Opiskelut – Missä mennään?

Essi jätti arvontaan toiveen postauksesta, jossa kertoisin hieman ajatuksistani ja tuleavaisuudensuunnitelmistani opiskeluiden suhteen näin pinnallisten teemojen rinnalle. Tartuin aiheeseen heti, sillä olen ehtinyt jo pyöritelläkin päässäni vastaavaa postausta, ja onhan tämä juuri nyt ajankohtaista. Pikakertauksena uusille lukijoille (joita on ilmeisesti siunaantunut tänne paljon viime aikoina – mahtavaa ja tervetuloa!) – opiskelen siis toista vuotta kauppatieteitä Vaasan yliopistossa. Pääaineen kanssa kävin kovaa pohdintaa viime vuonna, mutta loppupeleissä päädyin juuri siihen, joka oli ollut mielessäni jo ennen kouluun pääsyä, nimittäin johtamiseen. Vastapainona hieman käytännön- ja ihmisläheisemmälle aiheelle otin sivuaineeksi laskentatoimen ja rahoituksen.

Toinen opintovuosi alkaa kohta olla paketissa, enää on käynnissä kaksi kokonaista kurssia ja tietysti vielä muutama palautettava työ jäljellä edellisen periodin kursseista. Fiilis alkaa olla huojentunut, koska alkukevät oli todella tiukka! Minulla oli tämän vuoden käynnissä olevien kurssien lisäksi kaksi suoritettavaa tenttiä viime fuksivuodelta, joten hommaa todellakin riitti. Nyt ollaan kuitenkin jo voiton puolella, ja voin taputtaa itseäni selkään hyvin menneestä keväästä! Viime vuonna jos tuntui, että opiskelutapa oli välillä vähän hukassa ja ettei aina osannut arvioida vaadittavaa työmäärää, niin tänä vuonna on kyllä ollut huomattavasti viisaampi sen suhteen. Olen aina ollut suhteellisen hyvä koulussa, joten se oli viime vuonna välillä myös aika raastavaa, kun ei aina pärjännytkään. Jos ymmärrätte mitä tarkoitan? Ei se kuitenkaan ollut kiinni mistään muusta kuin itsestä ja siitä, ettei ollut tehnyt tarpeeksi töitä. Tänä vuonna onkin osannut ottaa paremmin itseään niskasta kiinni, ja on ollut ilahduttavaa nähdä myös tuloksia tehdystä työstä.

Studies

Tämän kevään jälkeen minulla olisi tavoitteena olla kasassa noin 145 opintopistettä, tällä hetkellä siitä uupuu vielä reippaat 30 pistettä. Hyvällä mallilla ollaan siis ja jos kaikki menee putkeen, niin tavoitteeseen kyllä päästään! Juuri nyt minulla on käynnissä enää talousmatikan, henkilöstöjohtamisen sekä henkilöstöoikeuden kurssit, sivuainekokonaisuuteni taas on enää kirjanpidon jatko-kurssin tentistä kiinni (tuloksia jännityksessä odottaen!) selvittyäni sijoitustoiminnan kurssista. Ensi syksylle minulla on nopeiden laskujeni mukaan enää jäljellä kaksi kielten kurssia, kandiin valmistavat kurssit sekä yksi pääainekurssi esimiestyöstä. Sana kandi särähtää korvaan – minun tosiaan olisi tarkoitus kirjoittaa kandini ensi syksynä, kääk! Sitä mieltää itsensä yhä siksi pikkuiseksi juuri aloittaneeksi opiskelijaksi, ihan uskomatonta miten nopeasti aika on mennyt. Kandi tuntuu siis vielä todella kaukaiselta, eikä minulla tosiaankaan ole vielä mielessä aihettakaan. Noh, eiköhän asiat viimeistään sitten alkusyksystä selkene, kun on sen aika!

Kandi olisi tosiaan tarkoitus saada syksyn jälkeen pakettin, sillä keväällä on edessä opiskelijavaihto Marseillessa Ranskassa. Vaihtojuttuihin palailen vielä nyt kevään aikana laajemmin myöhemmin, mutta odotan kyllä tätä kokemusta jo innolla! Meillä aika moni menee tämän rytmin mukaan, että saisi kandin alta pois ennen vaihtoa, jottei se jää roikkumaan. Mitäs sitten kandin jälkeen? Ennen kouluunpääsyä ajattelin, että saattaisin hakea maisteriopintoihin Helsinkiin, esimerkiksi Hankenille, joka on aina ollut vähän sellainen salainen haaveeni. Tällä hetkellä kuitenkin luulen, että suoritan maisterinkin täällä Vaasassa. Maisteriopintojen kanssa ei kuitenkaan mene enää kovin pitkää aikaa, joten mitäpäs sitä nyt vielä paria vuotta täällä viettämään, kun täälläkin viihtyy :) Opiskelu on kuitenkin niin ainutlaatuinen aika elämästä ja vaikka kahden kaupungin välillä eläminen välillä rassaakin, niin täytyy silti ottaa tästä kokemuksesta ilo irti! Saattaahan mieleni toki vielä muuttuakin tässä puolentoista vuoden sisällä, mutta ainakin tältä tuntuu tässä ja nyt. Maisteriopinnoissa meidän tulisi muuten suuntautua henkilöstö- tai strategiseen johtamiseen ja juuri viimeksi eilen pohdiskelin asiaa. Tällä hetkellä päässäni ei ole tähän lainkaan selvyyttä, mutta odotan jonkin sortin valaistumista siitä, mitä haluaisin tulevaisuudessa tehdä.

Studies3Siinäpä siis taas vähän laajempia kuulumisia opiskeluistani! Johan rupesi runosuoni tässä näin suoraan yhdeltä istumalta sykkimään, johtuu ehkä agendalla olevasta ryhmätyöstä, kun oli enemmän mielenkiintoa kirjoittaa tätä, heh ;) Ohessa satunnaisia opiskeluun ja Vaasa-elämään liittyviä kuvia vuoden varrelta. Henkilökohtaisia suosikkejani ovat ihan ensimmäinen desperate face-kuva, näitä löytyy puhelimesta kymmeniä lähetellessäni näitä ystäville epätoivon hetkellä vertaistukea kaivatessani, sekä toiseksi viimeinen haalarikuva. Kyllä, olen varsinainen käsityönlahjakkuus jos ompelutaitojani katselee.. :D

25 thoughts on “Opiskelut – Missä mennään?

 1. Oikein kiva postaus! Itse opiskelen kasvatustiedettä pääaineena ensimmäistä vuotta, ja aion tehdä pitkän sivuaineen juurikin kauppatieteestä ja aineopinnot henkilöstöjohtamisesta/johtamisesta. Millaisena olet kokenut ne opinnot? Tuovatko ne paljon uutta perspektiiviä ajatteluun? :)

  Voin itsekin yhtyä laseeseesi, jossa puhuit lukutekniikoista ja työmäärän hahmottamisesta. “Olen aina ollut suhteellisen hyvä koulussa, joten se oli viime vuonna välillä myös aika raastavaa, kun ei aina pärjännytkään.” << Olen nyt ekana vuonna taistellut ihan saman asian kanssa, koska välillä tuntuu että on ihan surkea ja että tuleeko tästä mitään. Mutta on huojentavaa kuulla etten ole ainut joka on ajatellut noin. Ehkä tämä tästä lähtee kun yliopistosta tulee enemmän rutiinia!

  Kiitos sinulle ihanasta blogistasi! <3

  1. Kiitos, tosi kiva jos tykäsit :) Kuulostaa mielenkiintoiselta kombolta ottaa kauppiksen opintoja sivuaineeksi. Odotin itse henkilöstojohtamisen kurssia tosi paljon, mutta täytyy sanoa, että toistaiseksi se on ollut vähän “laimeahko” ainakin omasta mielestäni. Kovin montaa luentoa ei ole kyllä vielä takana, joten voihan se fiilis vielä muuttuakin. Sen sijaan esimerkiksi organisaatiokäyttäytymiseen ja kulttuuriin liittyvät kurssit ovat olleet tosi mielenkiintoisia, käsitellään esim. sitä miten kulttuuri vaikuttaa työympäristöön ja johtamiseen, tai millaisia persoonallisuustyyppejä on johtajissa. Tässä muutama esimerkki omista johtamisen opinnoistani näin äkkiseltään.

   Ja lohduttavaa kuulla, että joku muukin tunnistaa tuosta itsensä! Ei hätää, kyllä se lukurutiini sitten siitä lutviutuu toisena vuonna, ainakin tosiaan itselläni ollut näin :) Tsemppiä opintoihin ja kaunis kiitos itsellesi kun olet siellä ruudun takana! <3

 2. Vitsi miten kiva oli lukea tällainen postaus! :) Itsekin samankaltaisten asioiden kanssa pähkäillessä on tosi hyödyllistä lukea myös muiden juttuja samasta aiheesta. Tsemppiä vielä sulle loppukevääseen opintojen osalta, ja muutenkin mukavaa kesän odotusta. :)

  1. Mahtava kuulla! Kivaa kun lukijoiden joukosta löytyy niin paljon samassa elämäntilanteessa olevia ja opintojen kanssa pähkäileviä :) Kiitos ja kuin myös – ihanaa kesän odotusta sinullekin!

 3. Eli periaatteessa suoritat kandin 2,5 vuoden aikana! Huhhuh , aikamoinen homma :-) Sulla on jo kertyny noita opintopisteitä huima määrä.

  1. Näin olisi tarkoitus, vaihto kuuluu minulla sitten kuitenkin vielä näihin opintoihin, mutta itse kandi pitäisi rutistaa syksyllä :) Itsestä tahti tuntuu aika “normaalilta”, koska meillä varsin monella on samanlaiset suunnitelmat aikataulun suhteen. Toivottavasti saisin suunnitellut opintopisteet vielä nyt kevään aikana kasaan! :)

   1. Ylempi kommentoija taisi tarkoittaa, että suoritat koko kandidaatintutkinnon 2,5 vuodessa, mitä et kuitenkaan ilmeisesti ole tekemässä, jos käyt kandivaihdossa vielä keväällä.

    Minäkin hieman ihmettelen tuota sinun noppamäärääsi jo nyt keväällä, eikös Vaasassakin kuitenkin ole kandi sen 180 noppaa? Jos sinulla on keväällä jo 145op, siihen päälle vaihto 30op ja kandin ja vikojen kurssien nopat niin eikös tuo määrä ylity aika reippaasti ;) Mutta oot kyllä jaksanut painaa opintoja hyvää tahtia, onnittelut siitä :)!

   2. Joo näin minäkin ymmärsin, tarkoitinkin juuri että periaatteessa saan kandiopinnot syksyn aikana pakettiin sekä teen itse kandin, mutta vaihto tietenkin vielä lisäksi tutkintoon :)

    Meilläkin kandi on kyllä 180 noppaa, vaihdossa ajattelin suorittaa sen minimin 20 opintopistettä. Hopsia tehdessä muistaakseni minulla tuli 190 noppaa, mutta en edes tiedä miten se ylittyy, koska en juuri mitään ylimääräistä käynyt, hehe :D Katsotaan mikä tuo kevään noppamäärä sitten lopulta on, mutta jos mikään tentti ei jää syksylle, niin sitten se pitäisi olla kasassa :) Kiitoksia, nyt tekee kyllä pieni loma todella terää!

 4. Tosi kiva lukea opiskelujuttuja ja kuulla millaista on opiskella eri alaa kun itse opiskelen Itse olek kasvatustieteen fuksi ja vieläkin niin innoissani opiskelusta,että opiskelupostaukset alalta kun alalta kiinnostavat tällä hetkellä Terveisiä luennolta!

  1. Voi onpas kiva kuulla :) Ja mukava kun lukijoiden joukosta löytyy paljon samassa elämäntilanteessa olevia! Pidä opiskeluinnosta kiinni, kuulostaa ainakin motivaation olevan korkealla! ;)

 5. Tosi mielenkiintoinen postaus! Kiva nähdä millaista opiskelu muissa tiedekunnissa on, itse opiskelen oikiksessa toista vuotta. Heh, voin kyllä samaistua tuohon ettei ekana vuonna oikein osannut hahmottaa sitä työmäärää, mitä yliopisto-opiskelu vaatii :D tänä vuonna fiksumpi sen suhteen. Hui, olet kyllä ollut tosi ahkera ja hurja määrä opintopisteitä kasassa! Itsellä notaarin kirjoittaminen siintää jossain hamassa tulevaisuudessa :D Tosi paljon tsemppiä opintoihin ja ihanaa kevättä muutenkin! :)

  1. Kiitos Iida! Olisipa hauska tosiaan joskus itsekin kurkata muiden tiedekuntien opiskelijoiden opintoihin, oikiksessakin varmasti aika erilaista kuin meillä :) Ja lohduttavaa kuulla, että joku muukin tunnistaa itsensä tuosta, heh. Tosin varmasti aika monella on ekana vuonna muutakin hulinaa siinä opiskelujen ohella, joten ihan ymmärrettävää siltäkin kannalta ;) Kiitos paljon tsempeistä ja sitä samaa sinulle! Ihanaa kesän odotusta, vähän jaksaa vielä rutistaa :)

 6. Heii ihan mahtavaa, että toteutit toiveeni näin super nopsaa! Olipa kiva lukea ajatuksiasi! :)

 7. Tosi mielenkiintoinen postaus. Itse opiskelen AMK:ssa, mutta sen jälkeen kiinnostaisi vielä opiskella jotain muutakin yliopistossa ehkä, en ihan tiedä vielä, joten on kiva lukea opislelusta toisenlaisessa korkeakoulussa.

  1. Kiitos Iida, tosi kiva kuulla! Varmasti myös mielenkiintoista saada vähän perspektiiviä muista korkeakouluista :)

 8. Mielenkiinotinen postaus! :) Itselläni olisi tosiaan tarkoituksena jatkaa liiketaloudesta kauppatieteelliseen maisterivaiheeseen, mutta ei mitään hajua mihin kaupunkiin.. Eiköhän sekin selkene ajan myötä. Ja voi vitsi tuo sun desperate face -kuva, sait sillä hymyn huulilleni! :D

  1. Kiva kuulla, kiitos Nelli! Vaasaa voin ainakin suositella lämmöllä, se nyt on ehkä jo tullutkin ilmi ;) Kyllä ne suunnitelmat siitä vielä sitten selkenevät varmasti. Hehe, tuo ilmeeni on kuin se suupielet alas vääntävä emojihymiö! :D

 9. Hui kun sulla on paljon jo opintopisteitä kasassa :) mietitkö jo fuksivuotena että pyrit melko tehokkaaseen tahtiin? Onko työmäärä tuntunut ihan ok:lta vai liian rankalta? Mietin tässä tän vuoden kauppispyrkijän kannalta (haen varmaankin Vaasaan ykkösenä täältä helsingistä), että kun siellä ei sit oo varmaankaan heti mitään työpaikkaa, niin toi tahtihan vois olla ihan mahdollinen jos vaan jaksamista riittää :) tosi mielenkiintoinen postaus ja tsemppiä vielä muutamaan opiskelukuukauteen ennen kesää!

  1. En ole oikeastaan suunnitellut missään vaiheessa tahtia sen kummemmin, kuin että siinä asetetussa kolmessa vuodessa ajattelin valmistua. Ekana vuonna kävin opintoja vain sen fuksiopintojen verran ja tosiaan kaksi pakollista kurssia jäi tentittäväksi vielä tällekin vuodelle, joten opintopistemäärä jäi vähän alle 60:n. Nyt toisena vuonna onkin sitten hieman kiritty!

   Meillä kuitenkin aika moni menee tähän tahtiin (ja nopeamminkin), joten ei ole oikeastaan edes tuntunut mitenkään tavallista työläämmältä tai nopeammalta tahdilta. Alkukevät oli vähän rankka, kun palautettavia töitä ja tenttejä oli niin paljon, mutta siihenkin tosiaan varmaan vaikutti myös nuo kaksi viime vuoden “ekstratenttiä”. Muuten tämä on kuitenkin tuntunut ihan sopivalta työmäärältä ja enää tasan kuukausi jäljellä, niin pääsee kesän viettoon :)

   Eikun tervetuloa tänne Vaasaan – voin omasta puolestani suositella tätä opiskelukaupunkina suurella lämmöllä! Kiitos kivasta kommentistasi ja hurjasti tsemppiä pääsykokeisiin, tulehan sitten kertomaan miten kävi! :)

 10. Apua kuinka söpö oot tossa kuvassa! :D<3 Mä oon nyt vihdoin pääsyt kouluun, tosin vasta avoimen kautta ns. polkuopintoihin, ja nyt kohta puoli vuotta käyneenä, on pakko todeta ettei tämä ala ole minulle se oikea! Nyt pistinkin uuusia hakuja menemään, ja kaupan alalle tähtään minäkin! Kauppakorkean pääsykirjat haettu ja luku-urakka alkakoon! Hain myös tradenomiksi sekä villinä korttina rakennusarkkitehdiksi, arkkitehtuuri on aina kiehtonut minua! Jospa näistäjostakin ovet aukeisi ja löytyisi minulle vihdoin se oikea ala! Jos nyt niin hyvä tuuri kävisi että yliopiston ovet aukeavat, olen päättänyt kyllä lukea itseni tohtoriksi asti! Mutta noh, sinne on vielä aikaa, ja vähän epäilen yliopistoa muutenkin kohdallani ;) Mutta no, haaveet, ja ylipäätänsä elämä on thety elettäväksi ja toetutettaviksi ;)

  1. Hehe, tuo varioidaan helposti myös vakuuttavaksi koiranpentuilmeeksi poikaystävää varten ;) Kurja kuulla, ettei ala tuntunutkaan oikealta, mutta toisaalta taas hyvä että tajusit sen tuossa vaiheessa! Kaikki opiskelu on kuitenkin hyvästä, joten eihän tuo aika ole hukkaakaan mennyt :)

   Mahtavaa, että olet kuitenkin nyt keksinyt noin monta sinua kiinnostavaa juttua!! Ja asenne on ainakin kohdallaan, haaveita pitää olla ja nimenomaan toteutettaviksihan ne on tehty :) Tosi paljon tsemppiä lukukevääseen, tulehan välilä kertomaan fiiliksiä! <3

 11. Ihana toi desperate face! :D Kiitos tosi hyvästä ja inspiroivasta postauksesta, oon nimittäin tässä jo varmaan vuoden verran pyöritellyt ajatusta koulun penkille palaamisesta näin “vanhoilla” päivillä, vaikka alkuun sitten avoimen yliopiston kautta. Ajatuksena on nimenomaan lukea kauppatieteiden ja erityisesti johtamisen kursseja, toki täällä Jyväskylässä. :)

  1. Hehe, se on yksi vakioilmeistäni :D Kiitos paljon, ihana jos tästä oli inspiraatioksi! Meilläkin näkee koulussa hyvin paljon “vanhoilla” päivillä opiskeluiden pariin löytäneitä, eihän koskaan ole liian myöhäistä miettiä mikä itseään kiinnostaa. Minusta se on vaan hurjan ihailtavaa! Eikun täältä siis paljon kannustusta idealle :)

 12. oho olet menossa vaihtoon Marseilleen! Asuin siella pari vuotta ja oli kylla mielenkiintoista aikaa! Odotan jo nyt innolla juttuja sielta, se kun ei ole hirvean tunnettu opiskelijakohde :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *