On the Streets of Paris

Tiedättekö mitä kaipaisin Pariisista tänne koti-Suomeenkin? Tuota ihanaa kahvilakulttuuria! Viihtyisiä kahviloita on kaupungin kaduilla lähes joka nurkan takana, joten mukavaa hengähdyspaikkaa ei tarvitse kauaa etsiä, toki useimmiten parhaat helmet löytyvät hieman syrjempää pääkaduilta. Erityisen ihanaa näissä kahviloissa oli se, että terassit olivat pystyssä näin talvisaikaankin ja lämpölamppujen alla kelpasi hörppiä kuumaa kaakaota. Kumpa tällaisia löytyisi Helsingistäkin, minä ainakin istuisin terassilla pitkälle syksyyn!

Meillä ei ollut mitään tarkkaa aikataulua tai suuria suunnitelmia reissussa, joten oli ihanaa välillä vain istua alas ja katsella ihmisiä. Kävellessämme hotellilta (josta muuten teen vielä oman postauksensa – niin tyytyväisiä olimme tähän hotellilöytöön!) tavaratalo Printempsiä kohti pidimme pienen pysähdystauon eteen tulleessa kahvilassa ja istahdimme terassille. Ohikulkevat ihmiset saivat usein hymyn huulille, kuten eräskin ranskalainen herra hatussaan ja kävelykepissään.

Innostuin usein pysähtymään kivojen paikkojen kohdalla paitsi kahvihammasta kolottaessa myös kuvatakseni kauniita julkisivuja, kuten taisin tehdä kutakuinkin jokaisen rakennuksen kohdalla. Pariisi on upeaa arkkitehtuuria täynnä ja kamera saikin räpsyä lähes taukoamatta! Minulla oli reissussa mukanani Nikonilta kuukaudeksi kokeiluun saamani täysikennoinen D750, jolla kaikki tämänkin postauksen kuvat on otettu. Aika huikeaa jälkeä, eikö! Ihastuin runkoon ikihyviksi ja myös wifi-ominaisuus oli todella kätevä, kun kuvat sai siirrettyä suoraan puhelimeen. Kamerasta kuitenkin tarkemmin vielä myöhemmin, nyt antaa kuvien puhua puolestaan :)

Syy suunnistukseemme kohti Printempsiä oli tietenkin tuo ylläoleva näkymä! Mikäli et jaksaisi jonottaa esimerkiksi Eiffel-torniin tai Riemukaarelle, mutta haluat silti ihastella Pariisia talojen kattojen yli, niin suosittelen Printempsin kattoterassia. Eiväthän nuo ehkä vedä vertoja Eiffelin korkeuksien näkymille, mutta hei, ainakin näet itse tornin horisontissa! Näky on henkeäsalpaavan kaunis. Takaisin alas kavutessa voi kätevästi tehdä pysähdyksen tai pari tavaratalon lukuisissa eri kerroksissa… ;)

14 thoughts on “On the Streets of Paris

 1. Tutulta näyttää! Viime tammikuussa oltiin raveissa Ranskassa ja yövyttiin tietty Pariisissa. Itseen teki vaikutuksen myös Vincennesissä ollut hevoshuutokauppa. Oli hiukan erilaista kuin Suomen vastaavassa.. Punaiset matot, valkoiset pöytäliinat, naudan paahtopaistia, viiniä.. Ihmiset vimpan päälle pukeutuneita, miehillä paksut sikaarit. Niin ja ne hevoset, huh-huh mitä upeuksia!
  Shoppaillakin ehdittiin monena päivänä ja just nuo kahvilat tuli testattua myös. Love it!

 2. Ihania kuvia! :) Pariisi on kyllä aivan ihana ja niin kaunis paikka. Kerran olen käynyt ja mielellään menisin toisenkin kerran. ❤
  Ihanaa alkanutta viikkoa! :)

 3. Näyttääpäs aivan ihanalta! Näitä Pariisi-postauksia on kiva lueskella, varsinkin kun mekin ollaan keväällä lähdössä sinne :)

 4. Voi ei minkä teit! Mun pariisi-kuume senkun kasvaa, ja nyt on järkyttävä päähänpinttymä että sinne on päästävä… Ehkä joku päivä vielä.. :) Tällä hetkellä säästön kohteena häämöttää ehdottomasti joku ranta-loma vuoden päähän!

 5. Voin miten ihania kuvia! Mun on AIVAN pakko päästä Pariisin mahdollisiman pian!!! Nuo kahvilat näyttävät niin houkuttelevilta ;)

 6. Pariisissa kaikki on asteen verran fiinimpää.. ;) Kaupunki on kyllä vaan niin ihana, voisin palata taas takaisin koska tahansa!

 7. Hih, pahoittelut! Onneksi se Pariisi ei sieltä mihinkään katoa, joten ehdit sinne vielä :) Rantalomasta haaveillaan täälläkin, edellisestä on jo puolitoista vuotta aikaa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *