Second Hand

Joskus sitä onnistuu olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan – tai avaamaan suunsa oikealla hetkellä. Olen iät ja ajat puhunut, kuinka haluaisin Louis Vuittonin Neverfullin omistamani Damier Azurin lisäksi myös Monogramissa. Neverfullia tulee käytettyä yliopistolla todella paljon, sillä se on ainoa laukku, johon saa mahtumaan kaiken aina läppäristä muihin päivittäisiin tavaroihin, mutta on silti mukava kantaa. Viis sen yleisyydestä, on siinä syynsäkin, miksi Neverfull on niin suosittu! Lisää rakkaudestani tätä mallia kohtaan voi lukea vuoden takaisesta postauksestani täältä.

Ajattelin kuitenkin metsästäväni laukun nimenomaan käytettynä, sillä paitsi että hinnat ovat nousseet roimasti sitten vuoden 2011 kun ostin omani, toivoin myös löytäväni laukun jo valmiiksi patinoituneena. Olen kuitenkin kertonut, miten arkajalka olen seconhand-hankintojen kanssa, joten usein Huutonetin selailu jäi vain juurikin selailuksi. Pari viikkoa sitten höpöttelimme ystäväni kanssa kahvitellessa laukuista ja mainitsin hänelle, kuinka olisi kiva löytää laukku joltakin lukijaltani. Samaisena iltana eräs lukijani jätti minulle komenttia luettuaan kuinka havittelen laukun perään ja kertoi hänellä olevan hyvin vähän käytetty Neverfull GM vailla uutta kotia. Sähköpostien ja muutaman mietintäpäivän jälkeen teimme kaupat, ja nyt laukku – syntymäpäivä (-ja varmasti myös yhdistetty joulu)lahjani minulta minulle – on uuden omistajansa hellässä huomassa!

Tämä kyseinen kaunotar tosin on kuten sanottua, erittäin vähän käytetty ja dustbagista sen esiin kaivettuani oli tunne kuin aivan uudenkarhean laukun kanssa konsanaan. Toisaalta saman hinnan olisin saanut pulittaa patinoituneesta, mutta aikaa eläneestä ja kuluneesta yksilöstä, joten äkkiäkös minä itsekin tämän patinoitan kauniin hunajan sävyiseksi. Laukku on jo kulkenut mukanani koululla ja kyllä tämä vaan oli loistovalinta! Ensimmäistä, hieman rennommanpuoleista asua tämän kanssa näettekin jo pian :)

Parin vuoden ajan mietin, onko hölmöä hankkia laukkua samassa mallissa, mutta loppujen lopuksi miksi vaihtaa hyväksi havaittua. Havittelin jossain vaiheessa myös Artsya, mutta sen hinta pomppasi jo reippaasti kipurajani yli! Monogram-kuumeeni on kuitenkin ollut parantumaton viimeiset vuodet ja pikkuinen Pochette on osoittanut kuosin toimivuuden. Tämä klassikkokuosi jakaa mielipiteitä hurjasti suuntaan ja toiseen, mutta minä kuulun ehdottomasti sen kannattajiin. Sävymaailmaltaan laukku on todella helppo yhdistää moneen ja tämä vain paranee vanhetessaan! Mitä te sanotte, kyllä vai ei Monogramille? :)

I bought my Louis Vuitton Neverfull in Damier Azur almost four years ago. It was my very first design bag and i’ve been using it so much! The Neverfull as a model is very practical for me, especially at the university when I carry half of my life with me, so I’ve been thinking about having it in Monogram as well – can’t even remember for how long! I knew I wanted to find it second hand somewhere, because I prefer the bag with a little bit of patina on it and not to mention the high prices nowadays. 

I had just been considering about starting to look for this, when one of my readers offered her almost brand new bag for me. And here it is then – the late birthday gift from me to myself! The bag is indeed almost new so there’s not much patina on it, but I’m glad to create the honey colour myself too. I think the Monogram only gets more beautiful when it gets older! The classic Monogram seems to divide a lot of opinions, which side do you take? :)

14 thoughts on “Second Hand

 1. Minäkin kuuluin ennen monogram-kuosin vastustajiin,mutta niin se mieli vain muuttuu! Nyt jopa olen harkinnut oman Damier Ebene Neverfullin myymistä ja tilalle ostaisin luultavasti jonkun monogram ihanuuden;)
  Kovasti haikailin Vuittonin nahkaista Bastille laukkua,mutta melkein kaksi tonnia laukusta on kyllä liikaa :(

 2. Onnittelut löydöstä. Minullakin on Neverfull Azur koossa MM ja havittelen kokoa GM joko Monogram tai Damier kuosissa, koska on se vaan niin näppärä laukku.

 3. Voi mikä löytö! Samainen laukku on ollut haaveissani jo pitkään, mutta toistaiseksi olen pärjäillyt Speedyni kanssa vallan mainiosti. Ehkä sitten joskus.. <3

 4. Voi miten hyvä tuuri ollut sulla! Itsekin juuri samaista laukkua havittelen, mutta samanlaisena arkailijana se on kyllä vaikeaa! Toivottavasti vielä tärppäisi :) ihanaa viikonloppua sinulle Jonna! :)

  -Anni

 5. Sanon ehdottomasti kyllä Monogrammille. Itselläni on juurikin Neverfull MM-koossa, sekä Pochette. Neverfull on ollut minulla hieman reilut kolme vuotta ja nyt se alkaa olemaan kauniisti patinoitunut. Rakastan sen mallia, joka on mitä paras arjessa, ja sen väriä, joka sopii jokaisen asun kanssa niin talvella kuin kesälläkin.
  Ostin talvella Mulberryn Alexan ajatellen, että siitä tulee uusi “jokapäivän” laukkuni, mutta ei. Neverfull on ykkönen! Olen nyt ajatellut ostavani Neverfullin GM Damier Ebene kuosissa, mutta sen hinta uutena on niin suolainen, ihan niin kuin sinäkin sanoit. Olisi mahtavaa jos tekisin yhtä hyvän löydön kuin sinä.
  Oho tulipas pitkä kommentti, mutta nappi ostos kyllä! ;)
  Ihanaa viikonloppua! :)

 6. Jäi näköjään edellisesta kommentista että second handina siis myös yritän etsiä! :D

  -Anni

 7. Kummasti sitä tosiaan alkaakin silmä tottua kuosiin, minäkin aloitin helposti pikkuisella Pochettella. Saisit varmasti ainakin Neverfullisi myytyä eteenpäin, mikäli siihen vaihtoehtoon päädyt :) Ja huh sama täällä, siinä ylittyisi minun kipurajani jo usean kerran!

 8. Tämä on kyllä niin näppärä! Ja GM-kokokin on siitä kätevä, että sivut saa tarvittaessa taitettua sisään, mikäli ei tarvitse niin paljoa tilaa :)

 9. Oli kyllä tuuria tämän kanssa! Ja aina saa olla laukkuhaaveita ;) On sitten kivaa, kun saa olalleen sen, mistä on pitkään haaveillut!

 10. Voiei, muitakin arkajalkoja minun lisäkseni! Ymmärrän hyvin, olen niin kovin epäileväinen tällaisten hintavampien hankintojen suhteen itsekin.. Tokihan aina voisi sopia laukunvaihdosta esimerkiksi LV:n liikkeen luokse ja käydä tarkistuttamassa aitous ennen kauppojen tekoa, mikäli siis asuu pääkaupunkiseudulla :) Kannattaa pitää silmällä myös Facebookin huutisryhmiä, esimerkiksi Louis Vuitton/Hermes/Mulberry-ryhmässä voi laittaa itsekin ostetaan-ilmoituksen. Toivottavasti vielä onnistaa – ihanaa viikonloppua sinullekin! :)

 11. Oijoi, patinoituisipa tämäkin nopeasti! Noh, eiköhän se tässä ahkeran käytön myötä :) Väriltään laukku sopii tosiaan uskomattoman hyvin lähes kaikkeen, kuten harmaaseen, beigeen, valkoiseen… Lisäksi jahka nahkaosat tummenevat, käy kuosi sekä konjakinruskeiden että tummanruskeiden asusteiden kanssa!

  Alexa on kyllä oma suosikkini myös, tosin näin arkena yliopistolla laukkua tulee käytettyä vähemmän, mutta muuten se on suosikkiarkilaukkuni. Vuittoneiden hinnat ovat nousseet aivan hurjasti, toivottavasti sinuakin onnistaa secondhand-löydön kanssa!

  Kiitos kun kommentoit ja ihanaa viikonloppua sinullekin :)

 12. Voi vitsi mikä tuuri sulla oli tämän kanssa! Minä olen viimeisen vuoden aikana kehittänyt aikamoisen monogram-kuumeen, vaikka jo vuosia olen ollut sitä mieltä, että se huutaa merkkiään liikaa. Nyt kuitenkin monogram on alkanut näyttämään niiin älyttömän hyvältä varsinkin Pochetessa, Evassa ja juuri Neverfullissa.

  Itselläkin on NF damier azur, joka oli ihan mieletön second hand löytö melkeinpä uutena. Laukun käytännöllisyys on ihan omaa luokkaansa, joten en pidä ollenkaan mahdottomana samaisen laukun ostoa myös monogramissa. Uutena en enää Neverfullia ostaisi, sillä hinta alkaa olemaan jo aikas korkealla ja kun Pochette löytyy itseltä jo, niin en sen takia kyllä viitsi enää laukusta maksaa niin suuria summia. Onneksi second handina tulee välillä vastaan näitä helmiä! :)

 13. Samaa laukkua olen havitellut jo vuoden päivät. En ole kuitenkaan vielä raaskinut sitä ostaa, varsinkin juuri mainitsemasi hinnan nousun takia. Pitää päästä kyllä kattelemaan esim Tukholmaan noita laukkuja second hand-versioina, jos sieltä sattuisi löytymään mukavasti patinoitunut versio. Koska juuri uuden karhea ei niin miellytä, vaan olen ystävälläni ihaillut hänen äidin vanhaa laukkua, koska se on niin ihanasti patinoitunut (nähnyt elämää).
  Tosiaan noita näkee kyllä nykyään Helsingissä liikkuessaan melkein joka toisella, mutta siitä viis! Laukku olisi juuri täydellinen tällaiselle ihmiselle joka kantaa kaikkia mahdollisia tavaroita läppäristä alkaen joka päivä koulun ja työpaikan väliä.

 14. Itsekin tykkään kovasti tuosta laukusta, haluaisin saman MM kokoisena ja second handina :)
  Artsy on ikuisuushaaveeni ja uusin laukkuhaave on keepall monogrammina.. :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *