aviators in Green / Tortoise Wayfarers

Aviatorit olivat ensimmäiset lasini Ray-Banilta, ja nykyään omistan nämä klassikot sekä liukuvärjättyinä ruskeina että mustina (linssin väri on usein merkittynä vihreäksi, mutta ihan mustat ne kuitenkin ovat), molemmat koossa 58mm. Lentäjälasit ovat siitä hyvä malli, että ne sopivat lähes jokaisen kasvoille! Lisäksi ne ovat kevyet nenän päällä, minulla ainakin tulee herkästi päänsärkyä liian raskaista aurinkolaseista. Tykkään mielettömästi myös siroista kultaisista sangoista, Aviatoreissa on vain sitä jotakin.

Aviatoreiden lisäksi minulta löytyy ruskeat kilpikonnakuvioiset 50mm Wayfarerit, joita myös olen käyttänyt hurjan paljon. Uusimmat suosikkini Reiskalta ovat nämä niin ikään Tortoiset-kuvioiset Clubmasterit (koossa Large eli 51mm) , joihin olen ihastunut ihan totaalisesti! Pidin Clubmastereita alkuun liian retrohenkisinä omaan makuuni, mutta kerran näitä kokeiltuani pyörin ajatukseni täysin. Clubmasteritkin ovat sirot sekä mukavat, ja tuovat heti asuun viimeisen silauksen! Nyt vain toivotaan paljon aurinkoisia kesäpäiviä, jotta arskoille tulee käyttöä :)

Linkit mainoslinkkejä

12 thoughts on “Ray-Ban Collection

 1. Mä oon myös nyt ihan viime aikoina ihastunut noihin Clubmastereihin, jotenkin ne näyttää vaan niin kivoilta! :)

  1. Heippa Aino! Sepäs olikin jäänyt tekstistä, äsken vielä lukaistuani huomasin miten tokkurassa olen tätä eilen myöhään illalla kirjoittanut, apua.. :D Wayfarerit ovat koossa 50mm :)

 2. Asiani ei liity tähän mitenkään, mutta ajattelin kysyä sulta vinkkiä, miten oot pessyt sun bleisereitä? Ihan normaalisti pesukoneessa, vai käytätkö niitä pesulassa? Kiitos jo etukäteen ja kiitokset huippuhyvästä blogista, oot mun lemppari ja vaikutat niin symppikseltä! :)

  1. Olen vienyt bleiserit tarpeen vaatiessa pesulaan, kovin usein niitä ei onneksi tarvitse siellä kuskata, vähän käytöstä ja tahroista riippuen kerran vuodessa :) En tiedä, voisiko niitä itsekin pestä koneessa, mutta olen kokenut pesulan turvallisimmaksi vaihtoehdoksi. Kiitos itsellesi kun luet sekä aivan ihanista sanoistasi, niin herttaisia ja lämminhenkisiä lukijoita minulla siellä ruudun takana! :)

 3. Tää postaus tuli kyllä niin täydelliseen saumaan. Oon haaveillut ray-baneista ainakin viis vuotta, mutten koskaan oo raaskinut niitä ostaa. Nyt instrun piilolinssikampanjan myötä sain ostettua ray-banit ihan olemattomalla hinnalla. Olin aina aatellut ostavani wayfarersit, koska mielestäni aviatorit ei sovi mulle, ei sitten yhtään. Hetken mielijohteesta aviatorit lähtikin matkaan. Sun toteamus, että ne sopii lähes kaikille helpotti mun pähkäilyjä, teinkö sittenkään oikean valinnan. :D Nää lasit kulkee kyllä varmasti mukana pitkän aikaan. Oikein ihanaa kesänalkua sulle Jonna! :) Ois muuten superkiva, jos tekisit postauksen asioista, mitä sun mielestä kesäisessä Helsingissä tulee tehdä. Oon samassa tilanteessa sun kanssa: kotoisin olen täältä, opiskelen kauppatieteitä toisella paikkakunnalla ja nyt taas kesän täällä. :)

  1. Hei ihan mahtava kuulla! Tuo on tullut todettua niin monet kerrat, jopa eräs ystäväni, jolle ei hänen omien sanojensa mukaan “ikinä sovi mitkään lasit” tykästyi minulta sovittamiini Aviatoreihin. Ihan varmasti sopivat siis sinullekin ja tulevat miellyttämään vielä monia monia vuosia!

   Ja kiitos hurjasti toiveesta, päässä pyörii jo useita ideoita postaukseen! Aivan varmasti toteutan tämän :) Ihanaa olla taas opiskeluvuoden jälkeen kesäisessä Helsingissä, eikö! Mukavaa kesänalkua sinullekin!

 4. En osaa valita suosikkia, kaikki sopii sulle loistavasti! Tässä voi taas muistella niitä teinivuosien halpissunnyja, jotka uusittiin monta kertaa vuodessa…Nyt on muutamat laadukkaat palvelleet jo yli viisi vuotta, eli onneksi tässäkin asiassa on viisastuttu!

  Pee äs. Enhän se ollut minä, joka sanoi, että never ever valkoisia farkkuja? Ei voi olla… ;) Viikonloppuna on kasuaalit juhlat, joihin poikaystävä ei laita pukua vaan farkut ja puvuntakin ja ruskeat kengät jne. Tämän vuoksi on downshiftattava myös omaa pukeutumista ja niinpä sainkin päähäni…baby blue Cosin silkkipaita, valkoiset farkut ja nudet laukku ja korkkarit! Mustat tai siniset tuntui kovin tylsiltä ja eipä aikaakaan, kun ostoslistaan oli raapustettu ja isolla sittenkin: white jeans. <3

  1. Hih, kiitos! On kyllä löytynyt sellaiset omaan nassuun sopivat mallit. Ja jep, silloin niitä piti ostaa koko ajan uusia, mutta onneksi nämä tosiaan säilyvät vuosia :)

   Haha, hörähdin ääneen tälle! Kuulostaa täydelliseltä rennommalta juhla-asulta, valkoisen ja vaaleansinisen yhdistelmä on jotenkin tosi elegantti ja raikas. Toivottavasti löytyy hyvät valkoiset pökät ja mukavia juhlia! :)

 5. Moikka!

  Olen lukenut pitkään blogiasi ja haaveillut aina samanlaisesta elämänasenteesta. Itsekin bloggaan ja olet yksi suurimmista esikuvista siihen hommaan, aina kun tuntuu että turhaakos sitä tekee, kun lukijat ei meinaa löytää blogiin perille. Olen harkinnut että pistäisin oman domainin pystyyn ja kaiken saisi koodata ilman bloggerin tyhmiä rajoituksia. Mitä kautta otit domainisi ja ketkä ovat niitä jotka auttavat mahdollisissa blogiongelmissa? Oot upea tyttö ja voisin lähettää enemmän kysymyksiä sähköpostiin jos vain viitsit vastailla :)<3

  1. Heippa Pinja! Kiitos ihanasta kommentistasi, olen mielettömän otettu että voin olla jollekulle esikuva :) Kävin kurkkaamassa blogiasi ja sehän näytti hurjan hyvältä, todella laadukas! Jos olisin itse sinun iässäsi laittanut blogin pystyyn, ei jälki olisi varmastikaan ollut noin tyylikästä, heh ;)

   Domain on kyllä hyvä hankkia, ja jos haluat päästä koodaamaan paremmin, niin silloin täytyisi tietysti lisäksi vaihtaa esimerkiksi WordPressin alustalle, jossa mahdollisuuksia on Bloggeria enemmän. Oman domainini olen hankkinut Webhotelli.fi-palvelusta, mutta en hirveän mielelläni sitä suosittele, koska siellä vähän tökkii asiakaspalvelu. Minua auttaa blogiongelmissa oikeastaan vain koodarini Ida Happy Days-blogista, tämä palveluntarjoaja taas vastaa vain juuri domainiin liittyvissä asioissa.

   Toivottavasti tästä on jotain apua alkuun ja laita ihmeessä sähköpostia, niin voin vastailla paremmin :) Lämmin kiitos vielä kommentistasi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *