Beginning of The Week

Lomani Helsingissä on alkanut kovin vauhdikkaissa tunnelmissa, enkä ole paljoa ehtinyt kotona hengähtää – pahoittelut siis hiljaisuudesta! Päivät ovat kuluneet perhettä ja ystäviä pitkästä aikaa nähden, juosten joululahjaostosten perässä ja palautellen vielä viimeisiä kouluhommia. Yhtä vipinältä tuntuu tämän viikon alkukin, tässä kuvien muodossa hieman maanantain kulkuani :)

Vihdoin ja viimein pääsin kampaajalle! Syksyllä ehdin tosiaan viettää Helsingissä aikaa tavallista vähemmän, kun läsnäolopakkoa vaativat kielten luennot sitoivat pitkälti Vaasaan tai antoivat myöden lähinnä pelkille nopeille viikonloppuviisteille. Kampaajalle ei ole siis ehtinyt, joten minä, juurikasvu ja neljän kuukauden aikana laihaksi luiruksi kulunut latvani istahdimme vakkariini kampaamo Zau’hun Annen hoteisiin. Nyt on taas terveet latvat ja raikkaampi vaalea ilme!

Kampaajalta kotiin lähtiessäni oli jo ehtinyt tulla säkkipimeää, mutta onneksi on kaupunkia valaisevat jouluvalot. Stockan Manskun puoleinen julkisivuvalaistus on joka vuosi suosikkini – aivan upea! Matkalla tein pikavisiitin Erottajalla sijaitsevaan sisustuskauppa Granitiin ostamaan pientä tarvittavaa, kuten pakettikortteja…

… koska kotona odotti paketointitalkoot! Rakastan lahjojen paketointia, joskin tänä vuonna päädyin silkkinauhojen sun muiden kanssa väkertämisen sijaan ihan tavallisiin lahjapaketteihin. Sävyinä perinteistä hopeaa, kultaa ja punaista – tällaisia paketteja lähtee siis läheisille tänä vuonna :) Vielä odottelen muutaman lahjan saapumista (niiden vielä kaupoissa odottelevien lahjojen lisäksi siis) ja täytyy vain toivoa, että postimies ehtii kiikuttaa ne ajallaan!

Paketoinnin lomassa ehdin myös aloittaa keittiön puolella leipomispuuhat, kuten jauhopilvestäkin voi päätellä. Tämä tekele jäi kuitenkin kohoamaan yön ajaksi ja odottelemaan tämän päivän viimeistelyjä, tästä lisää myöhemmin tällä viikolla! Lupasin myös leipoa aatoksi pitkään kokeilulistalla olleen glögijuustokakun, joten keittiössä pääsee touhuamaan lähiaikoina oikein urakalla.

Tänään taas on ohjelmassa yhden nettitentin parissa väkertämistä sekä “afterworkia” kesäisten työkavereideni kanssa. Paneudun myös ajan kanssa arvontapostauksen kommentteihin ja toivottavasti pääsen ilmoittamaan voittajat viimeistään huomenna. Palaan siis niiden kanssa taas – kivaa tiistaita! :)

It’s been super busy past days and I haven’t really had much time to sit down and relax! This rush has only been nice though, because I’ve spent a lot of time with my family and friends seeing them after a long time. Yesterday I started my week at the hairdresser’s and finally got some highlights to brighten up my hair – not a big change but it feels so much more fresh now!

After coming home from the hairdresser I took a moment to admire all the Christmas lights here in Helsinki. It’s so dark here all the time (seriously – we Finns are tough when making through this time of the year!!), but luckily we have these beautiful lights. The rest of the evening was spent among wrapping papers and I also did some baking, which I’ll tell about you more later. Hope you all have a great beginning of the week!

18 thoughts on “Beginning of The Week

 1. Mä sain eilen selätettyä itselleni erittäin vaikea-aiheisen tentin ja voi sitä helpotusta kun pääsin tenttisalista ulos! Nyt voin rauhassa selailla lemppariblogeja (viikon tiedostamaton tauko näistäkin, kun kouluhommia pukannut melkoiseen tahtiin..), hörppäillä glögiä ja antaa joulumielen vallata mut! Enää viikko jouluun, ihanaa!<3 Kivaa tiistaita sullekin Jonna! :)

 2. Itsekin tein glögikakun muutama vuosi sitten perheelleni joulupöytään, mutta siitä ei ole kovin hyvät muistot… Kakku oli muuten onnistunut todella hyvin, kunnes tuli aika tehdä glögihyytelö kakun päälle. Kello läheni jo aaton aattona kahta, kun kaadoin hyytelön muun kakun päälle ja eihän se hyytynyt millään, kaikki valui reunoille, vaikka minulla olikin oikeanlainen vuoka ja kaiken piti muutenkin olla kuin piti. Jos samasta kakusta on siis kyse, niin varoituksen sana, ole hyytelön kanssa huolellinen! :D Maku oli todella hyvä, mutta ulkonäössä ei kehumista, kun hyytelö oli hyytynyt minne sattuu… Tänä vuonna kakku jää varmaan osaavamman harteille. ;) Hyvää joulua Jonna!

 3. Heipsan Jonna! Ihanan väristä lahjapaperia, mistäs löysit (joka vuosi näkyy ne samat kuviolliset ällötykset joka kaupassa)

 4. Hei mahtavaa, fiilis tenttisalista lähtiessä on kyllä huikea! Ihana kun pääset nyt rentoutumaan ja unohtamaan kouluhommat hetkeksi :) Eikun fiilistelemään joulua nyt oikein olan takaa <3

 5. Eikä, apua! Inhoan noita hyytelöitä jo valmiiksi, joten saa nähdä miten minun luomukseni käy.. Täytyy ehkä varoittaa jotakuta varautumaan jollain varajälkkärillä! :D Ei vaan, toivotaan ettei synny katastrofia. Ja jos syntyy, niin makuhan se on tärkein ;)

 6. Heippa! Hehe, kuviolliset eivät ole minunkaan lemppareitani (paitsi lasten lahjoihin), joten metsästän joka joulu näitä yksivärisiä. Ostin sekä kultaista että hopeista paperia Akateemisesta :)

 7. Oon kanssa tehnyt tota glögikakkua ja maku oli kyllä tosi mieto, että en kyllä glögiksi olisi tunnistanut :D

 8. Joulun aika on kiireistä täälläkin. Vielä kun saisi tämän kouluviikon purkkiin, niin ehtisi vähän rentoutua (tai sitten puuhata entistä enemmän) :D Kampaamossa en ole itsekään käynyt melkein koko syksyyn, joten oli kiva päästä taas luottokampaajan hoiteisiin, tosin hiuksiani en ole koskaan värjännyt. Superkivaa joulun aikaa ja matkaa!
  -Anni

 9. Oon tekemässä blogiini postausta mun suosikki blogeista, joten kyselisin saanko käyttää blogisi kuvia?
  Ilmoitan, kun postaus on valmis :-)

 10. Kiitos vinkistä, mäkin voisin tehdä samaisen kakun joulupöytään jälkäriksi! :)

  Loui

 11. Millainen tuo RM leipälaatikko on ollut käytössä? Toimiiko siinä saranat hyvin ja onko se hyvän kokoinen esim. parillekin leipäpussille? Mietin itsekin tuota, mutta joku oli jossain sanonu ettei oo käytössä niin hyvä.. sen verran hinnakas et haluisin kuulla useemman mielipiteen ennen ku ostan :)

 12. Ihan tosi! Mä en ole tainnut tuota koskaan maistaakaan, mutta kuulostaa niin hyvältä, että on kokeiltava.. :)

 13. Hih, kummasti jouluun valmistautuminen menee kaikkea puuhatessa. Toivottavasti viimeistään pyhinä sitten ehdit sinäkin rentoutumaan! Syksyn tauko kampaajalta näkyi kyllä tukassa, mutta ihanaa kun on taas terveet latvat, eikö :) Kiitos Anni ja oikein ihanaa joulun odotusta sinullekin!

 14. Mä olen tykännyt siitä kovasti, paitsi kauniin ulkonäön niin myös käytännöllisyyden vuoksi. Saranat ovat toimineet hyvin ja koko riittää ainakin näin yksin elävän tarpeisiin, vaikka välillä olisi parikin leipäpussia. Minusta tuo rottinkinen on myös huomattavasti kivempi käyttää, kuin sellainen kolho metallinen tms. Ostin saman lootan myös äidilleni lahjaksi, enkä häneltäkään ole mitään huonoa kuullut :)

 15. Ihanaa lomaa sinulle ihana Jonna, joka jaksat aina piristyttää laadukkailla ja esteettisesti erittäin kauniilla postauksillasi!
  Toivon kuvaa uusista hiuksistasi:) Ja paljon postauksia Pariisista!
  Itse otan huomenissa suunnan kohti Dubaita ja palailen ensi vuoden puolella taas lukemaan tätä lemppariblogiani <3!

 16. Voi kiitos Josku kovin herttaisesta kommentistasi <3 Ihana, kun luet yhä blogiani, olet ollut matkassa jo pitkään! Mahtavaa Dubain reissua - ensi vuoden puolella taas! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *