Holiday!

Kotona ollaan! Saavuin Helsinkiin eilen painavien laukkujeni kera, ja koko junamatka meni jotenkin aivan uneliaana silmät ristissä. Yleensä hoidan matkojen ajan koneelta käsin hommia, mutta nyt en jaksanut ottaa konetta edes esiin kuin kerran kokeillakseni Netflixin toimivuutta. Sen sijaan kuuntelin kuulokkeista joululauluja ja vain istuin laskien minuutteja perilläoloon. Toki seuranani olivat naapuripenkkien pikkumuksut, joiden viihdykettä oli kurkistella minua penkin takaa. Kylläpä tuli ikävä tädin omia pieniä naperoita, joita onneksi ehdin nyt joululomalla nähdä  ♥

Haaveilin koko viikon tästä lauantaista ja etenkin siitä, kuinka viettäisin aamuni. Nukuin pitkään vasta vaihdettujen pehmeiden lakanoiden välissä painaen torkkua muutamaan otteeseen ja kömmin ylös vasta kun siltä tuntui. Sälekaihtimien avaus paljasti yön aikana sataneen lumen – oih! Seuraavana kahvin kimppuun, ai että minulla on ollut ikävä kahvikonettani, jonka sain juuri viime joulun aikoihin yhteistyössä  Nespressolta. On siinä vain oma luksuksensa painaa yhtä ainoaa nappia täydellisen kahvin saamiseksi! Kahvikone ei olisi muuten ollenkaan huono lahjaidea vaikka koko perheen kahvihetkiä ilahduttamaan… ;) Aamupalastakin olin ehtinyt unelmoida, pakkasessa kun on viime kesältä suomalaisia vadelmia, jotka nappasin kreikkalaisen jogurtin kaveriksi. Ah – ihana ihana lauantai ja LOMA! Okei, kaksi pientä esseetä on vielä kirjoittamatta ja ensi viikolla yksi nettitentti, mutta muuten olen jo täysin loman vietossa!

Koti on muuten jo hyvinkin jouluisen näköinen, sillä vielä eilen illalla kaiken väsymyksen keskellä sain kummasti energiaa asetellessani joulutyynyjä sohvalle ja lyhtyjä ikkunalaudalle. Vielä pitäisi kaivaa valokranssi jostain varaston uumenista ja muita pieniä joulujuttuja. Lupaan ensi viikolla kuvata jouluista kotia teillekin!

Nyt kahvit ja aamupalat napaan – iltapäivästä lähden siskoni luokse ja aion pusutella siskonpoikaani ja toki myös karvaista kaveria. Välissä koitan piipahtaa pikaisesti joululahjaostoksilla ennen kuin illalla näen tyttöjä pikkujoulujen merkeissä. Huomenna on sitten brunssi sovittuna toisen siskoni kanssa, joten aika ihana loman aloitus kaiken kaikkiaan :) On muuten ollut myös ilo lukea kello- ja koruarvontaan jättämiänne kommentteja, ruudun takaa löytyy kyllä niin monta kultaista sydäntä! Vielä ehditte huomisiltaan asti käydä osallistumassa, joten hophop!

Superia lauantaita kaikille, täällä ainakin on mieli niin korkealla ettei paljoa voisi mennä tästä enää paremmaksi!

42 thoughts on “Holiday!

 1. Ihana iloinen ja positiivinen postaus, tulipas hyvä fiilis vaikka itsellä ei lomaa olekkaan :) kuvat on kyllä niin raikkaita että niitä katselee vain ihan haltioituneena ♥

 2. Kylläpä tuli hyvä fiilis tästä postauksesta, ihanat aamutunnelmat sulla :) Itselläni alkoi kans eilen joululoma ja suuntasin peräti kuukaudeksi kotikaupunkiini rovaniemelle poikaystävän ja rakkaiden luokse. Kohta lähdetään joulushoppailemaan ja kahvittelemaan. Ihanaa! :) Oikein ihanaa ja rentouttavaa lomaa sulle! <3

 3. Asutko helsingissä vanhempiesi luona vai onko sulla helsingissä ihan omaoma koti?:)

 4. Heipparallaa kaunkainen! :) <3 Hei saanko kysyä sellaista, että miten viitsit opiskelijana maksaa kahta vuokra-asuntoa, jossa toisessa olet vain joululomalla, sekä kesälomalla? Siinähän menee tuhansia, lähemmäksi kymmeniä tuhansia euroja "ihan hukkaan"? :(

 5. miten sinulla, opiskelijalla on varaa pitää kahta kämppää?:-O varsinkin, kun toinen on helsingissä..

 6. Kuulostaapa ihanalta lomanaloitukselta, niin rentoa meininkiä :) Rupesi muuten tekemään heti mieli vadelmia ja jugua! Miten muuten, oletko aiemmin maininnut, että missä asustelet siis Helsingissä. Onko sulla ihan kaksi asuntoa mikä kuulostaa aika tyyriiltä ratkaisulta tai asutko perheen luona täälläpäin? Hyvää viikonloppua!

 7. Uteliaana olen jo hetken aikaa miettinyt: onko sinulla siis asunto sekä Helsingissä että Vaasassa, vai onko tämä vanhempiesi luota? :) Mukavan oloinen tunnelma joka tapauksessa!

 8. Hei!

  Onko sinulla siis kaksi asuntoa? 8) onko blogissa ollut esillä molempien sisustukset?:) jos ei, niin sellaista toivoisin!!

  T.leena

 9. Ihanan iloinen postaus! Ihanaa lomanalkua ja mukavaa Pariisin matkaa,nauttikaa! :)

 10. Hei osaisitko yhtään sanoa jotain hyviä puolia Mulberryn Del Reystä? On kovassa harkinnassa mulla nyt mutta eniten siitä epäilyttää se että se ei oikeastaan yllä olkapäälle

 11. Tämä oli kyllä sellainen hyvänmielen postaus! :) Minäkin ihmettelin tuota, että miten sinulla on varaa maksaa kahta vuokraa? Ymmärrän kyllä että teet blogia työksesi, mutta eikö helsingin asunnosta vuokran maksu ole turhauttavaa kun sen on käytössäsi niin vähän? Miksi et asu lomat vanhempiesi luona? :)

 12. Rikkaat vanhemmat kenties tai tottakai on, ei muuten varaa omistaa opiskelijana asuntoa tai kahta? Ei siinä mtn. jos on rikkaat vanhemmat, olet onnekas ja vaikutat kaikella tapaa kivalta ihmiseltä, et ollenkaan ylimieliseltä, kuten jotkut varakkaat. Mukavaa reissua :)

 13. Moikka!:) olen lukenut sun blogia jo jonkin aikaa mutta en ole oikein ymmärtänyt että asutko siis Vaasassa suurimman osan ajasta? :) ja onko tämä Helsingin kotikin minne aina menet niin sun omistama?

 14. Moikka Jonna! Minua kiinnostaisi nähdä kuvia asunnostasi Helsingissä. Itselläni on operaatio 34,5 neliön sisustaminen ja se tuntuu lähes mahdottomalta. Onko sinulla antaa hyviä vinkkejä nettishoppailupaikoista? Tai mistä yleensä ostat kotiisi?

  Ihanaa ja rentouttavaa lomaa! Itsekkin tässä odotan hymyssä suin kolmen päivän joululomaa. Vihdoin ja viimein sain koulu-urakkani päätökseen ja perjantaina haen tradenomin paperit koulusta. Sitten alkaakin yksi uusi urakka, kun aloitan lukemaan kauppakorkeaan (haen myös suoraan maisteriohjelmaan) :)

  -kaisa

 15. Kiva kuulla, että fiilis välittyi sinnekin :) Hih, kiitos paljon! Tsemppiä sinne, toivottavasti pääset viimeistään pyhinä hiukan lomailemaankin!

 16. Voi kun ihana kuulla :) Oi, luksusta päästä noin pitkäksi aikaa kotikaupunkiin rakkaiden pariin! Sitä yhteistä aikaa osaa arvostaa taas ihan eri tavalla, kun asustaa heistä kauempana. Superkivaa lomaa sinullekin <3

 17. Heippahei! Vietän Helsingissä melkeinpä enemmän aikaa kuin Vaasassa lomineen kaikkineen, joten on toinen koti täällä. Asumiskustannukset eivät ole liian suuret, jolloin tämä ratkaisu on mahdollinen. Ja tuohon opiskelijastatukseen tartun sen verran, että sen lisäksi olen myös yrittäjä blogillani, joten tulot on siinä missä muillakin töitä tekevillä :)

 18. Helsingissä en asusta missään keskustan seudulla, joten asumiskustannukset ovat kohtuulliset. Ja opiskelijan lisäksi olen tosiaan myös yrittäjä blogillani :)

 19. Tällaista rentoa meininkiä onkin kaivattu, loma tulee niin tarpeeseen :) Asun omillani Helsingissä. Mukavaa viikon alkua sinne!

 20. On kyllä, täällä kuitenkin suurimman osan ajasta lomineen päivineen viettäen olen tällaiseen ratkaisuun päätynyt :)

 21. Molempia on vilahdellut täällä silloin tällöin, Helsingistä on ollut kuvia etenkin viime keväältä ja kesältä – löytyvät kaikki tuolta sisustus-tägin alta :) Eiköhän jotain tuoreempaakin ole lähiaikoina tiedossa, jahka ehdin taas kuvailemaan!

 22. Ihana jos iloinen fiilis välittyi tekstistä! Ja kiitos, aivan varmasti nautimme :) Mukavaa joulun odotusta sinulle!

 23. Heippa! Voi kyllä, olen yhä ihan hulluna omaan Del Reyhini :) Ei se oikein tosiaan yllä olalle (itsellä joskus hätätilassa olalla hetkellisesti), enemmän kun se on tarkoitettu käsivarrella tai kädessä kannettavaksi. On kuitenkin mukava kantaa näinkin, koska laukku itsessään on todella kevyt Soft Spongy-nahan ansiota. Miinuksena nahassa taas laukun kasaan menevyys, ei siis ole kovin jämäkkä, mutta itseäni tuo ei juuri haittaa :)

 24. Kiva kuulla! Helsingissä asustan kuitenkin pitkien lomien ja viikonloppujen ansiota loppupeleissä jopa enemmän kuin Vaasassa, joten tähän ratkaisuun olen päätynyt, kun se on mahdollista :)

 25. Tuohon opiskelijastatukseen tartutaan aina, mutta muistutan, että olen sen lisäksi myös vakituisen palkan saaja blogini myötä :) Kiitokset, reissusta tulee varmasti kiva!

 26. Moikka! Vaasassa tosiaan opiskelen, muuten asun kotikaupungissani Helsingissä joten täällä loppupeleissä suurimman osan ajasta pitkien lomien ja viikonloppujen myötä :)

 27. Heippa! En valitettavasti osaa ulkoa sanoa, mutta Louis Vuittonin saksan kielisiltä sivuilta saa osviittaa Suomen hinnoista, siihen päälle kymppi tai pari niin saat kutakuinkin Suomen hinnan.

 28. Moikka Kaisa! Joitakin kuvia täältä Helsingistä on kuluneen vuoden aikana vilahtanut, mutta ehkä voisin jotain palasia taas pian näyttää. Vaasan kämppäni on lähes samaa luokkaa – 39 neliötä ja siitä olen ainakin omasta mielestäni saanut oikein kotoisan! :) Kodistani löytyy huonekaluja/sisustuselementtejä mm. Ikeasta, Askosta, Jyskistä, Iskusta, Hobby Hallista, Stockalta, Riviera Maisonilta… Hyvin laidasta laitaan siis! Helsingin keittiön rottinkiset baarijakkarat tilasin sellaisesta kuin On24, Vaasan ruokapöytä taas on tilattu Veken Kalusteesta. Nuo nettikaupat ovat löytyneet ihan googlailemalla, mutta itse ainakin olin niin tuotteisiin kuin palveluunkin tyytyväinen :)

  Vautsi, hurjasti onnea valmistumisesta! Ja tsemppiä kauppisprojektiin, oletko mihin kaupunkiin hakemassa maisteriin? :) Koita ehtiä hieman levätäkin näiden isojen urakoiden välissä! Mukavaa joulun odotusta ja sylin täydeltä onnea kaikkeen tulevaan – niin ja antoisia hetkiä sisustuksen parissa ;)

 29. Heips! Onko sun valkoiset teema-mukit 4dl vai 3dl eli niitä isompia vai pienempiä? Oletko ollut tyytyväinen? Mitkä noi lasiset kahvimukit on mitkä näkyy kuvissakin. Ihanaa jos ehdit vastailla.:)

 30. Heippa! Teema-mukini ovat sitä tavallista kokoa (kuten esim Muumi-mukit), eli lieneekö sitten 3 dl? Minusta Teemat on tosi toimivat ja pidän niiden simppelistä ulkomuodosta, aamukahvini tosin juon hieman isommasta saavista.. ;) Kuvan lasiset mukit ovat Riviera Maisonilta, muuten tosi kivat, mutta niissä ollut teksti lähti pesukoneen mukana.

 31. Eikö kannattaisi mielummin säästää rahaa omaan asuntoon kuin maksaa kahta vuokra-asuntoa? :) Vuokra-asunnon maksamisessa menee käytänössä rahat hukkaan :/

 32. Ihania hetkiä ja ihania kuvia kuten aina <3 Itsekin matkasin kohti Helsinkiä ja "joululomaa" loppuviikosta ja voi, että onkin taas ihanaa olla kotona, vaikka täällä onkin niin kovin pimeää ja märkää ja täytyy istua toimistolla kaikki valoisat tunnit ;)

  Ihmettelen tosin ihmisten reaktiota tuohon kahden asunnon vuokraan: eiköhän tuo ole ihan normaali käytäntö monilla ihmisillä, jotka asuvat kahden eri kaupungin välillä. Ainoa syy minkä takia me ei tehdä samaa on se, että poiakakaverin vanhempien luona on monta sataa ylimääräistä neliötä jonne mahdutaan vallan mainiosti. Muuten mekin varmasti pitäisimme pienempää “kakkosasuntoa” Helsingissä… Täällä kun tulee kuitenkin oltua n. 5.5kk vuodesta, eikä sitä kaksikymppisenä kuitenkaan halua välttämättä asua enää aivan kiinni omissa vanhemmissaan…

  Ja mitä noihin kustannuksiin tulee, niin asuntojen hinnat tuskin ovat samaa luokkaa Vaasassa kuin vaikkapa Helsingin keskustassa, joten siinäkin suhteessa asunnon pito tuskin mahdotonta on. (Ja tähän väliin täytyy vielä mainita, että myös Helsingin vuokrat ovat kyllä tosi pieniä, kun on jotain mihin verrata. Nimim. meidän Lontoon kämpän hinnalla saisi remontoidun kolmion Ulliksesta :P ) Ja on se kumma kun aina oletetaan, että vanhemmat kustantavat aikuisten ihmisten menemisiä, tulemisia ja asumisia. Työnteko ja palkansaanti kun ovat niin kovin epätodennäköisiä vaihtoehtoja ;)

  Anyways, ihanaa lomaa kaunokainen! Nautihan! :) <3

 33. Vau, pakko vähän olla kateellinen jos on varaa maksaa kahta kämppää samaan aikaan :D. Sitä kyllä ihmettelen, että miksi oikein jaksat sukkuloida kahden kaupungin välillä ja käyttää viikoittain tuntikausia ja satoja euroja matkoihin (+ekstrakämppään), kun voisit opiskella Helsingin kauppiksessa? Kun kuitenkin ilmeisesti miellät itsesi helsinkiläiseksi, viihdyt paremmin Helsingissä ja vietät täällä enemmän aikaa? Vai oletko joskus hakenut Helsingin kauppikseen? Onhan se Vaasakin kyllä ihan söpö pikkukaupunki, mutta toi vaan vaikuttaa niin vaivalloiselta musta..:D.

 34. Tervetuloa taas Helsinkiin! <3 Koita jaksaa toimistolla, toivottavasti ehdit pikkuisen lomailemaankin syksyn jäljiltä :)

  Helsingissä tulee tosiaan vietettyä yli puolet vuodesta lomineen kaikkineen, joten kun mahdollisuus tähän ratkaisuun on, niin sen hyödynnän. Niin rakkaita kun omat vanhempanikin ovat, niin kyllä oma tila tekee kuitenkin hyvää, etenkin kun on jo tottunut asumaan omillaan! Ja näin on, Vaasan hinnat ovat eri luokkaa Helsinkiin verrattuna ja täällä Helsingissä taas pääsee huomattavasti edullisemmalla asuen muualla kuin keskusten seudulla. Huh, Lontoon hintoja en halua edes kuvitella.. ;) Mutta juurikin näin, kukin vastatkoon omista raha-asioistaan ja tosiaan, tuo vanhemmat-kortti tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus aina nuoren ihmisen rahakeskusteluissa.. Kiitos fiksusta kommentistasi ihana ja oikein mukavaa joulun odotusta sinulle <3

 35. Miellän itseni kyllä helsinkiläiseksi, vietänhän täällä suuren osan vuodesta, olen täältä kotoisin ja perheeni sekä ystäväni ovat täällä. Samalla kuitenkin otan kaiken ilon irti opiskeluajastani Vaasassa, en vaihtaisi päivääkään kauppiksessa siellä! Tykkään pikkukaupungin tiiviistä opiskeluhengestä ja ylipäätään on ollut todella kasvattava kokemus lähteä muualle opiskelemaan. Alun alkajaan sinne hakiessani mietin, että voisin kokeilla hakea maisteriin Helsinkiin, mutta saa nähdä – mikäs tuolla Vaasassakaan ollessa, kun sielläkin on ihania ihmisiä ympärillä. En sanoisi viihtyväni paremmin Helsingissä, molemmissa on omat puolensa ja täällä näen itseni pitkällä tähtäimellä, mutta opiskelukaupunkina puollan kyllä Vaasaa :) Helsingin kauppikseen en ole koskaan hakenutkaan, toisaalta pisteenikään ei olisi tänne riittäneet, joten senkin puolesta taktikoin ja hain suoraan muualle opiskelemaan.

  Tottakai on toisinaan rassaavaa raahata kamoja kahden kaupungin välillä, mutta ei sen elämän tarvitse aina helppoa ollakaan ;) Vaivalloisuudesta huolimatta nautin tästä elämänvaiheesta täysin rinnoin!

 36. Kiitos :) Jyväskylä, Kuopio ja Vaasa ovat olleet tuuminnassani. lepääminen on kyllä myös tärkeää tällaisen urakan jälkeen. Varattinkin ystäväni kanssa tammikuun lopulle Milanon matkan. Jei! :)

  Sisustamiseen pätee hyvin sääntö, kiertele ja ispiroidu. Kiitos vinkeistä! Mukavaa joululomaa sinulle ja rentouttavaa Pariisin matkaa :)

 37. Oi että! Olisipa meilläkin mahdollisuus pitää asutno myös Kotkassa, Tampereen lisäksi! Olisi niin ihanaa, kun ollaan melkein joka viikonloppu plus kaikki lomat sielllä kotikotona.. Kesälläkin joudutaan asumaan vanhemmilla :| Iik, jännittää jo valmiiksi, koska olen viimeeksi asunut 15 vuotiaana kotona vanhempien luona :D
  No mutta, ehkä siinä saa rahaa säästöön ja saan vihdoinkin ostettua itselleni ensimmäisen ja kauan haaveillun merkkilaukun, joko Mulberryn Lilyn tai Louis Vuitton Neverfullin! Pitänee etsiä niitä hyviä asioita ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *