Parvekeprojekti etenee

Viime vuonna kutakuinkin juuri näihin aikoihin kerroin teille parvekeprojektistani. Tarkoituksena oli tehdä parvekkeesta viihtyisä kesänviettopaikka ja hyödyntää tila mahdollisimman hyvin käyttöön. Parvekkeen sisustaminen jäi kuitenkin kesän muissa kiireissä kesken, mutta nyt projekti on vihdoin saanut jatkoa!

Vuosi sitten ostin parvekkeelle tämän Ikean sohvaryhmän, joka osoittautui kesän aikana ihan loistavaksi löhöpaikaksi. Siinä on otettu aurinkoa, torkuttu päiväunia, nautittu iltapäiväkahvit sekä juotu useat viinit, ja vietetty myös iltaa tyttöjen kanssa. Kolmesta istuinosasta koottu sohvaryhmä on siis ollut ihan loistava oleskelupaikka! Vuoden takaisessa postauksessani ei parveketta juuri muuten näkynytkään, mutta nyt sinne on ilmestynyt niin pöytä kuin viihtyisyyttä lisääviä elementtejäkin kuten kukkia ja tekstiilejä.

Pöytää oli todella vaikea löytää näin pieneen tilaan, etsin nimittäin mieluiten nimenomaan rottinkista sekä tarpeeksi matalaa pöytää. Lopulta tämä löytyi viime kesänä Jyskistä – perfektionistina minua hieman häiritsee sävy, joka ei mene yks yhteen sohvan rottingin kanssa, mutta nohh! Tärkeintä oli saada jonkunlainen laskutila tuohon sohvan yhteyteen. Pöytää koristaa valkoinen hortensia, toisessa päädyssä taas on pieni oliivipuu söpössä rottinkikorissaan. Kukat ja kasvit tekevät kyllä ilmeelle jo paljon, ja juoksinkin aivan innosta piukeana ympäri Plantagenia poikaystävärukan yrittäessä pysyä perässä. Muistan, miten pienenä inhosin, jos kauppareissu äidin kanssa piti sisällään myös koukkauksen tylsääkin tylsempään puutarhakauppaan. Tuntuikohan poikaystävältäni nyt samalta, hehe? ;)

Sohvanurkkaus alkaa olla valmis, toinen pääty sen sijaan vielä ammottaa oliivipuuta lukuunottamatta tyhjyyttään. Kuvasta ei ehkä ihan näe mittasuhteita, mutta sinne jää aika isokin tila käytettäväksi, joka onkin tuottanut nyt päänvaivaa. Mietimme yhdessä poikaystävän kanssa sinne jotakin senkkiä tai muuta vastaavaa, jonka voisi tarvittaessa hyödyntää myös istumapaikkana. Haaveilin tänne myös joistakin valoista, mutta katsotaan miten niiden käy, ainakin lyhtyjä on hankittava vielä lisää tuomaan tunnelmaa.

Tältä näyttää siis meidän kesäparveke tällä hetkellä! :) Eiköhän täällä tulla taas viihtymään – kunpa vain jo saataisiin pian ihania lämpimiä hellepäiviä ja tunnelmallisia kesäiltoja!

A year ago I told you about my tiny project with our balcony. I was supposed to decorate it back then already, but some how it got forgotten and there was only that couch. The couch has been a great choice though, we’ve spent so many lovely evenings there and enjoyed some sunbathing as well. Not to mention coffee moments, I love making myself a latte and sip it on the balcony.

Anyhow, now I finally had some time and inspiration to start decorating again! Here’s what it looks like at the moment, so there’s definitely some progress :) Fresh flowers and plants make a lot of difference, and I really like how the balcony looks like. Can’t wait for the weathers to get warmer, so we could spend more time there!

30 thoughts on “Parvekeprojekti etenee

 1. Todella fiksun oloiset nuo piene ikkunat teidän parvekkeella! Meillä on koko ikkuna ala avonaista ja haluaisinkin keksiä tuohon alaosaan jonkun näkösuojan, että voisi päivälläkin lekotella toisten katseilta piilossa.

  p.s tuo “post comment” nappula ainakaan omassa näytössäni ei kunnolla näy, jos en kallista näyttöä reilusti.

  1. Ne on kyllä kätevät, näkee vähän maailman menoa, mutta pysyy itse silti suojassa! Tässä on onneksi ihanan vehreät puutkin edessä, niin saa olla kyllä ihan rauhassa katseilta, mutta nauttia silti auringosta :)

   Ihan totta, minulla nappula näkyy selkeästi vaikka näyttö kirkkaimmillaan ja ilman kallistamista.. Voidaan tietysti Idan kanssa miettiä jotain muuta väriä tms siihen :)

 2. Ihanan kutsuvan näköinen parveke :) Voisiko nurkassa olla nojatuoli, mahtuuko/onko tarvetta? Mä haluan kanssa meidän terassille polyrottinkisen sohvaryhmän.

  1. Kiitos Mankka! :) Se on vähän siinä ja siinä, veisikö nojatuoli kuitenkin liikaa tilaa.. Jokin senkki taas olisi kätevästi leveä ja veisi seinustan tyhjän tilan, kun taas nojatuolissa tulisi sitä syvyyttäkin pakosti. Mutta täytyy miettiä ja mallailla, kiitos ideasta! Polyrottinkiset kesäkalusteet ovat kyllä ihania ja jotenkin minusta ihanan yleellisen ja kutsuvan näköisiä :)

 3. Aivan ihanalta näyttää teidän parvekkeella! Oon itekin harkinnut sohvan hankkimista perinteisen pöytä-tuolit-setin tilalle, mut aatellut, että se vie liikaa tilaa. Mut tuohan näyttää tosi hyvältä, joten taidanpa suunnata Ikeaan. ;) Kysyisin vielä tuosta matosta, kun näyttää niin kivalta. Peittääkö se koko lattian ja muistatko mistä olet sen hankkinut?

  1. Kiitos minni! :) Sohva on kyllä löhöilyn ja oleskelun kannalta mukavampi verrattuna tuoleihin ja pöytään, jos ei siis ole tarvetta esimerkiksi ihan syödä kunnon dinnereitä parvekkeella. Eikun Ikeaan siis, minä ainakin olen ollut tosi tyytyväinen!

   Matto on viime vuonna ostettu Askosta, ja kröhöm, siinä on tullut meikällä pieni mittavirhe kun ei peitä koko lattiaa, vaan päädystä jää pieni kaistale ilman, kuten kuvastakin voi ehkä nähdä :D Kävin kurkkaamassa Askon sivuja ja voisin näöllisesti veikata sen olevan tämä, https://www.asko.fi/matot/kudotut-sileapintaiset-matot/1209/grace-matto.

 4. Voi etä tommoinen sohvanurkkaus olisi ihana! Tosin ei vielä, ennenkuin tässä taloudessa loppuu tupakointi :( Olisi varmaan aika ikävän hajuisia noi pehmusteet ja kaikki! Hyhhyh.
  Ja muutenkin, minusta tuntuu (toivon oiken oikein kovasti) että tällä käydään khota säästämään johonkin ihan muuhun! ;)

  1. Mulla on tupakoivia ystäviä, ja kävin äsken ihan nuuhkimassa (:D), niin pehmusteisiin ei ole yllättävää kyllä tarttunut yhtään hajua. Tietysti ikkunalasit ovat olleet osittain auki, mutta ei ole tosiaan jäänyt hajua. Mutta siinäpä kuitenkin hyvä kannustin lopettaa tupakointi, niin saa kauniin ja mukavan sohvaryhmän partsille, heh ;) Oi, mihinkäs siellä ruvetaan säästämään!

   1. TOIVOTTAVASTI häitä varten…. ;) Mutta kun tuo mies.. kun se on mies… :D Niin voi olla että menee vielä tovi, mutta toivotaan, toivotaan…

 5. Must ois tosi mahtavaa saada sulta kesän to do-lista. En tiiä harrastatko sellasia, mut ois kiva tietää mitkä sun mielestä on ne must-jutut mitä pitää kesän aikana aina tehdä tai mitkä on uusia juttuja mitä haluaisit tänä kesänä kokeilla. Kokoan juuri poikaystäväni kanssa tällaista listaa, että varmasti ehditään tehdä ja kokea mahdollisimman paljon. Lista ei ole siis sellainen että meidän on pakko tehdä kaikki mitä siinä lukee, vaan ne on enemmän suuntaa antavia niille päiville kun ei keksitä mitään. Tai suuntaa antavia siinä mielessä ettei unohdeta niitä kivoja juttuja ja katkerana ajatella kesän päädyttyä että “hitsi kun sekin jäi kokematta”.

  1. Hei ihan loisto idea! Meillä on itse asiassa ystäväni kanssa ollut joka kesä tapana tehdä tällainen päässä oleva to do-lista kesän must-jutuista, nytkin olemme kehitelleet jo vaikka mitä. Yleensä tosin naureskelemme loppukesästä, kuinka moni juttu jäikin kuitenkin tekemättä.. :D

   Minusta on ihana miettiä ja suunnitella etukäteen. Muistan, kuinka joskus tästä to do-listasta mainittuani joku täällä kommentoi, miten typerää listata asioita näin, kun kesä on näköjään sitten pelkkää suorittamista. Sellaista fiilistä ei kyllä ainakaan itselleni tule, vaan on ihanaa yhdessä suunnitella ja fiilistellä, sekä sitten toteuttaa niitä juttuja :)

   Kiitos vielä ideasta, kirjasin tämän heti ylös! :)

 6. Hei, onpa ihanan näköinen parveke sinulla! Itse pohdin saman mallisen parvekkeen sisustamista ja jotain tuon tyylistä löhöily nurkkausta olen ajatellut! Olisi kiva kuulla sinun parvekkeesi mitat ja kaluisten malli tai nimi niin voisi miettiä samoja omalla parvekkeellekkin :) Sohva on ilmeisesti koottu kolmesta palasta, onko ne myyty pakettina vai osina? :)

  1. Heippa Iida! Kiitos paljon :) Kävin vähän mittailemassa ja parvekkeen mitat ovat kutakuinkin 350 x 165cm. Sohvaryhmä on tosiaan koottu erillisistä palasista, eli ostettu nuo kolme palaa erikseen pehmusteineen. Kävin kurkkaamassa Ikean sivuja, ja näköjään ovat uudistaneet valikoimaansa, eikä tätä samaa enää ole myytävissä, vaan korvattu tällaisella http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50293208/. Nättihän tuokin kyllä ja ehkä vähän sirompi kuin tämä vanha :) Tsemppiä parvekeprojektiin!

 7. Hei. :) asutko siis vuokralla vai onko sinulla/teillä poikaystäväsi kanssa omistusasunto vaasassa ja helsingissä ja asutko vanhempien luona helsingissä? :) Mitä mieltä olet vuokralla asumisesta? Lähden opiskelemaan syksyllä (luultavasti) ja tuntuu tyhmältä maksaa vuokraa ns heittää rahaa roskiin kun voisi maksaa sitä itselleen omistusasunnon muodossa.. vaikeita asioita! Hauskaa kesää ja mahtava blogi, kiitos inspiraatiosta! :)

  1. Moikka Kaisa! Asuntoasioita en valitettavasti halua eritellä tarkemmin täällä, toivottavasti ymmärrät. Tietysti jos on omistusasuntoon mahdollisuus, niin onhan se kannattavampaa maksaa mielummin asuntolainaa kuin vuokraa toisen pussiin :)

   Kuin myös mukavaa kesän odotusta ja kaunis kiitos itsellesi kun olet siellä ruudun takana! :)

  1. Kiitos Anne! Kynttilälyhty on Riviera Maisonilta, tänä keväänä ostettu joten luulisi vielä löytyvän liikkeestä :)

 8. Hei vitsi, mä katselinkin viime vuonna tuota Ikean sohvaryhmää ja se jäi ainoastaan pohdinnan tasolle just siksi, ettei tarjolla ei ollut saman sarjan pöytiä ;D Täytynee antaa Ikealle vielä mahdollisuus, kun ihastelemani Sotkan sohva ei passannut väreiltään meidän minikoon pöytäryhmään yhtään! Mitenhän noiden pehmusteiden puhtaanapito luonnistuu? Oletko käyttänyt pesukoneessa, ja missä säilytät niitä talven?

  Ai kamala, alan kuulostaa meidän äipältä käytännöllisyys-pohdinnoissani :D

  1. Eikä! Oli kyllä harmi, ettei tuohon samaan sarjaan löytynyt pöytää, mutta menkööt tuo Jyskin versio – pääasia että löytyi kooltaan tilaan sopiva. Olen kyllä muuten ollut tuohon sarjaan tosi tyytyväinen, niin ihana löhöpaikka!

   Pehmusteet ovat toistaiseksi säilyneet ihan puhtaina, eikä ole tarvinnut vielä pestä (ei pitäisi kehuskella ääneen :D). Nuohan saa kyllä irti, joten luulisi onnistuvan koneessa. Vein pehmusteet jätesäkeissä kellariin talven ajaksi. Haha, hyvähän se on miettiä käytännöllistä puolta kuten äidit konsanaan ;)

 9. Onpa ihana sohvaryhmä, varmasti mukavaa kesällä viettää aikaa tuolla oleskellen. :) Hyvältä näyttää koko parveke!

  1. Tuossa oli ihana löhötä jo yhtenä iltana, kun partsi tuntui lämpimältä vielä myöhään illallakin auringon laskiessa :) Kiitos Milla!

 10. Ihanan näköinen parveke, kyllä tuolla kelpaa istua kesäpäiviä- ja öitä! :)

  1. Oho, piti kyllä kirjoittaa iltoja, mutta kaipa niitä öitäkin kelpaisi kesäisin partsilla istua… :D

 11. On kyllä aivan tosi ihana parveke! ♥︎ Haha mulla on asunnonmetsästys vähän tässä päällä, joten kaikki sisustuspostaukset koukuttaa tosi pahasti… Sulla on vielä sisustamisessa niin samanlainen tyyli, kun mitä veikkaan omaan tulevaan asuntoonkin tulevan, joten sisustusaiheiset postaukset on kyllä ainakin tällä suunnalla enemmän kuin tervetulleita! ;)

  1. Kiitos paljon Tiia! Ja onnea asunnon metsästykseen, ihana suunnitella ja haaveilla etukäteen :) Ja hei sisustusjuttuja onkin luvassa, jahka ehdin vain töiden jälkeen kuvata täällä kotona, pari uutta juttua on nimittäin löytänyt paikkansa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *