Breakfast @ Story

Nurkan takana olevan viikonlopun kunniaksi hieman aamiaisvinkkiä Helsingin suunnille! Muutama viikko takaperin olimme sopineet ystäväni kanssa aamupalatreffit. Jos brunsseilla tulee käytyä suhteellisen harvoin, niin aamupaloilla vielä harvemmin! Miksi, oi miksi? Muualla nautittu aamupala on paitsi virkistävää luksusta arkeen, myös kiva tapa tavata ystäviä ja vaihtaa kuulumisia.

Lisäksi pidän ehkä yksinkertaisesta aamupalakonseptista jopa brunsseja enemmän. Runsaat notkuvat buffetpöydät saavat toki veden herahtamaan kielelle, mutta vatsan saa täyteen laadukkaista raaka-aineista tehdyllä ja herkullisella perinteisellä aamiaisannoksellakin. Minusta on myös kivempi istua rauhassa alas ja odottaa pöytään tuotavaa annosta sen sijaan, että käytät puolet ajasta tungeksien buffetpöytien äärellä. Arkisin aamiaisilla on myös yleensä mukavan hiljaista, joten saat keskittyä täysillä seuraan ja tietysti hyvään ruokaan.

Paikaksi valikoitui Vanhassa kauppahallissa sijaitseva kahvila-ravintola Story, jota olin halunnut testata jo jonkin aikaa. Kahvila oli tunnelmaltaan todella sympaattinen, ja ikkunoista sai ihastella näkymää Etelänrantaan. Kuten sanottua, minut ja vatsani sa onnelliseksi hyvin yksinkertaisillakin aamiasilla, joten Storyn breku oli kyllä mieleeni! Minä valitsin simppelin Halli-annoksen, jossa sai valita jogurttigranolan ja ohra-uunipuuron välillä, sekä täytetyn sämpylän, mehun ja kahvin tai teen. Ystäväni taas otti kahvilan nimikkoannoksen eggs benedictillä, joka sekin maistui kuulemma hyvin!

Juuri tällaiset tunnelmalliset ja mutkattomat paikat ovat mieleeni, joten Storyssa voisin piipahtaa toistekin! Myös paikan lounaasta olen kuullut kehuja, sekin lienee siis vielä joskus testattava. Laittakaahan jakoon teidän mielestä parhaat aamiais/brunssipaikat Helsingissä, niitä olisi kiva päästä testailemaan pian Helsinkiin kesäksi tullessani :) Kesästadi – voi että odotan sitä jo!

In case you’re looking for a breakfast place in Helsinki, here’s a little tip! A few weeks back we had agreed on going for a brekafast with my friend, and we decided to go to Story. It’s a nice little café and restaurant in the old market hall and I had heard a lot about their breakfasts. I prefer simple breakfasts, so I really liked this one with yoghurt and granola, filled bread roll, juice and coffee . The atmosphere is nice and cozy and how about that sea view – love it! We should definitely have breakfasts out more often, it’s a great way to add a little luxury to your days and meet friends.

9 thoughts on “Breakfast @ Story

 1. Mille mozzarelle on ihan paras brunssipaikka! Se on Pursimiehenkadulla lauantaisin :) brunssin voi valita myös vegenä, mutta ite on tullu testattuu vaan lihan kaa! Hyvä palvelu ja tosi hyvä ja monipuolinen ruoka! Suosittelen :) tää sun blogi on muuten ihan sika ihana, eka blogi jota aloin seuraa säännöllisesti ;) tasit olla samalla lennolla Barcelonasta Helsinkiin ku mä, ihan ku olisin. Nähny sut vilauksella :)

  1. Hei kiva kun vinkkaist – olenkin joskus kuullut tästä! Pikainen googlaus ja olen myyty, pöytiintarjoilu ja herkulliset italialaishenkiset ruuat saivat veden kielelle, tätä täytyy siis testata kesällä.

   Voi kiitos ja mikä kunnia olla ensimmäisten seuraamiesi blogien joukossa, hih! Ja hyvin mahdollista että oltiin samalla lennolla, toivottavasti sinullakin oli ihana reissu :)

 2. Storya on hehkutettu sen verran useassa eri paikassa ja usean ihmisen toimesta, että pitäisi kyllä ehdottomasti käydä testaamassa paikka itsekin mahdollisimman pian – varsinkin ku se sijaitsee ihan kadun toisella puolella työpaikasta. Myös randomisti haluan todeta, että olet onnistunut nappaamaan työhuoneeni ikkunan tuohon viimeiseen kuvaan ;)

  1. No sinulla ei olisi sitten pitkä matka tuohon vaikka lounaalle, joten käy ihmeessä joskus testaamassa! Aika mahtavat maisemat sinulla, hehe! Olisipas hei muuten kiva käydä taas joskus yhdessä vaikka lounaalla :)

   1. Ehdottomasti! :) Mä lähden takaisin Lontooseen nyt keskiviikkona (loppukokeet odottaa kääks), mutta vaikka sitten taas kesällä kun ollaan molemmat Helsingissä töissä?

 3. Olen ihastellut puhelimesi kuoria jo pitkään, niitä “marmori” -kuoria, ja mietinkin että onko omasi materiaaliltaan “rubber” vai “snap on” ? Olen ajatellut tilata kyseiset kuoret, mutta en oikein tiedä kumpi olisi parempi materiaali, joten olisiko sinulla jotain vinkkiä kumman kannattaisi valita? :)

  Kiitos jo etukäteen! :)

  1. Oih, nämä Nunucon marmorikuoret ovat ihanat! Jos nyt en ihan väärin muista, niin minulla on materiaalina tuo “snap on”, ja itse ainakin olen tykännyt :) Mukavaa viikonloppua sinne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *