BCN

Espanjan viikollamme teimme yhtenä päivänä visiitin myös Barcelonaan, joka sijaitsee noin 1,5:n tunnin ajomatkan päässä Begurista. En ollut koskaan aikaisemmin käynyt Barcelonassa, mutta kuullut kehuja vaikka kuinka, joten odotin reissulta paljon! Harmi, että siellä asuva ystäväni karkasi juuri pääsiäiseksi takaisin Suomeen, sillä olisi ollut mahtava saada paikallinen opas :)

Jätimme auton lentokentälle, josta otimme näppärän kenttäbussin kohti kaupunkia. Perille aurinkoiseen ja ihmisten täyttämään eloisaan Barcelonaan saavuimme aamupäivästä. Ehdimme kävellä hetken verran La Ramblas’ta pitkin ja käydä muutamissa ensimmäisissä kaupoissa, kunnes nälkä iski nopeasti. Sain vihdoin himoitsemaani espanjalaista herkkua paellaa! Meille sattui kyllä niin ihanat säät, kun lounaankin tarkesi syömään ulkona terassilla. Lounaan jälkeen lähdimme vielä kiertämään kauppoja, shoppailu kun oli pääasiassa agendalla Barcelonan visiitillämme. Moni espanjalaismerkki oli luonnollisesti kotimaan hintoja halvempi, joten siitä oli otettava ilo irti ;)

Päivä meni kaupoilla pyörimisen, lounaan ja yleisen fiilistelyn merkeissä ihan hujauksessa, ja yhtäkkiä havahduimmekin, kuinka meidän oli jo lähdettävä takaisin kohti lentokenttää ja autoa. Vielä olisi ollut niin paljon nähtävää! Meidän oli päivän aikana tarkoitus ehtiä käydä myös katsomassa Gaudin suunnittelemia luomuksia, mutta aika ei sitten kuitenkaan riittänyt. Yksi päivä ei tosiaankaan ollut tarpeeksi koko kaupungin näkemiseen tai kokemiseen, tai edes osan kaupungista!

Täytyy kyllä sanoa, että Barcelona ei ehkä ihan herättänyt samanlaista ihastuksen tunnetta kuin jotkin muut Euroopan suurkaupungit, mutta toisaalta yhden vaivaisen päivän aikana ehti nähdä hyvin vähän. Yleisesti ottaen kaupungin fiilis ei vain vedonnut minuun samalla tavalla kuin esimerkiksi Lontoon tai Pariisin. Ehkä sekin vei vähän tunnelmaa, kun kaikkien taskuvaras-pelottelujen jälkeen yritti koko ajan pysyä valppaana ja pitää neuroottisena kiinni laukustaan, haha ;) Vaikka tokihan sitä voi joutua taskuvarkaiden uhriksi missä tahansa suurkaupungissa! Joka tapauksessa, kyllä Barcelonalle täytyisi vielä antaa uusi mahdollisuus ja tehdä joskus reissu nimenomaan sinne muutamaksi päiväksi :) Oletteko te käyneet Barcassa, entä millainen fiilis teillä jäi kaupungista?

In Spain we also had time to spend one day in Barcelona which was a 1,5 hour drive away from Begur. I had never been in Barcelona before, but heard so much good about the city that I was really excited about the trip. Sadly my friend who is living there had gone back to Finland for Easter, it would have been great to have a local quide there!

Like I said, we only had one day for the city, so it went really quick shopping, lunching and exploring everything around us. I wish we would have had more time for beautiful and lively Barcelona! I have to say though that I didn’t quite fall in love with the city as much as I fell for few other European cities such as London and Paris. Nevertheless, I think it takes a bit more time than just one day to make the most of Barcelona, so I would definitely want to go back there for a few days some time. Have you been to Barcelona, what did you think of it? :)

33 thoughts on “BCN

 1. Itse vierailin Barcelonassa ystäväni luona pari vuotta sitten ja tykästyin kyllä kaupunkiin kovasti! Kyllä Lontoo ja Pariisi vetoaa muhunkin enemmän, mutta haluan ehdottomasti päästä Barcelonaankin vielä uudelleen. Varsinkin paikallisen oppaan kanssa uskon, että sain kaupungista hieman enemmän irti kuin jos olisin ihan vain turistina pyörinyt ympäriinsä :)

  1. Olisi kyllä ollut niin kiva päästä siellä asuvan ystäväni opastamaksi, näkisi kaupungin varmasti ihan eri silmin kuin turistipaikoissa pyörien :) Täytyy kyllä ehdottomasti vielä joskus tehdä uusi reissu Barcelonaan ja antaa toinen mahdollisuus!

 2. ¡Hola! Oltiin viime syksynä perheen kanssa 6 päivää Barcelonassa (2 päivää siitä kyllä autoiltiin Andorrassa, Ranskassa ja muualla Espanjassa) ja mulle jäi kyllä samanlainen fiilis Barcasta kun sulle. Eihän se vienyt sydäntä yhtään samalla tavalla kuin esim Pariisi tai Rooma. Ihmettelen näin jälkikäteen, kun on kumminkin kovin kehuttu ja tykätty kaupunki.

  Parin viikon päästä kuitenkin Lontoo kutsuu, itse asiassa ensimmäistä kertaa elämässäni! Oopperan kummitukseen ja British Museumin kierrokselle olen varannut jo liput, mutta nyt kyselisin vinkkejä ensikertalaiselle Lontooseen. Pystyisitkö tekemään aiheesta postausta tai löytyykö sellainen kenties jo? Jos ei aikaa niin kattavalle vastaukselle löydy, olisin iloinen jo muutamasta vinkistä tähän vastausboksiin:)

  Tsemppiä viimisiin opiskeluviikkoihin ja ihanaa kesänodotusta! :-)

  1. Luulin olevani ainoa, joka ei ihan ole päässyt Barcelonan makuun! Vaikuttihan se hienolta kaupungilta, mutta jokin siinä fiiliksessä vain tökki, kun taas Pariisin tunnelma vetosi minuun heti. Noh, ehkä joskus vielä uusi yritys :)

   Oh, Lontoo on tosiaankin ihana! En valitettavasti usko, että tulen tekemään postausta aiheesta, sillä blogista löytyy muutamia parin vuoden takaisia Lontoopostauksiani, joten en varmaan pysty tarjoamaan enää mitään “uutta” niihin. Travel-tagin alta löytyy Lontoofiiliksiä ainakin vuodelta 2013! Näin nopeasti mieleen tulevina vinkkaisin aamiaispaikkana The Breakfast Clubia (https://jonnaluukko.com.www37.zoner-asiakas.fi/2013/04/05/lontoovinkki-the-breakfast-club/) ja shoppailuun Bicester Villagea, jos kiinnostaa luksusbrändit huokeampaan hintaan. Tuo outletkylä on kyllä käymisen arvoinen, kannattaa kuitenkin mennä mielummin arkipäivänä kuin esim. sunnuntaina, sillä silloin se on tupatentäynnä.

   Sen suurempia vinkkejä ei ikävä kyllä tule mieleeen, ehkä se on merkki siitä, että täytyisi päästä taas Lontooseen virkistämään muistia, hih ;) Ihanaa matkaa jo etukäteen – pidät Lontoosta varmasti!!

 3. Voi Jonna! Barcelona on ihana ihana paikka, ikävää että et ihastunut. Oltiin poikaystävän kanssa lokakuussa sielä reilu viikko, helposti olisi mennyt vielä toinenkin! Aamiaiset puistoissa ja ihan vaan vaeltelu ympäriinsä, AH!

  1. Heh, taidan tosaan olla vähän hölmö! Olisin varmasti tarvinnut useamman päivän tai vaikka jopa viikon, että olisin kunnolla päässyt sisään kaupunkiin ja sen fiilikseen :) Kuulostaa kyllä ihanalta!

 4. Kävin Barcelonassa pari vuotta sitten ja täytyy sanoa, että ensivaikutelma oli jotenkin sekava, koska kaupungissa on paljon erilaista nähtävää ja tehtävää. Myöhemmin kyllä lämpenin paikalle ja suorastaan rakastuin :) Käytimme viikon loman lähinnä nähtävyyksien kiertämiseen ja menisin kyllä uudelleenkin, mutta käyttäisin ensi kerralla enemmän aikaa myös ravintoloissa ja kahviloissa käymiseen, shoppailuun ja rannalla olemiseen :) Parhaita kokemuksia oli vanha kaupunki, Park Güell, Font Màgica, Montserratin luostari, rannat ja flamencoesitys. Kaiken kokemiseen menee helposti useampi päivä, sillä etäisyydet ovat aika pitkiä.

  1. Ensivaikutelma oli tosiaan ehkä vähän sekava ja jopa liiankin “eloisa”! Viikon loma olisi kyllä oikein passeli Barcelonaan, ehtisi kiertää nähtävyyksiä sekä myös ihan vaan olla ja fiilistellä tunnelmaa, sekä olla vaikka rannallakin kesällä :) Ehkä vielä jonakin päivänä!

 5. Minä taas nimenomaan ihastuin Barcelonaan kun siellä kävin. Meidän reissumme tosin kestikin viisi päivää, joten aikaa kaupungin tutkimiseen oli huomattavasti enemmän. Lontoossa ja Pariisissa käyneenä mielestäni Barcelonan tunnelma on paljon lämpimämpi, mutta nämähän ovat makuasioita.

  1. Niin on kommenttien perusteella ihastunut lähes poikkeuksetta kaikki muutkin! Ymmärrän mitä tarkoitat lämpimällä tunnelmalla esimerkiksi juuri Pariisiin verratessa, minusta Barcelona vaikutti ensinäkemältä vain jotenkin sekavalta. Mutta kuten todettua, yksi päivä turistialueilla vietettynä tuskin kertoo vielä koko totuutta, joten täyty antaa uusi mahdollisuus :)

 6. Itse olen poikakaverin kanssa käynyt Barcelonassa nyt kolmesti, kerran näin keväällä ja kahdesti elo-syykuussa. Suosittelen Barcaa lomakauden loputtua, vielä kun lämpöä riittää kunnolla rantapäiville sekä sitten kaupunki kiertelyyn, ranta- ja kaupunkiloma kätevästi yhdessä.

  Itse tunnen samoin, että ei siellä ihan perinteiseen kaupunkilomafiilikseen pääse, mutta me ollaankin lähdetty hakemaan nimen omaan kahden “lomatyypin” yhdistämistä kun aikaa ei ole lähteä kaukomaille lämpöön ja nämä Euroopassa olevat rantalomakohteet ovat hyvin usein melko noh. pakettimatkoja, jotka ei taas meidän mieltymyksiin vastaa :)

  Anna ehdottomasti uusi mahdollisuus, muutama päivä kaupungille ja muutama päivä rantalomalle! :)

  1. Juuri tuo kahden lomatyypin, sekä kaupunki- että rantaloman yhdistäminen onkin Barcelonassa viehättänyt kohteena. Näin yhden päivän perusteella sai niin pienen pintaraapaisun, että on kyllä annettava uusi mahdollisuus :) Kiitos vinkistä matkustusajan suhteen, pidän tämän mielessä!

 7. Olin juuri kaksi viikkoa sitten Barcelonassa ja voi elämä miten ihana kaupunki!! Sangriaa, paellaa, tapaksia, mahtava yöelämä ja ihanat ihmiset :) Kyllä suosittelen menemään uudestaan ja pyytämään sun kaveria oppaaksi.
  Turistien Las Ramblas ja kaikki ne ravintolat turistikaduilla eivät ole mistään kotoisin. Mä sain barcelonalaiselta työkaverilta niin hyviä vinkkejä, että se vaikutti heti. Luulisin että jos olisin mennyt turistien mukana en palaisi Barcelonaan enää uudestaan. Vain rentoutumalla ja pysähtymällä pääsee siihen oikeaan fiilikseen. Kiire ei kuulu tuohon kaupunkiin ;)

  1. Ihanasti sanottu tuo viimeinen lause :) Pitää varmasti ihan paikkansa! Nyt oli yhden vajaan päivän aikana hirveä kiire paikasta toiseen, joten kaupunkiin “sisälle pääseminen” vaatisi kyllä enemmän aikaa. Kyllä sinne täytyy joku päivä vielä palata – ilman sitä kiirettä ;)

 8. Itse olen käynyt Barcelonassa jo 4 kertaa, ja se on kyllä mun mielestä yks parhaista kaupungeista <3 Etenkin kesäaikaan, kun on lämmin, yhdistyvät kaupungissa kaikki mitä lomalta voi toivoa: ranta, kaupunki ja upea kulttuuri. Biitsillä voi ottaa aurinkoa, kaupungilla shoppailla ja katsella nähtävyyksiä ja ihailla upeita nähtävyyksiä. Nimenomaan Gaudin luomukset viehättävät itseäni :) Ja Tibidabo-vuorella on pakko käydä joka kerta Barcelonassa: maisemat ovat niin uskomattomat ja henkeäsalpaavat! Suosittelen Jonna, että annat Barcelonalle vielä toisen mahdollisuuden, jotta se voisi valloittaa sinunkin sydämesi ;) <3

  1. Ylempänä totesinkin juuri, kuinka Barcelona on kiehtonut kohteena juuri sen monipuolisuuden vuoksi – olisi sekä rantaa että kaupunkia :) Kuulostaa kyllä ihanalta ja niin moni muu on kaupunkiin ihastunut, joten täytyyhän sille antaa vielä uusi mahdollisuus! Kiitos kivasta kommentistasi Milla :)

 9. Sun täytyy ehdottomasti antaa Barcelonalle uusi mahdollisuus!! Vajaassa päivässä ei vielä pääse sisään kaupunkiin. Me oltiin siellä ihanalla kesälomalla ja mielestäni se oli täydellinen kombo: rantaloma ja kaupunkiloma samassa paketissa, me love! Ne shoppailumahdollisuudet on vailla vertaa. Kaiken huippuna Montjuicin suihkulähdenäytös auringon laskiessa, awww :) Ei kun lentoja varailemaan kesälle ;)
  Toisaalta makuja on niin erilaisia. Mä en koskaan ole ymmärtänyt täysin miks Pariisia hypetetään, muhun se vaan ei ole iskenyt. Onneksi maailma on ihania kohteita pullollaan! <3

  1. Hih, näiden kaikkien kommenttien jälkeen näin on kyllä tehtävä! :D Barcelona olisi kyllä mainio paikka yhdistää sekä ranta- että kaupunkiloma yhdellä iskulla. Tuskin tänä kesänä lähdemme enää Espanjaan, mutta tulevaisuudessa täytyy kyllä vielä jokin kesälomareissu pyhittää Barcelonalle ;) Ihana kun kommentoit, kiitos!

 10. Mulle myös jäi kyllä Barcelonasta vähän tyhjä fiilis ja ihmettelen miksi sitä aina kehutaan niin paljon. Toinen “pettymys” oli Lissabon, jotenkin SE fiilis vain puuttui. Vaikkapa juuri Lontoo sekä Rooma taas ovat suosikkieni listalla ja vetoavat aivan eri tavalla! Jännä juttu. Mutta kuten ei natsaa kaikkien ihmisten kanssa niin ei ehkä kaikkien kaupunkienkaan ;) ?

  1. Haha tuo viimeinen lause, ehkä näin on ;) Ehkä juuri sellainen tyhjä fiilis, vaikka toisaalta olen kyllä varma, että kaupungilla olisi niin paljon annettavaa kuin mitä yhden nopean päivän aikana voi tarjota. Oih, tuli ihan hinku päästä Roomaan! Olen ollut siellä vain joskus pienenä perheen kanssa, joten sinnekin on vielä joskus päästävä :) Onneksi kuten ylempänäkin sanottiin, maailma on ihania kohteita pullollaan!

  1. Pahoittelut että sen kanssa on hieman kestänyt! Tämän viikon aikana olisi kuitenkin tarkoitus viimein saada se ulos :)

 11. Mulla jäi ihan samanlainen fiilis Barcelonasta, kun sullakin. Olin siellä viime elokuussa 5 päivää. Mutta oon niin rakastunut Lontooseen, että en tiedä yltääkö mikään kaupunki enää samalle tasolle. ;) Pariisistakin tykkäsin minäkin enemmän kun Barcelonasta. Kaikki oli ihan ihmeissään, kun kerroin etten niin ihastunut Barcelonaan. :D Ymmärrän hämmennyksesi.

  1. Ihanaa, kiitos ymmärryksestä! :D Lontoo on kyllä minunkin yksi ehdottomista suosikkikaupungeista, siellä on vain niin ihana fiilis. Vanhoja postauksia selailtuani tuli ihan hirveä kaipuu sinne taas pitkästä aikaa!

 12. Apua! Ompas mulla jäänyt plajon postauksia viime aikoian lukematta :D Kommentoin niihin tähän ;)

  Lattianpesusta, oi kyllä, ihan kamalaa! Mä tykkään imuroida kyllä mutta pesu on ehdoton ei :D Meillä menee myös aika yksyhteen kotitöiden kanssa, minä kun vihaan tiskaamista, ja puoliso sen mieluusti hoitaa jos minä imuroin, deal!

  Perjantain lätkävimon asustasi sitten, ihana! Pidän itse niin kovin paljon tyylikkäästä mutta sporttisesta tyylistä! Ehkä se juontaa juurensa pitkästä uhrieluhistoriastani, jolloin treeneihin mennessä oli yritettävä kuitenkin näyttää söpöltä niissä urheiluvarusteissa ;)

  Ja sitte tähän postaukseen, huh! Barcelona on niiin mun listalla ykkösenä, mutta tosiaan voi olla että kaupunki vaatisi hieman pidemmän visiitin tehdäkseen vaikutuksen, ehkä sitten taas ei! Kaikkien ei tietenkään tarvitse hehkuttaa samoja paikkoja! :D Söpö sinä tossa jäätelö kuvassa<3

  1. Ihana sinä, mieletöntä miten ahkerasti jaksat aina kommentoida! <3 Kiitos siitä :)

   Ja näinhän se on, makuasia tässäkin kuten kaikessa muussakin! Kaikkien ei siis tosiaankaan tarvitse pitää samoista asioista. Niin moni muu on kuitenkin kaupunkiin ihastunut, että täytyy varmasti antaa sille vielä joskus uusi mahdollisuus ja oikein ajan kanssa :)

 13. Tätä onkin odotettu :) Onko jotain ravintolavinkkejä?
  Me lähdetään Barcelonaan ensi maanantaina enkä millään malttaisi odottaa! :)

  1. Hih, kiva kuulla :) Valitettavasti mitään raflavinkkejä ei tällä kertaa ole, suuntasimme kauheassa nälässä vain lähimpään paikkaan, joka ei ollut mikään kummoinen. Kannattaa tutkia vaikka Tripadvisoria etukäteen :) Oikein ihanaa reissua! <3

 14. Olimme viime keväänä poikaystäväni kanssa Barcelonassa ja ihastuin kaupunkiin totaalisesti <3 Kävelimme neljä päivää kierrellen ja tutkien nähtävyyksiä, kahviloita ja pikku putiikkeja. Mieleenpainuvinta olivat täällä kommenteissakin jo aiemmin mainittu Font Màgican upea suihkulähde ja valoshow illan pimenetessä, Park Güel sekä Mercat de La Boqueria, missä olisi tehnyt mieli maistella läpi kaikki ihanat herkut!

  Lontoo ja Barcelona painavat molemmat vaakakupissani yhtä paljon. Ne ovat hyvin erilaisia kaupunkeja, mutta vetoavat minuun kovasti :) Monet kehuvat Pariisia maasta taivaisiin, mutta jostain syystä itselläni ei ole kiire sinne..(hulluko?!) :D
  Seuraavaksi bucket listilla olisi Rooma ja toivonkin, että sinne päästäisiin tulevana kesänä :)

  Aurinkoista kevättä sinulle!

  1. Täytyy kyllä pitää nämä kaikki vinkit mielessä, jos ja todennäköisesti kun Barcelonaan joskus vielä suuntaamme! Heh, niinhän se on ettei kaikki pidä yhtä paljon samoista asioista, varmasti on muitakin jotka eivät Pariisille syty! :D Minä taas voisin lähteä sinne takaisin taas koska tahansa, ah. Rooma on minun listallani myös hyvin korkealla “pakko päästä” -paikoista, olen käynyt siellä vain joskus nuorena perheeni kanssa.

   Oikein aurinkoista kevättä sinullekin! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *