My Weekend

Tässä pieni katsaus menneeseen viikonloppuun kuvien muodossa, räpsin aina silloin tällöin jotakin puhelimella. Kuten jo kerroinkin, olivat siskoni ja tämän mies käymässä Vaasassa, joten meillä oli kivaa ohjelmaa viikonlopulle. Olen itse ollut vielä aika kovassa flunssassa ja nukkunut huonosti, siitä syystä taisinkin lauantaiaamuna sivuuttaa herätyskellon piipityksen kokonaan. Varsinainen isäntäpari, heräsimme siskoni soittoon 20 minuuttia ennen brunssin alkua, mutta ehdimme kuin ehdimmekin! Siskoni ja poikaystäväni olivat erittäin skeptisiä, “Jonnalla kyllä kestää”, mutta minäpä tein henkilökohtaisen kotoa ulostautumisen ennätyksen!

Lupasin jo syksyllä kertoa brunssipaikasta täällä Vaasassa. Tämä lienee jo tuttu kaikille paikallisille, koska kyseessä on kaupungin paras, ja no kröhöm, aika lailla ainoa brunssipaikka. Hotel Astor on juna-aseman läheisyydessä sijaitseva supersympaattinen hotelli, joka tarjoaa viikonloppuaamuina myös kattavaa brunssia. Meillä olikin tänne lauantaille pöytä varattuna ja tosiaan, varauksen kanssa kannattaa olla ajoissa, sillä olen usein yrittänyt pariakin viikkoa ennen soittaa, mutta vapaita pöytiä ei ole ollut.

Buffetpöydästä löytyy niin lämmintä tarjottavaa munakkaan, taatelipekonin ja piiraan muodossa, sekä paria eri salaattia, lohta ja muuta pientä naposteltavaa. Lisäksi löytyy muun muassa luonnonjogurttia marjojen kanssa, paria eri sorttia leipää ja niin edelleen. Hintaan (24e) kuuluu lisäksi mimosa sekä kahvia. Jälkkäripöydästä taas voi lautasensa täyttää kakulla, pienillä leivonnaisilla, tuoreilla hedelmillä ja itsepaistetulla vohvelilla. Vohveli jäi tällä kertaa syömättä, mutta ylemmät kuvat ovat syksyiseltä brunssilta :) Miljöö Astorissa on kyllä aivan ihana, niin herttainen ja kauniisti sisustettu!

Brunssille lähdin tutuissa tamineissa, vaaleassa villakangastakissani tummanruskeiden asusteiden kera. Brunssi oli kivaa vaihtelua viikonlopun ohjelmaan, sillä muuten se on kulunut tenttilukujen parissa. Äh ja puh, kyseessä vielä viime kevään tentti, joten kyllä ärsyttää ettei tullut suoritettua tätä silloin! Tentti on onneksi vasta parin viikon päästä, mutta torstaina onkin sitten kyllä talousmatikan välikoe, johon valmistautumisessa on täys työ seuraavat päivät. O-ou, mitähän siitäkin tulee…

Aamupäivän jälkeen alkoi kodin puunaus, sillä meillä oli ohjelmassa päivällistä luonani myöhemmin illalla. Rakastan kivoja, hyväntuoksuisia siivousvälineitä – tätä Maison Bellen keittiöputsaria kehtaa pitää esilläkin. Ihastelin siistiä kotia auringonvalossa, voi aurinko voisit pistäytyä täällä kylässä useamminkin!

Siskoani ja tämän miestä odotellessa mietin illan asua – vetäisin lopulta kaapista ylleni H&M:n viime kesänä ostamani nuden silkkitopin, tätä täytyykin ulkoiluttaa useammin! Illan menussa meillä oli ankanrintaa itsetehdyllä punaviinikastikkeella, perunagratiini ja salaatti rucolalla, päärynällä ja sinihomejuustolla. Ai että, kyllä olikin hyvää!

Ruuanlaitosta vastasi pääosin poikaystäväni, mutta jälkiruoka oli minun vastuullani. Teinkin jo päivällä valmiiksi valkosuklaa-jogurttipannacottaa jääkaappiin odottamaan. Nauroin poikkiksen kommentille jälkiruuan ja minun vastuualueni suhteen,“sen pitäisi olla aika helppo…” Kiitos vaan luottamuksesta, haha ;) Helppo se kyllä olikin, mutta tosi herkullista! Marjat kruunasivat vielä kokonaisuuden, hypin riemusta löydettyäni täältä ensimmäistä kertaa suomalaisia vadelmia pakkasesta. Pienet ne ovat ilot!

Eilen taas päivä meni vain köllötellessä ja vielä flunssasta kotona parantuessa. Esittelin myös blogin Facebook-sivuilla esimakua viimeistä silausta valmiina vailla olevista uusista sivuista, mitäs te muut pidätte? :) Ei enää kauaa, niin päästään bloggailemaan vähän freesimmällä pohjalla! Sitä odotellessa, mukavaa maanantaita kaikille!

5 thoughts on “My Weekend

  1. Ihanalta kuulostaa sinun viikonloppu! Tietenkin miinustaen piinaavan flunssan ja tenttiin lukemisen ;) Meilläkin oli varsin rentouttava viikonloppu, pienestä rahapulasta kärsineinä päätimme kerrankin jäädä viikonlopuksi omaan kotiin Tampereelle (ei noin 8h autossa istumista viikonlopun aikana, eikä sinkoilua sinne tänne kavereille ja perheille Kotkassa). Valvottiin pitkään, tehtiin hyvää ruokaa, nukuttiin pitkään, tehtiin läksyjä sun muita alta pois, ja kissakin nautti kun ei tarvinnut autossa matkustaa ;) Nyt pirteänä uuteen viikkoon! Itsellläkin on alkanut lukeminen, sillä viikon päästä maanantaina on ensimmäinen tenttini- jaiks! Anatomia, i'm gonna get you!

    Mukavaa (toivottavasti aurinkoista) alkavaa viikkoa ja tsemppiä flunssan taltuttamiseen sekä tentteihin Jonna<3

  2. It looks like you have had a truly lovely weekend!
    Please may I ask where you bought your pencil case from? I am looking for something small, yet functional and yours looks perfect!
    Morwenna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *