Blogiajatuksia

Nyt helmikuussa tulee kuluneeksi kolme vuotta siitä, kun ajatus ihkaoman blogin perustamisesta todentui ja Jonnamaista sai alkunsa. Palaan aina välillä mielessäni tuohon hetkeen, tuntui niin jännittävältä painaa Julkaise-nappia ensimmäistä kertaa ja kynnys siihen olikin valtava. Lukisikohan sitä kukaan, mitä kaverit ajattelisivat, olisiko minusta siihen… Näiden kolmen vuoden aikana blogi on kasvanut ja toivottavasti kehittynyt eteenpäin, intoa on kuitenkin yhä yhtä paljon kuin tuolloin aloittaessakin! Syynä siihen on paitsi se, että tämä on tärkeä kanava ilmaista itseäni kirjoittamisen ja valokuvaamisen muodossa, myös ehdottomasti ihana lukijakunta siellä ruudun takana. Olette taas viime aikoina saaneet kasvoilleni niin monta hymyä mahtavalla palautteellanne, kiitos siis että olette siellä :)

Viime viikolla valoitinkin Instagramin puolella myös jostain uudesta blogiin liittyvästä, nimittäin vastaperustetusta Asennemediasta. Olen oppinut varsin tarkaksi saamieni yhteistyö- ja portaaliehdotusten myötä, sillä tahdon pitkälti pitää langat omissa käsissäni ja blogin näköisenäni. Ryhtyessäni keskustelemaan Asennemediaan liittymisestä olin alusta alkaen optimistisena, eihän tuo nimikään voi kuin ennustaa hyvää. Jos yhteisö on täynnä energiaa pursuavia ja hyvällä asenteella varustettuja bloggaajia, niin tottahan toki olen mukana!

Asennemedia on siis itsenäisten blogien verkosto ja näin apunani mediamyynnissä. Juuri jotain tällaista olen ehkä kaivannutkin, jotakin tukea taakse, mutta kuitenkin säilyttäen oman päätäntävallan sisällön suhteen. Nautin siitä, että saan vastata kaikesta pääasiassa itselleni, etenkin kun blogi menee minulla kuitenkin opiskeluiden ehdoilla ja joskus aikataulu voi olla tiukempaa. Ken tietää, luovunko vielä joskus itsenäisyydestäni, mutta ainakin juuri nyt tuntuu hyvältä tässä ja nyt :) Viime aikoina on minusta voinut huomata blogimaailmassa trendin itsenäiseksi siirtymisen suhteen ja se on minusta vaan hienoa, yrittäjyys opettaa aina ja on minusta upeaa nähdä nuorten naisten kehittävän blogejaan koko ajan eteenpäin!

Olen pitkään myös kaivannut blogiini jotain uutta tuulahdusta ja ehkä hieman ammattimaisempaa ilmettä. Visuaalisuus on minulle todella tärkeä seikka, mutta omien köykäisten taitojeni myötä toive sivujen uudistamisesta on aina vain lykkääntynyt. Nyt kuitenkin olen vihdoin tarttunut tuumasta toimeen ja pestannut erään ihanan leidin työstämään uuden blogin ulkoasua – siitä tulee niin hieno! Lopputulosta saatte vielä odotella – blogi tulee myös jossain vaiheessa siirtymään WordPressiin, mutta ilmoitan täällä kyllä hyvissä ajoin. Sitä odotellessa antaisin mielelläni suuvuoron teille, olisiko teillä jotain toiveita tai ehdotuksia niin sisällön kuin käytännön asioidenkin suhteen? Minkälaiset aiheet erityisesti kiinnostavat, mitä toivoisitte lisää tai mistä antaisitte risuja? Jos taas on jotain mitä kaipaatte uuteen ulkoasuun, jotain sellaista mitä en ehkä itse ole osannut edes ajatellakaan, niin laittakaa vinkkiä tulemaan! :)

Reipasta maanantaita ja helmikuun ensimmäistä viikkoa!

36 thoughts on “Blogiajatuksia

 1. Moikka Jonna! Ensiksikin, kiitos ihanasta blogistasi! Blogisi on kuulunut ehdottomasti suosikkeihini jo alusta asti. Aiheet ovat mielenkiintoisia, asenteestasi välittyy positiivisuutta lukijoille ja blogistasi myös välittyy, että et postaile mitään “väkisin”, vaan postaukset ja kuvat on aina laadukkaita ja mietittyjä. Jatka siis samaan malliin :) Innolla jään odottamaan uutta ulkoasua blogiin ja muita hyviltä kuulostavia juttuja, joita yllä kuvasit. Mukavia aiheita on blogisi tulvillaan; etenkin “päivä kanssani”, erilaiset ravintola- ja matkajutut, ruokareseptit ja meikkivinkit ovat olleet mieleeni :) Oikein aurinkoista kevättä sinulle! :)

 2. Arkiset postaukset elämästäsi on parhautta! Myös meikki- sekä hiusvinkit otan ilolla vastaan :) ja videoita, äänesi on kerrassaan suloinen!

 3. Vau, kuulostaapa hienolta! Onnittelut! <3 On ollut ilo seurata blogiasi sen alkuajoilta asti ja edelleenkin se on yksi lemppareistani. :) En keksi mitään mistä risuja voisi antaa, mutta erilaisia meikkivinkkejä kaipaisin jos niitä on.

 4. Ulkoasu voisi mielestäni jatkua raikkaan valkoisena (kuten nyt) :) Ja postaustoiveita sisustuksesta, vaatekaapin kulmakivet ja liikunta :)

 5. Asennemedia ja itsenäisyyden säilyttäminen kuulostavat tosi hyviltä – onnea uusiin tuuliin!!<3 Ja voih, tuo iänikuinen blogin ulkoasu, voi että kaipaisin itsekin uutta ilmettä blogiin, millonhan ihmeessä saisin otettua härkää sarvista, puuh..

 6. Kuulostaa tosi kivalta, onnea! Sun blogi on niin laadukas etten ihmettele että portaalit on kiinnostuneita. Kiva kun löysit sellaisen joka tuntuu hyvältä :)

 7. Voi Vilhelmiina, kiitos itsellesi kaikista ihanista jättämistäsi kommenteista! Kiva kun jätit myös roppakaupalla toiveita, etenkin tuo päivä kanssani -postaus on ollut tarkoitus toteuttaa taas jo pitkään, josko saisin lähiaikoina aikaiseksi :) Meikkijuttuja myös tulossa!

  Kiitos vielä tästä ja oikein mukavaa kevään odotusta sinullekin :)

 8. Kiva kuulla, arkea siis luvassa jatkossakin! Myös pari meikki- ja hiustuotepostausta odottaa julkaisuaan :) Ihanasti sanottu, ehkä videoitakin saadaan tänne taas joskus, vaikken ihan täysin koekaan niitä omakseni. Kiitos kaikista toiveista ja kivasta kommentistasi!

 9. Kiitos sinä ihana, niin monta piristävää kommenttia olet vuosien aikana jättänyt! <3 Meikkivinkkejä tuntuu moni kaipaavan, ja ainakin muutamia tuotevinkkauksia tulossa ihan näinä päivinä :)

 10. Kiva kuulla, sen tyylistä on nimittäin luvassakin! Vaatekaapin kulmakiviä on toivottu paljon, joten yritän vihdoin saada sen lähiaikoina toteutetuksi :) Kiitos Jossu kommentistasi!

 11. Kiitos lili! <3 Tiedän tunteen, sitä on tuskaillut niin pitkään ulkoasun kanssa ja kesti pitkään ottaa juurikin härkää sarvista. Nyt vain toimiin, lopputulos sitten palkitsee :)

 12. Olen lukenut blogiasi melkein alusta asti, ja täytyy vielä kerran lähettää suuri virtuaalihalaus ja kertoa että tämä on mun lemppariblogi! Mitä monille blogeille on kasvettuaan käynyt, ja mitä sun blogille ei onneksi ole ainakaan vielä käynyt, on jonkinlainen persoonallisuuden menetys. Toivottavasti ymmärrät, mitä tarkoitan :) Toivoisin siis kovasti, että pitäisit uusista tuulista huolimatta oman tapasi blogata ja että blogissasi olisi esillä normaalikin elämä. Uudistuminen on kuitenkin hieno juttu ja asennemedia varmasti oikea blogiyhteisö! :)
  -Anni

 13. Kiitos kovasti, ihanasti sanottu! Monesti kannattaa luottaa omaan intuitioon, ja tämä juttu tuntui kyllä hyvältä :)

 14. Oi että, kuulostaapa hyvältä uudet tuulet! Onnea niihin<3
  Risuaj ei kyllä missään nimessä löydy, ruusuja sitäkin enemmän! En osaa edes luokitella mistä postauksista tykkäisin eniten, kaikki ovat niin hyviä! Ehkä sitten sisustus ja asukuvat ovat eniten mieleeni! Toivoisin myös lisää kamera-kurssia! ;)

 15. Juurikin arkiset postaukset ovat parhaita, sekä sisustus- ja asupostaukset! :)
  Videoista tykkään myös kovasti, oot niin herttanen niissä :)

 16. Sun blogi on sellainen kestosuosikki, monet muut blogit lukulistalla vaihtuu välillä tiuhaankin, mutta Jonnamaista pysyy aina yhtä mielenkiintoisena :) Onnea uusiin tuuliin, ja postaustoiveena kaikki sisustusjutut kiinnostaa erityisesti!

 17. Ihana Jonna, blogisi on kyllä ollut kaikki kolme vuotta lemppariblogieni kärjessä! :) Olet säilyttänyt maanläheisen ja inhimillisen otteen bloggaamiseen suosion kasvusta huolimatta, josta saat isot peukut! :)

  Asiasta kolmanteen: oletko kokeillu Olympuksen PEN E-PL6:ta? Olen miettinyt kameran päivitystä ja mietin olisiko kutonen seuraava askel :) se kun olisi seiskaa edullisempi…

 18. Paljon onnea! Aika lailla alusta saakka olen ollut mukana ja blogisi on ehdottomasti yksi suosikeistani. :) Varsinaisia kehitysehdotuksia ei juurikaan ole, jatka tällä samalla hyväksi havaitulla linjalla.

 19. Hei,
  Blogisi on pysynyt kestosuosikkina pari vuotta. Raikas ja klassinen tyylisi asuissa sekä sisustuksessa on vain niin koukuttavaa, etten malta pysyä täältä pois! :) Tyylisi vastaa paljon omaani ja saankin täältä hurjasti inspiraatiota :) Risuja ei ole minullakaan jakaa, päinvastoin! :)
  Pidän erityisesti sisustus-postauksista ja näin toivoisin niitä lisää. Yhteistyösi Lexingtonin kanssa on aivan huippua (suosikkini sisustuksessa!!) ja jos jotain saa ehdottaa, niin toivoisin jonkinlaista kollaasia Lexingtonin tuotteista. Esimerkiksi olohuoneen, makuuhuoneen ja keittiön sisustusta pohtien :) Kiitos mahtavasta blogista!<3
  -L

 20. Onnea uusista tuulista! :) Asennemedia vaikuttaa kivalta ja lämminhenkiseltä yhteisöltä. Täälläkin ollaan seurailtu blogiasi jo ihan alkuajoilta saakka. Omia suosikkaiheitani ovat asukuvat, yleiset kauniit kuvat ja fiilistelyt sekä valokuvaukseen liittyvät postaukset.

 21. Moikka Jonna!
  Sun blogi on mun listalla kirkkaasti kärjessä ja odotan aina uutta postausta kuin kuuta nousevaa!! Kuvat on laadukkaita ja kauniita ja muutenkin blogisi on mielestäni visuaalisesti onnistunut. Lemppari päivityksiini kuuluu näin herkkusuuna, kun jaat jonkin ruokaohjeen tai suosittelet jotakin hyvää ravintolaa/kahvilaa. Olen oppinut blogisi kautta ne kuuluisat banaanipannarit (joihin ei tunnu kyllästyin koskaan!!) sekä tuorepuuron!! En voi muuta kuin kiittää ja kumartaa blogillesi!! Jatka samaan malliin!

 22. kaipaisinkin enemmän jotakin pintaa syvempää. voi olla, että et halua muuttaa blogisi tyyliä yhtään, mutta kun kysyit noista risuista; blogisi on melko “höttöinen” ja kiiltokuvamainen. kuvat ovat kyllä kauniita ja teksti sujuvaa, mutta kovin ajatuksia herättämätöntä. älä ota tätä itseesi tai negatiivisesti, monet muutkin ovat ilmeisesti päättäneet pitää (lähes kaiken) elämänsä bloginsa ulkopuolella. -minttu

 23. Voi Anni, lähetän virtuaalihalauksen takaisin ja isot kiitokset! Mahtava kuulla, että olet ollut noin pitkään mukana, vau :) Ja ymmärrän hyvin mitä tarkoitat, itse asiassa keskusteltiin samasta asiasta blogimaailmassa yleisesti ystävieni kanssa juuri viikonloppuna, siitä kun blogeista katoaa suosion myötä persoonallisuus. Täällä oma tapa säilyy siis yhä tulevaisuudessakin, kuin myös se tavallinen arkeni tenttimurheineen päivineen :) Kiitos vielä – ihana kun olet siellä ruudun takana!

 24. Ihana ihana Jessika, niin ahkerasti olet sinäkin aina täällä kommenttiboksissa <3 Kiitos kauniista sanoistasi! Ja pistänpä kamerakurssin korvan taa, josko siihen saataisiin pian jotain jatkoa, hih ;)

 25. Tosi kiva kuulla! Hih, videoita en koe ihan niin omakseni, mutta on niitäkin joskus kiva tehdä vaihtelun vuoksi.. :) Kiitos ihana!

 26. Ihana Linda, kiitos! Aivan erityinen kiitos tuosta maanläheisyydestä ja inhimillisyydestä, merkkaa minulle paljon :)

  En ole itse kokeillut E-PL6:ta, mutta mitä olen malleista lukenut, niin se ei ihan hirveästi eroa edeltäjästään vitosesta. Siinäkään ei esimerkiksi ole sisäänrakennettua wifiä, vaan kuvien siirtämiseen tarvitaan erillinen FlashAir-kortti. Se on minulla iso plussa tuon E-PL7:n suhteen, on niin kätevää kun kuvat saa aina suoraan puhelimeen! Vitoseen verrattuna kutosessa on myös keinohorisontti ja mm. kuvien RAW-muokkaus, mutta itse hoidan sen aina koneella vasta. Kuutosessa taas ei ole kääntyvää näyttöä, joka seiskasta löytyy, ja itse taas koen sen hyödylliseksi.

  Minä siis itse panostaisin mielummin E-PL7:aan, se on Mini Block -valaisimen kanssa 599, mutta valaisimenhan voisi myydä eteenpäin. Lisäksi säästät seiskan ostossa kun ei tarvitse ostaa Flash Air-korttia, esim. 10G kortti maksaa 49e. Tässä siis vain meikäläisen näkemys ;)

 27. Hahah, olet niin ihana! Toivotaan paljon ruusuntäyteisiä hymyhetkiä täällä jatkossakin ;) Kiitos taas kerran piristävästä kommentista!

 28. Mieletöntä, että sinäkin olet ollut niin pitkään mukana! Kiitos hurjan paljon, ihana kun viihdyt täällä yhä :)

 29. Heippa, kiitos ihanasta kommentistasi! Mahtava kuulla, että meillä menee tyylisilmä yks yhteen, inspiraation jakaminen kun on kuitenkin yksi perimmäisistä ajatuksista bloggaamisessa :) Mieltä lämmittää kuulla myös, että olet yhtä innoissasi Lexington -yhteistyöstä kuin minä, ihanaa! Tosi kiva idea myös, laitanpa tämän heti ylös.. :) Pysy kuulolla, Lexingtonin kevään sisustusjuttuja tulossa ihan lähipäivinä!

  Kiitos vielä itsellesi <3

 30. Kiitos paljon Janica, niin onnitteluista kuin kivasta kommentistakin! :) Ihana kun sinäkin olet ollut noin pitkään mukana, toivottavasti viihdyt täällä jatkossakin!

 31. Heippa Saana! Kiitos aivan ihanasta kommentista, etenkin visuaalisuuden suhteen olen todella otettu, sillä se kun on itselleni tosi tärkeää :) Onpa kiva kuulla, että olet löytänyt täältä kivoja ohjeita! Niitä toivottavasti luvassa jatkossakin, täällä toinen herkkusuu ;) Kiitos itsellesi kun luet! <3

 32. En suinkaan ota negatiivisesti, kirjotit tosi rakentavaan sävyyn ja fiksuja pointteja – kiitos siitä! Tuo onkin varmasti asia, jonka kanssa moni bloggaaja painii – mihin vetää raja yksityisyyden ja blogin kanssa. Kun kirjoittaa yli kymmenelle tuhannelle ihmiselle, tulee helposti ikään kuin itsesuojeluvaistoa ja tahtoo pitää henkilökohtaisimmat asiat ulkopuolella, näin myös omassa tapauksessani. Pyrin kuitenkin säilyttämään jonkinlaista kosketuspintaa arkeeni ja kirjoittaa sen kiiltokuvapintaisen hötön ohella myös niistä vähemmän kivoista asioista kuten tenttimurheista ja muista tavallisista arjen asioista, en nyt sentään koko elämääni tahdo jättää ulkopuolelle. Pääasiassa haluan tämän kuitenkin olevan sellainen kiva hyvän mielen paikka niin minulle itselleni kuin teillekin :) Kiitos ajatuksia herättävästä kommentista!

 33. Blogisi kuuluu ehdottomasti suosikkeihini ja innolla aina odotan uutta postausta ja kuulumisiasi. :) Tykkään lukea reseptejäsi (mm. ihanat kesäkurpitsaveneet ovat sulattaneet vanhempienikin sydämet!), matkoistasi sekä tietysti katsella ihania asukokonaisuuksiasi! :) Myös treenijutut ovat tervetulleita sekä päivä kanssani -postaukset!

 34. Vitsit miten mahtava kuulla! Hienoa että kesäkurpitsaveneidenkin ilosanomaa on levitetty, hih, täytyykin tehdä niitä itse taas joku päivä. Kiitos Nelli kaikista ihanista kommenteistasi, näitä on aina ilo saada ja lukea <3Täytyy muuten sanoa, että lukijoissa taitaa olla kaksi Nelliä samanlaisella profiililla, joten menen välillä sekaisin! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *