Lunch Tip

Arkiruoka tuottaa ainakin omassa keittiössäni usein päänvaivaa. Olen usein laiska kokeilemaan mitään uutta, jolloin muutamat samat ruuat kiertävät koko ajan kehää. Etenkin niinä aikoina, kun ei ole yliopistolla tai töissä syömässä lounasta ja päivässä pitäisi kehittää kaksikin ruokaa, kaipaan jatkuvasti vinkkejä helppoihin ja nopeisiin resepteihin. Ruokaisat salaatit ovat hyvä vaihtoehto, ja tässä tulisikin erään oman suosikkini simppeli ohje! Olen mukaillut ainesosat Stockan Herkussa myytävästä makuja täynnä olevasta St. Tropezin salaatista, jota hain eräänä kesänä aina silloin tällöin töihin lounaaksi. Salaatin tuoksu tuo yhä mieleen, kuinka tätä mussutettiin silloisen työpaikan taukohuoneessa!

St. Tropezin pastasalaatti

maustamattomia kanan rintafileitä
pastaa
punasipulia
parsakaalia
aurinkokuivattuja tomaatteja
artisokan sydämiä
kurpitsansiemeniä
rucolaa tai basilikaa

Valmista kana haluamallasi tavalla. Käytin itse maustamattomia kanan rintafileitä, jotka leikkasin sopivan kokoisiksi paloiksi, paistoin pannulla maustaen soijalla, hunajalla ja kevyellä suolalla ja pippurilla. Keitä pasta suolatussa vedessä. Leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi ja laita tarjoiluastian pohjalle. Keitä tai höyrytä parsakaali, voit laittaa sen lämpimänä astiaan, jolloin sipulitkin pehmenevät.

Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja artisokan sydämet, leikkaa pienemmiksi ja sekoita mukaan. Sekoita joukkoon esimerkiksi kurpitsansiemeniä, rouhaise mustapippuria ja halutessasi ripaus suolaa – suolan kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, koska salaatista tulee itsessään jo varsin suolaista. Sekoittele varovasti joukkoon keitetty pasta sekä jäähtynyt kana. Halutessasi voit lisätä joukkoon vielä basilikaa, rucolaa tai vaikka pinaattia. Kastikkeeksi vielä loraus balsamicoa!

Superhelppo ja ruokaisa lounassalaatti, jota voi muunnella mielensä mukaan lisäämällä vaikka avokadoa tai mozzarellaa – mitä tekeekin mieli tai löytyy kaapista. Salaattia on myös helppo valmistaa kerralla isompi satsi, sillä mautkin vain paranevat jääkaapissa. Tämä onkin hyvä ruoka ottaa mukaan vaikka töihinkin – täytyy pitää tämä mielessä, jahka kesällä aloitetaan töissä taas puistolounaskausi ;)

5 thoughts on “Lunch Tip

  1. Nam näyttääpä hyvältä! Itsekin suosin ruokaisia salaatteja. Pienellä ainesosan vaihteluilla saa niin monenlaisia! Ja varsinkin kesää kohden ihanan raikkaita ja kevyitä lounaita, kesä kuumalla kun ei oikein tahdo lämmin ruoka upota, varisnkaan allekirjottaneella!

    1. Totta, toinen hyvää vaihtelua tuova on kastikkeet! Oma suosikkini on turkkijugukastike, joka maistuu monen salaatin kanssa :)

  2. Oi, se stockan salaatti on hyvää, pitää varmaan kokeilla tätäkin! Mitä balsamicoa käytät? :) mulla on hirveitä vaikeuksia löytää hyvä!

    1. Kiva jos kokeilet! :) Olen pitkään käyttänyt Rajamäen tällaista paksumpaa balsamicoa, vaihtelun vuoksi voisi kokeilla jotain muutakin kyllä. Tuo on kuitenkin hyvää ja tykkään koostumuksesta!

  3. Tein tätä eilen lisäämällä vielä pecorinoa ja rucolaa ja voi jestas miten taivaallista! Ja todellakin kuten sanoit, seuraavana päivänä tää on vielä parempaa vaikka luulis ettei se voi olla mahdollista:D Kiitos mielettömästi reseptistä Jonna ja mukavaa kesää:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *