Sunnuntai & lohturuokaa

Tämä viikko on ollut jotenkin erityisen tahmea. Ainakin se on mennyt aivan uskomattoman hitaasti, tuntuu kuin viime sunnuntaista olisi ikuisuus! Lisäksi olen ottanut aikamoisen stressin tulevista kouluhommista ja uhkaavasti lähestyvästä vaihtohakemuksesta, huh ja puh. Viikonloppu onkin kulunut lähinnä huomiseen tenttiin valmistautuen, tosin perjantaina vuokrattiin leffa ja ostettiin kasa irttareita, eilen taas ehdittiin ilalla käydä porukalla syömässä ja istumassa vähän iltaa. Nyt on taas kirjapino edessä ja vielä turhan monta sivua läpikäytävänä. Huomisesta selvittyä on seuraava tentti perjantaina, joten tiukka viikko on edessäkin!

Jotain kivaakin on näin stressaavalle sunnuntaille kehitettävä, joten lounaaksi tein oikein kunnon lohturuokaa – tomaattimozzarellapastaa! Eiköhän tämän voimin jaksa taas kahlata tenttimatskua läpi ;) On tässä kyllä vielä kahvit keitettävä, että pysyy silmät auki. Mukavaa sunnuntaita teille, vastailen muuten kaikkiin jättämiinne kommentteihin sitten paremmalla ajalla huomenna tentin jälkeen :)

24 thoughts on “Sunnuntai & lohturuokaa

 1. Hei! Kun olet nyt opiskellut kohta kaksi vuotta kauppiksessa, niin mietin, että mikä sai sinut hakemaan kauppikseen, mistä aineista pidit lukiossa ja mistä niistä oli hyötyä hakiessa tai mistä aineista ylipäätään olisi hyötyä kauppikseen hakiessa, oliko sinulla jotain kirjoja pääsykokeisiin lukiessa mistä et pitänyt, entä kuinka paljon talouden teorioita yms käytät opiskelussa, entä minkälaisia asioita opiskelet tai olet opiskellut onko ollut jotain mitä luulit olevan toisin opiskelussa ja aineissa? Kiitos jos jaksat vastata! :)

 2. Aiempaan kommenttiini vielä jatkoa. Tuli mieleen vielä, että mitä teit kesätyöpaikassasi ja miten siellä työskenneltiin esim ryhmissä/tiimeissä vai enemmän yksin, entä mitä kaikkea työnkuvaasi kuului? Kiitos jo näin etukäteen! :) Kauppis on siis yksi tämän hetken vaihtoehdoista mihin ehkä hakisin, mutten ole vieläkään varma.

 3. Hei!
  Kysymykseni ei liity postaukseen, mutta haluaisin tietää mielipiteesi. Tiedän lukion jälkeen hakevani lukemaan kauppatieteitä oikeastaan vain siksi, ettei mitään muutakaan ole tullut mieleen. En siis ole 100% varma viihtyväni sen opiskelun parissa. Varsinainen kysymykseni kuuluukin mitä luulet, jaksaako (/kannattaako yrittää) heti kirjoitusten jälkeen lukea pääsykokeisiin ja panostaa niihin tarpeeksi? Kirjoitettavana minulla olisi kuitenkin 4 ainetta keväällä.
  Kiitos jo etukäteen vastauksestasi!

 4. Hei, mistä olet hankkinut Olympus E-PL 7:aan sen vaalean beigen kantohihnan/remmin, joka instagram-kuvassasi näkyy? Mukana tullut musta ei sovi niin kivasta vaaleaan kameraan ja ajattelin ostaa sen vaalean:) kiitos!

 5. Tsemppiä lukemisee ja tentteihin! Täällä kans tuskaillaan luettavien sivujen määrän kanssa, itse tosin valmistaudun ylppäreihin :)

 6. Huh kuinka paljon ohjelmaa! Tsemppiä<3 Kyllä se sitten palkitaan! ;) Oi minne meinasit hakea vaihtoon? Muakin kiinnostais älyttömästi, mutta koska mä en omalla kohdalla usko enkä pytsy kaukosuhteeseen, on se vähän liian pitkä aika olla toisesta erossa kun asutaan yhdessä kuitenkin :(

  Pasta näyttää herkulliselta!

 7. Pen epl7 -kamerasta kysyisin, linkittämäsi kaksi objektiiviä, koetko että ne ovat olleet riittäviä vai käytätkö muitakin? Polttovälihän molemmissa oli se 1.8, vakio-objektiivissa suurempia. Yritän tässä pohtia mitkä kaksi objektiivia hankkisin, kuvanlaatuun pyrin ensisijaisesti. Toisaalta se vakio-objektiivi olisi littanuudeltaan hyvä esim. pienimpiin laukkuihin sopisi. Aika lailla sekalaisesti kuvailen, niin ajattelin ehkä sen vakio-objektiivin ja sitten suosittelemasi 25mm hankkia.

 8. Heippa Suvi! Ajatus kauppiksesta syntyi jossain lukion keskivaiheilla, ajattelin pitkään hakevani ammattikorkeakouluun tradenomiksi, koska pelkäsin etteivät rahkeeni riittäisi kauppikseen, mutta kaupallinen ala kiinnosti. Lopulta sivuutin pelkoni matikasta ja päätin hakea, koska kauppis tuntui monia ovia avaavalta vaihtoehdolta, koska minulla ei ollut selvää visiota siitä, mitä tahdon isona tehdä. Lukiossa pidin kielten lisäksi erityisesti psykasta ja terveystiedosta, yhteiskuntaoppi ja historia taas olivat inhokkejani (matikan lisäksi). Yhteiskuntaoppi olisi ehkä ainoa, josta voisi olla hyötyä, mutta en sanoisi että aineilla on kuitenkaan niin väliä, sen sijaan hyvät arvosanat ylppäreistä voivat pienempiin kaupunkeihin hakeissa olla lähtöpisteissä hyvinkin ratkaisevat, kuten itselläni.

  Pääsykoekirjoista inhosin kansantaloustiedettä yli kaiken, voin pahoin pelkkien käyrien ja käppyröiden näkemisestäkin :D Siitä en pidä tänäkään päivänä, mutta onneksi kansista oli vain kaksi pakollista kurssia. Teoriaa tulee toki koko ajan vastaan, mutta omissa johtamisen pääaineopiskeluissani on ollut kiva huomata, että on paljon käytännön asiaakin. Johtaminen on siis pääaineeni ja meillä ollaan opiskeltu mm. kuinka kulttuuri vaikuttaa työympäristöön tai erilaisista johtamis- ja persoonallisuustyypeistä. Tässä siis vain muutamia esimerkkejä omista opiskeluistani, kauppis on kyllä todella laaja vaihtoehto ja esimerkiksi sivuaineiden myötä voi muodostaa oman näköisen kokonaisuuden :) Toivottavasti tästä oli jotakin apua, kysy vaan jos tulee vielä mieleen!

 9. En valitettavasti tahdo täällä sen tarkemmin kertoa työpaikastani tai työnkuvastani, toivottavasti ymmärrät :) Tsemppiä valinnan tekoon, jos sinulla on vielä opiskeluista jotain kysyttävää, niin voit vaikka laittaa sähköpostiakin jos voin auttaa!

 10. Heippa! Kauppis oli minunkin vaihtoehtoni, koska se tuntui ovia avaavalta vaihtoehdolta ja kaupallinen ala kiinnosti. Itse ostin pääsykoekeväänä kirjat ja ilmottauduin valmennuskurssille, mutta suoraan sanottuna voimia kirjoitusten jälkeen ei ollut, joten kirjojen lukeminen jäi seuraavaan vuoteen. Tiedän niitäkin sitkeitä sissejä, jotka ovat suoraan kirjoituksista ponnistaneet kauppikseen, mutta se on ihan ihmisestä ja motivaatiosta kiinni. Teet niin kuin sinusta tuntuu, välivuosikaan ei ole lainkaan huono vaihtoehto ja on hyvä hetki tehdä töitä ja samalla miettiä, onko tämä varmasti sitä mitä haluat, jos et ole vielä ihan varma. Välivuoden jälkeen ainakin itselläni oli ihan eri lailla puhtia palata kirjojen ääreen :) Toivottavasti tästä oli jotain apua, tsemppiä hurjasti kevääseen ja kirjoituksiin!

 11. Itse asiassa herkullinen ohje löytyy suoraan täältä Emman blogista, raitapaitojajaleikkokukkia.blogspot.fi/2014/08/tomaattimozzarellapastaa.html :)

 12. Kiitos Marjukka! Ja vaihto kyllä jännittää, mutta uskon siitä olevan niin paljon hyötyä ja iloa :) Mukavaa viikkoa sinne!

 13. Kiitos, kyllä se taas tästä! Monesti jälkeenpäin ajattelee, että eihän se nyt niin paha ollutkaan, joten yritän pitää tuon mielessä ;) Mietin pitkään Ruotsin ja Ranskan välillä ja nyt olen ehkä kuitenkin kallistumassa jälkimmäiseen, mutta suunnitelmat voivat tässä vielä muuttua suuntaan tai toiseen. Onhan 4-5 kuukauttakin tosiaan pitkä aika, mutta oikein asiaan asennoitumalla vaihtoajan pärjää kyllä kaukosuhteessakin :) Me olisimme onneksi myös molemmat samaan aikaan vaihdossa, niin on sitten helpompaa molemmille. Ihanaa viikkoa sinulle Jessika!

 14. Heippa! Minä olen lisäksi kuvannut myös 17 millisellä eli laajakulmalla, suosittelisin ehkä kombona sitä vaikka maisemakuvailuun ym. ja joko 45mm tai 25mm sitten esimerkiksi henkilö- ja yksityiskohtakuviin. Molemmissa on siis sama aukko eli tuo 1.8, tuo luku siis säätelee valon määrän pääsyä objektiivin läpi. Molemmilla saa siis luotua taustalle nätin blurrin ja kohteen saa hyvin esille :) Kuvanlaatu on molemmissa sekä 45mm että 25mm oikein hyvä, joten kannattaa tosiaan miettiä minkä tyylisiä kuvia on tarkoituksena ottaa. Täällä on pari esimerkkiä vielä tuolla 17mm:llä kuvattuna, http://jonnamaista.blogspot.fi/2012/11/elama-on-liian-lyhyt-rumille-kameroille.html. Itse en juurikaan ollenkaan käytä mukana tullutta kit-objektiiviä eli 14-42mm, tykkään yleensäkin kuvata mielummin kiinteillä objektiiveillä.

 15. Herkullinen ohje löytyy suoraan täältä Emman blogista, raitapaitojajaleikkokukkia.blogspot.fi/2014/08/tomaattimozzarellapastaa.html :)

 16. Heippa miten kauppikseen haetaan tai siis tarkoitan että millä? katsotaanko lukiotodistusta eli kaikkia numeroita vai vaan kirjoituksia? Olen vasta kakkosvuodella lukiossa mutta hyvissä ajoissa miettimässä mihin haen :D

 17. Heippa! Kauppikseen on kaksi kiintiötä, yhteispisteillä tai ilman, se kummassa olet määräytyy ylioppilaskirjoituksista saamien arvosanojesi mukaan. Jos yo-paperit eivät ole niin hyvät, on sinulla yhtäläinen mahdollisuus päästä sisään pelkällä kokeella, mutta hyvistä arvosanoista voi olla paljonkin hyötyä aloituspisteissä etenkin pienempiin opiskelukaupunkeihin haettaessa :) Hyvähän se on miettiä ajoissa, mikä itseään kiinnostaa!

 18. Heippa ! Kertoisitko lisää tuosta vaihtohakemuksesta. Minne aiot ja onko vaikea päästä, ja milloin saa tietää pääseekö vai ei?

 19. Heippa! Olen nyt yhä vielä hieman hukassa kohteen kanssa, kun en osaa päättää – muutama päivä aikaa enää, kääk! Näillä näkymin olen kuitenkin kallistumassa Ranskan Marseilleen ja ehkä toisena hakuvaihtoehtona haen Ruotsiin (esim. Uppsalaan). Euroopan ulkopuolisiin kohteisiin on joihinkin vaikea päästä, kun paikkoja ei ole kuin muutama, joten riippuu ihan kohteesta. Hakuaika päättyy nyt kuun lopussa ja luulisin, että sen saa tietää sitten siitä jo kuukauden kuluessa, onko hyväksytty kohteeseen :) Ajankohta vaihdolle on sitten vuoden päästä vasta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *