Kotitekoinen mysli

Lähes päivittäin joku löytää tänne hakusanalla itsetehty mysli, se onkin heti blogin nimen jälkeen käytetyimpiä hakusanoja! Olen jakanut ohjeen tähän kotitekoiseen aamupalapöydän herkkuun jo kesällä, jolloin tein mysliä ensimmäisiä kertoja itse. Sittemmin en ole mitään kaupan valmiita myslisekoituksia ostanut, vaan kotoa löytyy aina purkillinen juuri sellaista mysliä, kuin haluan! Olen saanut monen läheisenikin innostumaan tästä herkusta ja tein mysliä myös joululahjaksi niin omille kuin poikaystävän vanhemmillekin :) Kauniiseen lasipurkkiin säilöttynä mainio idea viemisiksi tai vaikka pieneksi tuparilahjaksi!

Kuten sanottua, mysliä on tullut tehtyä jo kymmeniä kertoja, sillä se on niin superhelppoa ja tietysti hyvää. Ohje on ihan hitusen muuttunut siitä, kun sen tuolloin kesällä tännekin julkaisin, joten laitetaan nyt päivitetty ohje jakoon! Myslistä voi tehdä juuri sellaisen kuin itse haluaa, mutta tältä kuulostaa minun suosikkisekoitukseni.

Itsetehty mysli

Itsetehty mysli

4 dl kaurahiutaleita
1,5 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kurpitsanisemeniä
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl pekaanipähkinöitä
2-3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
3-4 rkl vaahterasiirappia
kanelia
halutessa kookoshiutaleita, chiansiemeniä tms.

kuivattuja karpaloita

Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, siemenet sekä veitsellä pienemmiksi rouhitut pähkinät. Siemenien ja pähkinöiden määrät ovat suuntaa-antavia, laita niitä siis oman maun mukaan niin, että koostumuksesta tulee sellaista kuin haluat. Lisää vaahterasiirappi ja öljy, sekoita hyvin. Lisää lopuksi vielä maun mukaan kanelia! Paahda mysliä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes se alkaa saada hieman paahteisen värin (varo kuitenkin pähkinöiden kärtsäämistä). Voit sekoittaa mysliä paahtamisen aikana. Jäähdytä mysli ja sekoita kuivatut karpalot joukkoon. Säilytä lasipurkissa tai muussa ilmatiiviissä astiassa.

12 thoughts on “Kotitekoinen mysli

 1. Huomenta! :) heräsin yöllä eikä uni tullut enään millään silmään. Rupesin selailemaan laukkuja ja eksyin blogiisi :) ihana löytö! <3 lueskelin tosi tosi monta postaustasi ja heti liityin lukijaksesi. :)

  Kaunis kiitos myslin ohjeesta, tätä täytyneekin kokeilla! :) oikein mukavaa keskiviikkoa! :)

 2. Oooh tätä täytyy kyllä ehdottomasti testata! Piti muuten silloin jo edellistä reseptiä, mutta on päässyt unohtumaan..

 3. Tykkään kovasti myslistä ja sitä tuleekin syötyä melkein päivittäin. Monesti on mielessä käynyt itsetehty mysli, mutta kun vaan ei ole vielä aikaseksi saanut! Näyttää kyllä herkulliselta!
  Anniina

 4. No mutta hei! Olipa ihana lukea kommenttisi heti aamusta, kiitos hurjasti tästä <3 Kiva kun olet löytänyt tänne, toivottavasti jätät jäljen toistekin! Ja eikun mysliä kokeilemaan, täällä ainakin ollaan ihan hulluna tähän herkkuun :)

 5. Siinä tapauksessa tykkäisit omatekemästä myslistä ihan varmasti! Sekoittelussa ja paahtamisessa ei kauaa nokka tuhise, joten nyt pian kokeilemaan :)

 6. Niin pitkään olen itsekin pohtinut kotitekoisen myslin tekemistä, mutta aina tuntuu ettei aikaa tai tarvikkeita ole samaan aikaan käsillä ;D Ehkäpä nyt otan itseäni niskasta kiinni, sen verran herkulliselta näyttää! :)

 7. No nyt kokeilemaan, tähän ei kuitenkaan kovin paljoa aineksia tai tarvikkeita tarvita! Pähkinät ja siemenet vaan kauppalistalle ja testaamaan ;)

 8. Olen kerran kokeillut tehdä mysliä itse, ja tekeleestäni tuli kyllä sellaista settiä, että todella, todella nolo olisin ollut jos olisin sen joutunut viemään anoppilaan. ;) Puolisko oli toista mieltä: juuri sinne kuuluukin viedä kaikki feilatut. Kokeilen ensi kerralla tätä sun reseptiä ja yritän olla tarkempana, jottei kärtsäämistä tapahtuisi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *