Friday Dinner

Arkena meidän taloudessa ruoka on usein hyvin yksinkertaista ja nopeaa valmistaa. Siinä vaiheessa kun tulee nuutuneena kotiin töistä ei ainakaan minulla ole energiaa tai ihan vaan viitseliäisyyttä keksiä mitään erikoista jääkaapin antimista, vaan tehdään yleensä ihan vaan lihaa erilaisin lisukkein. Viikonloppuna on kuitenkin kiva panostaa ruuanlaittoon vähän enemmän, käydä ajan kanssa kaupassa ostamassa aineksia ja haahuilla hyllyjen välissä, ja napata perjantain kunniaksi pullo viiniäkin mukaan. Siinä unohtuu arjen kiire ja laiskuus hyvin nopeasti!

Harvemmin tulee siis ruokia kuvattua, mutta tämä eilinen herkullinen perjantaidinneri oli pakko ikuistaa! Avokadopasta on tullut keittiöömme jäädäkseen, mutta etenkin tuo toinen puolisko kaipaa siihen jotain lihaisaa rinnalle. Tällä kertaa minun valmistaessa pastaa teki poikaystäväni bravuuriaan jättikatkarapuja maustettuna limellä, chilillä, hunajalla ja yrteillä. Lopuksi ne käytetään nopeasti pannulla, jotta ravut saavat hieman väriä pintaan. Sopivat aivan älyttömän hyvin pastan kaveriksi! Lisäksi meillä oli vielä lohta, joka sekin on täydellinen makupari avokadolle.

Fridaydinner2 Fridaydinner1

Balmuir lautasliinat- ja renkaat saatu

Fridaydinner3

Ja koska perjantain kunniaksi saa olla jälkkäriäkin, oli meillä sulatettua suklaata mansikoiden ja banaanin kera. Huh miten hyvää! Jälkkärin kanssa laitettiin pyörimään meidän uusin Netflix-löytömme, Chef’s Table. Katson joskus satunnaisesti kokkiohjelmia kuten Masterchefia, mutta en voi sanoa olevani mikään niiden intohimoisin seuraaja. Tämä kuusijaksoinen sarja oli kuitenkin ihan loistavaa katsottavaa, siinä kuusi maailmankuulua kokkia kertoo elämäntarinaansa ja päästää ihmiset kurkistamaan keittiön saloihin. Sarja on todella hyvin tehty ja etenkin visuaalista silmää hellitään kyllä oikein urakalla. Suosittelen ajoittamaan sarjan katsomisen ruuan kanssa, muuten iskee nälkä ;)

Niin hyvää katsottavaa kuin sarja onkin, niin eilen kyllä myönnän nukahtaneeni sohvalle kesken kaiken. Miten niin väsynyt viikon jälkeen.. :D Onneksi tänään sai nukkua taas pidempään. Kohta laitan tossua toisen eteen ja ryhdyn valmistautumaan serkkutyttöni ylioppilasjuhliin, illalla taas meillä on pöytä varattuna Ragusta siskoni kanssa. Ihana ilta tiedossa! Oikein mukavaa lauantaita teillekin ja tietysti hurjasti onnea valmistujaisiaan juhliville! :)

HUOM! Blogilista lopettaa toimintansa maanantaina, joten muistattehan seurata blogiani esimerkiksi Bloglovinissa tai Facebookissa!

I love cooking together on weekends. Yesterday after coming home from work we did some grocery shopping and cooked a lovely meal together while sipping some white wine. Avocadopasta is one of my favourites, but since my boyfriend wants to have some meat with it he did these delicious king prawns with honey, chili and lime. So good! And on Fridays it’s okay to have some dessert as well ;)

While enjoying the dessert we also watched our current favourite Netflix serie – Chef’s Table. Usually I’m not the biggest fan of chef series such as Masterchef, but this is definitely worth watching! Just make sure you have something to eat while watching it, otherwise you’ll get hungry for sure ;) Soon I should start getting ready for my cousin’s graduation party, and in the evening we’ll have a table reserved with my sister. Hope you have a great Saturday too!

15 thoughts on “Friday Dinner

 1. Näyttääpä herkulliselta teidän sapuskat. :P Ja aivan upeita kuvia kuten aina. Myös edellisen postauksen työasusta tykkäsin tosi paljon.

  Ihanaa lauantaita! :)

 2. Oi, miten herkullisen näköistä. :) Ja jälkiruoka… Tuota pitää kyllä testata ehdottomasti!
  Täällä päästiin lomanviettoon. :)
  Aurinkoista lauantaita muru!

  1. Tuo on kyllä helpoista helpoin jälkkäri, mutta niin hyvää! Oikein ihanaa lomaa sinulle <3 Toivottavasti saataisiin nyt lämpimämpiä kelejäkin :)

  1. Kannattaa kokeilla :) Toivottavasti sinulla oli ikimuistoinen ylppäripäivä eilen!

 3. Miten Hei järjestät loinasruokailut viikoilla? Tämä aiheuttaa ainakin itselleni päänvaivaa kun se tulee helposti melko kalliiksi.

  Nuo ravut tuon pastan kanssa menevät kyllä heti kokeiluun!

  1. Se on kyllä päänvaivaa aiheuttava seikka. Meillä on onneksi töissä ihan ok ruokala, jossa suurimmaksi osin käyn syömässä. Toki sekin tulee maksamaan reilun 30€ viikossa, mutta kuitenkin huomattavasti halvempaa, kuin jos kävisi joka päivä jossain ulkona lounaalla. Parasta ja halvinta olisi varmasti tehdä lounas itse, mutta en kyllä kertakaikkiaan jaksa tehdä lounasta töihin joka päivä, kun tuntuu tarpeeksi vaativalta jo yhden ruuan tekeminen päivässä, hihi :D

   Mahtavaa jos innostuit, kannattaa kokeilla niiden yhdistelmää! :)

 4. Oot kyllä blogimaailman paras tyyppi. Kaunis, fiksu, kohtelias ja jalat maassa! :) oot ihan super persoona, sun lähellä olevat ihmiset on kyllä onnekkaita! vaikee kirjottaa se niin hyvin, miten sen oikeesti tarkottaa, mutta yritys silti kova! :D

  1. Voi ei, ja mulla on kyllä blogimaailman parhaat lukijat, siitä ei ole epäilystäkään! <3 Oli pakko lukea kommenttisi ääneen poikaystävällekin, kirjoitit niin mielettömän kauniisti. Näin lämpimät sanat kertovat paljon myös antajastaan, KIITOS! :)

 5. Heippa! Asiani ei kyllä liity postaukseen, mutta osaisitko mahdollisesti kertoa joitain hyviä eikä niin mahdottoman kalliita partureita Helsingissä? :)

  1. Heips! Puhutko nyt siis nimenomaan partureista, etkä kampaajista? Niistä ei nimittäin ole valitettavasti yhtäkään vinkata, ja kampaajallakin olen käynyt vain ja ainoastaan yhdellä viimeisen lähes kymmenen vuoden ajan – voin suositella Muovaamon Annea lämpimästi :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *