Winter Wear

Heipat Helsingistä! Tarkoitukseni oli kirjoittaa tämä postaus eilen junassa matkatessani Vaasasta, mutta VR:n netti teki temput, eikä pirulainen toiminut sekuntiakaan koko matkan aikana. Kyllä olikin muuten tylsät kolme ja puoli tuntia! Ihana kuitenkin olla pitkästä aikaa taas täällä perheen ja ystävien luona ja päästä tänään käymään vähän tuolla keskustan hulinassakin, kun suuntaan aamusta erääseen haastatteluun.

Joka tapauksessa, tämän viikon takaisen talviasun siivittämänä ajattelin kertoa, kuinka eilen sain vihdoin vietyä yliopistolle opiskeluvaihtoa koskevat hakupaperit motivaatiokirjeineen kaikkineen. Mietin vaihtoa todella pitkään, sillä kuten aikaisemmin videolla kerroinkin, ei minulla ole ollut mitään hirvittävää hinkua lähteä vaihtoon. Päätin kuitenkin, että tässä on itsensä haastamisen paikka ja siihen on tartuttava, kun kerran on mahdollisuus! Yhtäkään negatiivista vaihtarikertomusta en ole myöskään kuullut, joten tiedossa olisi varmasti aivan ikimuistoinen kokemus.

Pitkän pohdinnan jälkeen alunperisistä suunnitelmista poiketen hain ensimmäisenä vaihtoehtona Ranskaan Marseilleen, mutta jos paikka ei sieltä aukea, niin toiveena olisi päästä Ruotsiin Uppsalaan. Katsotaan, miten tytön käy! Ajankohta vaihdolle olisi siis aika tarkalleen vuoden päästä ensi keväänä. Puuttuvasta hingustani huolimatta kyllä tässä alkaa jo hieman innostua ajatuksesta, vaikka se samalla hurjasti jo etukäteen jännittääkin. Noh, nyt vain odotellaan tuloksia! :) Näissä tunnelmissa kivaa alkavaa viikonloppua kaikille!


Coat / Mango
Turtleneck sweater / Massimo Dutti
Beanie / Global
Jeans / Liu Jo (giveaway@Fashionstore)
Bag / Mulberry
Ankle boots / Depeche

Hi there! I’m back in Helsinki to spend my weekend here. It’s been a while since I’ve been here and it feels so good to be home. Here’s an outfit from a week back, I’ve been wearing this Massimo Dutti turtleneck sweater a lot lately. It’s so warm and comfy, and that’s what my winter outfits are mostly about!

Yesterday was an exciting day, because I finally filled up and sent the student exchange forms. I’m applying to France Marseille, and although I’m quite terrified about the idea, I’m also starting to get pretty excited. I really hope I will be accepted to Marseille, it would be amazing to spend my spring term there next year! We’ll see how it turns out :) Wishing you all a lovely weekend!

26 thoughts on “Winter Wear

 1. Hienoa Jonna! Itse vietin kevään 2011 vaihdossa Italiassa, ja vaikka vaihto etukäteen melkoisesti jännitti ja oikeastaan jopa ahdisti, niin voin sanoa, että astuminen epämukavuusalueelle todella kannatti :).

 2. Hei ihan mahtavaa, että hait Ranskaan! En itse käynyt Marseillessa, vaikka olisi kyllä pitänyt :) pidetään peukkuja paikan puolesta!

  En halua pelotella, mutta tuolla kaupungilla on ehkä vähän “levoton” maine Ranskassa. Tosin Grenoblekin oli yllättävän turvaton omasta mielestäni, mutta hyvin siellä pärjää, kunhan ei liiku keskellä yötä yksin laitakaupungeilla ;) ja vaaleilla hiuksilla saa ärsyttävän paljon huomiota! :D

 3. Lähde ihmeessä jos se vain suinkin on mahdollista! Kyllä se etukäteen jännittää ja tulee mietittyä omaa pärjäämistä, mutta ainakin omalla kohdallani vaihtoonlähtö on ollut parhaimpia päätöksiä elämässä, sillä se kasvattaa ihmisenä todella paljon ja opettaa paljon itsestä :)
  Mä pääsin itse vasta oman listan kolmosvaihtoehtoon (saatiin siis listata kolme kaupunkia), mutta heti ekasta päivästä lähtien tajusin, että juuri sinne kuuluinkin – eli onneksi joku muu päätti kohteen puolestani :) Muistan edelleen selvästi, miten jännittävää oli ilmoittautua kaupungin asukkaaksi ja avata pankkitili ihan itse vieraassa maassa, tästä kaikesta on siis aikaa jo useita vuosia…
  Mukavaa viikonloppua ja kiitos huipusta blogista! Täältä saa jatkuvasti niin paljon inspiraatiota! :)

 4. Voi kuulostaa kivalta tuo sinun vaihto ! :) Itse olen juuri parhaillaan Skotlannissa vaihdossa, juuri tulin tänne maanantaina ja kesäkuussa takaisin Suomeen. :)

 5. Onnea vaihtohakuun! Itse vietin viime kevään Uppsalassa ja voin täydestä sydämestä suositella paikkaa (ja olisi kiva päästä seuraamaan sun elämää tutuissa maisemissa) :) Vaikka ei Marseillekaan huonolta kuulosta..

  Jos Uppsalaan päädyt niin annan mielelläni vinkkejä :)

 6. Mahtavaa että hait vaihtoon, niin huippu kokemus varmasti tiedossa että moni ei pääse edes kokemaan :) kaunis asu ja ihania kuvia <3

 7. Noh, onneksi itse vaihto on vasta vuoden päästä edessä :) Kiitoksia, takki on ollut kyllä loistohankinta!

 8. Muistelinkin juuri, kuinka puhuttiin kesällä vaihdostasi Ranskassa :) Pidetään tosiaan peukkuja! Ja olen itse asiassa kuullut tuosta Marseillen levottomuudesta nyt monestakin eri suusta ja ensin kieltämättä ahdistuin, heh :D Toisaalta jos ei liiku yksin saati epäilyttävillä alueilla, niin eiköhän siellä pärjää!

 9. Hauska kuulla että sinulla kävi noin, kaikella on kyllä aina tarkoituksensa :) Huh, kaikki tuo jännittää kyllä hurjasti jo etukäteen, vaikka itse vaihto on vasta vuoden päästä, mutta kokemus olisi varmasti niin antoisa ja ennen kaikkea kasvattava!

  Mukavaa viikonloppua sinullekin ja kaunis kiitos itsellesi kun luet! :)

 10. Voi, ihana kuulla että pidit Uppsalasta! Jännittää kyllä mihin päädyn, katsotaan miten käy :) Jos Uppsalaan päädyn, niin pidän sinut mielessä vinkkien saralta! :)

 11. Näinhän se on, täytyy ottaa ilo irti kun näin hienoon kokemukseen on mahdollisuus! Kiitos Emilia, ihanaa lauantaita sinne :)

 12. Hyvä päätös, jota et varmasti tule katumaan! :) Ranska varmasti sopisi sulle vaihtokohteena ihan mielettömän hyvin, mutta toisaalta Uppsala on mukavan lähellä…

 13. Täällä pidetään peukkuja, että pääset vaihtoon. Itseäni jäi harmittamaan kaikista eniten se, etten opiskeluaikana päässyt monien sattumusten vuoksi vaihtoon, mutta ehkäpä työskentelyt Ranskassa ja Englannissa kompensoivat asiaa hieman. :) Ja tutun näköinen on villapaitasi, olen ollut omaani hyvin tyytyväinen. ;)

 14. Lovely outfit Jonna (especially the cute hat!) and congratulations on your decision to study in Marseille! That is a regret I have from my time at university, I really wish that I had studied abroad.
  Good luck with your application, although I am sure you won't need it as they would be lucky to have you!
  Morwenna :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *