Leather Jacket

Nahkatakkimuistoni ajoittuvat pääasiassa yläasteelle. Silloin käytin nahkatakkeja paljonkin, oli ruskeaa, oli mustaa, ja moni tytöistä kulki näissä kippanoissa leveillä resoreilla varustetuissa rotseissa – sen enempää en sitten haluakaan näitä tyylimuistoja mieleen palautella :D Ehkä juuri näiden yläastevibojen takia nahkatakkeja ei ole sen koommin kaapissani juuri näkynyt, vaikka monesti kyllä ihailen niitä muiden yllä. Musta nahkainen takki ei ehkä olisi enää sitä ominta minua, mutta toissa kesänä löysin Hollannista eräästä pikkuputiikista ihan sattumalta tämän kaksivärisen nahkatakin. Kamelinruskea mokkanahkainen etuosa toi heti pehmeyttä tähän vaatekappaleeseen, ja aikani kaupassa mallailtuani ihastuin kaksiväriseen yhdistelmään! Tekonahkainen takki ei rokottanut lompakkoa paljoa, joten se reissasi mukanani kotiin.

Ihan hirveästi en ole kuitenkaan takkia käyttänyt (paitsi opiskelijahaalareiden kanssa, heh), eikä sitä ole asuissa näkynyt täällä bloginkaan puolella. Jotenkin en vaan koe osaavani yhdistää sitä kovin hyvin, liekö sitten syynä tuo kaksivärisyys, vai etten vain ole tottunut tällaiseen lyhyemmän malliseen takkiin. Tässä kuitenkin ensimmäinen varsinainen kokeiluni takin kanssa, kun kävin viime perjantaina extemporesti kahveilla täällä Vaasassa visiitillä olleen Lillin kanssa. Pehmeää ja naisellista linjaa jatkaakseni yhdistin nahkatakin vaaleansiniseen ylisuureen kauluspaitaan ja mustiin pöksyihin, mutta näin jälkikäteen ajateltuna siniset farkut olisivat ehkä kuitenkin sopineet paremmin, hmm.. Mitä olette mieltä, tai miten te yhdistäisitte tämän takin? :)

Leather jacket / from Netherlands
Shirt / Mango
Pants / Zara
Bag / Mulberry
Sunglasses / Ray-Ban
Scarf / H&M
Boots / Depeche

I haven’t used leather jackets much since junior high. That’s when we all girls wore those, and I had one in black, one in brown and so on – but I don’t want to go any further into my not so pretty fashion memories :D Probably because of these I haven’t used leather jackets that much, although they do look great on others. That’s before I found this two coloured jacket from the Netherlands the other fall, it was really a coincidense that I entered that interested looking tiny shop in Eindhoven. The camel brown front in suede makes the jacket look like much softer than a basic black one, so I think this one suits me better.

I still don’t feel like I know that well how to combine this though. I don’t know whether it’s because of the length (I’m used to wearing a bit longer coats) or the colour combination, but I still have difficulties wearing this! Anyhow, here’s my first official outfit with the jacket, I thought I’d wear it with an oversized light blue shirt to make it look more classic. What do you think of this? :)

11 thoughts on “Leather Jacket

 1. Aivan ihana takki! Mäkin haluun! :D Näyttäis varmasti hyvältä myös vaaleiden farkkujen kaverina. Niin kuin nopeesti vilkastuna olit itsekin pohtinu sinisiä farkkuja. Mutta ei oo paha mustankaan kanssa, sopii siis moneen :)

  1. Heh, valitettavasti tällä kertaa ei ole vinkata ostopaikkaa! Vaaleat farkut voisivat tosiaan toimia paremmin, jotenkin tuntuu että jäi raikkaasta puserosta huolimatta vähän tunkkaiseksi kokonaisuudeksi. Kiitos kommentistasi Kepa! :)

 2. Tuohan näyttää hyvältä. :) Varmaan itse käyttäisin juuri mustan kanssa, tai joku armeijanvihreäkin saattaisi toki toimia.

  Viettelin juuri viikonloppua Vaasankamaralla, mökillä. Oli kyllä huikeat kelit. :)

  1. Kiitos ihana! Totta, vihreä voisi kyllä toimia hyvin! Vaasassa on ollut kyllä ihan mielettömän kelit, joten ei tosiaankaan voi valittaa :)

 3. Näyttääpä tuo takki kivalta, vähän vaihtelua perus mustaan nahkatakkiin! Nahkatakki on (niiden pinkkien vaatteiden lisäksi ;)) sellainen vaatekappale, joka näyttää kivoilta muiden päällä, mutta en näe ollenkaan itseni päällä. Sovitin kerran eri malleja, mutta kaikissa näytin hassulta ja oudolta. Voi olla ihan tottumuskysymyskin, kun en ole tuota sovitusrumbaa ennen nahkatakkia päälläni pitänyt, mutta taidan silti jatkossakin olla ihan vaan trenssi/parkatyttö. ;) Nahkatakki olisi tosin näillä ilmoilla hyvä, kun kevättakki on vähän liian ohut ja villakangastakki liian paksu…

  1. Olen kanssasi aika samoilla linjoilla nahkatakkien suhteen, jotenkin ne vain eivät näytä minun päällä yhtä kivalta kuin muiden! Peukku siis trenssille, parkatakille ja muille ;) PS, minä ylitin kynnyksen näiden pinkkien vaatteiden suhteen ja olen käyttänyt sitä Lexingtonin neuletta jo paljonkin! :D

 4. Hei tosi kiva toi sun takki! Itsekin muistan yläaste-ajoilta ne resoriset kamaluudet, ei enää ikinä!!! :D Saa olla kyllä paljon naisellisempi malli nykypäivänä, mutta jokin nahkatakki kyllä etsinnässä on! :) Vero Modassa olikin aika kivoja tekonahkaisia, tyttömäisiä :)

  1. Haha eikä, säkin muistat! Hauskaa kyllä muistella sen ajan pukeutumista.. :D Tsemppiä nahkatakin etsintään, toivottavasti tärppää!

 5. Varsin päheä takki! Mielestäni siniset housut olisivat tuoneet hieman enemmän pehmeyttä lookkiin, musta kun on aika kova väri. Mutta tuolla takilla saisi kyllä kyllä kunnon prätkämimmi-tyylinkin aikaan :)

  1. Eikös! Siniset farkut olisivat tosiaan ehkä olleet paremmat. Minulla vain on hassu fiksaatio värien yhdistelyn suhteen, ja usein enemmän kuin kolme väriä samassa asussa on liikaa, joten ehkä siksi päädyin mustiin :D Ensi kerralla täytyy kuitenkin kokeilla sinisiä!

 6. Moi Jonna, mikä malli ja koko sinulla on näiden kuvien Ray-Baneista? Kiitos jo etukäteen vastauksestasi :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *