Kameroista kaunehin

Kuluneiden blogivuosien aikana olen puhunut paljon Olympuksen pienistä, mutta pippurisista minijärkkäreistä. Näitä ylistää yksi jos toinenkin bloggaaja, eikä ihmekään, sillä pieneen kokoon on saatu mahdutettua järeät ominaisuudet. Niin ja onhan tuo toki myös ehkä kaunein kamera päällä maan, vai mitä sanotte? ;) Kerran jos toisenkin ohikulkija on jäänyt ihastelemaan kameraani tiedustellen, minkä merkkinen se oikein on.

Viimeisen vuoden aikana olen kuvannut ohessa myös täysikennoisella järkkärillä, mutta tämä tehopakkaus on silti säilynyt matkassani. Pieni kamera on valintani silloin, kun en jaksa raahata painavaa tiiliskiveä mukanani, mutta haluan silti laatua kuviltani. Syksyllä Olympus esitteli käyttämäni PEN E-PL5 -mikrojärkkärin rinnalle isosiskon – E-PL7:n, johon minäkin olen nyt vaihtanut.

Mitäs tässä kaverissa sitten on uutta edelliseen verrattuna? E-PL7 kätkee sisäänsä saman kuvakennon ja prosessorin kuin merkin kalliimmassa OM-D E-M10 -järjestelmäkamerassa. Wi-Fi löytyy tästäkin kuten edeltäjästään, joten kuvien siirto suoraan älypuhelimeen käy näppärästi sisäänrakennetusti eli ilman FlashAir-korttia, joka taas tarvitaan E-PL5:ssa (vanhat ohjeet siirtämiseen postauksessani täällä). Lisäksi kamerassa on uusi tehokkaampi sisäinen kuvanvakain, joka mahdollistaa vakaat kuvat ilman epäterävyyttä objektiivista riippumatta. Objektiiveista omia suosikkejani ovat jo aiemmin kovasti kehuttu 45mm 1.8, sekä tuoreempi tuttavuus 25mm 1.8. Kuten voi huomata, myös Olympuksella kuvatessa suosin kiinteitä objektiiveja :)

Ulkonäöstä ei ole kyllä tässäkään mallissa tingitty – kameraa ei turhaan tarvitse piilottaa hyllyn perälle, kun sen voi pitää nätisti esilläkin. Sisustukseen liittyen, tuttu kamerakauppa Top Shot (joka muuten löytyy nykyisin Helsingin Malmilta!) tarjoaa rajoitettua erää E-PL7-kamerapaketista, johon saa kaupan päälle kuvassakin vilahtavan Design House Stockholmin Mini Block -valaisimen. Valaisimen voi halutessaan antaa vaikka lahjaksi eteenpäinkin! Lisäksi Top Shot tarjoaa koodilla “Jonnamaista” 32 Gt:n muistikortin kaupan päälle jouluun asti mikäli tarjouspaketteja riittää!

Löytyykö PENin nimeen vannovia sieltä ruudun takaa? Tämä kaunotar lähtikin mukaan reissuun, jossa se pääsee tositoimiin!

8 thoughts on “Kameroista kaunehin

  1. Oletko ostanut lampun ja kameran, saanut ne alennuksella vai maksanut ihan itse? :)

  2. Mä keväällä metsästin itselleni hybridiä ja lähdinkin Olympusta silmällä pitäen seikkailemaan kauppoihin. Ekana mulle kuitenkin lykättiin käteen SONY NEX-5T ja menetin sydämeni. Kokeilin kaikki Olympuksen vastaavat läpi, mutta mikään ei enää sykähdyttänyt. Ja sitten päädyinkin Rajalan Manic Monday:sta hankkimaan NEX-5R:n, vähän vanhemman sisaren ilman NFC:tä ja tykkään siitä aivan mielettömästi.

  3. Multa löytyy hieman alkeellisempi ja huonompi versio, e-pl3 :) Mutta, eiköhän tälle tielle jääty! Tää minijärkkäri on kyllä aivan ihana verrattuna siihen canonin tiiliskiveen :D Ja tosiaan, on kyllä omakin kamera niin nätti, että löytyy hyllyn päältä aina käyttämättömänä ihan koriste-esineenä ;) Uusia objektiiveja pitäisi seuraavaksi katsella, ehkäpä tutustun jompaankumpaan mainitsemaasi :)

  4. Hei! Olen juuri harkinnut kameran ostamista, siis juuri järkkäri/minijärkkärin. Kannattaako mielestäsi ostaa pen lite pl7 vai sitten esim. Nikonin perusjärkkäri? Tuon esittelemäsi kameran ulkomuoto kyllä miellyttäisi kovasti silmääni, kun siinä on jotain retromaista. :)

  5. Ihan itse maksanut, tai oikeastaan yhteisenä valokuvaavan isäni kanssa.. :) Kamerakauppa on tuttu vuosien takaa, siksi teen yhteistyötä. Blogissani on aina sanottu tarkoin, mikäli tuote on saatu ja tätä linjaa noudatan jatkossakin, ei huolta!

  6. Kiva kuulla, että olet löytänyt sen oman mallin! Yksi sopii toiselle, toinen toiselle :) Minulla ei ole itselläni Sonyista kokemusta, mutta varmasti tosi näppärä peli sekin!

  7. Ei ole lainkaan huono versio sekään, itse aloitin aikoinaan juuri E-PL3:lla! Ja kyllä se hyvin pelittikin :) Objektiivi tuo kyllä huimasti lisää ulottuvuuksia kuvaamiseen ja vanhalla rungolla pärjää pitkälle, kun satsaa vähän parempaan objektiiviin.

  8. Heippa! Pahoittelut pitkästä vastausajasta :) Olympuksen mallit hivelevät kyllä silmiä, ja löytyy kuule monta vielä retrompaakin versiota! Ulkonäön lisäksi nämä on kuitenkin tosi tehokkaita ja näin lyhyen kommentin perusteella (tietämättä siis aiempaa kuvaustaustaasi tms.) suosittelen kyllä ennemmin Olympuksen minijärkkäriä. Jos minun tulisi valita perusjärkkärin ja tämän välillä, päätyisin tähän, koska samaa laatua saa niin paljon pienemmässä koossa.

    Tässä vielä postaus parin vuoden takaa vanhemman Olympuksen mallin kanssa, niin saat vähän osviittaa näillä otetuista kuvistakin, http://jonnamaista.blogspot.fi/2012/11/elama-on-liian-lyhyt-rumille-kameroille.html. Laatu on kyllä huikea tuon pieneen kokoon nähden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *