9 asiaa, joita et vielä tiennyt minusta

Lähes tarkalleen vuosi on vierähtänyt edellisestä things you didn’t know about me -tyylisestä postauksesta, joten eiköhän ole aika taas kerätä muutama pikkufakta tiskiin! Edellisiä vastaavia postauksia pääsee kurkistamaan täältä ja täältä, löytyikö tällä kertaa samankaltaisuuksia esimerkiksi hölmöjen tapojen tai piirteiden kohdalla? :) Kuvituksena nopeasti napatut asukuvat parin viikonlopun takaa.

1. Tykkään tehdä listoja, etenkin to do -listoja kiireisinä aikoina. Jotenkin kaikki tehtävät asiat on helpompi hahmottaa, kun ne ovat kirjallisesti ja konkreettisesti muistikirjassa edessäsi. Vielä enemmän pidän kohtien ruksittamisesta ja usein kirjoitankin myös jälkikäteen jonkin merkitsemättä jääneen kohdan ja ruksin sen tyytyväisenä suoritetuksi. Hyvä minä ja taputus olalle.

2. Olen paha jättämään kaikkia kaapin ja laatikoston ovia auki. Välillä makuuhuoneeni on aika näky, kun sekä lipaston että pöydän laatikot ovat jääneet auki ja myös vaatekaapin ovi ammottaa avoinna, missä nyt olen milloinkin sattunut viimeksi käymään. Tätä postausta kirjoittaessani edessä on neljä avonaista laatikkoa.. ;)

3. Olen ollut töissä kirjakaupassa. Etenkin näin joulun alla siellä oli ihana työskennellä kaiken hulinan keskellä ja pakkailin myös innoissani asiakkaiden kirjalahjoja paketteihin. Hymyilen yhä muistolle parin joulun takaa, kun juuri kiireisimpien ja stressaavimpien pyhien alla eräs vanhempi naisasiakas tuli yhtäkkiä ojentamaan minulle käsintehdyn tonttukoristeen toivottaen joulumieltä.

4. Minussa on paljon samoja piirteitä kuin isässäni. Intohimo matkustamiseen ja valokuvaamiseen, sinnikkyys, temperamentti sekä tietynlainen sanavalmius ovat epäilemättä piirteitä isän puolelta. Äiti usein nauraakin, kuinka olemme kaksi samanlaista, joiden perässä ei aina tahdo pysyä!

5. Irtokarkkimakuani ihmetellään aina. En suostu kuitenkaan uskomaan, että olisin ainoa, joka tykkää esimerkiksi punaisista apinoista tai kananmunakarkeista! Back me up here.

6. En ole eläessäni maistanut tupakkaa ja olen siitä superylpeä – aika hyvä suoritus näin 22-vuotiaaksi! Nuorena muiden ollessa kokeiluvaiheessa olin loppupeleissä aika kiltti, joten kieltäydyin vuosien ajan maistamasta, aikuisiällä taas ei olisi enää tullut mieleenkään.

7. Tekstaustapani herättää aina ihmetystä. Pidän puhelinta vasemmassa kädessä ja oikealla sormella (siis yhdellä sormella) suoritan itse tekstaamisen. Minusta taas tämä on maailman normaalein tapa, mutta kaverini lähetettyä minulle kuvan tekstillä “Every mome texts like this” aloin jo miettiä mikä on mennyt vikaan.. :D Ei siinä, kirjoitan viestit kyllä pirun sukkelasti, joten ei se ihan huono tyyli voi olla!

8. Minulla on järkyttävän huono suuntavaisto, ihan oikeasti. Unohdan heti, kummasta suunnasta ollaan viimeksi tultu ja olen lähdössä aina vastakkaiseen suuntaan. Pulun suuntavaisto, toteaa eräs ystäväni aina. PS, käytän yhä myös aika usein navigaattoria Vaasassa ajaessani – naurakaa vaan vaasalaiset :D

9. Auta armias jos joudun puhelimessa tavaamaan vaikka nimikirjaimia, en nimittäin muista näitä vakiintuneita tavaamisessa käytettäviä nimiä. Kerran ravintolaan pöytää varatessani mies toisessa päässä pyysi minua toistamaan sukunimeäni, johon vastasin “L niinkuin.. öhh.. leppäkerttu!” Ei sitten Lauria tullut mieleen, mies hieman naurahteli!

+ 10. Tämä neiti laittaa nyt huushollin kuntoon, palauttaa viimeisimpiä tehtäviä ja pakkaa tavaroita kasaan, sillä huomenna lähden vihdoin ja viimein loman viettoon Helsinkiin!!

42 thoughts on “9 asiaa, joita et vielä tiennyt minusta

 1. Minä tykkään kananmunakarkeista! Valitsen niitä aina jos ostan irttareita. Myös tekstaan samalla tavalla ja myönnän, että viimeksi eilen mietin että pitäisi ehkä opetella jokin “coolimpi” tyyli. :D

  Tosi kiva ja mielenkiintoinen postaus. :) Pari muutakin yhteneväisyyttä oli, mutta nuo kaksi olivat ylitse muiden. :D

 2. Täällä ilmoittautuu toinen samanlainen tekstaaja! :) Avomieheni aina yrittää neuvoa, miten “oikea oppisesti” tekstiviestejä kuuluu lähetellä, mutta mulle tuo yhdellä etusormella naputtelu toimii :) Ja mitä tulee heikkoon suuntavaistoon, täältä löytyy toinen! Olen tosin reippaasti aina kysymässä ihmisiltä neuvoa, jos oikeaa paikkaa ei meinaa löytyä :)

 3. No jopas, olisin voinut liittää näistä kaikki omaan listaani (tosin kirjakaupassa en ole ollut töissä)! Ihan normaaleja nämä “outoudetkin” mun mielestä siis ;)

  – Hansu // Hassutellen

 4. Hahah mä en niin kestä tota kakkoskohtaa! Mun poikaystävä tekee samaa, jättää vessan ja kaappien ovia auki ja oon aina sulkemassa niitä :D

 5. Käytän itsekin vielä 1,5 vuoden Vaasassa asumisen jäkeen navigaattoria, joten älä huoli et ole ainoa! Yhtä huono suuntavaisto täälläkin… :)

 6. Jee, joku muukin lisäkseni! Ne maistuvat kyllä parhaalta miniversioina sellaisessa Haribon pikkupussissa ;) Haha, tästä tavasta on kyllä coolius kaukana, mutta toimii ainakin!

  Kiitos kiitos, kiva jos tykkäsit ja vielä kivempi kun löytyi yhätäläisyyksiäkin!

 7. Haha, mahtavaa! En ole aiemmin edes ajatellut tavassani olevan mitään vikaa, kunnes olen viime aikoina saanut monelta taholta kummastuneita kyselyitä.. :D Hyvähän se on kysyä neuvoa, itse olisin kyllä hukassa ilman puhelimen navigaattoria monessa tilanteessa ;)

 8. Mäkin tekstaan noin. Sillon ku puhelimet ei ollu vielä kosketusnäytöllisiä ja yhtä isoja ku nykyään, kirjottelin tekstareita aina kahdella kädellä, ilman puhelimeen katsomista. Puhelin on vaan nykyään niin iso, et on paljon helpompaa, ku pitää kunnolla toisella kädellä kiinni..:)
  Ja kananmunakarkit on poikkeus, jonka sallin muuten aika salmiakkivoittoiseen irttaripussiini..;D

 9. Hahah, varmasti rasittava tapa! Keittiö taitaa olla ainoa paikka, jossa osaan edes jotenkuten laittaa kaapin ovet perässäni kiinni.. :D

 10. Eikä, hahah! Muistan aina tänne muuttaessani erään paikallisen sanat, “et tarvitse navigaattoria enää parin viikon täällä asumisen jälkeen”, köh köh.. Lohduttavaa kuitenkin kuulla, että on joku muukin kaltaiseni!

 11. Hei loistavaa, en siis ole ainoa tämän yksisormisen tapani kanssa ;) Ja peukku myös kananmunakarkeille!

 12. Ihana Jonna!

  Hei miten paljon Medium Lilyyn mahtuu tavaraa? Entäpä Alexaan? Kumpi sopisi paremmin kaupunki/arki/koulu/työkäyttöön? :)

 13. Siis kirjoittaako joku viestejä jotenkin muuten kuin yhdellä sormella ja puhelin tukevasti toisessa kädessä?! Tupakkaa en ole maistanut minäkään ikinä, vuosia on kyllä jonne enemmän kuin sinulla…
  Mukavaa lomaa!
  T. Minna

 14. Hei, huippu postaus :) Itsekin tykkään apinakarkeista ja kananmunanamusista, tosin kukaan ei ole minun irttarimakua koskaan ihmetellyt. Mutta kuule, nyt kun suuntaat pidemmänksi aikaa Helsinkiin, niin jospa ehtisit kuvailla hieman kotiasi siellä, olisi ihana saada nähdä postaus myös Helsingin kodistasi. Jos loman aikana olisi tarpeeksi valoakin? -Heini

 15. Kyllä kyllä, sekä apinat että kananmunat uppoaa: etenkin ne apinat on ihan parhaita! Ja ei en todellakaan muista minäkään niitä virallisia “N niinkuin Niilo” -juttuja -aina nolottaa keksiä jotain omaa jos yhtäkkiä tarvitaankin aakkosia… Mäkään en muuten koskaan ole maistanut tupakkaa (ja olen sentään melkein 10 vuotta sua vanhempi ;)). Vaikka jos sen teini-iän yli pääsee, niin kuka hullu sitä nyt enää edes aloittaisi..? Tässä iässä viimeistään kaikki tupakoivat kaverini yrittävät toiset paremmalla ja toiset huonommalla menestyksellä pyristellä tavasta irti.

 16. Hauska sattuma, että säkin kirjoitit juuri omasi! Näitä on kyllä kiva aina lukea ja huomata yhtäläisyyksiä :)

 17. Ihana sinä! Hitsit, nyt pistit kyllä vaikean.. Laukkuihin mahtuu periaatteessa aika saman verran tavaraa, tosin Alexa antaa ehkä enemmän myöden kun taas Lilyn tila on just eikä melkein – joo ehkä Alexa on kyllä vähän isompi. Alexa on tietysti huomattavasti rennompi mallinsa ja pitkän hihnan ansiota, Lilyä taas tykkäsin käyttää kesällä työasuissa. Molempiin saa juuri ja juuri esimerkiksi pienen sateenvarjon, lompakon, huulikiillot, puhelimen, kalenterin ja olisikohan juomapullokin ollut vielä. Kumpaakaan en kyllä koulukäyttöön suosittelisi, itselläni molemmat majailevat tällä hetkellä suurimman osan ajasta kaapissa, kun soveltuvat kokonsa puolesta paremmin juuri kaupungille tai muuhun menoon kuin koululle. Aivan ihania laukkuja ovat kyllä molemmat! :)

 18. No ilmeisesti, kaikista saamistani kummastuneista kommenteista päätellen! :D Hyvä me, turha semmoisia on maistellakaan! Kiitos Minna ja ihanaa joulun odotusta :)

 19. Hei Heini! Kiitos, ja peukut irttarimaullesi ;) Ja kyllä vaan, suunnittelinkin että voisin pitkästä aikaa kuvata hieman Helsingin päässäkin. Asunnossa on juuri ollut ikkunaremppakin, joten tuskin maltan odottaa näkeväni kämpän raikkaamman ilmeen! Toivotaan valoisia päiviä, niin pääsen kuvaamaan :) Ihanaa pian alkavaa viikonloppua sinne!

 20. Ihan mahtavaa, luulin että olen ainoa joka nappaa apinat mukaan irttarihyllyistä! Heh, lohduttavaa myös että muillakin on vaikeuksia Niilojen sun muiden kanssa, tiedän tismalleen tuon nolon tunteen.. :D Ja näinpä, täytyy olla tyytyväinen siitä, ettei itselle ole koskaan päässyt sellaista tapaa syntymäänkään.

 21. Yhtäläisyyksiä löytyy! Kalenteri ja läppärin muistilaput on aina täynnä to do -listoja, jonka perusteella voisi kuvitella, että oon kovin organisoitunut ja täsmällinen mutta totuus on ehkä vähän toinen… En oo myöskään koskaan maistanut tupakkaa, eikä oo kyllä koskaan edes tehnyt mieli :-) Ja ei hitto toi sanojen keksiminen kirjaimille!! Se on suomekskin tosi vaikeeta, mutta auta armias kun se pitää tehdä englanniksi… Pari naurunhörähdystä on kuulunut puhelinlangan toisesta päästä, kun ei meinaa tulla yhtäkään sanaa mieleen joka alkais sillä kirjaimella :-D

 22. Kohdat 5 ja 6 ovat niin samat! :D Hassua että jollain muullakin ovat juuri nuo niitä irtokarkkeja, jotka päätyvät sinne pussiin. Kukaan ei minulle kyllä ole huomauttanut oudosta maustani mutta en ole kenelläkään muulla ikinä nähnyt (ainakaan molempia) karkkipussissa. Tuo tupakanpoltto on ainakin minulle periaate, etten ikinä polta tupakkaa (isoveljeni on polttanut teinistä asti) ja suoraan sanottuna järkytyin, kun näin yhden parhaimmista ystävistäni polttavan jonkun muun tupakasta baarin ulkopuolella kesällä huuh, ajatus ei koskaan kävisi mielessäni..

 23. Haha sama täällä, organisoitumiseni rajoittuu aika pieneen osa-alueeseen.. :D Apua, en osaa edes kuvitella miten vaikeaa sanojen keksiminen olisi englanniksi, kun ei siitä näköjään suoriudu näin kotikielelläkään!

 24. Eikä, onpa tosiaan hauskaa kuulla! Minä kun luulin olevani ainoa apinoiden ja kananmunakarkkien perään, mutta täältähän löytyi monta sielunsiskoa ;) Tupakka on kyllä kurja juttu, onneksi siitä ei ole ikinä tullut tapaa itselle.

 25. Tosi kiva lukea näitä! :) Tekstaan aivan samalla tavalla, eikös olekin näppärä tapa. :D

 26. Minustakin näitä on hauska lukea muiden blogeista ja huomata itsessään yhtäläisyyksiä. Haha – se on paras tapa eikö vaan! :D

 27. Haha, ihana Ninnu! Ihan loistavaa, luulin ettei kukaan muu tekstaa yhtä “näppärästi” kuin minä ;)

 28. Repesin tuolle nro 9:lle! L niinkuin leppäkerttu :D En kyllä itsekään noita virallisia nimiä muista/tiedä, mutta onneksi suustani ei ole päässyt “leppäkerttuja” :D Mutta hei, tuollainen varmasti tuo iloa päivään sille vastakkaiselle osapuolelle, itselle ehkä tilannenoloutta, mutta mitä pienistä. :)

  Ihanaa joulunodotusta!

  Anna-Maija

 29. Heh, mitäs tosiaan pienistä! Olen nauranut tuolle kyllä monesti jälkikäteenkin, mutta sattuuhan noita.. :D Ihanaa joulun odotusta sinullekin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *