Citylenkkarit, josko kuitenkin?

Olen aina vähän hitaasti lämpenevää sorttia uusien trendien suhteen. Joskus käy niinkin, etten syty jollekin asialle ollenkaan, mutta nyt kävi perinteiset. Niin sanottuja citylenkkareita on näkynyt muiden jaloissa jo pitkään, mutta pönäkät Air Maxit tai muut eivät ole oikein olleet makuuni. Rakastan turkoosin ja oranssin väreissä hehkuvia salikenkiäni, mutta arkikäyttöön en ole osannut kuvitella edes perusmustia Free -lenkkareita. Yksinkertaisesti ne vain eivät miellyttääneet silmääni!

Nyt kuitenkin sydämeni vei Lainahöyhenissä -blogissa näkemäni hopeanharmaat Niken Roshe Runit. Jotenkin harmaa toimii näissä mielettömän hyvin ja kengät näyttäisivät lenkkareiksi yllättävän siroilta ja raikkailta sinisten farkkujen kanssa. Ensimmäistä kertaa voisin hyvinkin kuvitella pitäväni popoja muuallakin kuin lenkillä tai matkalla salille! Asiaa ei auta ollenkaan, että Piret on postaillut kengistä monta kuvaa Instagramiinsa, jossa ne ovat tulleet nyt vastaan muuallakin. Lopettakaa vainoamiseni!

1. Huivi, 2. aurinkolasit, 3. takki, 4. neule, 5. Nike Roshe Run, 6. kello – MK, 7. farkut

Kokosin ylle myös ensimmäisen mieleen tulleen kaupunkikelpoisen asun popojen kanssa, toimii ainakin minun makuuni! Kuvituksena myös miljööksi sopivaa suurkaupungin vilinää, voi kun näitä pääsisikin ulkoiluttamaan New Yorkin kaduilla vielä joku päivä! Aina saa haaveilla.. :) Oletteko te lämmenneet lenkkaribuumille, vai pysyvätkö juoksukengät ihan vaan salilla tai lenkkipolulla? Entäs Roshejen omistajat, osaatteko neuvoa kokoluokituksen kanssa, mikäli päädyn nämä tilaamaan? Minulla on kaikki aiemmat Niket aina puoli kokoa isommat, joten luottaisikohan samaan näissäkin?

It took me quite long to warm up for this trend to wear sneakers outside the gym, I couldn’t imagine myself wearing a pair of black Free sneakers anywhere else than running. Simply I just didn’t like the way they looked! Until now, when I bumped into these grey Roshe Runs on Instagram and I can’t get these out of my mind. I like that they’re not the traditional pair of running shoes and grey looks so fresh on them! I could definitely see myself wearing these on the streets, why not in New York (you can always dream, huh ;). How do you like this trend with running shoes?

Linkit mainoslinkkejä / Commercial links

42 thoughts on “Citylenkkarit, josko kuitenkin?

 1. Minä harkitsen keväälle samaa. Neutraalin värisillä lenkkareilla, ei riemunkirjavia minulle kiitos. Mutta jotain neutraalia niin hyvä. Vaan saa nähdä… saa nähdä ;)

 2. No jotenkin… mulla kyllä pysyy lenkkarit lenkkipolulla ja salilla. Ehkä voisin ajatella korkeintaan lomareissuilla, kuten monet japanilaiset, käyttäväni lenkkareita. Tennarit, converset vielä menee, mutta nuo juoksulenkkarin näköiset… Jotenkin vaan ei nappaa, vaikka niitä paljon näkeekin nyt kuvissa.Tykkään kuitenkin pukea kunnon “kengät” kaupunkiasujen kanssa. Mutta ehkä tämäkin trendi vaatii totuttelua?

 3. Tuo sun kokoama asu ainakin toimii, ja lenkkarit näyttää superkivoille! :)

 4. Rosherunit on jalassa ihan unelmat, voin todellakin suositella! Omani on kokoa 38, eli numeron isommat kuin normaalisti, sillä en halua että varpaat on ihan kärjessä, varsinkin kun kangas on niin ohutta ja varpaat näkyisi rumasti “läpi”. Minäkin olen katsonut noita harmaita mustavalkoisten kaveriksi, tosiasiassa voisin ostaa nuo vaikka kaikissa sateenkaaren väreissä!

 5. Mä oon niin samassa veneessä sun kanssa! :D En oikein millään ole lämmennyt citylenkkareille, joitain tennareita olen korkeintaan käyttänyt. Mutta jokaikisellä kaupunkilomalla, jossa tulee käveltyä kilometritolkulla, tulee mieleen miten kivat ne lenkkarit oliskaan. Ehkä noille pitäisi antaa mahdollisuus..

 6. Hei! Ja kyllä, itselläni on Nike Air Max Theat ja voi pojat kun en niistä ikinä luovu! Kengät ovat äärettömän mukavat jalassa ja pitempiä kävelyä tehdessä jalka saa hyvän tuen. Ennen kenkien hankintaa olin suuri Converse-ystävä, mutta Theojen hankinnan jälkeen en ole Converseihin kajonnut. Lenkkareiden kokoja olen ostanut joko 38,5 tai 39 eli oma koko tai puolta suurempi. Mikä sattuma, olen itsekin metsästänyt Roshe Runeja mustana versiona jo pidemmän tovin, mutta aina on koot loppu tai saatavilla vain muita värejä. Toivotaan että tulevalla Barcelonan reissulla on parempi onni mukana! Ihanaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa! :)

 7. Ihan nolottaa tunnustaa, että olen itsekin kääntämässä kelkkaani, mutta vielä jopa niille hivenen kiilakantaisille versioille! Mäkin lämpenen hitaasti trendeille, ja sitten, kun innostun, ne ovat jo lähes ohi. Toivotaan, että ehdimme tähän mukaan!

 8. Citylenkkarit on paras asia ikinä, kuten uusimmassa postauksessa juuri julistin :D Selkävaivat ovat vähentyneet huomattavasti, kun on alkanut käyttää kunnon kenkiä niinä päivinä, kun tietää kävelyä tulevan vähän enemmän. Mulla on Roshe Runit kokoa 40, eli numeron isommat kuin popot yleensä. Lindakin käyttää olevan samoilla linjoilla kokojen kanssa! Roshet on kyllä tosi hyvät jalassa, kevyet ja askel on pehmeä :) Sopii juuri kaupungille tosi hyvin, mutta ihan lenkkipolulle näillä lähtisi.

 9. Täällä kans yks melko hitaasti lämpenevä tyyppi! Tähän lenkkaritrendiin lähdin kuitenkin mukaan yllättävän nopeasti – jo viime keväänä ja syksyllä se eskaloitu siihen asti, että lähin ihan (lähi)kauppaan yhdistelmällä mekko+lenkkarit, ajatus hirvittää vieläkin! :-D Mutta mä nimenomaan tykkään Free Runeista, etenki niistä mustista ja just perjantaina itseasiassa kotiutin vihdoin semmoset pitkän pohdinnan jälkeen mun pinkki-vihreiden rinnalle. Noi Roshe Runit puolestaan on oikeeastaan ainoa malli mitä mä en vaan pysty sulattamaan! :-D Voisin jopa kuvitella Air Maxit itelleni ennen noita, mutta maku kysymyksiähän nää vaan on ja tuo asu kyllä kieltämättä näyttää aika mageelta noillaki kengillä (mut ite parittaisin noi ihan koko mustiin lenkkareihin ;-))!

 10. Mäkään en jotenkin tykännyt yhtään tästä trendistä aluksi. Tai siis, muilla lenkkarit näyttää ihan kivoilta, mutta omaan jalkaan en ole osannut niitä ajatella, vaikka pakko myöntää, että tuon sinun kollaasisi myötä voisin sortua uusiin citylenkkareihin :D Ostin kesällä työkäyttöön mustat Freet, mutta ne on kyllä jääneet paljon vähemmälle käytölle kuin Converset ja Vansit vaikka supermukavat ovatkin, joten taidan passata tämän trendin! Ja olisi kyllä pitänyt ottaa juurikin puoli numeroa isommat, omani ovat ainakin edelleen vähän napakat.

 11. Mäkään en ole oikein lämmennyt lenkkareille arkipukeutumisessa ja oon vaan mieltänyt sen niihin tilanteisiin, jos käydään pikaisesti kaupassa tai jumppaan mennessä.. Kuitenkin kokoamasi asu noilla vaaleilla lenkkareilla sai mieleni kääntymään! Vaaleat lenkkarit voisivat näyttääkin ihan hyviltä ja ajavat lähes saman asian kuin esim. Conssit! Ja nyt kun aloin tarkemmin pohtimaan, niin taidankin nähdä itseni jonain kesäiltana valkoisissa Roshe Runeissa, shortsit jalassa sekä kevyessä neuleessa.. Voih! :D

 12. Mulla on mustat ja kirjavat roshe runit ja käytössä niin arkena kuin kävelyretkilläkin! Toimii, vaikka en itsekkään mikään tennarikansalainen ole! Näistä puoli kokoa isommat kuin normaali kengät on passelit:) varoituksena että näihin kenkiin jää koukkuun!:D

 13. Aivan ihana kokonaisuus <3 ! Haaveilen myös kyseisiä Niken kenkiä.

  Ps. Millä appilla muokkaat instagramissa kuviasi? Olen app storesta yrittänyt metsästää sovellusta, jolla pystyisi saamaan valokuvien oikealle ja vasemmalle reunalle valkoiset kehykset (vanhanaikaisen valokuvan kehys). Pystytkö suosittelemaan jotain :) ? Mukavaa sunnuntaita ;)!

 14. Ymmärrän hyvin, samoissa fiiliksissä kun olen ollut itsekin! Jokin näissä harmaissa minua kuitenkin vetää puoleensa ja paljon :) Mutta tosiaan, eihän sitä kaikille trendeille tarvitsekaan lämmetä!

 15. Kiitos Linda kun kommentoit! Luulen, että puoli kokoa riittäisi itselleni, ainakin Niken muissa kengissä se on aika vakio. Hih, kovasti kyllä himottaisi tilata nuo.. :)

 16. Nämä olisivat kyllä kaupunkilomalle juuri passelit! Niinpä, ehkä meidän hitaasti lämpeävienkin pitäisi antaa mahdollisuus.. ;)

 17. Converset eivät tosiaan ole sieltä tukevimmista päästä, Niket ovat varmasti paremmat jalkaan pidemmillä kävelyillä! Kiitos kokovinkistä, luulen että puolikas isompi olisi minullekin hyvä. Kurkkaa Niken oma nettikauppa, josko löytyisi kokoa mustista Rosheista! Siellä on vieläpä ilmainen toimituskin yli 50€:n ostoksista :)

  Ihanaa alkavaa viikkoa sinullekin!

 18. Olitkin juuri postannut samasta aiheesta! Kunnon tukevat kengät olisivat kyllä hyvät vähänkään pidempiä matkoja kävellessä, joten ehkä tässä on tällainen terveys-aspektikin syynä ostaa kengät, heh ;) Kiitos myös kokovinkeistä, luulisin että puolikas riittäisi minulla. Olen kyllä jo aivan hilkulla tilata nämä, saa nähdä!

 19. Hehe, ihana! Free Runit on kyllä kivan sirot nekin, mutta jotenkin kaipasin vain tällaista vähän herkempää värimaailmaa “arkilenkkareihin” ;) Makukysymyksiä nimenomaan, moni rakastaa Air Maxeja, mutta itse taas en ole lämmennyt niille lainkaan. Katsotaan, miten käy tämän tytön ja lenkkaritrendin! :D

 20. Kiva kuulla etten ole ainoa hitaasti lämpeävä! Tämän kollaasin myötä oma intoni kyllä vaan vahvistui ja olen jo ihan hilkulla tilata kengät ;) Mulla on Nikeissa aina puoli numeroa isompi koko, ovat sen verran napakkaa mitoitusta yleensä.

 21. Hei ihana kuulla, että sinäkin innostuit tämän myötä! Nimenomaan vaaleus näissä varmasti viehättää, jotenkin esimerkiksi mustat lenkkarit ovat vaan paljon ronskimmat kuin sirot ja herkät harmaat, eikö? ;) Kesäilta kera Roshejen ja shortsien kuulostaa mahtavalta, nyt on kyllä ehkä pakko laittaa popot tilaukseen!!

 22. Tennarikansalainen, ihana :D Näiden kaikkien suositusten myötä täytyy varmaan laittaa oma tilaus menemään.. Kiitos myös kokovinkistä, luulen että tuo sama puoli kokoa toimisi minullekin. Hih, katsotaan miten tytön käy ;)

 23. Kiva jos tykkäsit! :) Instagramiin olen löytänyt sellaisen sovelluksen kuin Moldiv, joka tosin tekee joka puolelle kuvaa pienet reunukset, myös Squaready on kiva sovellus reunoja varten. Toivottavasti näistä on jotain apua, leppoisaa iltaa sinnekin! :)

 24. Itse olen ainakin tyytyväinen, että lenkkaritkin ovat löytäneet tiensä katu-uskottavaan citypukeutumiseen. Matalien kenkien (lue: lättäpohjien) uskollisena käyttäjänä Conssit ja Vansit löytyy jos jonkinmoisessa värissä, mutta viime syksynä ostin sitten ensimmäiset citylenkkarini, en tosin Nikeja vaan New Balancen malli U420 nahkaisena (musta/harmaa). Tennari on matalapohjainen, kapea lestinen ja aika pientä kokoa eli ko. mallista kannattaa ottaa ½ tai 1 kokoa suurempi mitä normaalisti käyttää, mutta ovat kyllä niiiiiiin mukavat jalassa ja suht siron näköisetkin :) NB:lla on tosin lukematon määrä eri lestin leveyksiä ja malleja eli niihin kannattaa perehtyä ennen tilaamista/ostamista. Kotimaista jos haluaa suosia niin Karhu -merkiltä löytyy myös oikein kivannäköisiä malleja ja värejä. Mukavaa alkavaa viikkoa!

 25. Mulla on pinkit Roshe runit ja just tilasin kevään Dubain matkaa varten musta valkoiset Air Max Theat, joten ei voi kun suositella Niken lenkkareita! :) Mulla on jotenkin tosi herkät jalat, jotka kipeytyy ihan älyttömän herkästi ja kaikki kaupunkilomat on ollu aina ihan tuskaa kun mieli tekisi kävellä ja nähdä kaupunkia mutta kipeiden jalkojen takia energia kuluu seuraavan istumapaikan pongailuun :D Pakko kyllä myöntää, että nyt noi Theat tilasin niin kirpaisi kyllä maksaa lenkkareista yli 130 euroa, mutta sitten kun miettii, että nyt saa nauttia lomasta ilman järkyttävän kipeitä jalkoja niin ei se niin iso summa ollutkaan.. Poikaystävä totesi, että säästetäänpähän sitten kun ei tarvi enää raahata hirveetä määrää kylmägeeliä mukaan :D

 26. Juuri ostin myös minä omat roshe runit :)
  Omistan entuudestaan muutamat free runit. Roshe runien koko on suurempi kuin free runien, näin myös myyjä minua ohjeisti. Myyjäkin sanoi, että harvinaisen “isot niken kengät”.
  Free runit mulla kokoa 39, kun taas roshe runin 39 oli auttamatta liian iso.

 27. Kivoja citylenkkareita löytyy myös Hoganilta ja Todsilta. Ihastuin niihin nähdessäni italialaisnaisten käyttävän niitä kaupunkichillailuun muulloin kuin kesällä. Varsinkin isoissa kaupungeissa ja pitkillä keskustakävelyillä ovat hyviä, jalat eivät väsy niin paljon kenkien paksuhkon pohjan vuoksi. Lisäksi malleja ja värejä tulee joka vuosi. Ovat kuitenkin ehkä vanhemmille naisille suunnattuja kuin nämä Niket ja New Balancet. Hinnat ovat 300 e luokkaa mutta ehdottamasti sen arvoiset.

 28. Mä lämpenin kyllä heti näille lenkkareille arkikäyttöön, musta on ihana että vihdoinkin on myös naisellista yhdistää siistit lenkkarit tyllikkäseen asuun, esim, villakangastakkiin. Aina ei todellakaan ajksa mitään korkokenkiä pistää jalkaan, varsinkaan jos on yhtään märkä, sateinen tai luminen keli! Nyt kuolailenkin muutamia uusia lenkkareita kaappiini ;) Ihanaa että myös sinä olet lämmennyt näille, ja odotankin innolla mikäli nämä hankit, niin asukuvia näiden kanssa!

 29. Mä taas näemmä kaikista muista kommentoijista poiketen en vaan lämpene tälle trendille sitten yhtään. Tai no, ehkä jonkun untuvatakin ja rennon neuleen kanssa menisi (jollain muulla kuin itselläni) rentona sunnuntaipäivänä, mutta villakangastakki ja lenkkarit vaan jotenkin tökkii. Ehkä mä oon sitten korkkari- ja nahkasaapikaskansalainen? :D

 30. Ihan totta, hyvähän se vaan on että mukavuutta arvostetaan – ainakin tällaiselle erittäin mukavuudenhaluiselle pukeutujalle ;) Kiitos vinkeistä sinullekin, täytyykin tutustua myös New Balancen valikoimiin. Mukavaa viikkoa sinnekin!

 31. Oi, pinkit Roshet kuulostaa mehukkailta! Heh, kuulostaa tutulta, itsekin on tullut lähdettyä epämukavissa kengissä liikenteeseen, ja meneehän siinä fiilis, kun joutuu kävelemään kipeytyneillä jaloilla ja valittaa rakoista! Itsekin suunnittelin, että nämä olisivat kätevät seuraavaa reissua ajatellen.. :) Eipähän tosiaan tarvitse kylmägeelejä ja kauheaa kasaa Compeed-laastareita!

 32. Voi hitsit, nyt mulla meni pasmat ihan sekaisin kokovalinnan kanssa! Ylempänä kun kehoitettiin ottamaan Niken tapaan puoli kokoa tai numeron suuremmat.. Johan nyt meni vaikeaksi! Yritin viimeksi Stadiumissa käydessä kurkatakin Rosheja sovittaakseni etukäteen, muttei ollut yhtään mallia siellä. Kiitos kuitenkin, katsotaan mihin päädyn :)

 33. Ihan totta, kivahan se vaan on kun muoti ja trendit monipuolistuvat – kaiken ei aina tarvitse olla tiptop vaan voi viilettää huoletta lenkkareissakin ;) Popot ovat yhä ostoskorissa, olen jäänyt pähkäilemään kokovalinnan kanssa!

 34. Heh, veikkaan että muut ei lämpeävät ovat vain kammostuneet ja jättäneet kommentoimatta, joten tuskin olet yksin ;) Niinhän se pitääkin mennä makuasioissa, ettei kaikki miellytä kaikkia! On ihan fine olla korkkarikansalainen, hih!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *