Saturday Breakfast

Olen useasti kertonut täällä rakastavani rauhallisia aamuhetkiä ja aamupaloja. Olen kuitenkin kovin kyllästyvää sorttia ja kaipaan nopeasti vaihtelua aamupaloihini. Yleensä tämä tarkoittaa ihan vain puuron, kreikkalaisen jogurtin ja ruisleivän välillä varioimista, mutta nyt aamupalapöytääni on tullut uusi herkku. Kun kuulin tuorepuurosta, joka yhdistäisi kaksi ensimmäistä suosikkiani, en malttanut olla heti kokeilematta itsekin!

Tuorepuuro valmistetaan kulhoon jo edellisenä iltana, jolloin se on aamulla valmis nautittavaksi. Tässä trendiherkussa viehätti siis paitsi sen helppous (aamut eivät suju itselläni aina ohjekirjan mukaan ja torkutus voi venyä viattomista minuuteista kröhöm tunniksi), myös monipuolisuus. Ensimmäisen tuorepuuroni tein mustikoilla höystettynä, tällä kertaa taas kaipasin jotain syksyisempää ja tein herkullisen omenakanelipuuron.

<

1dl kaurahiutaleita
1dl mantelimaitoa
1dl kreikkalaista jogurttia
pellavansiemenrouhetta
hunajaa
kanelia
raastettua omenaa

Minä tein puuroni ylläolevalla ohjeella. Kreikkalaisen jogurtin tilalle voi laittaa luonnonjogurttia taikka rahkaa, mantelimaidon sijasta taas käyttää maitoa tai vettä – vaihtehtoja löytyy! Kaikki vain sekaisin kulhossa, kelmu päälle ja jääkaappiin. On jotenkin ihanaa, kun aamulla heti silmät avattuasi muistat, että kaapissa on valmiina breku jo odottelemassa. Eikun kuppi kahvia kaveriksi ja nauttimaan! Mitähän yhdistelmää sitä kokeilisi seuraavaksi… Julian postaama vadelmatuorepuuro kuulosti mielettömän hyvältä ja tätä on kokeiltava ensi kerralla Helsingissä ollessani, siellä on nimittäin pakkasessa suomalaiset vadelmat odottelemassa. Oletteko te kokeilleet jo tuorepuuroja? Laittakaa ihmeessä suosikkireseptinne jakoon!

I simply love easy mornings and delicious breakfasts as well. I just tend to get bored with them quite easily, so I like to vary my breakfasts from oatmeal to greek yogurt and rye bread. Here’s my newest obsession though and what’s the best part – it combines those first two! On top of it it’s also so easy to make and it’s ready for you in the morning. This overnight oatmeal is so delicious and you can come up with so many variations of it. Here’s my current favourite with flaked oats, almond milk, greek yogurt, honey, cinnamon and some roasted apple. It’s perfect for these fall mornings and it even has a slight taste of Christmas :)

30 thoughts on “Saturday Breakfast

 1. Olen kyllä kuullut tuorepuuroista, mutta en ole tätä postausta ennen oikeastaan kiinnittänyt niihin mitään huomiota. Mutta tuohan on ihan loistava idea! :) Lämmitetäänkö tuo ennen syömistä vai syödäänkö kylmänä? Täytyy ehdottomasti koittaa tuota, kuulostaa niin hyvältä ja terveelliseltä.

 2. Noin puol vuotta sitten tuli kokeiltua, ja voi että miten rakastuin! Se kun voit vaan astiasta kiireisinä aamuina lautaselle lastata todella hyvän makuista, terveellistä puuroa on pelastanut aamuni:)

 3. En ole vieläkään kokeillut, vaikka näistä on puhuttu jo vaikka kuinka kauan! Ehkä mäkin pian väsään oman tuorepuuroni :D

 4. Minäkin olin aikaisemmin jotenkin sivuuttanut kaikki tuorepuurohössötykset, kunnes nyt vihdoin innostuin kokeilemaan. Puuro on tarkoitus syödä kylmänä, mutta jostain luin jonkun ihan lämmittäneenkin tätä :) On kyllä hyvää, pitää minulla myös huomattavasti paremmin nälkää kuin perus mikropuuro.

 5. Minä olinkin oikea matti myöhäinen tämän kokeilussa! Ja sanopa muuta, juuri tämän nopeus ja helppous on koukuttavaa, maun lisäksi tietenkin ;)

 6. Et suinkaan, kylmä puuro ei ehkä ole heti ensimmäisenä mielessä.. :D Mutta tosiaan kylmänä on tarkoitus syödä, vaikka jostain luin kyllä jonkun lämmittänenkin tätä mikrossa.

 7. Heh, minullakin kesti ihmeen pitkään suoda edes ajatusta näiden kokeilemiselle.. Ehkä sinäkin toisaan pian innostut ;)

 8. Toihan on siis nimeltään bircher muesli, keksitty Sveitsissä jo yli 100 vuotta sitten.

 9. Hei Jonna! Muistelisin tässä, että lainailet välillä serkkusi LV:n huivia :) Olen itse pohtinut jo pari vuotta, että ostaisinko vai en. Laadusta olen kuullut noottia, mutta huivi on vain niin kaunis. Oletko itse enää miettinyt huivin hankkimista? Mitkä ovat sinun lemppari värit kyseissä huivissa? :)

 10. Heippa! Jep, huivi on ollut silloin tällöin lainassa minulla :) Minä en kyllä omaan sijoittaisi, sillä minusta siinä vaan ei hinta ja laatu missään määrin kohtaa. Huivit nyppyyntyvät ja nuhjaantuvat niin nopeasti, etten haluaisi maksaa niin hurjaa summaa tuotteesta, jonka tiedän menevän huonoon kuntoon pian :/ Kauniitahan ne ovat ja kivan mallisia, joten kurjaa siinä mielessä. Serkkuni vaalea Dune-sävy on varmasti suosikkini!

 11. Täällä yksi tuorepuuroihin hurahtanut! Lisään yleensä chiasiemeniä sekaan, tulee kiva koostumus ja tietysti paljon proteiinia ja kuitua. Yksi suosikkiyhdistelmistäni on seuraava: kaurahiutaleet, chiasiemenet, makeuttamaton mantelimaito, kookoskerma, mustikat, kardemumma. Naa-am!

  Helkky

 12. Chiasiemenet olivatkin alkuperäisessä reseptissä, mutta noita ihmesiemeniä ei vielä löydy omasta kaapistani.. Ehkä täytyy kokeila, kuulostaa nimittäin hyvältä sinun ohjeesi! :) Etenkin tuo kardemumman lisääminen, ah!

 13. Kaurahiutaleet, mangorahka, mantelimaito ja banaani sopivat myös saumattomasti yhteen. Vitsit, että rakastan siun blogia! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *