Answers to Your Questions pt. I

Tässä olisi ensimmäinen osio kysymyspostaukseen tulleisiin kysymyksiin, toisen osan julkaisen sitten myöhemmin. Kiitokset vielä kaikista fiksuista ja mukavista kysymyksistä! :) Kuvituksena tunnelmia joulukuiselta Pariisin matkalta, kuvia kun on jäänyt vielä paljon julkaisematta, joten kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

Here’s the first part of answers to your questions, there will be another later on. You’ll find English questions and answers below at the end of the post. Thank you for all the nice questions! I used some pics from our Paris trip in the post, since I still have a plenty of unpublished pics. Hope you enjoy the post!

Minä

Puhutko ruotsia? Mitä sä tykkäät perussuomalaisten “pakkoruotsi pois”- politiikasta?
– Puhun kyllä, ruotsin kieli on ollut minulle ala-asteesta lähtien intohimo! Suomen ollessa kaksikielinen maa minusta ruotsin opiskelu on vain hyvästä, joten en kannata pakkoruotsin poisjättämistä. Minulle itselleni siitä on ollut iso hyöty asiakaspalvelutyössä ja olen ylpeä, että osaan ruotsia.
Mistä unelmoit?
– Unelmoin siitä, että minä ja läheiseni saamme viettää terveen pitkän elämän, perheen perustamisesta, uralla etenemisestä.
Missä kaupungissa/valtiossa haluaisit asua?
– Pitkällä tähtäimellä näen itseni asumassa täällä koti-Suomessa Helsingissä, mutta puolen vuoden vaihto Ranskan Marseillessa tulee olemaan kyllä varmasti hieno kokemus!
3 luonteenpiirrettä itsessäsi, joista pidät eniten?
– Positiivisuus, sellainen empaattisuus (vaikka välillä ärsyttääkin olla liian tunteellinen, heh!) ja jämäkkyys – osaan pitää myös puoleni tarpeen tullen.
Ketä ihailet?

– Kyllä tähän on sanottava, että äitiä, joka on kasvattanut neljä lasta – nyt kun näkee sisarusteni lapsiarkea, niin onhan tuo ollut varmasti aikamoinen työsarka, heh :D Äiti myös ottaa aina kaikki muut huomioon ja on yksi empaattisimmista tuntemistani ihmisistä. Ihailen myös isääni, joka on uskaltanut tehdä elämässään sitä mitä rakastaa ja luonut intohimostaan uran!

Missä tapasitte poikaystäväsi kanssa?
– Samassa yliopistossa tutustuimme saman kaveriporukan kautta.
Miten vietät mieluiten vapaapäiväsi?
– Esimerkiksi lähtemällä ystävän kanssa kaupungille, käymällä kahvilla ja kiertelemällä kaupoilla. Nautin myös päivistä, jolloin ei ole mitään suunniteltuna ja saa nukkua pitkään ja vain olla, katsella lempisarjaa poikaystävän kainalossa.
Syötkö usein suklaata tai muita herkkuja?
– Voi kyllä! Herkut, kuten juuri suklaa ja keksit ovat paheeni, mutta minusta herkuttelu kohtuudella sillointällöin muuten terveellisten elämäntapojen ohella on ihan sallittua. Täytyyhän sitä elämässä nauttia!
Kuka on naisihanteesi? (Ulkonäöltään)
– “Girl crushini” on Meghan Markle (Suitsin Rachel), joka on järisyttävän kaunis! Upeiden piirteidensä lisäksi hänellä on niin iloinen ja avoin hymy, joka tekee hänestä vieläkin kauniimman.
Mihin ihastuit poikaystävässäsi?
– Ulkokuoren lisäksi ihastuin poikaystävässäni hänen naururyppyihinsä hymyillessä ja sellaiseen lämpöiseen olemukseen :’)
Kadutko mitään?
– Täytyy sanoa, että juuri nyt en keksi mitään mitä katuisin. Toistaiseksi kaikella on ollut tarkoituksensa aina pettymyksistä lähtien, ja kaikki on lopulta mennyt juuri niin kuin pitääkin.
Mitkä ovat elämäsi top.3 unelmaa/tavoitetta? (Oma talo yms.)

– Ihan konkreettisina unelmina perheen perustaminen, omakotitalo, jossa olisi unelmana päästä itse vaikuttamaan pohjaan tai ainakin pintoihin ym., ja ura ja työpaikka josta nauttii.
Kumpi koti on enemmän mieleesi Vaasan vai Helsingin ja miksi?
– Viihdyn molemmissa äärimmäisen hyvin, mutta kyllä Helsingin kotini on himpun verran rakkaampi ja mieluisampi. Se on kuitenkin kotini pidemmällä tähtäimellä ja siellä on panostettu vielä enemmän yksityiskohtiin, se on myös paljon valoisampi kuin Vaasan kotini.

Matkustelu

Mitkä ovat TOP5-matkakohteet, joissa haluat käydä?
– New York, Barcelona, Australia, Nizza, Kapkaupunki. Olisihan näitä vielä vaikka millä mitalla, mutta nuo tulivat ensimmäisenä mieleen!
Ja hei, kerro vielä suosikkimatkakohteesi, jossa olet ollut ja miksi se on suosikki? (Kaupunki itse, vai kenties matkan sisältö ja seura)
– Kyllä Pariisin matka oli aivan ihana! Kaupunki itse on niin maaginen, että siellä kierrellessä voi helposti vain nauttia tunnelmasta. Lisäksi seura oli tietysti parasta, reissu oli samaan aikaan romanttinen ja hersyvän hauska :)
Minne kaikkialle olet elämäsi aikana matkustanut, ja mitkä ovat haaveidesi matkakohteita seuraaville vuosille? :)
– Lontoo, Pariisi, Espanja (Malaga & Mallorca), Kreikka (Kreeta&Rhodos), Kypros, Eesti, Tukholma, Hollanti, Kööpenhamina. En ole ikinä ollut Euroopan ulkopuolella, joten jos nyt päättäisin, lähtisin ensimmäisenä rapakon toiselle puolen!
Mitkä on sinun lontoo ja pariisi suosikkit paikkoista ja kahviloista, ravintolista ja muut?
– Lontoossa yksi mieleen jäänyt kahvila on The Breakfast Club, jossa saa herkullista aamiaista ja paikan tunnelma on ihana. Pariisissa ehdoton suosikkiravintola oli Le Sens Unique, jonka bongasimme Tripadvisorin kautta, ja ulkoa vaatimattoman oloinen paikka tarjosi yhden elämäni parhaimmista ravintolakokemuksista!

Muoti & pukeutuminen ja kauneus

Jos hinnalla ei olisi väliä, minkä laukun ostaisit juuri nyt?
– Apua, vaikea! Jos hintaa ei tosiaan tarvitsisi miettiä, ostaisin tyylikkään jämäkän nahkalaukun, kuten Saint Laurentin Cabas-laukun tai Pradan Saffiano Toten, josta olen haaveillut jo pitkään.
Mitkä ovat tämän hetken laukkuhaaveesi?
– Yllättävää kyllä tällä hetkellä minulla ei ole mitään must-haavetta laukkujen saralta, vaikka laukkukuume kyllä onkin! Jos saisin vapaasti valita hinnasta välittämättä, niin nyt voisin ottaa kaappiini yllämainittujen lisäksi jonkin värikkään pienen tai keskikokoisen laukun (esim. Mulberryn Small Del Rey voisi olla ihana punaisena!), Saint Laurentin pikkuisen clutchin tai Givenchyn Small Antigonan jossain ihanassa väriyhdistelmässä – näin muutamia mainitakseni!
Mikä on lempivaatemerkkisi?
– Zara, Mango, Massimo Dutti, By Malene Birger muutamia mainitakseni.
Jos saisit ottaa kenenvain ihmisen/julkkiksen yms. Vaatekaapin ja kaiken sen sisällön, kenen ottaisit?:)
– Pakko sanoa Olivia Palermo, jonka vaatekaappi on kyllä mieletön! En panisi pahitteeksi hänen asustevalikoimaansa ;)
Mitkä ovat lempivaatteesi ja sisustustuotteesi Lexingtonilta?
– Vaatteena sanottava Jocelyn -tikkitakki, se on minusta vaan niiin päheä – myös merkin college on yhä suosikkivaatteeni! Sisustustuotteista taas sanon lakanat, ne eivät mene vuosien saatossa miksikään ja takaavat niiin mukavat unet.
Lemppari hajuvetesi?
– Viktor&Rolfin Flowerbomb. Sitä nuuhkin ensimmäistä kertaa yläasteella TETissä tavaratalossa ollessani, mutta tuoksu jäi haaveeksi korkean hinnan takia. Nyt vuosien jälkeen olen ostanut sen vihdoin itselleni, ja rakastan sitä yhä!
Millaisessa asukokonaisuudessa tunnet olosi hyvin varmaksi ja erityisen kauniiksi?
– Kaunis ja varma olo lähtee kyllä ehdottomasti myös vaatteista, joten on tärkeää tuntea olonsa hyväksi. Jotkin hyvin istuvat vähän kulutetut farkut kivan rennon topin kanssa, tilaisuudesta riippuen joko ballerinat tai korot iltamenoihin. Toisaalta taas työpukeutumisessa tunnen oloni itsevarmaksi istuvassa kynähameessa johonkin löysempään yläosana yhdistettynä.
Mikä on vaatekaapistasi se kaikkein kaunein ja tärkein vaate sinulle? :)
– Yksi mielestäni kauneimmista on varmasti Massimo Duttin kukallinen maximekko, joka sopii eri asustein niin rentoon kesäiltaan kuin juhlaankin. Se on lisäksi peräisin aiemmalta Pariisin reissultani ystäväni kanssa, muistan miten etsin sitä tuloksetta ensimmäisestä liikkeestä, mutta mekko löytyi ilokseni myöhemmin kauempaa keskustasta.

Opiskelu & työ

Miten keskityt kun opiskelet kotona? Kuinka usein tauotat?
– Välillä paremmin, välillä huonommin heh! Sellainen toiminnallinen opiskelu onnistuu kotona parhaiten, eli päivät jolloin esimerkiksi teen muistiinpanoja samalla tai lasken tehtäviä, niin tällöin saan keskityttyä parhaiten. Tauotus on ehkä ongelmani, olisi parasta tehdä selvä lukusuunnitelma päivälle, mutta kotona lukiessa opiskelu on vähän sellaista hajanaista ja saattaa näin jatkua aamusta iltaan, koska teen päivän mittaan epämääräisesti muutakin.
Mikä on ollut opiskelemisessa kaikkein kivointa? Entä ikävintä?
– Ehdottomasti uusiin ihmisiin tutustuminen, ei sitä yhteisöllisyyden fiilistä voi varmasti edes ymmärtää ennen kuin itse lähtee ihan uudelle paikkakunnalle! Ikävintä ehkä sellaiset pakolliset aineet, jotka eivät yhtään suoraan sanottuna kiinnosta, kuten vaikka tilastotiede.
Tekisitkö jotain toisin pääsykokeisiin valmistautumisen suhteen jos voisit?
– Jälkikäteen ajateltuna ehkä yrittäisin tsempata matematiikan suhteen, minä kun jätin sen kokonaan pois keskittyen muihin aineisiin, koska matikka on aina ollut itselleni heikko. Pääsin toki sisään ilman matikkaakin, mutta mahdollisuuteni olisivat olleet varmemmat, jos olisin opiskellut myös matikan osuuteen.
Mitä neuvoja antaisit tämän vuoden hakijoille?
– Jaksakaa, jaksakaa ja jaksakaa!! Puoli vuotta täysiä painamista on loppupeleissä niin pieni aika elämästä, että koittakaa jaksaa pitää päämäärä mielessä ja puristaa itsestänne. Muistakaa kuitenkin myös pitää lepopäiviä ja huolehtia itsestänne ja jaksamisesta lukemisen ohella, nähkää ystäviä, urheilkaa, tehkää jotain mistä nautitte.. :) Myös lukusuunnitelman tekeminen oli omasta mielestäni tosi hyödyllistä, ja ylipäätään luettujen tuntien kirjaaminen ja seuraaminen – näin oli helpompi pysyä tavoitteessa.

Onko kertaakaan kaduttanut, että hait opiskelemaan kauppatieteitä?
– Ei ole kyllä kertaakaan! Juuri nyt tämä tuntuu oikealta alalta ja paikalta.
Millainen olisi tulevaisuuden unelmatyösi?
– Toivon voivani yhdistää kaupallisen alan ja ihmisten parissa työskentelyn. Rahoitusala kiinnostaa, joten ehkä toivon löytäväni itseni joskus esimiestehtävistä sillä alalla. Ken tietää, aika näyttää!
Mitä opiskelitkaan pääaineeksi?
– Johtamista ja organisointia.
Kun muutit Vaasaan, jännittikö sua muuttaa ihan uudelle paikkakunnalle, mistä et tuntenut ketään (niin ainaki oletan :D)? Ja sopeuduitko sinne hyvin ja löysitkö heti “potentiaalisia” kavereita yliopiston ekana päivänä?
– Jännitti aivan mielettömästi! Muistan, kuinka ensimmäisenä koulupäivänä en saanut mitään ruokaa alas ja olin jännityksestä sekaisin, kunnes pääsin sitten yliopistolle asti ja jännitys raukesi. Tiesin täällä opiskelevista vain pari ihmistä, mutta en ketään läheistä. Jotenkin sitä vain luotti siihen, että kaikki ovat samassa tilanteessa uutta tukiverkkoa etsimässä, joten kyllä aina löytää uusia, samanhenkisiä kavereita! Löysin parhaan ystäväni heti ensimmäisenä päivänä tutorryhmämme joukosta, ja viikkojen mittaan tutustui vaan koko ajan lisää ihmisiin. Ainakin kauppiksessa ensimmäisten päivien tutorointi on niin intensiivistä, että on mahdotonta jäädä yksin ja muihin tutustuu väkisinkin!

In English:

What’s your favourite place to visit where you haven’t been yet?
– I have to say New York – never been there, but I would definitely love to!
Do you have any brothers or sisters?
– Yes, I have two older sisters and one big brother.
Who are your favourite movie stars?
– Gotta admit that I’m the worst when it comes to knowing any movie stars :D But to name some, I’ll say Jude Law – no explanations needed!

Where would you like to work after you graduate? What do you think of your future career?
– I’m interested in working in finance. My major is management, and I also want a job that contains communicating with people. So at this point I’d say that I would like to work as a superior on finance some day. I’ve always been quite ambitious, so in future I really want to proceed on my career.
What do you study?
– I’m studying economics at the university and management as my major.
What do you plan to do after graduation?
– I’m planning on moving on to working life and to start building my career.
Could you imagine yourself living permanently in a foreign country?
– I think it will be a great experience to live abroad for a while (I’ll have my exchange term next spring), but in a long run I imagine myself living in Finland though. I just think this is where I belong :)

What camera do you use?
– I use both Nikon D750 and Olympus PEN E-PL7.
 What’s your favorite book? Favorite tv show?
– I haven’t been readng much books lately, but one of my favourites is A Thousand Splendid Suns. I have a few favourite tv shows, such as Friends and How I Met Your Mother. At the moment I’m really hooked on Breaking Bad!
Are you in a relationship or single? If yes, is it long-distance or does he live in vaasa too?
– I have a boyfriend and he lives here in Vaasa too.
Are you a party girl?
– Well, yes and no! I like to go out with my friends and party every once in a while and it’s really fun. On the other hand I don’t like partying every weekend (or suffering from a hangover every Sunday!), sometimes I just like to spend cozy evenings at home with my boyfriend or friends or go out for a dinner or movies for example. I go out and party once or twice a month, it depends quite a lot.
What are your hobbies other than blogging? What do you do in your free time when you’re not busy with school or blogging?
– I go to gym for about three times a week. That’s pretty much my only hobby besides blogging – which contains photographing as well, which has been my hobby for years now. I love to spend time with my friends, family and boyfriend on freetime – to go out for a walk with them, go shopping, make some food together or just lay on a sofa and watch TV etc.
What’s your dream job?
– I’d say it’s something that has to do with both finance and working with people. This is how I feel at this point, you never know whether it’s something else later on. A dream job is also something that I enjoy doing and a job that you enjoy going to everyday.

What’s your favorite food?
– I love pasta, but nothing beats a great steak ;)
What are your favorite movies and series? Are you currently watching any?
– Some of my favourite movies are The Intouchables, The Shawshank Redemption and Holiday. I’m a big fan of romantic comedies, although there aren’t many who would like to watch them with me, haha :D My favourite series are for example Friends, How I Met Your Mother and Pretty Little Liars, at the moment we’re watching Breaking Bad with my boyfriend.
How many times a week do you workout?
– At the moment I go to gym three times a week, four times a week would be an optimal that I’m aiming at.
What’s your best habit? And your worst?
– My best habit is that I always try to consider other people. My worst habit would be being too curious from time to time.
How would you describe yourself?
– I’d describe myself as a positive and joyful person, I’m also very emotional and emphatic. I might be quite outspoken sometimes, and I know how to stand for myself and my loved ones.
How did your blog get noticed by many?
– That’s a question I can’t answer to! I guess one of my strenghts has been from the beginning that I invest on the quality of photos, at least that’s something that I notice in the first place when finding a new blog. I’ve also always replied to all of my comments, so I guess that might also be one main thing.

10 thoughts on “Answers to Your Questions pt. I

  1. Jep, ajallisesti tehokkaampaa olisi siis raahautua aina sinne kirjastolle ;) Välillä vaan on kiva viettää lukupäivää pyjama tai muut kotirytkyt päällä sohvannurkassa! Mukava iltaa sullekin Ansku :)

 1. Nuuhkit Viktor&Rolffia riparilla ekaa kertaa !!! Vinkvink. ;) :D Söpö olet. Näitä sun tekstejä on ihana lukea aina välillä, pysyy kartalla siitä mitä sulle kuuluu. :)

  1. Haha, ihana Nanne! Riparista tulee kyllä aina ja ikuisesti mieleen sun Oscar de la Rentan hajuvesi ;) Kiva kun oot mukana siellä ruudun takana <3

 2. Oi viktor&Rolf, myös mun ostoslistalla!! Ja Pradan Saffiano Tote…. APUA!!
  Nää on välillä tosi kivoja, tuntuu kuin “oppisi” tuntemaan sinut! Vieläkin paremmin ;)

  1. Hihi ;) Pradaa olen haaveillut sitten joskus valmistujaislahjaksi, en usko että sitä vielä hetkeen löytyisi omalta käsivarreltani keikkumasta. Kiva kuulla, näihin on hauska vastaillakin! :)

 3. Thank you for answering some of my questions! It’s great to read all this and to get to know you better. :) I’m hooked on Breaking Bad as well and I just watched the latest episode of PLL, I’m so curious to find out who this ‘A’ person is haha.

  I do agree that your photo quality is always good, but all of your posts in general are! I try to do the best I can with my blog myself too, although my blog isn’t noticed by many. I would love to bring my blog up to a higher level, but I don’t know where to start. I know I should post more regularly, but I’ve been doubting about my blog name a lot since I don’t really like it anymore. I also don’t feel so comfortable talking about my blog when people ask me questions about it. I’m not sure why, it’s just not what I wished it was. Guess I’m bit of a perfectionist, but I just feel like when I change my blog name and layout I’ll be more comfortable. This also means that if I change, I feel like I’m able to support my blog for the fully 100%, which leads to more fun for myself to write and share posts (and feel comfortable talking about it). You’ve sincerely been my inspiration for blogging for a couple of years now. Sometimes I feel like quitting, but when I read your posts I’m like ‘No, this is what you like, you shouldn’t stop, you should go continue!’ I just said that I don’t know where to start, but I think I secretly might do: changing my blog name. I’ve been playing with words, but I haven’t come up with anything I really like. Do you perhaps have any ideas? You would really help me out! Thank you so much in advance!

  Have a lovely day Jonna!
  xx Carian

  1. Thank you sweetheart for leaving your questions! I’ll answer to the rest of those in my second post :) We seem to like same TV-shows! Have you watched Devious Maids? That’s one to watch as well, I can’t wait the next season to start ;)

   Thank you for your kind words – I’m so honored to hear that I’ve been an inspiration for you! I actually am quite shy myself too when it comes to talking about my blog – I almost never bring it up with new people. I don’t know why, I just always feel some might think it’s stupid.. :D I should get rid of this and be proud of what I do!

   If your blog name (which I think is a good one though!) bothers you, I think you should change it. It’s one simple factor that means so much, as well as the layout too – at least for me. Although I’m not really that comfortable with my blog name either, but I think it’s who I am and in the end I couldn’t really imagine any other name. It’s hard for me to suggest any names for you, but how about something that has to do with your name? Carian is a lovely and original (at least for me, haha :) name, so it would be a beautiful blog name too – many bloggers use their own names in blog names.

   Wish you all the best with your blog! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *